Liian

fiksu koira?

Meillä 4v. boxeriuros jaksaa taas yllättää..Oppinut avaamaan ulko-oven, jossa kierrelukko, ihan omatoimisesti..Nyt on koira jatkuvasti ulkona. Ilmeisesti pitää joku hakanen hankkia, mutta menee turhan hankalaksi, kun kukaan ei pääse sisään..Oliskos vinkkejä?
Kaikenlisäksi rakas perheenjäsenemme availee vesihanat juontia varten, vesikippo ei enää kelpaa..Ei ole kovin taloudellista, että vesi saattaa juosta tuntitolkulla jopa kahdesta hanasta yhtä aikaa. Vaikka koiramme on mitä kiltein ja ihanin, niin tämä oma-aloitteisuus alkaa jo ärsyttämään.Mitä vielä? Jääkaapinovet auki ja ruokaa kitusiin? Olemme aktiivisia, ja touhuamme kovasti koiran kanssa kaikenlaista, joten tekemisen puutetta ei pitäisi olla. Yksin ollessaan se sitten keksii noita temppuja.En tiedä, mitä tehdä.

9

676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helpommalla päässyt

      Onnistuisiko yhden huoneen rajaaminen koiralle kun se jätetään yksin? Tämän huoneen oven voisi sitten toteuttaa niin, että sen saa ulkopuolelta hakasella kiinni.

    • 2xboxeri

      Meilläkin oli koira, joka yllätti tempuillaan jatkuvasti. Se oli sekarotuinen saksanpaimenkoiran ja ajokoiran sekoitus. Koira meni jääkaapille, avasi uunin kun sinne oli yritetty piilottaa ruoka, avasi ovet jos eivät olleet todellakin lukossa tiukasti, söi kukat ikkunalta, taulut seinältä, narskutteli sohvan.. se koira keksi keinot löytää kaiken syömisen arvoisen eikä sitä pidätellyt mikään. Lopulta kotoa lähtiessä piti kumota pirttipöytä jääkaapin ja hellan eteen ja siirrellä muitakin huonekaluja ovien eteen. Silti hirvitti mitä koira oli keksinyt kauppareissun aikana.
      Katseltiin hommia kaksi vuotta, kokeiltiin kaikkea mahdollista jopa koirapsykologia, mutta sitten loppui kärsivällisyys. Koska koiralla oli ikävä kyllä taipumus olla vieraille aggressiivinen ja hyökkäillä toisten koirien kimppuun lopettamispäätös oli lopulta ainoa mahdollinen.
      Se kuitenkin oli sen koiran tarina, eikä mikään neuvo toimia samoin. Joskus vain syntyy liian viisaita koiria ja jos se on muuten kiltti ei auta kuin opettaa, rajata sopiva tila tai, kuten jotkut ovat ongelman ratkaisseet, hankkia iso häkki, jossa koira on silloin kun itse on poissa. Onnea yritykselle, kyllä se varmaan siitä asettuu kun ikää tulee lisää. 4v.boxeri on vielä aika vallattomassa iässä.

    • bokserin omistaja

      Bokserihan on äärettömän viisas koira mielestäni muutenkin. Muutamia rotuja ollut itselläkin, mutta kyllä vain bokseri on älykkäin, ehkä kiinni myös yksilöstäkin. Mutta oma bokserini kanssa availee ovia ja käy ulkona. Nyt on pitänyt teljetä ovi, ettei hiiret tule sisään kun ovi on päivän auki. Ja joitakin sanoja ei voi käyttää muuta kuin englanniksi, koska herra alkaa käyttäytymään intomielisesti (esim ruoka-, syömään- ja lenkki-sanat ovat kättökiellossa). Mitään en ole keksinyt, paitsi oppia elämään asian kanssa ja kuljettaa koiraa niin paljon mukana kuin mahdollista, kyse on kuitenkin sosiaalisesta rodusta, joka pitää kyttäilystä ja ihmisten tekemisten seuraamisesta.

    • Boilkölk

      Sulla on kyllä viisas koira :)

    • tydytr

      meidän bokserinarttu avaa kaikki ovet(jopa pyöreät nuppiovet),vaikka oven kahvat on käännetty ylöspäin.Mustin & mirrin koiraportin oppi avaamaan,samoin kuin koirahäkin oven (häkissä nyt siis munalukot,jos esim.treeneissä joutuu käyttämään).

      Nyt meillä on rajattu alue ruokailu ja olohuoneessa.. molemmissa ovissa on yläkulmassa "työntö" lukot ja lasioven edessä on vielä uuden mallinen koiraportti (tätä ei ole VIELÄ oppinut avaamaan).Portti siksi,ettei tule vahingossakaan lasin läpi (näin pääsi pentuna käymään).Ovessa on siis lasit 3 osassa.

      Uros on vähän hölmömpi.. norssit kahvaovet saa auki,mutta ei tule edes koiraportista,vaikka jo pelkällä massalla saisi sen luultavasti pois paikoiltaan (hyvä vaan).

      Eikä noihin vesihanoihin oo myynnissä jotain lapsilukkoa tms? jos auttaisi?

    • Tintti ja Pomppu

      Vesihanoista en tiedä, mutta meillä on ainakin ulko-ovessa lapsilukko. Sellainen kupu vääntönupin päällä, ettei pääse pomputin lenkkeilemään omin päiten :) Meillä on jo 4 eri naapuria komentanut/kuljettanut koiran kotio, ku oli lähteny mamman perään :D

    • kivakivakoulu

      Minäkin olen opettanut koiran avamaan ovet, myöskin oman tarhansa oven, niin ja myös sulkemaan ovet perässään.
      Avaaman ovet meidän koira oppi helposti, mutta se ovien sulkeminen otti pitemmän ajan oppia.

    • BnHippi

      Vaihda vesihanoiksi tunnistimella varustetut hanat niin voi boksu käydä juomassa mutta ei jää vesi kuitenkaan tunneiksi valumaan jos ette kotona ole...

    • lkjsöklfjäös

      meillä laitettiin eteisen välioveen vessanlukko niin että sen saa vain eteisen puolelta lukkoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8316
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe