Sitoutumiskammoiset miehet

L:rannassa

Täällä palstalla usein valitellaan sitä, että Lappeenrannassa miehet ei naisia saa. Mutta onkohan kukaan koskaan ajatellut asiaa tällaisesta näkökulmasta, johon minä olen useita vuosia Lappeenrannassa asuneena törmännyt: Sitoutumispelko, joka esiintyy melkein pelkästään miehissä. Tämä koskee varmaankin kaiken ikäisiä miehiä, mutta omien ja ystäväpiirini kokemusten mukaan erityisesti noin 25 - 45-vuotiaita miehiä.

Mainitsemissani tapauksissa kuvio on mennyt yleensä näin: Sinkkunainen ja (lappeenrantalainen) sinkkumies tapaavat. Tutustumisen jälkeen he päättävät alkaa surustella ja heillä meneekin hyvin ja näyttävät ulkopuolistenkin mielestä oikein onnelliselta parilta. Yhdessä käydään kyläilemässä ystävien ja sukulaisten luona, vietetään yhteisiä koti-iltoja, käydään yhdessä (ja myös erikseen) ulkona juhlimassa, matkustellaan yhdessä, ehkä löytyy jopa yhteinen harrastuskin. Seksielämä kukoistaa, ollaan rakastuneita ja elo on kaikin puolin varsin mukavaa. Mutta jossain vaiheessa nainen alkaa miettiä tulavaisuutta. Mitä tapahtuu alkuhuuman jälkeen? Normaalistihan (herras-)mies kosii naista, alkaa kenties puhua/vihjailla yhteisistä lapsista tai edes vähintään ehdottaa yhteen muuttoa. Mutta eipä toimi Lappeenrannan mies näin. Nainen alkaa aluksi hienovaraisesti vihjailla ja ajan kuluessa (kuukausia/vuosia) jo suoraan sanomaan, että haluaisi jotain pysyvämpää sitoutumista kuin jotain ollaan-ei olla "hengailua". Kun seurustelu alkaa muuttua arkisemmaksi, nainen on hämillään, että missä nyt mennään? Mies on tyytyväinen oloonsa ilman "palloa jalassa", kuten olen usein lappeenrantalaisten miesten kuullut sitoutumisesta sanovan.

Lappeenrantalaisesta miehestä on niin kätevää, kun voi halutessaan sulkeutua sinne omaan yksiöönsä silloin kun haluaa olla itsekseen. Ja onhan yksin niin paljon helpompaa nukkua, kun ei toinen ole repimässä peittoa pois unissaan. Saa katsella telkkarista mitä huvittaa. Saa kaikessa rauhassa juoda kaljaa ja katsella vaikka pornoa netistä. Mikäs siinä, onhan tuossa varmaan miehen mielestä hyviä syitä pysyä seurustelevana sinkkumiehenä. Mutta entäs ne naisen tarpeet?

Uskallan väittää, että suurin osa naisista haluaisi elää oikeaa perhe-elämää (en tarkoita, että välttämättä pitäisi olla lapsia). Ainakaan omassa laajassa ystävä-/tuttavapiirissäni ei ole kuin yksi "ikisinkku", joka sanoo nauttivansa elämästään niin. Ja ystävä-/tuttavapiiriini kuuluu hyvin erilaisen koulutus-, perhe- ym. taustan omaavia naisia, eikä ainakaan heidän näkemyksen mukaan sinkkuus ole mitään muotia (vaikka erilaiset tv-sarjat yrittävätkin sinkkuutta tyrkyttää trendikkäänä elämänmuotona). Muut naiset ovat joko onnellisesti perheellisiä tai sitten näitä, jotka ovat joutuneet lappeenrantalaisten miesten takia kokemaan toistuvasti pettymyksiä. Nämä perheelliset asuvat muualla päin Suomea mm. entisessä kotikaupungissani (jota en nyt viitsi tässä paljastaa). Lappeenrantalaiset ystäväni ovat yhtä poikkeusta lukuunottamatta (ja tämänkin kohdalla kyse on muualta muuttaneesta miehestä) joutuneet näiden sitoutumispelkoisten miesten uhreiksi.

Eikä kyse ole lappeenrantalaisten naisten tasokkuudesta/tasottomuudesta, sillä tunnen hyvin paljon ihmisiä eri puolilta Suomea, minkä perusteella voin sanoa, että lappeenrantalaiset naiset ovat aivan yhtä fiksuja, kauniita, mukavia ja viehättäviä kuin missä tahansa muualla maassa. Lappeenrantalaiset miehet sen sijaan poikkeavat paljon muiden paikkakuntien miehistä, miksi?

Esim. viime kesänä ystävistäni 3 meni naimisiin. Yksi kihloihin vuoden seurustelun jälkeen. Yksi muutti samaan osoitteeseen miehen kanssa puoli vuotta seurusteltuaan. Kukaan heistä ei ole lappeenrantalainen. Vastaavasti Lappeenrannan ystäväni (ikähaarukka 23 - 40) ovat seurustelleet keskimäärin 3 vuotta saman (lappeenrantalaisen)miehen kanssa ilman kihloja, yhteistä osoitetta, naimisiin menoa saatikka yhteisiä lapsia. Kaikissa näissä tapauksissa nainen haluaisi sitoutua. Eikä missään näistä tapauksista nainen ole mikään läheisriippuvainen roikkuja tms. Eihän sitoutuminen suinkaan tarkoita sitä, että omaa elämää/vapautta ei ole sen jälkeen ollenkaan.

Miksi (lappeenrantalaisille)miehille sitoutuminen on niin vaikeaa/pelottavaa? Itse olen päättänyt, että enää en aikaani tuhlaa yhteen mieheen kuin max. 2 vuotta, jos tuona aikana ei mitään sitoutumiseen viittaavaa tapahdu. Tuo 2 vuottakin on jo melko pitkä aika kohta kolmekymppiselle, jos vielä haluaisi sen oikean perheen lapsineen perustaa. Kovin montaa kaksivuotiskautta ei enää lisääntymisikään mahdu. Kyllä kahden vuoden (ja lyhyemmänkin ajan) tiiviin seurustelun aikana pitäisi jo toinen tuntea sen verran hyvin, että tietää haluaako elää toisen kanssa. Ja miksi miehet ovat sitten niin raukkoja (tai sitten vaan mukavuudenhaluisia ja itsekeskeisiä), että jatkaa vaan seurustelua, vaikka tietää ettei yhteistä tulevaisuutta toisen kanssa halua?

Joku varmaan sanoo, että miksi en muuta takaisin sinne mistä tulinkin. No, Lappeenrannassa on niin paljon muita hyviä asioita (ystävät, työpaikka, harrastukset ja koko alue kaiken kaikkiaan), etten kelvottomien miesten takia vielä viitsisi tätä kaupunkia jättää. Ainahan on mahdollisuus, että saisin houkuteltua sen elämäni miehen tänne kanssani pysyvästi asumaan. Ja hyvin todennäköistä onkin, että se elämäni mies, kuten monien lappeenrantalaisten ystävienikin, tulee olemaan joku ulkopaikkakuntalainen. Olemme jo "miehenhakureissuja" muualle päin Suomea vähän tehnytkin.

Eikö juuri lappeenrantalaisen miehen pitäisi pitää hyvää huolta naisestaan, kun sen on kerran onnistunut saamaan, jos nämä valitukset naisten vähyydestä pitää paikkansa? Myönnän, että kirjoitukseni on rankkaa yleistystä, mutta eikö se ole keskustelupalstojen tarkoituskin?

73

8559

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lpr:nta

      Viestiin voin jo kommentoida. Tämä menee lappeenrannassa juuri näin. Itse olen halunnut sitoutumista jo pitemmän aikaan mutta miehestä ei siihen ole. Hokee vaan että kerkeehän sitä ja että turha olla kihloissa jos ei naimisiin heti mennä. Rasittavaa suorastaan. Tässä joku aika sitten eteeni tuli pari joka on ollut 20 vuotta kihloissa ja lapsikin löytyy. Naimisiin he eivät ole edes suunnitelleet koskaan menevänsä. Kihlaus riittää ;)

    • tik tak

      tika tak tika tak tik tak ...

    • pojankloppis

      eiköhän tuo ole yleistä myös muualla kuin l:rannassa? ja jos ei kelpaa niin vaihtamaan kaupunkia, kaikki nirppa nokkaisen lappeen ämmät.
      ja kuka tänne perhettä haluaa perustaa kun hyvin vointi on muutenkin uhattuna?

      • töykimys

        Nii tai jos vaihtais vaan baaria sieltä lappeesta vaikka GM:ään...


    • on näreet

      Nyt ainakin yhdestä persoonasta tällainen kokemus.... Ei taida löytyä kovin helpolla toisenlaista....

    • Nakke Nukuttaja

      Todennäköisesti onglma johtuu kohdallasi siitä, ettää olet kliseisesti ajatteleva, sitä kautta mielenkiinnoton ihminen: "normaalisti herrasmies.." jne, miten käykään jos joku sinua kosii: "normaalisti mies ei tee mitään itsenäistä ilman vaimon lupaa"..jne..valitat sitten.

      Katso peiliin

      Oletko lahja miehille?

      Sävy on ainakin valittava,peräävä, ja se on kammottavaa naisessa. Miten voit ajatella että Lappeenrantaan juuri asettuu kaikki nahjukset?

    • niin ei kolahda

      eli olisko se ´kemia joka hiertää´, kiertää ja kaartaa... Silloin täytyy vaan mennä eteenpäin ja etsiä uusi kaveri! Niin minäkin teen, eikä vielä ole löytynyt - 10 v:n jälkeenkään! Tosin rimakin kohoaa kaiken aikaa...

    • N.N.

      ..juttu ja olen samaa mieltä tosta! ..Ja samanlaista kokemusta myös löytyy täältäkin.

    • totta tosiaan

      en tiedä,voi olla että löytyy naisistakin samanmoisia,mutta onhan se kätevää sanoa esim. baarissa kun kohtaa jonkun unelmanaisen,että en ole naimisissa,asun yksin jne.Eihän siinä tarvitse edes valehdella.Mutta onko se oikein sitä toista kohtaan jonka kanssa on ehkä jo vuosia seurustellut?Helppoahan se on sitten kokeilla vaikka vähän aikaa,että miten vihreää se ruoho on aidan toisella puolella ja sanoa sille vakituiselle kumppanille että pidetään kuule vaikka vähän taukoa suhteesta tai jotain.Itse pidän kyllä säälittävinä tällaisia miehiä,kun kuitenkin se vakituinen seurustelukumppani tulee ennemmin tai myöhemmin esille.

      • Lpr:nta

        Se ole niin että jos seurustellaan niin sitten on vain yksi ja ainoa kumppani. Jos ruvetaan hyppimään aidan toisella puolella ni siitähän voi päätellä minkälainen toinen on eikä sellaiseen ihmiseen voi luottaa. Ja totta tosiaan.. Vakituinen kumppani selviää kyllä ja sepäs soppa onkin. Että jos vaan jokainen puhuis totta jos on varattu jonkun toisen huostaan ;) eipä tulis näitä p***a tilanteita vai mitä ;)


    • sivustalta

      ja käytännössäkin seuranneena:

      Miun huomioiden perusteella yksi syy tilanteeseen saatta olla se, että moni alle 30-vuotias mies on vielä "kasvuvaiheessa", siis teini-ikä kesken tai loppumaisillaan. Ja jos siirrytään ikähaarukassa lähemmäs 40 vuotta, heistä moni on jo ehtinyt kokea sen suuren rakkautensa ja eron siitä... eli tietävät miten hankalaa yhteiselo meidän naisten (tai yleensäkin toisen ihmisen)kanssa voi välillä olla.

      Kieltämättä oon myös itse ollut "sitoutumiskammoisen" uhrina. Itekin oon jo kokenut sen "ainoan ensimmäisen suuren rakkauden" ja eron siitä, joten itsenäiseen elämään tottuneena enolisi tuoltakaan liikoja vaatinut, lähinnä sitä että pitää sen minkä lupaa, ei enempää. Jos muuta ois tullut, olisin vain lukenut sen plussaksi.

    • vbxbxvnb

      Itse tunnen kyllä paljonkin naimisissa olevia ja pitkäänkin olleita lappeenrantalaismiehiä. Minut on mm. siitetty sellaisen toimesta.

      Väitteessäsi ei ole mitään perää. Jossain määrin se kylläkin pätee kaikkiin suomalaismiehiin. Feministit saavat sitä mitä ovat tilanneetkin, eli naisen seksuaalisuuden vapauduttua miehen ei nykyään TARVITSE ottaa naista erityisen vakavasti, koska seksiä saa helpomminkin. Moni mies yksinkertaisesti viihtyy paremmin yksin kuin naisen kanssa, joten miksi siis sitoutua liian vakavasti. Toisaalta vastapainoksi löytyy kyllä "parisuhde"-miehiäkin, hieman nössöjä miehiä, jotka eivät oikein yksin viihdy tai pärjää.

      Mutta tosiaan Lappeenrannassa tuskin on mitenkään poikkeuksellinen tilanne muuten kuin siten, että täällä keskiverto nuorimies ei edes pääse sitoutumaan lappeenrantalaistytön kanssa vaikka haluaisi, koska naisia riittää vain noin joka toiselle pojalle.

    • easy living

      Sitoutumishaluinen nainen jolla biologinen kello tikittää perheen perustaminen mielessä kyllä kiinnostaisi. Etenkin jos hänellä olisi vakituinen työsuhde hyvän työnantajan palveluksessa toistuvien työttömyysjaksojen ajan ettei ihan elättämiseksi menisi.
      Eipä ole näkynyt moista, joten jatkan mieluummin tätä nykyistä elämää.

      • ehdoitta

        suhteeseen lähdetään, jos lähdetään. Parisuhdemarkkinat vaan on nykyisin jotain ihme optiokauppoja, otanko tuon vain tuon ominaisuuden, ja tuota en ota ainankaan. Loppujen lopuksi kukaan ei saa mitään; miehet jatkavat haaveissaan elämistään, etsivät sitä täydellistä unelmien prinsessaa, vaikka täydellisiä eivät ole itsekään kaikkine alkavine sydänvikoineen,haimatulehduksineen ja hengenahdistuksineen.
        Naiset virittelevät näitä keskusteluja täällä, kun miesten kanssa asiat jää selvittämättä.
        Sitoumiskammo ei ole edes ikäkysymys.. onnistuu neljäkymppiseltäkin, eikä nainen hieman iäkkäämpänäkään ole siltä suojassa. Joku ihme on,että nainen vain uskoo ja toivoo.

        Mutta ei ongelma ole pelkästeen Lappeenrannassa.. kyllä se on testosteroneissa.


    • oma kokemus

      Tuo kirjoittamasi juttu on täyttä faktaa.Taitaa tämän kylän miehet olla ikuisessa teini-iässä kun eivät tiedä mitä oikeesti haluavat. Eivät halua sitoutua koska kuvittelevat sen unelmien naisen kävelevän just sillon vastaan kun on oma perhe hommattu/saatu. Lähteminen ei näet silloin ole kovin helppoa,elatusmaksut ja lasten tapaamiset hankaloittavat unelmaelämää..

      • ehdoitta

        liian pitkä, miehelle jopa mahdottoman pitkä on kuvitelma perheestä lähtemisestä elatusmaksuineen kaikkineen. Ymmärtääkseni kyse on lyhyemmästä jaksosta haaveissa elämisestä: entä jos tänään sanon kiinnostustaan esittävälle naiselle kyllä, poimin hänet matkaani, ja huomesaamuna kävelee juuri se täydellinen unelmieni täyttymys vastaan. Viisainta siis olla valmiina, vapaana, jos Hän saapuu todellakin jo huomenna.


      • ja ainahan
        ehdoitta kirjoitti:

        liian pitkä, miehelle jopa mahdottoman pitkä on kuvitelma perheestä lähtemisestä elatusmaksuineen kaikkineen. Ymmärtääkseni kyse on lyhyemmästä jaksosta haaveissa elämisestä: entä jos tänään sanon kiinnostustaan esittävälle naiselle kyllä, poimin hänet matkaani, ja huomesaamuna kävelee juuri se täydellinen unelmieni täyttymys vastaan. Viisainta siis olla valmiina, vapaana, jos Hän saapuu todellakin jo huomenna.

        elatusmaksu on pieni hinta takaisin saadusta vapaudesta. Etenkin nää "uusiopoikamiehet" ovat näin monasti järkeilleet. Vaikka heiltä kuultuna vika onkin aina ollut "siinä akassa", kun oli niin mahdoton elettävä.

        Ja tosihan se, että koskaan ei tiedä huomisesta. Kun vapaana saa liitää, niin tiedä kuka höynäytettävä blondi (ei ole riippuvainen hiusten väristä) huomenna hoitaa ne pakolliset laskunmaksut, siivoukset, pyykit, pientä purtavaa halvemmalla kuin kaupan valmiit mikroateriat (siis pikkupalvelukset, jotka aikaisemmin teki "se akka")ilman mitään erityisvaateita korvaukseksi pyytämättä.

        Ikävä kyllä näillä uusiopoikamiehillä tulee jossain vaiheessa totuus eteen tän kokosessa kylässä. Sana kiertää... Alkaa halukkaat pikkupalvelusten tekijät olla kiven alla. Blondien eteen joutuukin näkemään vaivaa!?


      • JollyJokeri
        ja ainahan kirjoitti:

        elatusmaksu on pieni hinta takaisin saadusta vapaudesta. Etenkin nää "uusiopoikamiehet" ovat näin monasti järkeilleet. Vaikka heiltä kuultuna vika onkin aina ollut "siinä akassa", kun oli niin mahdoton elettävä.

        Ja tosihan se, että koskaan ei tiedä huomisesta. Kun vapaana saa liitää, niin tiedä kuka höynäytettävä blondi (ei ole riippuvainen hiusten väristä) huomenna hoitaa ne pakolliset laskunmaksut, siivoukset, pyykit, pientä purtavaa halvemmalla kuin kaupan valmiit mikroateriat (siis pikkupalvelukset, jotka aikaisemmin teki "se akka")ilman mitään erityisvaateita korvaukseksi pyytämättä.

        Ikävä kyllä näillä uusiopoikamiehillä tulee jossain vaiheessa totuus eteen tän kokosessa kylässä. Sana kiertää... Alkaa halukkaat pikkupalvelusten tekijät olla kiven alla. Blondien eteen joutuukin näkemään vaivaa!?

        mutta kellä vaan viisumi on niin paljon käyvät venäjällä.Ja mikäs siinä.


      • sillaikin
        JollyJokeri kirjoitti:

        mutta kellä vaan viisumi on niin paljon käyvät venäjällä.Ja mikäs siinä.

        ...olin unohtanut tuon vaihtoehdon kokonaan. Sieltähän kyllä halukasta hoivaajaa löytyy huomattavasti helpommalla.

        No jos jollekin naiselle edellämainittunlainen uusiopoikamies kelpaa, niin ihan vapaasti voi huostaan ottaa. Pääasia ettei toinen parka jää tyystin ilman peruspalveluja.


      • tarkalleen ottaen
        sillaikin kirjoitti:

        ...olin unohtanut tuon vaihtoehdon kokonaan. Sieltähän kyllä halukasta hoivaajaa löytyy huomattavasti helpommalla.

        No jos jollekin naiselle edellämainittunlainen uusiopoikamies kelpaa, niin ihan vapaasti voi huostaan ottaa. Pääasia ettei toinen parka jää tyystin ilman peruspalveluja.

        kumpikaan ei jää vaille peruspalveluja.


    • mie&sie

      Kyllä OIKEASTI ihmetyttää, kun naiset jaksaa jauhaa tälläisestä asiasta. Eiköhän oo aivan normaalia, että tältä planeetalta löytyy sitoutumis kammoisia miehiä sekä NAISIA!! Ja faktahan on, että fiksu on se ihminen, joka ei mee 2 vuoden jälkeen avioon tms, koska 2 vuotta on LIIAN lyhyt aika oppia tuntemaan toinen ihminen KUNNOLLA!! Ensimmäinen vuosi on aina "kuhertelua", ja toisen vuoden aikana aletaan vasta "opettelemaan" tuntemaan toista ja hänen tapojaan. Kannattaisi joskus mennä itseensä ja aloittaa vasta sitten narina. Ja KYLLÄ täältä Lappeenrannasta niitä kunnollisia miehiäkin löytyy, kunhan vaan osaa etsiä oikeasta paikasta!!

      • kunnolla?

        Eli siis miten kunnolla toisen tavat pitäisi tuntea ennen sitoutumista? Kaikki ne huonot puolet,joita jokaisessa varmasti on?Kun toisen huonot puolet tuntee tarpeeksi hyvin,ei auta muu kuin etsiä joku parempi.Ja taas löytyy siinä uudessa ja paremmassa yhtä paljon,ellei enemmänkin niitä huonoja puolia.Lopputulos on,ettei sitä "oikeaa" koskaan löydy.Täydellistä ihmistä kun ei ole.Eikö olisi kaikkein yksinkertaisinta,että ihmiset sitoutuisivat jo siinä vaiheessa,kun näkee toisen niiden ruusunpunaisten lasien läpi? olisi varmasti enemmän onnellisia pareja maailmassa.


      • Mies(kö)
        kunnolla? kirjoitti:

        Eli siis miten kunnolla toisen tavat pitäisi tuntea ennen sitoutumista? Kaikki ne huonot puolet,joita jokaisessa varmasti on?Kun toisen huonot puolet tuntee tarpeeksi hyvin,ei auta muu kuin etsiä joku parempi.Ja taas löytyy siinä uudessa ja paremmassa yhtä paljon,ellei enemmänkin niitä huonoja puolia.Lopputulos on,ettei sitä "oikeaa" koskaan löydy.Täydellistä ihmistä kun ei ole.Eikö olisi kaikkein yksinkertaisinta,että ihmiset sitoutuisivat jo siinä vaiheessa,kun näkee toisen niiden ruusunpunaisten lasien läpi? olisi varmasti enemmän onnellisia pareja maailmassa.

        Jeejee Ameriikanmallille, sanon minä. Jos kaikki menisivät naimisiin vuoden sisään seurustelun alkamisesta, väittäisn että myös avioeroja olisi paaljon enemmän...

        Ja otetaanpa takaisin: et maininnut avioliitosta tai muusta suhteen rekisteröinnistä mitään. Sitoutuminen ei mielestäni riipu muusta kuin korvien välistä ja siitähän ei aloitusviestissä puhuttu. Mielestäni sitoutuminen ei vaadi avioliittoa, lapsia, yhteistä osoitetta kenties kylläkin.


      • tärkeintä!
        Mies(kö) kirjoitti:

        Jeejee Ameriikanmallille, sanon minä. Jos kaikki menisivät naimisiin vuoden sisään seurustelun alkamisesta, väittäisn että myös avioeroja olisi paaljon enemmän...

        Ja otetaanpa takaisin: et maininnut avioliitosta tai muusta suhteen rekisteröinnistä mitään. Sitoutuminen ei mielestäni riipu muusta kuin korvien välistä ja siitähän ei aloitusviestissä puhuttu. Mielestäni sitoutuminen ei vaadi avioliittoa, lapsia, yhteistä osoitetta kenties kylläkin.

        siis pariskunnan sitoutumisen kannalta mielestäni vähintä mitä sitoutuakseen pitäisi tehdä,on muuttaa yhteen.avioliitto,lapset ym. tulevat sitten myöhemmin jos on tullakseen. Onhan se jotenkin ihan tyhmää asua vuodesta toiseen eri asunnoissa,jos kerran vakituisesti seurustellaan.Taloudellisempaakin se on.


