Alaikäiselle työpaikkoja?

-niina-

Kertokaas jotain muuta työtä kuin postin jakaminen? Ja voiko alaikäinen saada vakituisen työn koulun ohella? Esimerkiksi olisiko mitenkään mahdollista päästä ruokakauppaan parituntia muutamana iltana viikossa? Ottaako kaupunki töihin?

Kiitti jos viittitte vastailla (:

23

11565

  Vastaukset

  • mun pari tuttua ainaskin on kaupassa iltasin/viikonloppusin duunissa. Ite oon keittiöllä joka toinen viikonloppu.

   Kannattaa varmaan vaan mennä reippaasti kyselemään, oma-aloitteisuus ja sinnikkyys usein palkitaan :)

  • Tosi harvoista paikoista saa alaikäiset töitä, etenkin, jos olet alle 15-vuotias. Silloin on lähes mahdotonta saada töitä, ellei sitten vanhempien työpaikoille yms., suhteilla.
   Kannattaa sitä kuitenkin käydä kyselemässä ruokakaupoista, kampaamoista (siivousapua), tai ihan mistä keksitkin. Kassalle et sitten pääse paikkaan, jossa myydään tupakka- tai alkoholituotteita. Kaupunki ottaa yleensä vain kesäisin, mutta kannattaa kirjoittaa kuntasi nettisivuille.
   Myös jonkin ruokakaupan ilmoitustaululle kannattaa käydä raapustamassa ilmoitus, jossa kerrot mitä töitä olet valmis tekemään, mihin aikaan, suunnilleen millä palkalla, ja oman numerosi myös.
   Luultavasti vaivannäkö palkitaan, kova vaivannäkö. :)

   • Voit mennä puhelin myyjäksi. Paska työ & paska palkka mutta jos haluut jotain tehä nii kokeile tuota..
    metro ja 100 lehdissä ilmoituksia..


   • Kokeilin sitä itse Livellä ja en suosittele. Jollet ole hyvä puhelin persoona niin ei siitä tule oikein mitään ja palkka on juuri sitä mitä se on paskaa


  • Olen 12-vuotias (tänä vuonna 13) tyttö Akaasta/Viialasta.
   Tietäisittekö mitään duunia täältä päin?
   Minulle kävisi minkälainen duuni vaan esim. koiran ulkoilutus, lehden jako yms.

   Vastatkaa!!! miten saisin töitä???

  • Alaikäisten on mahdollista päästä töihin vähän parempiinkiin hommiin. Ite oon 15 v. ja oo ollu myymässä mansikoita ja lehdenjaossa ja kaupungilla puutarhatöissä... riittää et itte on aktiivien ja tunkee joka paikkaan eikä anna ujouden haitata! :)

  • Olen ollu nyt melkein vuoden töissä lehdessä jeesaamassa ja parin viikon päästä alkaa työt mäkkärillä. Ikää on semmoset 16 vuotta.

   Töihin pääsee jos on koko ajan tunkemassa kaikkialle ja kyselemässä. MLL:n sivuilta pääsee lastenhoitajaks ku maksaa koulutuksen. Ei oo kallis ja palkkaki on ihan kiva yhestä illasta ja lapset on yleensä kivoja!

   Juokse kaikki paikat läpi vaan, ja kannattaa hankkia hygieniapassi jos mihinkää pikaruokalaan/ylipäätään minnekkään missä myydään ruokaa niin sinne töihin :) mut onnea yritykselle!

   • Hei sinä työssäkäyvä :) ootko töissä kokopäiväsesti vai ootko vaan illalla tai viikonloppuna töissä? ja miten sinne mll:n lastehoitaja hommaan vois ilmottautua?se nimittäin kuulostais tosi kivalta :)


  • On kyllä erittäin vaikeaa saada mitään työtä alle 15-vuotiaana. Työaikalaki säätelee niin nuoren työskentelemistä sen verran paljon, että tällaisen henkilön palkkaamisesta on vähän turhan paljon vaivaa työnantajalle. Sanoisin, että tuon ikäisten kannattaisikin keskittyä koulunkäyntiin. Mainosten jakaminen, tuttavaperheiden lapsenvahtina toimiminen ja vastaava toiminta on toki ihan ok, mutta usein kovin alipalkattua (ainakin mainosten jakaminen).

   Yli 15-vuotiaan, jota kiinnostaa työnteko myös koulun ohella kannattaa pyrkiä sellaiseen kesäduuniin, jossa löytyy tasaisesti iltavuoroja. Tällaisia ovat esim. varastoduunit (lähinnä pojille kun fyysisesti niin raskaita) ja hampurilaisravintoloiden duunit. Alkoholia myyviin paikkoihin ei tosiaan alle 18-vuotiaita oteta kun eivät lain mukaan saa alkoholia myydä.

   http://www.tyosuojelu.fi/fi/nuoret_tyontekijat

  • Mun kaveri pääs jonneki puhelinmyyjäks, se on jotain 14v. Tietenki sillä oli jotain tuttuja töissä siellä, mut kuitenkin.

  • Tiedättekös... en oikein usko että rekrytoijat pörräävät nuorten palstalla :d
   ja muutenkin jos luulet et työt ottaa sinuun yhteyttä nii olet aika tod. näkösesti väärässä. Ja jos tota kutsusit työhakemukseksesi nii vähän olisi petrattavaa.

  • kannattaa käydä kyselemässä näiltä yksityisiltä yrityksiltä kioskit remponttipalvelut sun muut ite pääsin duuniin tähtisauna oy:h puoleks vuodeks juoksupojaks hyvi ne liksaaki makso 450 kuussa :)

  • Mä olen 15v ja olen ilta ja viikonloppu töissä rakennusfirmassa, aina jotain pientä siivoamista ja jotain tämmöistä löytyy. Tuntipalkka on 10e/tunti ja mitään suhteita ei tarvinnut, kyselin vain eripaikoista mihin pääsis ja toi nappas.

  • Mediapexiltä saa lähes kaikki puhelinmyynti duunia, mutta voin sanoo et ihan perseestä. Ei peruspalkkaa, saa vaa rahaa jos saa myytyy. Myös puhelinmyyntifirma livepromotions hakee työntekijöitä. Siel vissii peruspalkka ja hyvät bonukset! -mutta silti, paskaa duunia.

   • Livepromotersin "peruspalkka" tulee jälleen vain jos myys tarpeeksi. Muuten 7€/tilaus eli kuudesta tunnista voi hyvin jäädä käteen reilu kymppi. Naurettavaa!

    Bonukset menee aina niille samoille vakiomyyjille ja ne ovat lähinnä konsertti- ja leffalippuja.


  • Ilmaislehtien jako on ihan kivaa duunia. Palkka ei ole häävi, mutta työ on muutenkin suunnattu nuorille ja vähän koulutusta omaaville, joten mun mielestä ei tämmösestä tartte maksaa mitään ihmeellisyyksiä.

   Itsenäistä, vastuullista ja saa liikuntaa. Propsit riitti parin vuoden mainosten jaon jälkeen myös Itellalle jouluapulaiseks. Tosin täällä ainakin Itella ottaa aikuisia töihin, mut pikkuhommista kun aloittaa, niin myöhemmin on paremmat mahkut päästä parempiin töihin. :)

   • Itte jaan niitä manoksia, ja ihan täysin alipalkkaista! Ja hei, jos olette mm. Jotain yli 15, niin kannattaa käydä kysymässä ravintoloista/hotelleista, itellä on suhteet hotellii ja siellä raahailen kaikkia astioita muumuassa uutena vuotena (kivaa koska saa paukutella raketit) ja kun on keikkoj niin silloin


   • Katoin jo.


  • oon 13 vuotiastyttö raahesta. Haluisin jonkun duunin. Teen ihan mitä vaan. tietääkö kukaan että missä voisin tehä duunia.

   VASTATKAA PIAN!!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   319
   3492
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   124
   2850
  3. Miksi Halla-aho vaikenee USAn mellakoista?

   Johtuuko siintä että hän ei voi/saa kritisoida Putinia eikä Trumpia!?
   Maailman menoa
   176
   1828
  4. Kiitos elämä, Nala mutta vuokraluukkuun

   Miten noin menevä nainen voi ottaa koiran keskelle kaupunkia? Eikö edellinenkin koira annettu pois kun asuvat Eskon kanssa, eikä ollut aikaa hoitaa si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1414
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   20
   942