Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kokemuksia lasiseinästä

Iski

Onko kellään kokemuksia saunan lasiseinästä (esim. Sun-Sauna)?
Lähinnä kiinostaa kuinka paljon lämpöä "vuotaa" seinän läpi ja "haihtuvatko" löylyt lasien ja oven välisistä raoista joita väkisinkin seinään jää, koska oven karmia ei käytetä.
Kiukaan teho sinänsä ei muodostune esteeksi, mutta saanko kunnon löylyt vai kuumeneeko pesuhuone liikaa.

11

11232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sen

      enempää ole kokemusta. Meillä ainakin se että lasinen saunan ovi ei ollut kunnolla tiivis ylhäältä ja sivuilta vaikutti löylyihin ja saunan lämpöön. Nyt on asia korjattu ja yllättävän suuri ero siinä on. Tähän vaikuttaa varmaan myös se että onko puulla vai sähköllä toimiva kiuas...

      • IsKi

        Kuinka sait vuodon korjattu lasiovenlasin sekä lasiovenlaatan (jos siis esim alasarana kiinni kaakelissa) välistä? Ylhäälää (missä ei ole "liikkuvaa saumaa") se onnistuu varmaan silikonilla (edelyttäen, että rako on pieni).


      • tiivisteen
        IsKi kirjoitti:

        Kuinka sait vuodon korjattu lasiovenlasin sekä lasiovenlaatan (jos siis esim alasarana kiinni kaakelissa) välistä? Ylhäälää (missä ei ole "liikkuvaa saumaa") se onnistuu varmaan silikonilla (edelyttäen, että rako on pieni).

        Niin siis minulla on karmit ja oven säätämisellä ja tiivisteellä laitettiin kuntoon. Karmittomissa homma onkin vähän hankalampi. Yhdessä paikassa missä ovi oli suoraan kaakelissa oli laitettu yksi kaakeli rivi ikään kuin karmiksi ja sitten tiivistetty. sit olen nähnyt että on laitettu läpinäkyvää muovi listaa sauman kohdille. Nämä on tosin vähän tökerön näköisiä...


    • muoti veikkaan

      pesuhuone kuumenee pirusti jos sauna on reilun tunnin kuumana. Ei sitä lasiseinää huvin vuoksi sinne kiukaan mitoitukseen ole mukaan laitettu.

      Ja sitten se on käytännössä aina törkyisen näköinen, kun tiivistyvässä vedessä oleva kalkki ja kivennäiset vetää sen raidoille.

      Makuasiana vielä se pointti, että en erityisemmin nauti katsella kenenkään rektaalipesua.

      Niin minulla ei moista ole, mutta harkitsin sitä vakavasti siihen asti kunnes saunoin kahdessa eri saunassa, joissa mokoma oli.

      Saunan ovessa pitää ehdottomasti olla tiiviste, olipa se mitä tahansa materiaalia.

    • Ridge

      Kyllähän se vuotaa ja pesuhuone on lämpimämpi mitä eristetyllä seinällä, mutta ei se minua haittaa kun seinä kuitenkin avartaa ahtaassa tilassa huomattavan paljon. Se että joku persettään pesee suihkussa ja lasista näkee läpi ei ole haitannut minua eikä muita saunojia, näkyy se perse saunassakin ja jos haittaa liikaa niin heittää löylyä päälle niin lasit on "hiessä"..

      Jos tilaa ja kokoa saunassa riittää niin en koko seinää tekisi noin, osa tiilestä ja yläosa lasista.

      Lasin likastuminen ei ole kovin häiritsevää ainakaan mulle, suihku on ihan seinän vieressä ja saippuavesi ja roiskeet lentää siihen heti, mutta silloin tällöin kun putsaa niin ihan hyvältä se näyttää, hammastahna näyttää toimivan kalkkiin aika hyvin..=)

      Kuva lasista:
      http://i6.tinypic.com/27wyw74.jpg

      • täällä

        ..just tollasen olisin halunnu, mutta siippa ei suostunut. Syy oli juuri tuo ettei lauteilta näy alapään pesu! Täytyy varmaan alkaa nukkuakin kuteet päällä...


    • Jopikatti

      Vuosi sitten laitoin saunani rempassa lasiseinän. Sekä löylyhuone että pesuhuone suunnilleen 1,8 m kanttiinsa. Väliseinän alaosasta harkkoa, 70 cm lasiovi ja 70 cm ikkuna. SunSaunan systeemi, eli ovessa ei karmia eikä tiivisteitä. Kiuas on Harvian "ainavalmis".

      Ei se pesuhuone minulla liikaa lämpene. Paremminkin pidän ovea joskus hetken auki jotta lämpö leviää pesupuolelle riittävästi. Samoin ainakaan ekan vuoden aikana ikkunan puhtaus tai puhdistus ei ole ollut ongelma. Lasin alu-raami tiivisteineen on helppo putsauksen kannalta. Löylyt ovat mielestäni hyvät - koska harrastan n 70...80 asteista - kosteaa löylyä.

      Nämä "ehdottomasti tiiviste" - hemmot kai harrastavat yli 100 asteen lämpöä ja vielä reilusti vettä kiukaalle löylyjä? Makuja on erilaisia - jokainen eläköön sen mukaan.

      • lasittelija

        Pesuhuone kuumeni kovasti ennenkuin keksimme ratkaisun. Liimasin lasiseinään saunan puolelle saunasatua kauttaaltaan ja ongelma hävisi! Saunakin lämpenee 2x nopeammin ja löylyt paranivat.


      • siis jos

        Sitä tiivestystä tarvitaan nimen omaan jos haluaa saunoa matalassa lämpötilassa ja pitkissä kosteissa löylyissä. Toinen seikka mikä tähän vaikuttaa on myös poisto; eli jos poisto on saunan alaosassa, niin oven tiiveys ei ole niin kriittinen. Jos taas posto on saunan oven alta pesuhuoneen puolella, niin tiiveys on tärkeämpi tekijä.


    • Anonyymi

      Lasiseinät ovat hyvän näköisiä, mutta kunnolla pidempään saunoissa pesuhuone muuttuu tukalaksi sademetsäksi ja löylyt jäävät puolestaan miedoiksi. On todettu aika monessa saunassa. Ei jatkoon.
      Ennen oli toimivia (lue eristävämpiä) puuseiniä. Positiivisena puolena lasin läpi näkee saunasta hyvin leikkivät pikkuiset ammeessa. Toimivuuden kannalta ehkä pelkkä lasiovi pienillä raoilla olisi ok.

      • Anonyymi

        Ei tule lasiseinää eikä lasiovea. Ei jaksa kokoajan olla pesemässä likaa ja roiskeita pois.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2200
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1916
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      72
      1590
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1578
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1482
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe