Putkiremontti kerrostalossa

???

Kokemuksia putkiremontista kerrostalossa? Käsittääkseni remontteja voi olla pieniä ja mittavia, mitä niihin kuuluu parhaimmillaan ja mitä pahimmillaan? Joutuuko paikkoja repimään auki sisällä asunnossa, esim. keittiötä / kylpyhuonetta?

17

18924

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mielestäni

      helpolla (kt 60-luvun lopulta, 6 rappua, vaille 40 huoneistoa, remontin kokonaiskesto n. 4 kk). Kaikki käyttövesiputket ja viemärit uusittiin. Kylppärin ja vessan välinen putkinousu avattiin ja keittiöstä piikattiin reikä ko. nousuun. Kylppäri oli pois käytöstä n. 3 viikkoa, vessa päiväsaikaan. Talosaunan vuorot oli remontin aikana peruttu ja pesuhuoneista tehtiin miesten ja naisten suihkut. Huonomminkin on kuulemma mennyt.

    • Sudokumaster

      Meidän taloyhtiössä (2rappua, 18as.) uusittiin keväällä vesijohdot, viemärit sekä sähkön syötöt. Kylppäri 2kk poissa käytöstä, ja joka paikka niin pölyssä että asuminen oli mahdotonta. Rempan kokonaiskesto oli yli 6kk ja lopullinen hinta oli 425€/m2.

    • meillä

      Meillä on meneillään mahdollisimman pieni putkiremontti, vain käyttövesiputket uusitaan (ei siis viemäriputkia eikä kylpyhuoneremonttia). Uudet putket tuodaan rappukäytävästä sisälle ja vanhat laitetaan kiinni, eli ei mitään lattian/seinien aukirepimisiä. Talo on 60-luvulta ja viemäriputket kuulemma kestävät vielä 30 vuotta..
      Remontti alkoi ehkä noin kuukausi sitten patteritöillä ja lämpökattilan uusimisella (tms) ja nyt on varsinaiset putkityöt aloitettu talon päätyrapusta tällä viikolla. Vesi on ollut poikki ehkä kahtena päivänä koko aikana, muutaman tunnin kerrallaan ja katkoista tulee nähtävästi joka viikkoisia nyt kun töihin on kunnolla päästy. Ei kuitenkaan ole ollut paljon haittaa neljänkään tunnin vesikatkosta kun se ajoittuu päiväsaikaan, jolloin yleensä ollaan töissä ja vaikka olisikin kotona, on parin tunnin vedet ollut helppo varata kippoihin. Vessanpytty on ollut koko ajan toiminnassa ja käsittääkseni on poissa käytöstä vain pöntön vaihdon ajan. Vesikatkoista on aina ilmoitettu hyvissä ajoin, samoin siitä, milloin asuntoon ollaan tulossa (patteritöiden takia käytiin ehkä kolme kertaa).
      Itse remonttivaihe kestää kolmeviikkoa/rappu, eli täällä ei ravaa miehiä yhtenänsä monen kuukauden ajan eikä kylpyhuoneen pitäisi missään vaiheessa mennä kokonaan pois käytöstä.
      Olen kuullut kauhutarinoita putkiremonteista ja olin aivan varma ettei täällä voi asua moneen kuukauteen mutta tämä taitaa todellakin mennä ihan siedettävästi. Hintakin on vain noin kolmasosan normaalista putkiremontti hinnasta.

    • :-)

      Kerrostalo 60-luvulta. Keittiö ja kylpyhuone revittiin auki. Ei ollut mitään mahdollisuutta asua samaan aikaan. Huoneiston osalta remppa kesti kokonaisuudessaan n. 5 kk! Eli tehtiin perinpohjainen putkiremontti.

      • remppaliisa

        Kyllä meillä täällä mansessa ainakin pystyi asuun suuri osa porukasta talossa koko rempan ajan. Vessat sun muut alhaalla, inga problemos!

        Suurempi probleemi siinä on se hinta!!!


      • Kauhistuttaa remontti

        tarkempaa tietoa "dakitus"-systeemistä viemäreitä rempatessa. Onko kenelläkään tehty
        vesijohtoremppoja siten, että on vedetty päällevetona siis vanhat putket jätetty seinien sisään. Siitä uudesta viemäriremontista vielä, tietäisikö kukaan sen hintaa/neliö ja kestoikää?
        Jos on jo tehty putkistosuunnitelma, mutta ei mitään kuitenkaan vielä päätetty, kannattaako ottaa yhtiökokouksessa esille muitakin vaihtoehtoja kuin se vakisysteemi. Talo, jossa asumme on elementtitalo 60-luvulta.


      • mutta ei viemäreitä
        Kauhistuttaa remontti kirjoitti:

        tarkempaa tietoa "dakitus"-systeemistä viemäreitä rempatessa. Onko kenelläkään tehty
        vesijohtoremppoja siten, että on vedetty päällevetona siis vanhat putket jätetty seinien sisään. Siitä uudesta viemäriremontista vielä, tietäisikö kukaan sen hintaa/neliö ja kestoikää?
        Jos on jo tehty putkistosuunnitelma, mutta ei mitään kuitenkaan vielä päätetty, kannattaako ottaa yhtiökokouksessa esille muitakin vaihtoehtoja kuin se vakisysteemi. Talo, jossa asumme on elementtitalo 60-luvulta.

        Meillä tehdään juuri niin että uudet putket laitetaan päälle ja vanhat jätetään sinien sisälle. Mutta täällä ei siis uusita viemäreitä. (Kirjoitin aikaisemmin tähän ketjuun helposta remontista).
        Meidän noin 50 neliöiseen kaksioon se tulee maksamaan vähän yli 10 000e.


    • tuskaa

      Meillä vuokrakämpässä tehtiin täydellinen putkiremppa pari vuotta sitten. Sekä nousu- että poistovedet olivat poikki yli kaksi kuukautta ja vessa revittiin betoniin saakka auki. Samoin vaatehuoneeseen tehtiin uusi nousu, joten sekin koki kovia.

      Asuimme sissimäisesti koko tuon rempan ajan ko. kämpässä, koska ei opiskelijana ollut varaa poiskaan muuttaa. Remonttireiskat aloittivat piikauksen joka arkiaamu klo 7 ja lopettivat kolmen jälkeen iltapäivällä. Koko päivän asunnon ovet olivat rappuun auki ja jengiä ravas edes takas. Hienoa betonipölyä oli joka paikka täynnä.

      Muistan tuon kesän harvinaisen v****maisena, koska olin tuolloin kesätöissä ravintolassa ja iltavuoroni loppui aina klo 24. Töiden jälkeen kävin suihkussa taloyhtiön kellarissa ja ehdin torkahtamaan 5-6 tunniksi. Aamulla herätys kukonlaulun aikaan iskuporakoneella. Päiväksi piti lähetä evakkoon kirjastoon tai kavereiden nurkkiin. Oikeasti, oli se perseestä!

      • putkirempan odottaja

        Karistimentien taloista on yksi jo tiettävästi valmis ja ihmiset päässeet takaisin koteihinsa kaiken jälkeen. Kertokaa ihmeessä kokemuksia, miten kaikki on mennyt. Jos joku asui rempan ajan, millaista se oli. Ja ennen muuta mikä oli lopputulos? Millainen on kokemuksesi uudesta kylppäristä: kalusteet/pintamateriaalit ym. Mitä kaikkea keittiössä jouduttiin repimään auki...laitettiinko kaikki yhtä hyvään kuntoon kuin missä oli yms, yms Kerro ihan kaikki!!!!
        Kiitos jos vaivaudut,


      • Va

        Ette kai te vuokraa joutuneet maksamaan tuolta ajalta, ainakaan täyttä?!


    • Zoni11

      saako vuokrassa hyvitystä jos "muka" yksiössä voi asua!?? keskimäärin 6vko/huoneisto kestää ks remontti ja keittiö täytyy siivota(allaskaappi), vaatehuone tyhjäksi, ja vessasta kamat kartanolle.. onha se sotku varmaa melekonen!?

      • Kokemus puhuu

        Yksiössä EI VOI asua kokomittaisen putkiremontin aikana (sukitus on eri asia). Kämppä on täynnä tavaraa, huonekalut pitää peittää suojamuovilla ja pölyä on muovin päällä sentin kerros. Missä siellä asuisi muka? Ainoa hyväksyttävä hyvitys on koko vuokra, muuten sun kannattaa muuttaa pois! Ylipäänsä suosittelen harkitsemaan muuttoa, jos kämppä ei ole jotenkin superhyvä.


    • Remontissa oma koti

      Meillä alkoi putkiremonnti toukokuussa. Talo tyhjennettiin, mutta MAKSAT koko ajalta YHTIÖVASTIKKEEN sekä VUOKRA-ASUNNON! Huomoi tämä jos ostat asunnon saneerauskohteesta!! Arvo varmasti nousee tai AINAKIN SIETÄISI NOUSTA remontin jälkeen, koska sittenhän olla höllötät aivan rauhassa taas 30 vuotta ainakin. Sitä paitsi vanhat kivitaloty on laadultaan ihan eritasoa kuin tämä NYKYRAKENTAMINEN. Siinä mielessä olet lottovoittaja jos saat vasta putkiremontoidun asunnon hyvältä paikalta vanhasta "arvotalosta"- remontoi se pikkuhiljaa muuten mieleiseksi. Unohda tusinatuotteet ja putkiremontti kärsimykset...

    • vessahätä

      meidän talossa kun on vesikatko niin missään ei voi käydä "asioilla" vedet kun on poikki samaan aikaan kuulemma vessakontistakin. en ole ennen moista kuullut .
      luulisi että sulkuja voisi käyttää ja vetää vesi jostain muualta siksi aikaa.
      aikataulukin on muuttunut 3 kertaa joten ikävältä näyttää jo tässä vaiheessa

    • asunnonomistaja

      Ensin tarkastakaa suunnitelma huolella. Eräässä tapauksessa vc-istuin tuli sen verran oven eteen että vc:n estettömyys meni silloin ja tämä laskee asunnon arvoa. Samoin ainakin tässä tapauksessa valvoja oli suunnittelutoimistolta. Tämä yhtiö oli Vahanen tässä tapauksessa.

    • kbhbhbnnmnm

      Laita jokaiseen oviaukkoon vetoketjuovi:

      http://www.clasohlson.com/fi/Pölysuojus/40-7846

      niin pölyä vähemmän remontin jälkeen. Vaikka kaksikin ovea.
      Käy tarkistamassa, että ovi laitetaan kiinni työpäivän jälkeen.
      Laita muistutuslappuja työmiehille, jotta muistavat vetoketjuoven sulkea.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5105
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3207
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1345
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe