Skitsofrenia

Autaako mikään

Omega3 on sanottu auttavan masennukseen, mutta onko mitään luonnonlääkettä joka auttaisi skitsofreniaan? Eräällä tutulla on tosi paha (mun mielestä), vaikkakin on avohoidossa, haluaisi päästä sähköshokkihoitoon mutta omaiset eivät päästä.

5

504

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opiskelija_

      Englantilainen lasten ja nuorten psykiatri Agnes Ayton on sitä mieltä, että 2 grammaa E-EPAa on sopiva päivittäinen annos skitsofreniassa. E-EPA vähentää oireita sekä psyykenlääkkeiden sivuvaikutuksia, Ayton sanoo. Ayton toimii ylilääkärinä Lontoossa syömishäiriöihin erikoistuneessa sairaalassa. Hän kuuluu Iso-Britannian psykiatriyhdistykseen ja on Hullin yliopiston psykiatrian opettaja. Hän tutkii erityisesti anorexia nervosaa ja nuorella iällä alkavaa masennusta. Hän on esittänyt E-EPA-tutkimuksensa kansainvälisessä aivotutkijoiden kongressissa ja julkaissut ne pätevissä tiedelehdissä.
      Kannattaa myös ottaa monivitamiini. Eräiden B-vitamiinien puute voi aiheuttaa skitsofrenian. Kaikki lääkärin määräämät lääkkeet kannattaa ehdottomasti myös päivittäin ottaa. Apteekista voi ostaa näitä valmisteita ja kysellä lisää.

      • opiskelija_

        Pohdittuani itse vielä Agnes Aytonin tutkimusta totean, että kannattaa ottaa E-EPAa suositusten mukaan eli sen verran kun pilleripurkin kyljessä lukee. Suosittelen myös työn teon vastapainoksi lepoa: riittävä määrä unta, liikuntaa ja rentoutumista. Kannattaa syödä ruokaympyrän mukaan kevyesti. Olen alan opiskelija, joten halusin antaa neuvon!


    • Magneettitietää
    • Traumatisoitunut

      Seuraavasta artikkelista voi lukea asiatietoa puhtaasta kalaöljy E-EPAsta: Kysymyksiä ja vastauksia etyyli-EPAsta.
      On nimenomaisesti tärkeätä, että E-EPAn annos on korkea (2000-4000 mg/vrk) eli ei mikään kalanmaksaöljy tai DHAta sisältävä Omega3.
      E-EPAa kirjoitetaan Japanissa ja Amerikassa reseptilääkkeenä ja sen tehosta on useita tieteellisesti todistettuja positiivisia vaikutuksia myös skitsofreniassa ja mm psykoosien estossa. Englannista on kirjoitettu artikkeli: Jonathanin vaikea skitsofrenia parani E-EPAlla. Sekin löytyy googlettamalla.
      E-EPAn lisäksi suositellaan käyttämään magnesiumia unohtamatta kunnon annosta D:tä (ainakin 100 mikrog), C:tä (500-1000 mg vuodenajasta riippuen), B12-vitamiini- ja foolihappotasot pitäisi olla kunnossa. Myös muita.
      Lisätietoa positiivisista lisäravinteista, vitamiineista kivennäis- ja hivenaineista, saa googlettamalla esim: tritolonen.fi/artikkelit.
      Suomessa ainakin Tornion Keroputaan sairaala käyttää mainitsemaani kalaöljyä ja aikanaan muistaakseni n 2010 alkaen Tammisaaren Tammiharjun sairaalan psykiatri aloitti samaisen E-EPAn antamisen potilaille hoidossa.
      Keroputaasta voi lukea enemmän: Torniossa mielenterveyshoito toimii.
      Myös löytyy nimellä Avoimen dialogin hoitomalli tai Keroputaan sairaala. Nykyisin Käypä hoito suosituksissa mainitaan Omega3, mutta lyhyesti ja enemmälti siitä puhumatta, vaikka se on selvästi muualla maailmassa paremmin tunnettu ja käytetty erilaisten sairauksien hoidossa tai muiden lääkkeiden rinnalla, haittavaikutuksilta suojaamassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5062
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2347
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1558
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe