Lasten kanssa

matta

Olemme lähdössä parin 12-vuotiaan pojan kanssa Agadiriin. Mitä tekemistä/näkemistä voitte suositella? Meillä on hotellina Occidental Allegro Agador, millainen se on tasoltaan, ruuiltaan, altailtaan? Entä kannattaako osallistua päivän Marrakechin retkelle?
Onko jotain osteltavaa, jota erityisesti kannattaa hankkia? Kiitos etukäteen runsaista vastauksista :)

8

1066

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hotelli: Hotelli sijaitsee lähellä rantaa. Sillä on oma valvottu ranta-alueensa.En ole asunut ko hotellissa, mutta olen käynyt siellä. Allas-alue on iso, ja uima-altaat ovat ihan ok.Olen myöskin kerran ruokailut hotellissa. Se oli buffet-tyyppinen, ja näin ollen myöskin runsas. Hotelli on ainakin aikaisemmin ollut "all exclusive" eli kaikki vesipullosta lähtien sisältyy hintaa. Hotelliin mennessä saa rannekkeen, joka sitten oikeuttaa hotellin palveluihin aina sisäänpääsyä myöten. Uima-allas alueella on Show-teatteri, jossa on iltaisin ohjelmaa.-Agadirissa itsessään ei ole kovinkaan paljon aktiviteettejä. Se on tyypillinen ranta-lomakohde. Yksi lapsia kiinnostava saattaisi olla kaupunkijuna.Se lähtee ranta-alueelta "20 Ayot kadulta" eli hotellikatunne toisesta päästä. Ajelu kestää puolisen tuntia, ja reitti kulkee kaupungin keskustasta uudelle hotellialueelle.Toinen mielenkiintoinen kohde saattaisi olla kaupunkikiertoajelu. Sen yhteydessä käydään mm.kalasatamassa katsomassa erilaisia Atlantin valtameren kaloja sekä Kasbah-kukkulalla. Viimeksimainitulta on mukavat näkymät kaupunkiin.- Omasta mielestäni kannattaa osallistua Marrakechin retkeen. Se on kieltämättä vähän raskas, koska lähto on ollut aamulla n. kello 6.00 ja paluu illalla siinä 21.00-21.30.Marrakechissä kävellään paljon, mutta se on mielenkiintoista. Erikoisesti Djema El Fnaa eli sadunkertojien tori.- Turistikrääsän lisäksi mukavia ostoksia ovat nahkatuotteet, mausteet ym. Toivotan hyvää matkaa.

    • Monika

      Hei Matta! Hotellinne on varsin hyva valinta poikien kanssa matkustettaessa, hotellissa paljon kivaa tekemista ja ohjattua ohjelmaa myos lapsille, ei tosin suomeksi mutta...mukaan vaan, aina parjaa! Hotellin viihdyttamisesta vastaavat nuoret ovat tottuneita touhuamaan erimaalaisten lasten kanssa. Valmistakaa pojat jo ennalta kasin siihen, etta kannattaa osallistua ohjattuun toimintaan vaikka ei kaikkea ohjaajien jutuista ymmartaisikaan! Hotellihuoneet ovat hiukan "nuhjuiset ja vanhat" mutta se ei haittaa, hotellialue varsin iso ja kiva. Altaat hyvat. En tieda milloin olette menossa kohteeseen, mikali aivan keskitalvella, silloin hotellissa on 1 lammitetty allas.
      Kameliratsastusta suosittelen poikien kanssa, osa matkanjarjestajista jarjestaa retkipaketteja kuljetuksineen, auto hakee hotellilta, vie eukalyptus-metsikkoon, missa siirrytaan eramaan laivan kyytiin, KIVA kokemus! Ranta on upea kaikenlaiseen touhuamiseen. Puhukaan poikien kanssa jo ennen lomaa meren vaaroista, kovat aallot, vaaralliset merivirrat. Rannalla voi tietenkin huoletta uida ja leikkia mahtavissa aalloissa kunhan ei lahde uhkarohkeasti uimaan liian kauas. Lintupuistossa on hyva kayda, lintuja, pienia kenguruita, laamoja, vuohia jne.Sijaitsee kaupungin keskustassa, hotelliltanne on kavelymatka puistoon.
      Suosittelen vaatteiden ostamista. Alkaa ostako ennen matkaa mitaan talvi- syysvaatteita koska kohteessa on esim. Jeans Shop mista saa hyvaa kayttovaatetta myos nuorille edulliseen kiinteaan hintaan (ko kaupassa ei tarvitse tinkia, huh, helppoa!)Markkinoilla (souk) kannattaa ehdottomasti piipahtaa, vaatteita, kenkia, kankaita, leluja, musiikkia!, peleja, tietysti myos maalle tyypillisia kasityotuotteita, tuijapuisia koriste-esineita, metallitoita, lamppuja, lyhtyja, jne.
      EHDOTTOMASTI kannattaa lahtea Marrakeshiin! Kasittamaton paikka! Agadirin oppaat ovat erittain kokeneita, matkat sujuvat mukavasti asiantuntevan kohteen hyvin tunteman oppaan kanssa! Muistakaa "pakottaa" pojat AINA pesemaan kadet, valtytte turhilta vatsannipistyksilta!Hyvaa lomaa!

    • kille

      Agadirissa on rannan päässä vuorella (näet kyllä vuoren kun olet siellä) kamelilla ratsastusta, se on varmaan nuorista kivaa.

      • ...myös...

        ...kamelilla ratsastusta ja lintupuistossa käyntiä! Retkille innolla mukaan vaan.=) Tuliaisina esim. ihania kenkiä. Hauskaa matkaa!! Nauttikaa!!=)


      • kuka järjestää
        ...myös... kirjoitti:

        ...kamelilla ratsastusta ja lintupuistossa käyntiä! Retkille innolla mukaan vaan.=) Tuliaisina esim. ihania kenkiä. Hauskaa matkaa!! Nauttikaa!!=)

        kameliretkiä tai lintupuistoretkiä? Myös me aikuiset haluaisimme sellaiselle!? Ainakaan matkatoimistot eivät mainosta tällaista...


    • Pandis

      Agadir ei todellakaan ole (paljon maailmaa kiertäneenä)se paikka minne haluaisin mennä toista kertaa.

    • kalevi s.

      Ko hotelli on ihan ok. Siellä on iso allas-alue.Lisäksi hotellilla on ollut oma aidattu ranta-alueensa, jonne on ollut myöskin palvelua.Hotelliin mentäessä ranteeseen saa rannekkeen, jonka perusteella voi nauttia palveluista. Ateriat on buffet-tyyppisiä eli syödä voi niinpaljon kuin vain jaksaa. Olen kerran ruokailut vieraana ko hotellin ravintolassa, ja ainakin silloin ruokaa on monenlaista.Allasalueella on myöskin teatteri, jossa on kabaree ohjelmaa (myös lapsille sopivaa).Saman kadun Boulevard 29 auoyt-kadun Kasbah kukkulan puolen päästälähtee ns. kaupunkijuna.Reitti kulkee kaupungin keskustassa ja on ulottunut aina uudelle hotellialueelle saakka. Matkanjärjestäjät vievät halukkaat kamelinratsastukselle. -Marrakech on näkemisen arvoinen, ja siellä ennenkaikkea Medina eli vanha osa. Ja siellä taas sadunkertojien tori eli Djema El Fna ("Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa") sekä sen vieressä oleva souk eli markkina-alue.Tosin tällä retkellä kävellään paljon,ja lähtö on aamulla aikaisin ja paluu illalla myöhään.Marrakech on erilainen kaupunki, joten uskoisin lapsennekin siitä pitävän.Ei muuta kuin hyvää matkaa.

    • Kun olette Agadirissa niin menkää ennen ostoksia käymään keskustassa HassanII-kadulla olevaan Uniprix-nimiseen kauppaan.Tätä on joskus myös kutsuttu Agadirin Anttilaksi. Sieltä saa jonkinmoisen kuvan myös hintatasosta. Toinen iso liike on meikäläistä Prismaa muistuttava Marjane. Se on noin 3 kilometrin päässä keskustasta.Marokkolaisessa kaupunginosassa on iso farkkuliike. Lisäksi kannattaa vierailla soukissa eli markkana-alueella. Se on suljettu maanantaisin. Vilkkain päivä on perjantai. Siellä pitää tinkiä hinnoista.Minusta tuntuu, että mitä siellä ei ole niin sitä ei tarvita.Kultakauppoja on keskustassa ja rannan tuntumassa
      useita, ja kullan hinta seuraa maailman markkinahintaa, mutta työn osuudesta voi aina tinkiä .Agadirissä on liikkeitä, joissa ilmoitetaan että hinnat ovat kiinteitä.Nahkatuotteita kuten esim. puseroita ym on melkoiset määrät myös kenkiä.Farkkuja, t-paitoja, college-asuja sekä tavanomaista turistikrääsää.Merkkifarkkuja,urheilujalkineita ym ym.Alkuperästä en nyt pysty sanomaan mitään.Mitään elektroniikkatuotteita ei oikein ole,paitsi tietysti kopioita. Ostosten osalta en oikein osaa antaa mitään tarkempaa selvitystä.--Tällä palstalla eräs kirjoittaja moitti paikallisia takseja, Muistutan nyt vielä kerran, että pikkutakseissa on oltava taksamittari ja se on AINA pantava päälle.(Pikkutaksi on se oranssinvärinen, jonne mahtuu kolme jhenkilöä.) Taksilla ajaminen on Agadirissä tosi halpaa. Saattaa olla niin että taksi saattaa
      joskus yrittää jymäyttää, mutta alkaa maksako jos näin käy.Jos käytte esim. Marjane-liikkeessä niin taksimaksu keväällä maalis-huhtikuussa maksoi korkeintaa 12-13 dirhamia (n.1,2-1,3 euroa).Jos taksamittari ei mene päälle niin käskekää pysäyttää ja menette pois autosta tai sitten maksatta VAIN tuon mainitsemani summan.Taksikuski menbettää hyvin herkästi taksilupansa (taisi olla kolme varotusta poliisilta).Älkää nyt pelästykö tätä juttua. Käyttäkää taksia vaikka joka koriin saattaa joskus
      joutua myöskin mätä omena).Illalla kello 20 jälkeen taksa on kaksinkertainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1710
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      72
      1349
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1278
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      184
      1178
    5. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1053
    6. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      163
      1051
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      902
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      876
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      836
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      794
    Aihe