    • OssiOmenankukka

      minä ruumillistan nyt sitoutumiskammoisen miehen...itselläni ei mitään hajua lappeenrannan naisten riittävyydestä,kun olen pelkästään seurustellut ulkopaikkakuntalaisten naisten kanssa.syytä tähän en tiedä,eikä mikään puolueellinen tutkimuslaitos suostu sitä tutkimaan...harmi sinänsä...omaiseni pakottivat minut rippikouluun,missä viimeistään opin,että avioliitto on leasing prostituutiota...lisäksi opin uimaan.tuli luettua se iso kirjakin kannesta kanteen ja siitä valaistuneena erosin kirkosta täysi-ikäisenä...lapsuuden ajan kavereista suurin osa "naimatta",jos tälläinen leikillinen sana sallitaan.suurinosa kyllä seurustelee,mutta avioliiton satamaan ei ole moni purjehtinut.itse edustan niin sairasta sukuhaaraa,että en halua olla edesauttamassa uutta roikkujaa tämän sukupuun oksalle.yleensä siinä vaiheessa otan jenkkikassin sängyn päädystä,kiitän ja poistun,kun naaras ehdottaa lisääntymistä lisääntymismerkityksessä...en myöskään tajua mitä "avioliitto" muuttaa elämässä,jossa seurustelee vakinaisesti...
      itse seurustelu on sitoomus(ainakin minulle),
      nuo öylätin puriat ja punaviinin tuhlaajat ovat vain aivopesseet sukupolveni uskomaan johonkin avioliiton voimaan...kai silloin elämä muuttuu onnelliseksi,autuaaksi ja jätte kivaksi...mutta arki vaanii jossain nurkan takana.sen näemme avioero tilastoista.useasti seurustellaan vuosia,mennään naimisiin ja vuoden päästä erotaan...kohtaloaan ei voi vältellä...
      tähän loppuun vanhan juopon elämänviisaus,
      eiköhän oteta päivä kerrallaan...

    • keltään

      kaapin nurkasta sellasta valkosta lyhyttä vekkihametta? Sellasta jota aikoinaan naispuoliset tenniksenpelaajat käyttivät. Menisi hyvään tarkotukseen...

    • JayEiffel

      V***sti tekstiä, mutta ei ainuttakaan perustetta sen puolesta miksi miehen kannattaisi sitoutua. Jos eri paikkakuntien miehissä on eroja, mitä kovasti epäilen, niin ehkäpä sitten Lappeenrannan miehet on joutuneet nuorina miettimään elämän realiteettejä ja siksi edelläkävijöitä tässä asiassa. Tai sitten ne perhettä tahtovat on aikapäiviä sitten nostaneet kytkintä ja sitoutuneet johonkin muualle.

      Kun katsoo kolmekymppisiä biologisen kellon tikityksestä kärsiviä, rupsahtaneita, itsekeskeisiä kitisijöitä, niin eipä se sitoutuminen oikein houkuttele. Mitä muuta olisi tarjolla kuin se pallo jalkaan?

    • kaikkea sitä saakin lukea

      ööö, siis pitääkö heti vuoden, kahden jälkeen mennä kihlohin ja tekaista lapsonen, niinkuin viestissäsi lukee?

      Sanoisin, että hyvässä "vanhassa" vara parempi, kuin hätäilemällä tekaistu suhde/lapsi, jolloin liiton suurena vaarana on hajota, kun ikä lähentelee sitä 30v elämä on mennyt "samoja raiteita" eikä mikään muutu...

      Miksikäs pitää lapsi tehdä, ei se pakollista ole, saatikka mennä naimisiinkaan, voi sitä yhdessä elää ilman kumpaakaan noista ja olla silti onnellinen, ei se elämä noilla paremmaksi muutu...

      T: sinkku 35, vapaa, mutta jos sopiva vastaan kävelee, niin ei enään vapaa.. ;)

      • muutu ei

        siis ainakaan tenavia ei piä käydä häärimään ennen kuin on halu ja vastuuvalmius kohdallaan; tietty vahinkoja aina sattuu ja se onkin aivan toinen asia.

        Kerran naimisissa olleena en aio samaan ryhtyä enää toistamiseen. Ei sillä, että olisi kaikin puolin niin karmeaa ollut, vaan lähinnä siksi, että tiedän elämän olevan hyvää ilman aamentakin ja todistelua siitä "rakastathan sinä minua rakastathan".

        Tää lienee naiselta hiukan outoa ajatusta, mutta tulipahan mainittua. Itseänikin jostain syystä, kukaan ei ole vielä kertonut miksi, miehet pelkäävät enemmän kuin kuolemaa.

        Luottamus ja sitoutumishalu todellakin lienee vuorovaikutteista ja perustunee suurimmilta osin ihmisten väliseen kemiaan (ja testosteroniin). Se syntynee jos sikseen.


      • näin se on

        "Sanoisin, että hyvässä "vanhassa" vara parempi, kuin hätäilemällä tekaistu suhde/lapsi"

        Vanha sanonta sanoo, että kiireessä ei tule kuin kusipäisiä kakaroita. Kuinkas kauan ne aloittajan vanhemmat ehtivät seurustella?


    • Lpr:n miehistä

      Hyvin samantyyppinen kuva minulle on tullut Lpr:n 25-35 vuotiaista miehistä. Itse olen vuosia seurustellut ulkopaikkakuntalaisen miehen kanssa, emmekä ole sitoutuneet, mutta se on yhteinen päätös eikä sormusten vaihto tuota ongelmia joskus (lähi-)tulevaisuudessa. Miehen ystäväpiiri on sen sijaan juuri kuin kirjoituksestasi: teini-ikä pyörii kolmekymppisillä edelleen päällä ja meno sen mukaista. Kaikilla näillä on päälle parikymppisinä ollut jotain vakavia naisjuttuja, mutta ilmeisesti siipeen on saatu vai mistä johtune ääretön härdäys nykyisin. Itse en välttämättä kannata tuota kahden vuoden maximiseurusteluaikaa, sillä toista ei opi tuntemaan täysin koskaan. Sitten on taas näitä "ollaan seukattu 10 v" -pareja, mutta ei mitään puhetta edes yhteisestä asunnosta. Jokainen tehköön niin kuin tykkää, mitäpä minulle kuuluu. Toisten ihmisten pienen pientä arvostusta kuitenkin peräänkuuluttaisin eikä vaan sitä "mitä minä itse haluan" - asennetta. Parempi olla sellaisten yksin, jotka tarkoituksella pitää hajurakoa suhteessa (vuosienkin jälkeen).

      • JayEiffel

        Vahvasti täällä näkyy olevan käsitys, että lappeenrannan miehet jotenkin poikkeaisivat muun maan miehistä. Jos näin on, niin ilmiölle täytyy olla jokin aiheuttaja, syy tai selitys.

        Mitä mätää on Lappeenrannassa? Käyttäkää nyt hyvät naiset sitä tunneälyänne ja empatiakykyänne ja kertokaa mistä tämä kaikki johtuu ja onko asialle tehtävissä jotakin?


      • romantikkonainen
        JayEiffel kirjoitti:

        Vahvasti täällä näkyy olevan käsitys, että lappeenrannan miehet jotenkin poikkeaisivat muun maan miehistä. Jos näin on, niin ilmiölle täytyy olla jokin aiheuttaja, syy tai selitys.

        Mitä mätää on Lappeenrannassa? Käyttäkää nyt hyvät naiset sitä tunneälyänne ja empatiakykyänne ja kertokaa mistä tämä kaikki johtuu ja onko asialle tehtävissä jotakin?

        En tiedä syytä miksi juuri Lpr:n miehet käyttäytyvät näin.Luulisin,että jotenkin liittyy sijaintiin, kaupunki- tai väestörakenteeseen tms. Ehkä samantyyppisissä kaupungeissa on myös näitä samoja ongelmia.Mutta kun kysyit,että mitä asialle voisi tehdä,niin ensimmäisenä minulle tulee mieleen miesten käytöstavat ja kunnioitus sekä arvostus naisia kohtaan.Vaikka miesten ja naisten tasa-arvo onkin viety nykyiselle tasolle,niin ei sen pitäisi tarkoittaa sitä,että herrasmiesmäiset tavat täytyy kokonaan unohtaa.Ehkä nuoret naiset (siis noin kaksikymppiset) haluavat "tasa-arvoisempaa" kohtelua,mutta yleensä vähän vanhemmat 70-luvulla syntyneistä ylöspäin arvostavat miehessä kunnon vanhanajan herrasmiehen elkeitä tietyissä asioissa. Yksi näistä asioista on juuri se,että mies ottaa ohjat käsiin halutessaan naisen itselleen.Enkä nyt tarkoita mitään sairaalloista omistushalua vaan yksinkertaisesti sitä että mies on joskus MIES alkukantaisella tavalla.Tämä varmasti heijastuu myös naisen käytöksessä miestä kohtaan niin,että mies saa tuntea olevansa mies.Eli tasa-arvoa sen verran taaksepäin,ettei sukupuoliroolit menisi ihan sekaisin näissä naisen ja miehen välisissä parisuhteissa.


    • perhettä kaipaava

      kyllä oli niinkuin olisi itse kirjoittanut tuon tekstin. kaveripiirissäni on täysin samanlainen tilanne, ja olemme siihen syitäkin miettineet. ehkä elämässä on todella arvot muuttuneet sen verran että halutaan kokea paljon, olla villejä ja vapaita, bilettää ja mennä juuri niinkun siltä tuntuu, harrastaa seksiä mahdollisimman monen kumppanin kanssa. halutaan tehdä juuri sitä mikä millonkin kiinostaa. tälläisessä tilanteessa lapset olisi vaan tiellä, eikä toki sitten rahatkaan riittäisi muuhun.

      monet seurustelevat ystäväni valittelevat kun mies välillä haluaa olla yksin ja mahdollisesti lähteekin aina välillä kun tulee joku ahdistuskohtaus. sitoutumisella itse tarkottaisin sitä että edes tiedettäisiin mitä halutaan.

      se vaan on niin ettei kukaan tarvitse enää sitä omaa perhettä, se ei ole enää muodissa. ehkä meillä täällä suomessa on asiat liiankin hyvin. uusi sota laittaisi varmasti asiat uudelleen tärkeysjärjestykseen.

      ois aika hienoa että löytyisi täältä runsaasta baaritarjonnasta "seksiseuraa baari" ja vaikka "tosimielellä kumppania etsimässä" -baari. ehkä olisi helpompi löytää oikeanlaisia kumppaneita, toki veikkaan että tuohon ensinmainitsemaani baariin olisi huomattavasti pidempi jono.

      • totta!!

        samaa mieltä olen tuossakin,että kun edes tiedettäisiin mitä halutaan.elämässäni on ollut tapauksia,siis aikuisia miehiä,jotka ei osaa vastata mihinkään kysymykseen kun kysytään suhteen tulevaisuutta.tällaisia miehiä yritän karttaa kuin ruttoa,vaikka eihän tätä ominaisuutta heti pysty näkemään.


    • Epätäydellinen

      Jotkut miehet ja myös jotkut naiset etsii koko ajan jotain täydellistä ihmistä, jota ei todellisuudessa ole.Aluksi toinen ihminen näyttää aina itsestään vain ne hyvät puolensa mutta myöhemmin jokaisen kaapista paljastuu enemmän tai vähemmän niitä luurankoja. Onhan se hyvä,että huonotkin puolet selviää,ennenkuin mennään pysyvästi yhteen ja voi sitten laskea yhteen ne miinus- ja plus-puolet toisesta ihmisesta ja päättää sitten, että jatkaako vai ei. Pitää myös muistaa,että miinus- ja plus-pisteet eivät ole aina saman arvoisia (ihmisellä voi olla esim. monia pikkuvikoja mutta aivan mahtavan ihana persoona muuten) ja joitakin miinuspuolia voi kehittää. Ihmiset vain usein unohtavat sen tosiasian, että KUKAAN EI OLE TÄYDELLINEN! Siksi ei uskalleta sitoutua,kun kuvitellaan aina,että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella.

      Jos toinen osapuoli vain jahkailee ja miettii,että ollako vai eikö olla, niin toinen saattaa tuhautua odottelemiseen ja kun vastaan tuleekin joku vähemmän jahkaileva tyyppi,niin se voi olla menoa. Se jahkailija saattaa jäädä loppuelämäksi yksin,kun aina löytyy enemmän ja enemmän tulevista puolisoehdokkaista syitä,miksei voi sitoutua.Jälkeenpäin sitten vertaillaan entisiä ja uusia ja todetaan,ettei se vaihtamalla sittenkään parantunut. Näin on muuten lähipiirissä käynyt monesti!

    • jää

      ne henkilöt, jotka esittävät sitoutumishalukasta,mutta osoittautuvatkin jo sitoutuneiksi. Heitä on myös Lappeenrannassa pilvin pimein, etenkin miehiä, jotka pelaavat jotain ihme pelejään aina ja kaikkialla.
      Sitoumukset on jo annettu, niitä saatetaan jopa suoranaisesti vaaliakin, mutta mikään ei estä laittamasta uutta matoa koukkuun ja kokeilemasta. Sehän on vaan plussaa, jos sattuu saamaan jonkun eronneen parisuhdetta kenties kaipaavan naisen edes hetkeksi pauloihinsa, tälle sopivasti asioita esittäen homman etenemään haluamiinsa uomiin saakka. Sitten jos ja kun nainen ottaa "suhteen poikasen" vakavasti, voi alkaa leikkiä vaikeasti tavoiteltavaa sitoutumiskammoineen.

      Järjellä käyvä nainen hoksaa hyvin pian,että kuvio on jotenkin pielessä, ja että lähes yhtä usein siihen kuuluukin alkuperäinen vaimo, josta on pidettävä suhteessa kiinni liki hinnalla millä hyvänsä, mutta myös nuo houkuttelevan helpot eronneet, joita tipahtelee käsiin ja syliin lähes missä tahansa tulisi hyödyntää.
      Vaimo on se kaurapuuro, jonka päälle mies omasta mielestään on oikeutettu poimimaan irtomansikoita.

      • Denis the Menis

        Kuulun Lappeenrannassa 1960 luvulla nuoruuttaan eläneisiin ns. suuriin ikäluokkiin.
        Käytiin tanssimassa talvella siinä Kipparin vieressä olleessa Pumpussa, kesällä Tirilässä, Raviksella, Iitiässä ja Risulahdessa.
        Tanssitaitoni oli kohdallaan, mutta eipähän sitä sitoutumishaluista naista löytynyt sitten millään. Oliko vika naamassa vai missä ? Pitkäkin olen, kun naiset olivat etupäässä sellaisia pieniä ja hylkeen näköisiä.

        Muutettuani muualle huomasin heti, että lappeenrantalaiset/karjalaiset naiset olivat erityisen nirsoja.
        Muualta se onni sitten löytyi, eikä ole pahemmin mieli takaisin tehnyt, kun siitä Anastakin jäi huonot muistot.


      • Kata.

        ..juuri, kokemusta on juuri tuollasesta! Huhuh, miten sairasta!!


    • Nytten

      Yleistäkö. Mie haluaisin sitoutua, mutta en ole löytänyt sitä sopivaa.
      Vähän aikaa pitää tietenkin tutkailla vastapuolta, et millainen se on. Muuten tulee ero eteen, ja taas ollaan tilastoja kauhistamassa.
      Se on tullut selväksi, et kun ei enää kapakoissa viitti pyöriä, niin tarjonta on vähentynyt.
      Pitää vaan olla kärsivällinen näin viisikymppisenäkin :)

      • Paolo

        ja päätin taas kerran poikamiehenä suunnistaa venäjälle.Alko jo suutakin kuivaamaan kun luki noita juttuja.


      • Valle Vuojas
        Paolo kirjoitti:

        ja päätin taas kerran poikamiehenä suunnistaa venäjälle.Alko jo suutakin kuivaamaan kun luki noita juttuja.

        Sitähän se -akkojen jäkätystä. Eikös niitten kallonkutistajien asiakkaista suurin osa ole naisia ?


      • ne...
        Valle Vuojas kirjoitti:

        Sitähän se -akkojen jäkätystä. Eikös niitten kallonkutistajien asiakkaista suurin osa ole naisia ?

        Näinäkin päivinä edelleen naiset käyvät "kallonkutistajalla" helpommin kuin miehet. Tähän olen vihdoin kuullut ymmärrettävän selityksen samaisten palvelujen tarpeessa olevalta mieheltä:

        Ei sinne voi mennä, jos tulee vaikka merkintä johonkin. Siis merkintähän tulee... psyk-lehdelle. Ja muille merkintöjä kammoaville tiedoksi: vaitiolovelvollisuus koskee myös kallonkutistuksen ammattilaisia.


    • tai ei,

      mutta minä olen ainakin löytänyt Lappeenrannasta aivan verrattoman yksilön, enkä todellakaan odota liikoja hänen suhteen, miehellä täytyy olla itsenäisyys määrätä tahti, miten ja milloin edetään, silloin molemmat on tyytyväisiä parisuhteeseen.

      • osuit oikeaan

        Ja kun miehelle antaa vapautta, osaa hän myös ottaa siitä kaiken irti. Meidän naistenkin tulisi muistaa omasta vapaudesta nauttiminen ja siitä kiinni pitäminen.

        Eli urheilumieltä ja asennetta vaativaa hommaa kummaltakin osapuolelta.


      • ......

        Toisilla voi toimia noin. Hyvä jos teillä toimii eli kaksi sitoutumiseen kiirehtimätöntä ovat löytäneet toisensa. Vai onko suhde vasta alussa? Silloin et vielä voi tietää mitä ajattelet muutaman vuoden päästä. Rakastumishuumassa suhteessa ei näe mitään uhkatekijöitä ja toista halutaan miellyttää kaikin tavoin.


      • Denis the Menis
        ...... kirjoitti:

        Toisilla voi toimia noin. Hyvä jos teillä toimii eli kaksi sitoutumiseen kiirehtimätöntä ovat löytäneet toisensa. Vai onko suhde vasta alussa? Silloin et vielä voi tietää mitä ajattelet muutaman vuoden päästä. Rakastumishuumassa suhteessa ei näe mitään uhkatekijöitä ja toista halutaan miellyttää kaikin tavoin.

        Ja ennen oli myös talossa isäntä, ellei sattunut siipaksi Pohjan akka.


      • tai ei,
        Denis the Menis kirjoitti:

        Ja ennen oli myös talossa isäntä, ellei sattunut siipaksi Pohjan akka.

        mutta tosiaan talossa oltava isäntä ja isäntää on palvottava ja passattava, niin että akan edessä konttaa, kun tietää menettävänsä parasta.


    • Ahmed Yaffa Camir

      Mina tulla sinu mies. Ota mina asuma sina luo, mina rakastaa, menna naimisiin sinu kanssa. Tehda lapsi monta? Nyt asua yksin, Leenan kanssa ero viime kuukausi, Hanna jatti heinakuu minu.

    • ...että

      sitoutumiskammon syynä on huono itsetunto ja/tai jätetyksi tulemisen pelko. Jostain syystä juuri lappeenrantalaiset miehet kärsivät erityisesti tästä ongelmasta. Johtunee juuri tästä sukupuolijakaumasta ja siitä, että miehet kokevat alemmuutta näiden komeiden ja älykkäiden opiskelijapoikien ja miesten rinnalla (maanpuolustusopisto yliopisto) Ja onhan aika moni lappeenrantalainen nainen heidän mukaansa lähtenytkin.

      • mielelläin

        tuotakan väittämää todeksi kirjoittaisi. Tuossa tapauksessahan verrokkina sitoutumiskammoiset naiset kokisivat alemmuudentunnetta "viisaita" yliopistosisariaan ja kaikkia itseään vähintään 10 vuotta nuorempia sukukypsiä pikkukaunottaria kohtaan. Eli ei oikein toimi... ainakaan miun lähipiiriin kuuluvien yli 30 vuotiaiden naisten kohdalla.


      • perustelut
        mielelläin kirjoitti:

        tuotakan väittämää todeksi kirjoittaisi. Tuossa tapauksessahan verrokkina sitoutumiskammoiset naiset kokisivat alemmuudentunnetta "viisaita" yliopistosisariaan ja kaikkia itseään vähintään 10 vuotta nuorempia sukukypsiä pikkukaunottaria kohtaan. Eli ei oikein toimi... ainakaan miun lähipiiriin kuuluvien yli 30 vuotiaiden naisten kohdalla.

        1. Onko yleensäkään olemassa sitoutumiskammoisia naisia?
        2. Kaupungissa on erittäin vähän naispuolisia yliopisto-opiskelijoita => Ketä kohtaan tuntea alemmuudentunnetta?
        3. Naisen koulutuksella tai asemalla ei ole juurikaan merkitystä "parisuhdemarkkinoilla" => Mitä väliä?
        4. Yli 30v naiset on yleensä vähintään kateellisia 10 vuotta kauniimpia "pikkutyttöjä" kohtaan, mutta kun juuri niitä pikkutyttöjä ei kaupungissa paljon vapaana liiku. => Missä logiikka?


      • enää
        perustelut kirjoitti:

        1. Onko yleensäkään olemassa sitoutumiskammoisia naisia?
        2. Kaupungissa on erittäin vähän naispuolisia yliopisto-opiskelijoita => Ketä kohtaan tuntea alemmuudentunnetta?
        3. Naisen koulutuksella tai asemalla ei ole juurikaan merkitystä "parisuhdemarkkinoilla" => Mitä väliä?
        4. Yli 30v naiset on yleensä vähintään kateellisia 10 vuotta kauniimpia "pikkutyttöjä" kohtaan, mutta kun juuri niitä pikkutyttöjä ei kaupungissa paljon vapaana liiku. => Missä logiikka?

        vaihtais mistään hinnasta omaa 33 vuotiasta elämääni päittäin kakskymppisen kanssa. Jos ois ulkonäkökysymys, ni asia saattais olla toisin, mutta sen verran sinut oon itteni kanssa, ettei se riitä syyksi.

        Yksi tärkein pointti tuossa kuitenkin on se, että kakskymppisellä on edessä kaikki, minkä on jo itse kokenut (sekä hyvässä että pahassa). Tuo 10 vuotta on pistänyt itsetunnon ja arvostukset ihan eri järjestykseen missä ne olivat nuorempina. Ts elämä on huomattavasti selkeempää ja ehkä hiukan enemmän järjelle käypää.


      • Mata,m
        enää kirjoitti:

        vaihtais mistään hinnasta omaa 33 vuotiasta elämääni päittäin kakskymppisen kanssa. Jos ois ulkonäkökysymys, ni asia saattais olla toisin, mutta sen verran sinut oon itteni kanssa, ettei se riitä syyksi.

        Yksi tärkein pointti tuossa kuitenkin on se, että kakskymppisellä on edessä kaikki, minkä on jo itse kokenut (sekä hyvässä että pahassa). Tuo 10 vuotta on pistänyt itsetunnon ja arvostukset ihan eri järjestykseen missä ne olivat nuorempina. Ts elämä on huomattavasti selkeempää ja ehkä hiukan enemmän järjelle käypää.

        Juu en vaihtaisi minäkään 31 vuottani siihen, mikä rääpäle sitä kaiken kaikkiaan tuli oltua vielä 90-luvun puolessa välissä. Olihan se hienoa, kun kaikki oli uutta, mutta en maksaisi enää toista kertaa kaikkea sitä, mitä nuoruus on tullut maksamaan - sanon myös että hyvässä ja pahassa.

        Toisin sanoen, en siis haluaisi enää uudestaan kasvaa aikuisuuteen parikymppisestä, vaan olen tyytyväisempi nyt ja näin :)


      • Mata,m
        Mata,m kirjoitti:

        Juu en vaihtaisi minäkään 31 vuottani siihen, mikä rääpäle sitä kaiken kaikkiaan tuli oltua vielä 90-luvun puolessa välissä. Olihan se hienoa, kun kaikki oli uutta, mutta en maksaisi enää toista kertaa kaikkea sitä, mitä nuoruus on tullut maksamaan - sanon myös että hyvässä ja pahassa.

        Toisin sanoen, en siis haluaisi enää uudestaan kasvaa aikuisuuteen parikymppisestä, vaan olen tyytyväisempi nyt ja näin :)

        Eli siis en haluaisi käydä uudestaan läpi sitä kaikkea, mitä jouduin oppimaan siitä kun olin parikymppinen. Parempi nyt, kun jo tuntee itseänsä ja elämää paremmin.


      • Toka Nainen

        Että tuntemani Lappeenrantalaiset miehet ei todella ole mitään sitoutumiskammoisia miehen rökäleitä, vaan täysin arvonsa tuntevia hienoja miehiä, joilla näköjään on varaa sitoutua jopa useampaankin naiseen yhtä aikaa.


      • ekaan
        Toka Nainen kirjoitti:

        Että tuntemani Lappeenrantalaiset miehet ei todella ole mitään sitoutumiskammoisia miehen rökäleitä, vaan täysin arvonsa tuntevia hienoja miehiä, joilla näköjään on varaa sitoutua jopa useampaankin naiseen yhtä aikaa.

        naiseen sitoutuminen merkitsee sitä, että on lupa sitoutua toiseenkin. Kun kummallekin naiselle alkaa riittää tulee kuvioihin kolmas, neljäs, viides.... joko limittäin, lomittain tai peräkanaa. Ongelma tässä lienee se, ettei vaan voi sanoa EI, kun houkutus on liian suuri ja juuri sillä hetkellä ruoho vihreämpää.

        En yleistä asiaa, mutta näin on havaittu tapahtuvan useamman kuin yhden kerran.


    • joha

      pompsahti..no kait kammon saa,kun akasta ilmenee kaikenlaista.viimene oli narkkari,ni et en seurustele vähään aikaan saati sitoutuisin...jooo ketä kiinnostaa ei ketääää

      • Ratio Legis

        Onko siellä Lappeenrannassa muita, kuin lasten paikkoja, missä yli viisikymppinen puolivallaton eronnut/erotettu mies, omasta mielestään kuitenkin kunnollinen, voisi yrittää sitä sitoutumista ?


      • tuonkin

        ymmärtää, itsekin varmaan vaihtaisin pikapuolin... tai olisin mielummin ilman. Mutta jos useampia miten se meni "ristiin, rastiin, lomittain..."?! Ei mee jakeluun


      • elikkäs
        Ratio Legis kirjoitti:

        Onko siellä Lappeenrannassa muita, kuin lasten paikkoja, missä yli viisikymppinen puolivallaton eronnut/erotettu mies, omasta mielestään kuitenkin kunnollinen, voisi yrittää sitä sitoutumista ?

        Mondrepos tanssipaikka, siellä eronneet, karanneet ja moni muukin siltä väliltä. Tanssitaito mielellään jossain kuosissa.

        Muista pubeista Kippari, Lamppu, Old Cock


    • yhteen muutosta

      anteroteron hieno kirjoitus eräältä miesten keskustelupalstalta.

      en suosittele. Molemmat alkavat nähdä vaivaa toistensa huonoista puolista. Jatkuvaa tappelua siivouksesta tyyliin "vituttaa kun saa aina siivota sun jälkiäsi". Voit oikeastaan ajatella asiaa myös näin: Ei ole olemassa enää "miesten ja naisten töitä". Pelkästään miesten työt. HH olettaa että siivous, tiskaus, pyykinpesu, ruuanlaitto, vaatteiden silitys jne jaetaan puoliksi. Molemmat siis tekevät näitä koska on "vanhanaikaista" että nainen joutuisi tekemään kotityöt. Tottahan se silti on, kyllähän jokainen mies osaa tai ainakin pitäisi osata suoriutua noista kaikista. Mutta, kun pitää vaihtaa talvirenkaat, paikata puhjennut pyörän rengas, avata viemäri, korjata jotain, laittaa lamppu kattoon, leikata nurmikko jne jne. ne ovat aina miesten töitä. Se tasa-arvo katoaa oudosti siinä tilanteessa. No, noiden asioiden kanssa herrasmies pystyy elämään, harva nainen "haluaa osata" esim vaihtaa renkaita. Koita onneasi ja yritä sanoa samaa vaikka silittämisestä.

      Tulet myös huomaamaan että pikkuhiljaa hyllysi alkavat täyttyä kaikenlaisesta turhasta rojusta. Joka perkeleen kulmaan ilmestyy jukkapalmu punaisessa sydänruukussa ja satoja, ehkä jopa tuhansia hyödyttömiä koriste-esineitä. "oli ihan pakko ostaa tuo posliinikissa kun se sopii niin kivasti noiden verhojen väriin". Muistinko jo mainita että verhot, matot, pyyhkeet yms tulevat muuttamaan väriään radikaalisti. Tulee kaikkia kivoja kivoja pastellisävyjä. Pikkuhiljaa tuntuu siltä kuin asuisit jossain vitun sisustusohjelmassa.

      Kannattaa ostaa myös joku muovipussi missä säilytät partakonetta, dödöä ja hammasharjaa. Vessan kaappiin ne eivät tule enää mahtumaan, se on sanomattakin selvä. Vessa pursuaa mitä ihmelliisempiä purkkeja ja lotioneja. Lisäksi siellä haisee hiuslakka, hajuvesi ja outo vaniliatangontuoksuinen hajusaippua, jolla ei saa pestä käsiä. Ja ne wc-renkaan pissatipat..Hyi olkoon...

      Omat musiikkimieltymyksesi voit myös unohtaa, "en mä jaksa aina kuunnella tuollaista mörinää ja pauketta" samoin urheilun seuraaminen televisiosta on mahdotonta koska sieltä tulee aina joku vitun sinkkuelämää tms elämää suurempaa jota HH:n on yksinkertaisesti pakko katsoa. Älä vaan tee sitä virhettä että sijoitat tietokoneen makuuhuoneeseen sillä silloin sen käyttäminen iltakymmenen jälkeen on mahdotonta koska se pitää niin kauheaa hurinaa. Ja ne johdotkin on niin ruman näköisiä. Äläkä edes kuvittele ostavasi enää koskaan mitään kaiuttimia, stereoita tms koska ne ovat niin rumia eivätkä ne sovi asunnon sisustukseen. Hyväksy se että television päällä on hajukynttilä. Itse asiassa niitä on lähes joka puolella asuntoa. Ne on niin kivoja mutta niitä ei saa polttaa koska sitten ei ole enää kivannäköisiä.

      Kannattaa varautua myös siihen että rento kavereiden kanssa oleskeleminen asunnossasi on historiaa. Jos kaverit tulevat käymään siivotaan ja leivotaan koska HH ei halua että ihmiset luulevat että teillä on sekaista. Lisäksi on mm pakko aina ostaa/leipoa jotain jos joku kaveri sattuu tulemaan "kylään". Kahvi juodaan sellaisista pirun pienistä kupeista joita joutuu vetämään joku 5-6kpl että saat kahvihimosi tyydytettyä. Kahvipannu pitää myös pestä joka vitun kerran jälkeen kun sitä on käytetty. Kaverisi ovat muuten kaikki sinulle huonoa seuraa ja lisäksi suurin osa heistä on juoppoja häviäjiä HH:si mielestä.

