MERSUT RALLISSA

blackmagictiger

MILLOIN MERSULLA AJETTIIN RALLIA JA AJOIKO MIKKOLA KOSKAAN 450 SLCEELLÄ SUOMESSA...

15

1794

  Vastaukset

  • en muista,että mikkola olisi ajanut mutta kerran oli jyskälässä diesel mese ja kuskina oli muistaakseni kyösti hämäläinen.tämä oli joskus 80-luvun lopussa.eikä muuten ollut viimeinen.meni helvetin moisella metelillä,ja vauhtia piisasi.

   • MUISTELISIN VUODEN OLLEEN 1979


   • 1979 kirjoitti:

    MUISTELISIN VUODEN OLLEEN 1979

    varmaan aika lähellä oikeeta,muistaaksee tekivät auton Mäntsälässä Alangon pajalla ?


  • F - ryhmässä on vissiin parikin meseä. Historiikeissa Ole Ström ajaa myös hienolla "taksilla".

   • Onni Vilkas ajoi Mikkolan ( tai siis tehtaan) safari 450 slc :llä Jyskälän B-ryhmän aikakaudella olikohan 1984 ? Samana vuonna kun oli nolla-autona tehtaan avolava pösö 504 B-ryhmäläisenä, ja kyllä suihki.


   • jyskälä kirjoitti:

    Onni Vilkas ajoi Mikkolan ( tai siis tehtaan) safari 450 slc :llä Jyskälän B-ryhmän aikakaudella olikohan 1984 ? Samana vuonna kun oli nolla-autona tehtaan avolava pösö 504 B-ryhmäläisenä, ja kyllä suihki.

    Onni Vilkas ajoi tehtaan mersulla nolla-autona ennen kilpailijoita vuonna 1980 (pösön avolava oli nollana, kun ei kisaan päästetty vaikka oli ilmoittautunut, 1984).
    Tuolloin oli käytössä ryhmät 1, 2 ja 4. Mersu oli nelosryhmäläinen. Tuon vuoden jälkeen johtotähti laittoikin sitten pillit pussiin rallin osalta.


  • 1961 Rauno Aaltonen voitti Jyväskylän Suurajot
   ja Puolan rallin Mercedes 220 SE:llä.
   Mersulla voitettiin Safari ralli kolmesti 1959-61.
   Muissakin pitkissä eksoottisssa ralleissa Mersu
   on esiintynyt (Vuelta, Bandama, Dakar etc).

  • tietojeni mukaan kyösti hämäläinen ajoi 70 luvulla kaks kertaa tiiseli mesellä vuosina 70 tai 71 ja 79 jyskälässä

   • waldegärd ajoi ainakin mun tietojen mukaan


  • Vuoteen 1980 mennessä Onni Vilkas oli ajanut Jyväskylän Suurajot läpi Mersulla 24 kertaa. Mercedes-Benz-tehdas halusi juhlistaa asiaa niin, että 25. kerta oli saatava täyteen. Saksasta tuotiin ajokiksi Mercedes-Benz 500 SLC, 5-litraisella V8-koneella, jossa oli tehtaan mukaan 329 hv. Nollasta sataan se eteni 5 sekunnissa.
   Hannu Mikkola oli ajanut mm. Safaria samalla autolla. Onni ajoi 0-autona Suurajot 1980. MB:n tallipäällikkö oli tyytyväinen 70-vuotiaan kotkalaisliikennöitsijän vauhtiin.
   Monte Carlo -rallissa Vilkas oli ensimmäisen kerran v. 1951 autona Allard (110 hv). Ensimmäinen luokkavoitto siellä tuli v. 1963 vakiomallisella M-B 220 S:llä. MB-tehdaskuski jäi toiseksi vasta pitkien protestien jälkeen.
   Onnin MB:n tunnusmerkki niin Montessa kuin Suurajoissakin oli ruudullinen etugrilli. Viimeisen kerran Mersulla Vilkas oli Montessa v. 1968 (keskeytys).

   • Onni Vilkkaan Mersujen keulapelti oli maalattu valkoiseksi. Ajoi muuten -64 isompi koneisella 300SE:llä, sama koppa kuin 220SE/230S.
    450 SLC 5.0 oli sen 0-auton tarkka nimi, se koppa ei koskaan saanu 500 nimeä, pari vuotta vain tehtiinkin 5 litraisella, ennen kuin tuli 500 SEC.

    Olikohan Tatu Arin veli Vatanen, joka ajoi sillä avolava 504:lla?

    Tuosta voi katsoa Onni Vilkkaan ralliautoja, sivustolta löytyy kaikkien merkittävien (pääosin Eurooppalaisten) rallien tulosluetteloita.
    https://www.ewrc-results.com/profile/52537-onni-vilkas/

    mm. Evy Rosenqvist ajoi tehtaan kuskina Mersulla 60-luvulla Euroopassa, siipiMersun lisäksi hän tai joku muu ajoi myös 230 SL urheiluautolla. 80-luvullahan 190 E 2,3 - 16 ajettiin rallia. Antamani linkin kautta löytyy valtavasti tietoa siitä kuka milläkin ajoi eri ralleissa. Toki kaiken kattavia ei tulosluettelot ole


  • Aikamoisia leluja. Urpo Lahtisen MB 300 Waxenberger on varmaan rajuin mese kautta aikojen . Vastauksena kysymykseen sillä ajettiin kaikkia lajeja.

   • 1969 Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 Waxenberger

    Kehitysinsinööri Erich Waxenbergerin mukaan nimetty kilpa-auto.

    Kehitetty aikansa nopeimmasta neliovisesta automallista.

    Huippunopeus oli 285 kilometriä tunnissa.

    Auton teho on 320 hevosvoimaa.

    Urpo Lahtinen hankki vuonna 1970 yhden kolmesta Waxenbergeristä.

    Lahtisen pojan nykyisin omistama yksilö on esillä Kangasalan Mobiliassa.


  • Waxenbergerin tehopainosuhde on muistaakseni parempi kuin maailman tehokkaimmalla sarjatuotantoautolla, Escort BDA. W on maailman suorituskykyisin 4D sedan.

  • W. nyt ei ole millään lailla sarjatuotantoauto. Liekö sekään oikeasti ollut maailman nopein 4-ovinen? MoPar teki ehkä 5kpl 4-ovista 426 hemiä, neljä oli Dodge Coronetejä ja viides Plymouth Belvedere tuli Suomeen Bernerin toimesta. Kovin sarjatuotantoa ei nekään siis edustaneet.

   Nykyään maailmalla puhutaan vähemmän Waxenbergereistä, tais olla niin että kaksi niistä meni AMG:lle (ehkä v.70-71) ja ne jatkoi autoilla kisaamista. Nykyään AMG:t tunnetaan hyvin Rote Sau (Red Pig) lempinimellä, onko noita alkuperäsiä tallella vai tekivätkö uusia, en tiedä. Ainahan sanotaan että Urpon W. on ainut jäljellä.
   Lahtisen yksilö on miedompi 6,3 kun kaksi? muuta oli suurennettu 6.8 ja tehoa oli lopulta -72 (AMG:n toimesta) jo (lähemmäs?) 500hv.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   134
   6871
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   88
   3371
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2218
  4. taksiyrittäjyys tiensä päässä. tämä ala loppuu

   bärnerin taksilaki ja korona tekee selvää jälkeä koko alasta. jäljelle jää ehkä 10% maan takseista. ei alaa pelasta edes se että polttoaine on nyt h
   Taksit
   63
   2056
  5. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   70
   2003