Sanoin päivää

Mutan asuinpaikkaa aika usein. Niin tein nytkin. Kun eilen tulin kotiin illansuussa niin tervehdin tapojeni mukaan talon edessä istuvia, tupakoivia miehiä.

Hämmästyksen ilme levisi kummastuneiden naamalla. Mitähän toi sanoi, olin lukevinani kasvoilta. Vastausta en saanut.

Tervehtiminen on vanha tapa. Jos paikkakunnalle ilmestyi ennen vanhaan mieshenkilö, jota ei tunnettu, tervehtimällä testattiin kunnollisuuttakin.

Ellei vastausta kuulunut katsottiin tulija roistoksi, joka oli tullut varastamaan hevosia, raiskaamaan naisia ja tekemään muutakin pahaa.

Paras tappaa heti, oli reaktio.

Sanotteko te päivää?

44

2406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uzma-m

      hyvaa huomenta sinullekin.
      Muualla maailmassa aina tervehditaan,jennkkilassa ihan tuntemattomat vastaan tulijat aamulenkilla tervehtivat ja toivottivat hyvaa paivan jatkoa.
      Suomessa tapani mukaan kaijutin hyvaa huomenta lahi kaupassa,kansa tuijotti suu auki ihankuin olisin ollut kylahullu.

      • beataB*

        Minulta taas kysyttiin että, mistä maasta sinä tulet?

        Et varmaankaan ole suomalainen, kun tuolla tavalla kaikille lallattelet?


        Kyllä täällä pimeydessä ja kylmyydessä oppii sitten takaisin
        tiiviisti itseensä kääriytymisen taitoon, ihan lämpimänkin vuoksi,

        kuin maansuru olisi menossa.


    • Tankavaari

      Mulla on tapana lenkilläni tervehtiä kasvotuttuja. Vastaan tulee tosin työmatkalaisia läheiseen kaupunkiin meneviä pyörillään, joita ei kaikkia tietenkään voi tervehtiä.

      Toisinaan, kun uusi lenkkeilijä ilmestyy samoille reiteille, kohtaaminen käy kiusalliseksi ellei moikkaa. Sama koskee päivittäistavarakaupassa tapaamien ihmisten suhteen. Toisinaan jää vaihtamaan muutaman sanan. Sillä tavalla menetellen elämä tuntuu mielekkäältä. Ystävällinen hymy kruunaa "tapaamisen".

    • Tulienkeli

      se nyt vaan kuuluu hyviin tapoihin.

      • lea

        Näin se on ,minä myös tervehdin lähes kaikkia ja olenkin huomannu,että näin nuorisoakin tervehtiessä he vastaavat jos ei ääneen niin ainakin kättä heilauttamalla kauempaakin esim.kauppakeskuksessa, mopoilla tai pyörillä ohi ajaessa. Tuntuu tosi mukavalta.


    • Rohkeasti aloitan

      Hyvää päivää! Kaikille sanon ja itse aloitan tervehtimisen.

    • Anu.1

      Hyvää huomenta Ruuneperi ja kaikki palstalaiset.
      Tälläinen toivotusketju onkin hyvä olemassa, ettei pääse toivotukset unohtumaan.
      Meillä kaikki talon asukkaat ja jopa naapurintalonkin toivottavat hyvät huomenet tai hyvät päivät. Ikään ja sukupuoleen katsomatta.

    • Täällä maalla tervehditään toisiaan pelkällä "heillä". Kaikkia tervehditään, tuttuja ja tuntemattomia, nuoria ja vanhoja.

      Kaupungissa asuessa tervehdittiin kaikkia jotka liikkuivat samalla asuntoalueella. Kaupungissa tosin saattoi joskus jäädä vastaus saamatta ja sitä saattoi ajatella itsekseen että olipa siinä tyly ihminen.

      • Likka123

        Koiran kanssa lenkkeillessäni saan aina uusia tuttuja ja jopa ystäviä muista koiraihmisistä ja ystävällinen koira herättää sympatioita myös lapsissa.Saamme paljon hymyä osaksemme ja kysymyksiä koiran iästä, nimestä jne.Nelisen vuotta sitten muutimme ruotsinkielienemmistöiseen kuntaan ja jännitti vähän, miten meidät otetaan vastaan.Mielestäni täällä on avoimempaa, sydämellisempää ja läheisempää kanssakäymistä kuin Espoossa ennen.Tuntemattomiakin tervehditään.


    • Magdolna

      Ehkä pihalla istuskellut miesporukka meni sanattomaksi hämmästyksestä kun kohtasivat kohteliaan ihmisen ja alkoivat, toivon mukaan, tarkastella omia asenteitaan ja tapojaan ja aikansa pähkäiltyään alkavat tervehtiä Sinuakin.

      Paikallisessa lehdessä joku ikäihminen paheksui kun nuoret, esim. kaupan kassat eivät
      teitittele vanhempia ihmisiä, vaan sanovat kaikille "hei." Siihen joku toinen vastasi, että hänestä tuntuu vain mukavalta kun henkilö, joka ikänsä puolesta voisi olla hänen lapsenlapsensa, sanoo "hei." Niin minustakin. Kyllä mekin täällä kerrostalon pihalla, iästä riippumatta tervehdimme toisiamme, mutta viereisen talon asukkaista vaan ns. kasvotuttuja. Uzma mainitsi, että jenkkilässä tuntemattomatkin tervehtivät toisiaan. Kun 16 vuotta sitten lähdin Vancouverin lähistöllä aamukävelylle, kylläpä tuntui hyvältä kun kaksi vastaani tullutta koulutyttöä huikkasi iloisesti "good morning!"

      • beataB*

        Eräs nuori flikka joutui joskus aikoja sitten
        suuren firman vanhan, vanhoillisen ja arvokkaan
        pääjohtajan eteen juoksutytön paikkaa hakiessa ja huikkasi "moi".

        Ei saanut paikkaa.


      • Seiskyt

        on monesti meille suomalaisille vaikeaa. Asuin muutaman kuukauden jokunen vuosi sitten Espanjassa ja siellä tervehdittiin lähinaapureita aina. Ja jopa wsuomalainenkin oppi, että esim. baariin mennessä toivotetaan koko seurakunnalle buenas dias. Tai voihan olla toivottamattakin, mutta ynseitä katseita tulee.

        Asun pienessä Etelä-Savolaisessa kaupungissa ja täällä taloyhtiön asukkaat yleensä tervehtivät. Paitsi tietenkin tärkeät keski-ikäiset tai jotkut nuoret, jotka kääntävät päänsä vastaan tullessaan. Voisinhan minä tietenkin huikkaista tervehdyksen, mutta arkana ihmisenä en uskalla. Tiedä vaikka saisin turpiini!

        Kesäpaikkakunnallani maantiellä tai metsässä kulkiessa kaikki tervehditivät ja jopa pysähtyvät juttelemaan.


    • aina en saa vastausta mutta useimmiten vastataan ja näen että se on paikallaan.
      Junassa kyllä en mene ensin juttelemaan kun näen että kaveri haluaa olla raumassa,mutta pitää olla silmää nähdä kenen kanssa kannattaa alkaa juttelemaan.

      Joillakin on halu olla omissa ajatuksissa.Näin hiekkalaatikolla perhepäivähoitajan joka oli niin kypsynyt juttelemaan että sen näki jo kaukaa.

      Minulla ei haluttanut katsoakkaan sinneppäin.Hoitaja seisoi selin lapsiinkin,hoidettaviin päin etteivät vain olisi mtään sanoneet.

      Oulun kerros,ja rivitaliossa aina naapurit tervehtii.Olen ollut niin monessa joissa poikanikin asuu,niin poikkeuksetta,eivät istu ja katso hiljaa vaan vastaavat ja juttelevat aina.

      Kyllä on harvinaisen sivistymätöntä porukkaa sellaiset jotka eivät tervehdi

    • ii-li

      Tervehtiminen oli tietysti hyvin yleistä, kun tunsi puolet kaupunkilaisista.

      Kävin usein Helsingissä. Opin jo aivan pieneä omasta kokemuksestani, että Helsingissä ei sovi mitenkään sanoa päivää kaupassa, ei kiittää, ei sanoa näkemiin eikä saanut olla kohtelias kenellekään. Monet raitovaunun rahastajat olivat oikeasti häijyjä.

      Lapset oppivat esimerkistä. Helsingin esimerkki oli töykeys. Se oli heti sodan jälkeen, mahtoiko sillä asialla olla vaikutusta?

      Tervehdin kyllä naapureitani taloyhtiön pihalla (yhtiössä on kolme taloa), mutta kasvomuistini on niin huono, etten välttämättä tunne heitä kadulla. Kaupassa sanon "hei".

      • ii-li

        Ajatukseni helsinkiläisten töykeydestä muuttuivat, kun muuten itse Helsinkiin. Saman talon asukkaat esittäytyivät porraskaytävässä ja toivottivat tervetulleeksi. Se oli minulle uutta.


      • aupA

        Joillain luentopäivillä kuulin ensi kerran luennoitsijan toivottavan hyvää päivää "kaikille".
        Siitä on tullut suosittu, mutta ällöttävä ilmaisu.
        Olisi epäkohteliasta, ellei joukon edessä kohdistaisi tervehdystään ilman muuta kaikille.


      • ii-li kirjoitti:

        Ajatukseni helsinkiläisten töykeydestä muuttuivat, kun muuten itse Helsinkiin. Saman talon asukkaat esittäytyivät porraskaytävässä ja toivottivat tervetulleeksi. Se oli minulle uutta.

        juttelemaan ainkin siellä missä liikun.Kuppaan mennessä samaa kävelyraidetta pitkin kulkee samat vanhukset ja ole sen nimittänytkin vanhuskaistaksi.Saattaa alkaa juttelemaankin joku vanhus eikä ne ole nuoria vaan yli 90.ppisiäkin.
        Edellisessä talossa missä tyttäreni asui otettiin muuttaneet hyvin vastaan.Kaikki varmaan jäivät kaipaamaan kun muuttivat toiseen taloon,koska toiset eivät ole ystävällisiä vasta tulleille etenkin lapsille.Sinne ne aina tuli ja saivat hyvän kohtelun.

        Uudessa paikassa on ulkomaalaisia ylä ja alapuolella mutta kunnon ihmisiä,eivät viinan kanssa häiritse naapureita.Lapset saattavat juosta puoleenkin yöhön,mutta se ei haittaa kun tietää mitä ääntä pitää nuoret kovaäänisten soittimien kanssa.


    • fiiuliN

      Toisista palstalaisista minä eroan tässäkin asiassa.
      Päivää en sano juuri koskaan, mutta jos joku vieraskin tervehtii, niin vastaan varmasti.

      Vieraita en edeltä käsin tervehdi, ja tuttaville moikkaan, joko hei, tai moi.

      Vaikka näin pienessä pitäjässä jossa asunkin, en ole huomannut kenenkään vieraan toiselle vieraalle päivää sanovan, hei tai moi, on yleinen tervehdystapa.

      Samoin sinuttelen jokaista niin pappia kuin kulkuriakin, vanhaa sekä nuorta, ja niin olen huomannut toistenkin tuttavien tekevän.

      Taitavat olla kaikki sivistymättömät tunkeneet itsensä samaan pitäjään ;)))

      • ,,,,,,,

        Toiset lokkaantuvat, jos heitä teitilellään.

        En kuulu kumpaankaan kategoriaan, mutta pidän kylläkin siitä sinuttelusta.


      • katriina64
        ,,,,,,, kirjoitti:

        Toiset lokkaantuvat, jos heitä teitilellään.

        En kuulu kumpaankaan kategoriaan, mutta pidän kylläkin siitä sinuttelusta.

        en sinuttele, elleivät he ole sukulaisiani, tai muuten erittäin hyviä tuttuja.
        Anoppiani en oppinut sinuttelemaan koskaan, vaikka hän sanoi kerran, että sopii kutsua etunimeltä, niinkuin muutkin lähisukulaiset.
        Minua itseäni saa sinutella, mutta en teitittelystäkään loukkaannu. Se muu kohteliaisuus, tai kohteliaisuuden puute on tärkeintä. Minusta on miellyttävää jos esm. palveluammatissa oleva katsoo silmiin ja hymyilee.


      • Catleija

        Itse en ole koskaan käyttänyt hän sanaa sinä sanan sijasta, mutta ennen vanhaan vieraita puhuteltiin näinkin: "Hän (sinä)on niin hieno tänään. Onk' hänel'(sinulla)iha uus permanenttiki."

        Erehdyksiäkin sattui, kun puhuteltava luuli puhuttavan jostain paikalta poissa olevasta. Nykyään en ole kuullut tällaista ja harvemmin kuulee teitittelyäkään.

        Vieraita sinutellessa sinuttelun sävyyn kannattaa kiinnittää huomiota, ettei puhuteltavalle tule tunnetta, että toinen ihan iholle pyrkii.


      • bussia odotellessamme:
        Catleija kirjoitti:

        Itse en ole koskaan käyttänyt hän sanaa sinä sanan sijasta, mutta ennen vanhaan vieraita puhuteltiin näinkin: "Hän (sinä)on niin hieno tänään. Onk' hänel'(sinulla)iha uus permanenttiki."

        Erehdyksiäkin sattui, kun puhuteltava luuli puhuttavan jostain paikalta poissa olevasta. Nykyään en ole kuullut tällaista ja harvemmin kuulee teitittelyäkään.

        Vieraita sinutellessa sinuttelun sävyyn kannattaa kiinnittää huomiota, ettei puhuteltavalle tule tunnetta, että toinen ihan iholle pyrkii.

        "Minne hän menee?"
        Katsahdin taakseni, mutta kun ei muita näkynyt, hymyilin ja vastasin hänelle.


      • ii-li
        bussia odotellessamme: kirjoitti:

        "Minne hän menee?"
        Katsahdin taakseni, mutta kun ei muita näkynyt, hymyilin ja vastasin hänelle.

        Olin auttamassa tuttavani pojan kanssa saunan sementtipohjan valua. Kärräsin kottikärryllä sementtiä työmaalle.

        Talon omistaja kysysyi, minkä ikäinen "hän" on. Tuttavani poika oli 18-vuotias, minä itse 25. En ollenkaan ymmärtänyt, että "hän" tarkoitti minua, vaan vastasin: "18-vuotias". Talon omistaja vastasi: "Minä kyllä luulin paljon vanhemmaksi."


      • Hintriika
        Catleija kirjoitti:

        Itse en ole koskaan käyttänyt hän sanaa sinä sanan sijasta, mutta ennen vanhaan vieraita puhuteltiin näinkin: "Hän (sinä)on niin hieno tänään. Onk' hänel'(sinulla)iha uus permanenttiki."

        Erehdyksiäkin sattui, kun puhuteltava luuli puhuttavan jostain paikalta poissa olevasta. Nykyään en ole kuullut tällaista ja harvemmin kuulee teitittelyäkään.

        Vieraita sinutellessa sinuttelun sävyyn kannattaa kiinnittää huomiota, ettei puhuteltavalle tule tunnetta, että toinen ihan iholle pyrkii.

        Meillä ystäväpiirissä "hänittely" on eräänlainen leikillinen ja vähän hellytteleväkin puhuttelumuoto.

        "Missä hän nyt on?" "Mitä hän nyt meinaa?" "Onpa hän nyt hienoksi tälläytynyt!" Mutta vain hyvien ystävien kesken. Ei tulisi mieleenkään sanoa niin oudolle ihmiselle.

        "Hänittely" taitaa alunperin olla sitä svetitismiä. Vanhat ihmiset saattavat yhä käyttää 3. persoonan puhuttelumuotoa kiertämään sinuttelun tai teitittelyn.


      • Catleija kirjoitti:

        Itse en ole koskaan käyttänyt hän sanaa sinä sanan sijasta, mutta ennen vanhaan vieraita puhuteltiin näinkin: "Hän (sinä)on niin hieno tänään. Onk' hänel'(sinulla)iha uus permanenttiki."

        Erehdyksiäkin sattui, kun puhuteltava luuli puhuttavan jostain paikalta poissa olevasta. Nykyään en ole kuullut tällaista ja harvemmin kuulee teitittelyäkään.

        Vieraita sinutellessa sinuttelun sävyyn kannattaa kiinnittää huomiota, ettei puhuteltavalle tule tunnetta, että toinen ihan iholle pyrkii.

        -yksikkö=minä ,sinä ,hän,--monikko me ,te ,he.
        meillä hämeessä ei kyllä sanottu koskaan ,että
        "onko hänellä,ihan uusi permanentti?
        Sanottiin että Onko sulla ( teillä) uusi permanentti?
        Minusta se on tosi hassua että sanotaan monikossa yhtä henkilöä.


      • ullamirjami kirjoitti:

        -yksikkö=minä ,sinä ,hän,--monikko me ,te ,he.
        meillä hämeessä ei kyllä sanottu koskaan ,että
        "onko hänellä,ihan uusi permanentti?
        Sanottiin että Onko sulla ( teillä) uusi permanentti?
        Minusta se on tosi hassua että sanotaan monikossa yhtä henkilöä.

        kummallista . Kun tulin 20v sitten tänne ruotsiin ,ja halusin oppia Ruotsin kielen ,tuli kummallisuuksia jo siinä että kun täällä on Mies Han ja nainen Hän Laiva on hän ja kelloa kysytään hän ja paljon vaikeaa oppia tämä kielioppi.


      • ullamirjami kirjoitti:

        kummallista . Kun tulin 20v sitten tänne ruotsiin ,ja halusin oppia Ruotsin kielen ,tuli kummallisuuksia jo siinä että kun täällä on Mies Han ja nainen Hän Laiva on hän ja kelloa kysytään hän ja paljon vaikeaa oppia tämä kielioppi.

        Niinpä, mies on "han" ja nainen "hon".
        Sitten täytyy muistaa että eläimistäkin sanotaan
        hän (han/hon) riippuen onko uros vai naaras.
        Kello on "hon" :) Kun joku kysyy kellon aikaa, niin vastataan että "hän on niin ja niin paljon"... Laivat ovat myös naispuolisia, paitsi hinaajat ja rahtilaivat, jäänmurtajat jne.
        Koneet ovat miespuolisia.
        On siinä ollut meikäläisillä muistamista! ;))

        Tulin Ruotsiin juuri kun täällä oli läpiviety ns. "sinä-reformi".
        Kyllä oli vaikeata tottua sinuttelemaan kaikkia, nuoria ja vanhoja, kun Suomessa oli vielä niin tärkeätä että esim. esimiestä ei sinuteltu työpaikoilla, vanhempia ja tuntemattomia ihmisiä ei sinuteltu, jotkut eivät sinutelleet edes omia vanhempiaan.


    • saara.dma

      on usein vähän vaikea paikka. Kaikki katselevat seiniä ja katonsaumoja ja ovat vaivaantuneita sen pienen ajan, joka hississä vietetään. Jo sanoo hyvät huomenet, kai joku vaivautuu vastaamaan.

      Pikkutytöt ja -pojat ovat kivoja, he katsovat uutta tulijaa kiinnostuneina ja moikkaavat, ja jos on kysyttävää, niin he kysyvät.

      • meillä on kaksi taloa tässä vierekkäin ja vaikka
        emme tunnekaan kaikki toisiamme,niin kyllä
        pihalla kuuluu"hei ja mooi".Kaikki on kyllä yli 65v.

        Minä olen sellainen räpätäti että aina löytyy
        juttu seuraa,esim.kaupan kassa jonossa.

        Olen myös huomannut jos itselläni on hyvä tuuli
        kaupugilla niin kyllä vastaan tulijoiltakin hymyä heruu;))

        Näkyillään...


    • ii-li

      Olen asunut parikymmentä vuotta siinä lähellä.

      Kun sanotaan, että siellä päin ruvetaan tervehtimään naapureita vasta 30 vuoden jälkeen, niin ei se ole kovin paljon liioiteltua. Kaipa tavat ovat kuitenkin nykyään lieventyneet.

      Me olimme "helsinkiläisiä". Kaikki ystävämme olivat myös tulleet muualta. "Alkuasukkaisiin" oli varsin vaikea tutustua. (Äitini ei yhtään helpottanut tilannetta. Kun juna lähti asemalta Turkuun päin, niin hän huudahti: "Tuolla junalla pääsisi pois täältä!") Kyllä hän sitten vuosikymmenien aikana kotoutui niin, että alkoi puhua paikkakunnan nuotilla, vaikka opettajan ominaisuudessa hän ei aluksi voinut sietää sikäläistä murretta.

      Minä käytin lapsena tervehtimättömyyttä kostona. Pelkäsin ja inhosin äkkivääriä naapureitani. Lakkasin tervehtimästä heitä. - Valitettavasti tuo tapa on jäänyt käyttöön. Minulla on yksi naapuri nytkin, jota en tervehdi ollenkaan. Lapsellistahan se minun puoleltani on.

      • Vuokrasin Naantalin asuntoni ja ostin katon pääni pälle Raision keskustasta. Viehättävä, luonnonläeinen saareke suurine kallioineen ja puineen. Seinät tapisoitu ja maalattu, ylihuomenna kaatuu keittiö ja kaikki uusitaan.

        Pidän tällaisesta hommasta, vaikka muiden apua tarvitsenkin aika paljon. On ihana suunnitella ja nähdä tulos.

        Ei minua Naantalista pois potkittu, uskokaa. Oli niin helppo muuttaa kun vuokrasin kalustotkin.

        Kokeilkaa niin humaatte, matkalaukku kädessä on helpompi muuttaa.

        Aivan kaikkea en kerro taustatekijöistä.


      • Lokari1
        Ruuneperi kirjoitti:

        Vuokrasin Naantalin asuntoni ja ostin katon pääni pälle Raision keskustasta. Viehättävä, luonnonläeinen saareke suurine kallioineen ja puineen. Seinät tapisoitu ja maalattu, ylihuomenna kaatuu keittiö ja kaikki uusitaan.

        Pidän tällaisesta hommasta, vaikka muiden apua tarvitsenkin aika paljon. On ihana suunnitella ja nähdä tulos.

        Ei minua Naantalista pois potkittu, uskokaa. Oli niin helppo muuttaa kun vuokrasin kalustotkin.

        Kokeilkaa niin humaatte, matkalaukku kädessä on helpompi muuttaa.

        Aivan kaikkea en kerro taustatekijöistä.

        Että muija ja matkalaukku onn tiellä kun kulkee
        ( matkustaa).
        Olen joskus kuulut sellaisen sanonnan.
        Terv; Lokari1.


      • No,johan
        Lokari1 kirjoitti:

        Että muija ja matkalaukku onn tiellä kun kulkee
        ( matkustaa).
        Olen joskus kuulut sellaisen sanonnan.
        Terv; Lokari1.

        Hyvä ohje saattaa olla? Muija vaan on käytännön asioissa,kuten matkalaukun pakkaamisessa tai purkamisessa taitavampi uskon.


      • uzma-m
        Ruuneperi kirjoitti:

        Vuokrasin Naantalin asuntoni ja ostin katon pääni pälle Raision keskustasta. Viehättävä, luonnonläeinen saareke suurine kallioineen ja puineen. Seinät tapisoitu ja maalattu, ylihuomenna kaatuu keittiö ja kaikki uusitaan.

        Pidän tällaisesta hommasta, vaikka muiden apua tarvitsenkin aika paljon. On ihana suunnitella ja nähdä tulos.

        Ei minua Naantalista pois potkittu, uskokaa. Oli niin helppo muuttaa kun vuokrasin kalustotkin.

        Kokeilkaa niin humaatte, matkalaukku kädessä on helpompi muuttaa.

        Aivan kaikkea en kerro taustatekijöistä.

        Raision kalliot ovat tuttuja,siella asuu sukulaisia.
        Yrita nyt kestaa vaikka oletkin pannaan julistettu,poistettu on myos mun viestini.


      • Likka123
        No,johan kirjoitti:

        Hyvä ohje saattaa olla? Muija vaan on käytännön asioissa,kuten matkalaukun pakkaamisessa tai purkamisessa taitavampi uskon.

        Meillä kyllä mies pakkaa minunkin laukkuni matkalle lähdettäessä, koska hän on harjaantunut matkustaja, osaa kääriä vaatteet oikeaoppisesti, etteivät rypisty ja kekseliäästi kenkiinkin sijoittaa pikkutavaraa, joten vähemmillä matkalaukuilla pärjätään.Myös kaupan kassalla hän osaa ottaa painovoiman lait huomioon, mutta minun pakkaamani kauppakassit aina kaatuvat auton tavaratilassa.Purkaminen sopii minulle, sillä ainoastaan minä tiedän, mihin mikin tavara kuuluu.


      • Likka123 kirjoitti:

        Meillä kyllä mies pakkaa minunkin laukkuni matkalle lähdettäessä, koska hän on harjaantunut matkustaja, osaa kääriä vaatteet oikeaoppisesti, etteivät rypisty ja kekseliäästi kenkiinkin sijoittaa pikkutavaraa, joten vähemmillä matkalaukuilla pärjätään.Myös kaupan kassalla hän osaa ottaa painovoiman lait huomioon, mutta minun pakkaamani kauppakassit aina kaatuvat auton tavaratilassa.Purkaminen sopii minulle, sillä ainoastaan minä tiedän, mihin mikin tavara kuuluu.

        Takakonttiin pitää laittaa muutama yksilonkeroinen mustekala reunasta reunaan. Niihin kun pujottelee kassit, pysyvät pystyssä. Kokeiltu konsti - suosittelen!


      • Catleija
        vaarivaari kirjoitti:

        Takakonttiin pitää laittaa muutama yksilonkeroinen mustekala reunasta reunaan. Niihin kun pujottelee kassit, pysyvät pystyssä. Kokeiltu konsti - suosittelen!

        Minäpä olen huomannut, että vaarix2 on hyvin kekseliäs mies. Monia hyviä kikkoja olet antanut palstalla. Ei taida olla peukalokaan keskellä kämmentä. Näin minä sinua kehuin.


      • ii-li
        vaarivaari kirjoitti:

        Takakonttiin pitää laittaa muutama yksilonkeroinen mustekala reunasta reunaan. Niihin kun pujottelee kassit, pysyvät pystyssä. Kokeiltu konsti - suosittelen!

        Entisessä autossani ei ollut mitään paikkaa, mihin mustekalan tai verkon koukut olisi voinut kiinnittää. Jos ne kiinnitti maton reunan alle, niin matto alkoi lähteä irti. - Nykyisin autoissa varmaan onkin koukkuja, mutta koko tapa unohtui. Niinpä kuljetan tavarat yleensä auton sisätiloissa ja kiinnitän ne turvavöillä.

        Olen monta kertaa ajatellut, että takaluukussa olisi hyvä olla jonkinlainen irroitettava, muuneltava ja kokoontaitettava lokerikko. Silloin irtotavara, muovikassit sun muut pysyisivät pystyssä ja järjestyksessä eikä sekaantuisi yhdeksi sekamelskaksi, joka liikkuu laidasta laitaan.


      • Kat.leija
        Catleija kirjoitti:

        Minäpä olen huomannut, että vaarix2 on hyvin kekseliäs mies. Monia hyviä kikkoja olet antanut palstalla. Ei taida olla peukalokaan keskellä kämmentä. Näin minä sinua kehuin.

        Vaarivaari, joka hänkin turkulaisia kävi vaihtamassa minun pistorasian maadoitettuun sellaiseen monta vuotta sitten. Kerroin näet palstalla saavani pieniä sähköiskun tapaisia Mokkamasterini metalliosista.
        Jotainhan tänne pitää näpytellä. :)))


    • Cat*

      Tuolla kaupungin ulkopuolella pyöräillessäni tuli pyörätiellä vastaan reipas koululainen pyörää ajaen reppu selässä. Niin vaan katsoi minua suoraan silmiin ja kajautti "päivää", johon minä vastasin ilahtuneena PÄÄIVÄÄ. Kasvatusta oli poika saanut. Tuli hyvä mieli.

      • miia..

        Menin pihalle, meidän yhteiselle grillipaikalle

        siellä hyöri mummu pojanpojan kanssa.Tietenkin

        tervehdin katsoen kumpaakin hymyillen.

        Poika,noin 8v.vastasi hei ja sitten sanoi,että

        mummu ei voi tervehtiä minua,kun hän ei osaa

        yhtään ruotsia.Asumme siirtolais eninmistöisellä

        alueella ruotsissa


    • Moi! Luin kirjoituksesija olen huomannut saman ilmiön, ainakin kerrostalossa.Olen asunut kauan samassa talossa..joku tervehtii silloin tällöin,,ota siitä sitten selvää, haluaako tuntea vai ei.Yleensä käy niin, että kun sanoo hei tai päivää, katsotaan kuin H.Moilasta.Minulla on sokealapsenlapseni asumassa kanssani,,on asunut jo 15vuotta, ettei ole mikään uusi asukas,ei kukaan sano hänelle mitään.Naapurin miehelle sitten sanoin, että vois jotain sanoa,kun poika ihmettelee,kun joku menee, eikä sano mitään..No,nyt toimii ja saan itsekin tervehdyksen...On se mennyt mielenkiintoiseksi elämä.Mitä enemmän ihmisiä, sitä vähemmän on kanssakäymistä keskenään..Positiivisiakin yllätyksiä tapahtuu, joten ei vielä heitetä kirvestä kaivoon..Toivoa on!Mukavaa päivänjatkoa! t.Irkku

    • Kat.leija

      Mukava aloituksesi muinoin kirvoitti kielenkannat leppoisaan keskusteluun. Ihan mallia tuollaisesta voisi ottaa.
      Olisko kukaan vielä tänä päivänä tätä mieltä?

    • turhaanostelua

      Et taida itseklään noin leppoisa enä ä olla ja tee uusi aloitus, vanhojen nosto ihan typerää. Ruuneako haluat taas nostaa esiin , ihan kyllästymiseen asti hänen negatiivista jupinaa täällä tunkee esiin.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      3
      1774
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      218
      1390
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      241
      1361
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      45
      1224
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      104
      1210
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      11
      1139
    7. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1093
    8. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      153
      1087
    9. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      259
      1051
    10. Trallalaa kesä on

      Helteinen ja kuuma. Hyvää huomenta. ☀️😊🫶🏼🍍❤️🐦‍⬛
      Ikävä
      189
      893
    Aihe