      Voit unohtaa kumipitsan syömisen samalla kun katsot leffaa koska A) se on niiiiin epätervellistä B) olohuoneessa ei saa syödä ettei limenvärinen sohva likaannu C) et halua enää katsoa leffoja koska ainoa vaihtoehto on romanttiset komediat. "en mä halua katsoa tuollaista väkivaltaa", lisäksi naisille on yksinkertaista mahdotonta keskittyä elokuvaan koska samalla pitää lakata kynnet, föönätä, meikata, kihartaa hiuksia jne. Saat vastata koko ajan kysymyksiin "Kuka tuo on" "siis kuka tuo on ja mitä se tekee" "miksi se nyt noin tekee". Elokuvanautinto on pilalla koska kuulet samalla mitä petra on tehnyt viikonloppuna ja miten hänen poikaystävänsä sami on siihen suhtautunut. Voisit muuten syödä vähän enemmän noita kasviksia.

      Et tule enää ikinä löytämään mitään tavaroitasi koska HH sisustaa ne kerran viikossa eri paikkaan. Avaimien pitäisi olla marimekon unikkokuvioisessa avainkaapissa mutta eihän niitä sieltä löydy koska tosiasiassa sinne mahtuu noin kolme avainta. Sen sijaa ne ovat eteisen lipastossa pienessä pahanhajuisessa peltipurkissa (ihQ löyty kirppikseltä) jonka kantta on vaikea avata. Kaiken lisäksi se koko vitun lipasto seilaa ympäri eteistä vaihtaen paikkaa joka viikko. Ja arvaat varmaan kuka sitä vanhaa painavaa lipastoa raijaa joka viikko paikasta toiseen. "koitas laittaa se tuonne kulmaan..ei, ei sovi tuon sammakkopatsaan kanssa yhteen, koitas kantaa se tuonne kulmaan...ei sitä sinne voi laittaa, tulee huono feng Shui....koitapas kantaa se tuonne..." Mitää elintarviketta ei voi pitää alkuperöisessä pakkauksessa vaan kaikki on sullottava pienen pieniin purkkeihin ja kippoihin jotka ovat epäkäytännöllisiä ja "tosi kivan näköisiä". Kaikki purkit ovat erivärisiä ja ne on sijoitettu kaappeihin sellaisella logiikalla että kaapista on mahdoton löytyy yhtään mitään. Varsinkaan kun purkkien sisältö vaihtuu kerran viikossa.

      Viikolla juomisen voit unohtaa, samoin sen että otat illalla pari kaljaa. "Pitääkö sun aina juoda..sulla on pian samanlainen kaljamaha kuin teidän isällä". Dokaaminen kavereiden kanssa asunnossasi vaihtuu "Kutsuihin" joissa on pelkästään pariskuntia, taustalla soi hiljaa ricky martin/ultra bra ja pöydällä on lukematon valikoima erilaisia pikkusuolaisia. Muista käyttää lautasta ja lautasliinaa. Lisäksi siellä haisee ne vitun tuoksukynttilät.

      muuta vaan, muuta muista että sinua on varoitettu.


      Selvennys: HH=HunajaHuuli

      • ja pöh!

        Kuulostaa parikymppisen miehen kirjoitukselta. Ei aikuisten ihmisten yhteenmuutto ole enää tuollaista. Molemmilla toki on omat tapansa, mutta aikuiset osaavat jo sovittaa tapojaan yhteen ja sietää joitakin pikkuvikoja sen vastapainoksi, että vierellä on aikuinen kumppani jakamassa arkea.


    • tarinaa

      Kylläpä sinä olet kova "sitoutumaan" Meinaatko, että elämä siitä muuttuu paremmaksi, jos pappi sanoo aamen?

      Entäpä, montakohan 20 vuotiaana solmittua avioliittoa hajoaa, ennekuin 30v ikää tulee?

      Mitäpä jos palaudut pilvilinnoistasi maanpäälle? Ei se 2vuotta seurustelua mikään limiitti ole, voi yhdessä olla erittäin onnellisessa parisuhteessa ilman papin aamenta vuosikymmeniäkin....

      • voi elää

        erittäin onnellisessa parisuhteessa ilman papin aamentakin. eläväthän monet parit onnellisesti sellaisessakin suhteessa, jossa molemmat käyvät ihan luvan kanssa vieraissa. ja muitakin variaatioita onnellisista parisuhteista olen kuullut. mutta mikä sopii joillekin ei välttämättä sovi kaikille. moni vielä onneksi arvostaa sitoutumista ja uskollisuutta puolisoa kohtaan. sitäpaitsi ainakin minun mielestäni avioliittoa suurempi sitoutumisen aste on samaan osoitteeseen muutto.


      • Anonyymi
        voi elää kirjoitti:

        erittäin onnellisessa parisuhteessa ilman papin aamentakin. eläväthän monet parit onnellisesti sellaisessakin suhteessa, jossa molemmat käyvät ihan luvan kanssa vieraissa. ja muitakin variaatioita onnellisista parisuhteista olen kuullut. mutta mikä sopii joillekin ei välttämättä sovi kaikille. moni vielä onneksi arvostaa sitoutumista ja uskollisuutta puolisoa kohtaan. sitäpaitsi ainakin minun mielestäni avioliittoa suurempi sitoutumisen aste on samaan osoitteeseen muutto.

        Mutta miksi pitäisi avioitua vain yhden kanssa, kun useimpien tekee mieli kuitenkin käydä vieraissa? Uskollisuus on mitattavissa kovempana tarpeena tietyillä luonteilla. Esim. härkä ja käärme ovat tunnetustikin omistushaluisia.

        Vastikään sain lukea, että käärme leikkasi rotta kaveriltaan kalun, koska rotta oli seksannut käärmeen veljen tyttären kanssa. Joten minusta on suorastaan rikollista, että hallitus jättää ihmiset kuin elukat elopellolle, eivätkä anna koulutusta tässä asiassa. Suurin osa ihmisistä ei tiedä elävänsä kivikautta (eivät osaa tehdä rautaisia työvälineitä), joten eivät osaa nousta rautakaudelle, koska luulevat elävänsä teollisten tuotteiden seassa teräskautta.
        Tilanne on sama kun USA:n tasankoinkkareilla, jotka eli kivikautta, ja jotka vain pukeutuivat teollisiin vaatteisiin, ja käyttivät teollisia aseita. Nykyajan ihmiset eivät kykene näkemään teollisten tuotteiden ohi.

        Jos ei joku kivestäkään osaa mitään tehdä, hän on lähempänä eläintä - apinaa.


    • Anonyymi

      Sitoutumiskammoset miehet?
      Lohikäärmeet, kaksoset, oinaat, vesimiehet.

    • Anonyymi

      Ei kannata käytettyjä naisia alkaa hoivaamaan,, vaan ne sopii vain vaihteluun ja viihteeseen.... sellasta se vaan on...

      • Anonyymi

        No elä sinä miten haluat, mutta jos ei asioista tiedä...
        Kyllä "käytetty" nainenkin on ok, kunhan luonteet sopii yhteen. Tällä asialla olisi muuten sitten kiire, ja faktahan on se, että lehmät saa juoksemaan lyömällä! Tällä en tarkoita muijaa, vaan ihmisiä yleensä.


    • Anonyymi

      Yh. Pahin virhe, fakta. Ne ei hae kun elättäjiä. Ei pysty uutteen suhteeseen,ei vaikka mikä olis. Aina on joku muuttuja,eli exä, tai joku muu.. no

      • Anonyymi

        Kyse ei ole yksinhuoltajuudesta, vaan luonnetyypistä. Mutta tätähän kivikautta (jotkut jopa sorkkaeläintä lähempänä) elävät eivät tajua.


    • Anonyymi

      -- ei kannata heti antaa jollekin vonkaajalle,, kun käytännössä sittnn sen käytetyn yleisen tavaran kauppa-arvo laskee ja lopulta tatuoitu moniosaaja ei kelpaa noin liittoon ollenkaan, vaan kulkee omaa ympyrää trendikkäästi....

      • Anonyymi

        Näkyispä täällä minkä lajin luonnetyyppi on puhunut ja mitä. Saatais ymmärrystä enemmän.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      8992
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2400
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1267
    Aihe