Zafiran airback

Veske

Perheen lisäystä olisi tulossa ja auto menee vaihtoon ja Zafira olisi yksi vaihtoehto. Saako Zafirasta apukuskin airbackin kytkettyä kuinka helposti pois päältä? Eli voiko etupenkille laittaa turvaistuinta?

7

886

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pois

      Mistään Opeleista ei saa pois, paitsi huollossa lopullisesti. En tiedä suostuvatko edes poistamaan tyynyä. Kalliilla lisähinnalla saa tunnistimen, mutta vain Opel omalle kalliille turvaistuimelle.

    • etupenkki.

      Ne autot joissa airbag poiskytkentä on, varoitetaan yleensä ohjekirjassa, että lapsi tulisi aina silti sijoittaa takapenkille. Siksi moni merkki kuten Opel ei poistokytkintä laita ollenkaan.

    • säädettävä

      Zafiran keskipenkki säätyy 50cm edestakaisin portaattomasti, joten kyllä sinne turvaistuimen saat mahtumaan - tai vaikka kolme sellaista vierekkäin. Takaistuimelle kulku hankaloituu, mutta kyllä sinne ketterät lapset pääsevät, joille takapenkit on tarkoitettukin.

    • Veske

      Pystyykö takapenkkiä siirtelemään kun turvaistuimet ovat kunnolla ja oikein asennettuina auton omiin turvavöihin? Miten isofix (vai mikä se nyt oli) kiinnityksillä? Meinasin vaan, että aika hankalaa takimmaisille penkeille kulku jos keskipenkkejä ei pysty siirtelemään. Vanhemmassa Zafirassa ainakin on yhtenäinen takapenkki, mutta miten uudemmissa?

      • jakke75

        selkä menosuuntaan omalla vyöllä kiinnitettävä on ongelma, mutta kun laitat se keskipaikalle (vyö kiinni penkissä), niin turvavyö liikkuu penkin mukana. reunoille, jossa vyöt kiinni auton pilarissa, homma ei onnistu. TÄMÄ ZAFIRAN AINUT MIINUS nyt puoli vuotta takana. No itsellä vain yksi lapsi tarvitsee istuinta, jonka kanssa ongelma, joten tämä istuin kököttää keskellä...


      • ehdotus

        Yhtenäinen penkki on ongelma takaperin olevalla istuimella, mutta ei ratkaisematon ongelma jos kyseessä on vain yksi takaperinoleva iso istuin (pienet kaukalot ei ole ongelma yleensä).

        Laita takaperin oleva istuin apukuskin penkin taakse. Kun takapenkkejä pitää taittaa esiin tai piiloon tehdään näin:
        - apukuskin selkänojan kääntö etuvinoon
        - löysätään hieman turvaistuimen kiinnitysvyötä (jos turvavyökiinnitteinen istuin)
        - keskipenkki eteen siten, että turva-istuin liukuu osin apukuskin vinossa olevan selkänojan päälle penkin päälle (keskipenkin nuoli pitää saada väkästen väliin)
        - takpenkki lattiasta esiin tai sinne piiloon
        - keskipenkin siirto takaisin, turvavyön kiristy ja apukuskin penkin noja takaisin pystyyn

        Tässä menee max 1 minuutti. Isofix lienee helpompi, kun turvavyötä ei tarvi löysätä (eikö kiinnikkeet ole siellä keskipenkissä kiinni ja liikkuvat penkin mukana). Tämä olettaa ettei etupenkeillä istu isoja ihmisiä, jos istuu pitää etupenkkejä siirtää hieman eteen (kun siis turvaistuimen kanssa ei keskipenkkiä voi taittaa kasaan).

        Takapenkeille pääsy ei tätä normaalisti vaadi. Kun niitä käyttävät lapset, ne kiipeilevät ihan hyvin taitetun selkänojan yli taakse.


      • siis-

        Vaikka Zafiran keskipenkin istuin on yhtenäinen penkki, niin selkänoja ei ole. Selkänoja taittuu kolmessa osassa täysin vaakatasoon (uusi Zafira). Taittuneen selkänojan osan yli lapset pääsevät ihan hyvin taakse (aikuiset ei kuitenkaan takapenkeillä käytännössä viihdy). Tai sitten voi takapenkeille kulkea takaluukusta, josta lapset varsinkin pitävät (tätä näkee tuolla parkkipaikoilla usein) eikä lapset edes kolhi naapurin auton kylkiä avatessaan isoja takaovia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe