Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Metästysmuodonmuutos

latvalinnustaja

Kyllä se vaan niin on, kun aikansa metästää, alkaa mielihalut muuttumaan.
Silloin nuorempana tietty, kun ei ollu käytettävissä muuta pyssyä, ku isävainaan viisseiska, sitä luonnostaan paneutui latvalinnustukseen. Sitten kun oli pystykorva, metästys oli edelleen kiväärihommaa.
Myöhemmin kun tuli haulikko hommattua ja koiraa ei ollut, metästys oli semmoista, jotensakin turhanpäiväistä (nyt tuntuu, ei silloin) haulikon ulkoiluttamista. Jos lintuja sattui sopivalta hollilta karkaamaan, niitä lentoon ampui.
Nyt kun metästystä on jo 35 vuotta takana, alkaa taas kiväärihomma tuntua parhaalta.
Nyt kun linnustus jo alkoi, kun ei ole sitä koiraakaan, eipä tullut lähettyä vielä metille.
Kiväärin vaan kävin tarkistamassa, että kiikari on kohillaan. Kovasti ootankin pakkasaamuja ja ennenkaikkea lokakuun loppua.

10

1521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sama vika täällä. Kyllä kiväärin ulkoiluttaminen on paljon antoisampaa kuin alkusyksyn pusikoissa rymistely.

      Eikä tule kiväärillä niitä metsämiehen painajaisia, haavakoita.

      • latvalinnustaja

        On kaksi kertaa ollu.
        Molemmissa tapauksissa ammuin mettoa latvaan. Lähti lentoon, lensi satakunta metriä ja putosi.
        Keskeltä läpi, mutta kun ei ollu hetitappava osuma, eikä siipi katkennut.
        Sitkeys haussa kuitenkin palkittiin, molemmat löytyivät. Eka haussa meni tunti ja vartti, toisessa reilu puoli tuntia, mutta ei ole kiväärillä ampuessa muistaakseni ikinä saalis jääny ketuille.

        Kun laitan koiran, on melko todennäköistä, että käytän myös haulikkoa.


    • Koiralla

      Minäkin metsästin lintuja aiemmin luodikoilla latvasta ja hyvänä aamuna lintuja sai "tarpeeksi". Se on helppoa kuin heinän teko.
      Sitten hommasin noutajan, joka karkoitti linnut sopivalta hollilta ja haulikolla kenttään. Sitten hommasin seisojan ( nyt 4 v ja 8 kk ) itelle ja lintumäärä vähentynyt.
      Enää ei ammuta karkkolintuja tai puusta. Yritetään vaan saada hyviä kiinteitä seisontoja ilman kiirettä. Samoin harjoitellaan tiedotusta linnulta. Ei ole enää tärkeää riistan saanti, vaan koiran koulutus. Tietenkin jo vanhempi pelittää kivasti eikä nälkä ole tullut. Kummasti vaan muuttaa asennetta koira!

      • Latvalinnustaja

        yhtenä aamuna "heinäntekoa", silloin tuli 3 metsoa 2 tunnin sisällä.
        Mutta sen jälkeen on ollut paljon vähäisempää.
        Metson ja teeren lihan maku ei ole päässyt unohtumaan. Tiedän, jos menisin tiettyyn paikkaan teeriä kyttäämään, voisi saada useampanakin aamuna saalista, mutta kun ei se helppo saalis ole niin kiinnostava. Paljon mukavampi on lokakuun loppupuolella käyskennellä metsomaita, jos sattusi jonkun löytämään. Vaihtaisin tämän koirattoman metsästysajan mielläni kokonaan lumen aikaan tapahtuvaksi. Eli, jos saisin valita, niin marraskuu vaikka.
        Ja oli se silloin ennen koirankin kanssa lumisessa metsässä mukavaa.

        Koira on tarkoitus vielä laittaa. Ja ei sitä siksi, että saisi enemmän saalista, kuten itsekin tiedät, mutta koiran kanssa on mukava touhuta, kouluttaa jne.


    • jmh

      Itse olen pian 15 vuotta käynyt metällä ja koko ajan ilman koiraa, eli kuten asian ilmaisit "haulikkoa ulkoiluttamassa". Joinakin vuosina saalista on tullut, joinakin ei. Vain yksi metso on pudonnut koko aikana, mutta onhan ne teeretkin ja jopa pyykin arvokasta riistaa. Kummasti sitä vain odottaa syyskuun 10. pvää ja aina jos on ollut mahdollisuus lähteä, olen mennyt. Onhan siinä oma jännityksensä koluta pusikoita ja odottaa, mistä puskasta mahd. lintu lähtee. On sitä tullut haaveiltua pystykorvasta monta kertaa, mutta kun olosuhteet ei välttämättä salli sellaisen hankkimista . Tämä kausi on alkanut vähän liiankin lupaavasti, 2 reissua, 2 laukausta ja 2 lintua (pyy puuhun ja akkateeri pompusta ja komiasti!). Saa nähdä, miten jatkuu...?

    • mähtämäes

      niin onhan siinä oma jännityksensä odottaa lintua latvaan, mutta ihan kunnonkin kannalta ja muutenki ihan kävely lenkkinä metsässä haulikon kanssa on mukava tuli lintu tai ei...

      • Latvalinnustaja

        Niin, en minä odota lintuja. Kyllä minä niitä aktiivisesti etsin kävellen. Suunnilleen koko valoisan ajan kävelen, mitä nyt muutaman kerran välillä istahtaen ja vähintään yhdet kahvitulet päivässä. Hiihtäisin myös mieluusti jos joskus vielä saisi linnustaa kunnon lumien aikaan.


    • mettämies

      Olet osittain oikeassa että välillä tuntuu että ollaan haulikkoa ulkoiluttamassa sillä on riistamäärät pienentyneet huomattavasti jos verrataan minkä verran niitä oli joskus vaikka -70 luvulla. Metsästyksessä ei saalis ole aina tärkein asia. omasta mielestäni on aina mukava käydä luonnossa oleskelemassa mutta onhan sekin mukavaa jos jotain saalistakin tulee. Ei sitä saalista tarvi joka kerta pakosti saada. itse metsästän mieluiten metsässä kävellen ja tähän tyyliin mutta kyllä passissakin on välillä ihan mukava istua. Onko tänä vuonna muuten tullu paljon riistaa? itse olen saanut 1 meton kyyhkyn ja lehtokurpan ja metsästän ensimmäistä vuotta sillä hankin kortin tänä vuonna. Jotkut tykkää metsästää haulikolla ja jotkut kiväärillä. Se on mielipide asia. Minkä metsästän kyllä haulikolla. voishan sitä kivääriäkin joskus kokeilla. Metsästys koira on iha ykkösjuttu metsästyksessä. semmoinen pitäs itsellekkin hommata mutta eiköhön sitä tässä kerkiä.

    • Metsästäjä83

      Itse omistan rihlan, siinä oiva kaveri metsälle! Ei haittaa jos lintu on latvassa tahi lentelee ohitse hollilta, muutaku antaa paukkua :)

    • asa

      kyllä jäis linnustuskausi aika lyhyeksi jos kivääriäkin aina mukana kuljettaisi(pyritään kuitenkin noudattamaan seurojen asettamia kiintiöitä). jää kyllä kivääri melkein aina kotiin. parina pakkasaamuna käyn ehkä latvastamassa viisseiskalla, mutta on kyllä joinakin vuosina pysynyt kaapissa koskemattomana. Tänä vuonna en vielä ole kivääriin koskenut ja saalista ilmankin poikametso ,neljä teertä, pari riekkoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2025
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1365
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      73
      1260
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe