3d-kuvia talon sisältä

unelmatalo

oletteko saaneet talonne suunnitelleelta arkkitehdiltä 3d-luonnoksia joista näkisi miltä talo näyttää sisältä? tai oletteko näyheet taloanne 3d:nä tietokoneella, jossa voisi ottaa katon pois ja siten kurkkia taloon sisään??????

11

2231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erikois-

      hinnoiteltuihin palveluihin. Ja täysin turhaa kikkailua tavallisessa parakkitalossa.

    • vaan

      olemme saaneet kurkkia talon sisälle virtuaalisesti. kuuluu diiliin, joka on muutenkin hyvin yksilöllinen ja joustava, maksamme tunneista, eli ei ole mikään urakka.

      talosta tulossa räätälöity, juuri meidän perheelle sopiva - mukana kolme arkkitehtiä, joilla jokaisella oma erikoisosaamisensa.

      ei muuten ole niin kallista kuin luulisi. kannattaa suhteuttaa suunnittelukustannukset talon hintaan (perus kivitalo) - suunnittelu on ehkä kuitenkin tärkein työvaihe! ainakin jos aikoo loppuelämänsä asua ko. talossa.

      hintakommentti siksi, että tällä palstalla saa yleensä kuulla jos ei ole tilaamassa sitä halvinta talopakettia :)

      • unelmatalo

        meillä talo luonnosvaiheessa ja talon luonnostelleella arkkitehdilla ei ole mahdollisuutta 3d-mallinnokseen. mitenhän sitten jos haluamme kuitenkin pysyä tässä arkkitehdissä ja haluamme 3d-mallinkin????? voih..


      • jussu
        unelmatalo kirjoitti:

        meillä talo luonnosvaiheessa ja talon luonnostelleella arkkitehdilla ei ole mahdollisuutta 3d-mallinnokseen. mitenhän sitten jos haluamme kuitenkin pysyä tässä arkkitehdissä ja haluamme 3d-mallinkin????? voih..

        On helpompi tehdä ensin 3-d malli, koska siitä saa helpohkosti 2-d-kuvat. Toisinpäin on kivisempää.


      • ArchiCad
        unelmatalo kirjoitti:

        meillä talo luonnosvaiheessa ja talon luonnostelleella arkkitehdilla ei ole mahdollisuutta 3d-mallinnokseen. mitenhän sitten jos haluamme kuitenkin pysyä tässä arkkitehdissä ja haluamme 3d-mallinkin????? voih..

        teen 3D mallinnusta arkkitehdin luonnoksista asiakkaalle. Ei se sen kalliimmaksi tule, kuin että arkkitehti käyttää kallista työaikaansa piirustusten puhtaaksi tussaamiseen. Lisäksi on huomattava se tosiasia, että vaikka on kuinka tarkka käsin piirtäjä, niin mitoituspiirustusten tekeminen on työlästä, paljon laskentaa vaativaa. Suunnitelmien jatkotyöstö (LVIS-suunnittelijat) vaatii nykyisin sähköisessä muodossa olevan pohjan.
        Monimuotoisessa rakennuksessa rakennesuunnittelija saa tarkat mitat 3D mallista. Tarvittaessa mallia voidaan helposti muuttaaa rakennesuunnittelun tai LVIS-suunnittelun tarpeiden mukaan.

        3D- mallista voidaan tulostaa erilaisia leikkauksia, 3D-näkymiä yms. rakentamisen kannalta tärkeitä asioita.

        En väitä, että arkkitehti tarvisi välttämättä 3D-suunnittelu ohjelmaa, vaan asiakas. Olisihan se maksajan mukava etukäteen tietää miltä se arkkitehdin luomus tulee näyttämään.


      • toinen ark...
        unelmatalo kirjoitti:

        meillä talo luonnosvaiheessa ja talon luonnostelleella arkkitehdilla ei ole mahdollisuutta 3d-mallinnokseen. mitenhän sitten jos haluamme kuitenkin pysyä tässä arkkitehdissä ja haluamme 3d-mallinkin????? voih..

        Piirtääkö arkkitehtinne kuitenkin tietokoneohjelmalla? Useimmat kokeneet ja vähän vanhemmat arkkitehdit piirtävät itse vain kaksiuloitteisia kuvia eli pohjapiirroksia, leikkauksia, julkisivuja jne. Tähän pystyvä ohjelma on edullisempi kuin 3D-versio. Suurin osa arkkitehdin työstä on yhä kaksiulotteisten kuvien tuottamista, mutta kehitys menee eteenpäin.

        Arkkitehti itse ei tarvitse 3D-kuvia, vaikka suunnittelun apuvälineenä ne olisivatkin mukavia. Taloja on suunniteltu sentään tuhansia vuosia ennen tietokoneita. Mutta asiakkaalle ne ovat hyödyllisiä, sillä matti tai maija meikäläisen kuvienlukutaito voi olla heikko ja silloin voi syntyä väärinymmärryksiä. 3D-mallikin on vain malli, mutta on se havainnollisemoi kuin kaksiuloitteiset kuvat.

        Arkkitehtia sinun ei kuitenkaan tarvitse vaihtaa. Keskustele hänen kanssaan asiasta avoimesti ja pyydä häntä tilaamaan mallinnus niitä tekevältä toimistolta. Varmista kuitenkin ao. palvelun hinta, ettei tule yllätyksiä.


    • Vizion

      Itse käytin ja voin myös suositella.

      www.kellokoski.net

      Tekevät ArchiCADilla mallin, jota voipi sitten katsella haluamistaan vinkkeleistä. Suunnittelupalvelu on erillinen talopakettiedustuksesta, joten kaikki käy.

      • pelleily ?

        Voihan noita tietysti leikkimielellä teettää - mutta miksi ? No mikäs siinä jos rahaa on.


    • mutta se maksaa erikseen.

      Sovimme urakan suunnittelusta ja lupakuvista, ja kaikki herkut päälle sitten tuntihommina. Aiomme ottaa ilman muuta 3D-kuvat (ainakin valikoiduista)sisätiloista.

    • pienellä vaivalla...

      Olen itse valmistumista kohti menevä RI opiskelija ja olen huomannut kuinka näppärästi archicadillä pystyy luomaan kyseisen 3d maailman kuhan on hieman perehtynyt/saanut oppia tähän kyseiseen ohjelmaan.
      Itse olen muutamia koulun ulkopuolelle suunnattuja työnäytteitä tehnyt joihin on vaan pitänyt saada hahmotusta nopeasti ja kohtuu vaivattomasti.
      Ymmärrän jos herää ihmetystä kuinka tämä ko. ohjelmisto ehkä tulee esille enemmän kuin muut mutta
      kyseinen ohjelmistontekijä on ajatellut tulevaisuutta ja jakaa kohtuu vaivattomasti opiskelijoille tätä tuotetta jotta he pystyisivät oppimaan tähän.
      Joten eikun opiskelijoita kiusaamaan mallennus haasteillannne niin he ovat aina rahan tarpeessa ja kouluaikana kaikki mitä tekee tulee omaan pussiin loppuksi.. ;) T: Mallennuksessa tulevaisuuden myyntivaltti

    • Moi,

      Me tehdään halvalla kyllä mallinnoksia pohjapiirustuksta ja näistä voi tehdä erilaisia variaatioita helposti ilman suurempia lisämaksuja. Pääsääntöisesti kuitenkin ikkunat, ovet, seinät ja lattiat haluttuinepintoineen.

      Ensikuusta eteenäpäin käydään ottamassa ensimäisiä panoraamakuvia, ilmakuvia ja 360 virtuaalikuvia virtuaalimailmaa varten myytävistä asunnoista.

      Erona meidän hommissa arkkitehtienhommiin on se, että tiimi koostuu ammattitaitoisista opiskelijoista, ei ylihinnoitelluista arkkitehdeistä, eikä ole ns. Logo hintojakaan. Opiskelija porukalla firmaa yritetään kovasti perustaa ja tilauksia on ollut sopivasti, eli kysyntää löytyy ja tästä päätellen on myös kannattavaa!

      Perus huoneiston 3d-mallinnos pohjapiirustuksista maksaa n.150e ja tämän hintaisista mallinnoksista pyörii mainoksia sivustollamme ja myös mainosvideota jota voi katsella.

      Ei muuta kuin surfailemaan www.vauhtiamyyntiin.fi ja ottamaan yhteyttä niin jutellaan lisää!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe