Käyttäkää Mersumiehet valoja!

Olkaa hyvä

Tiedän omasta kokemuksesta, että Mersussa ei mene valot päälle ilman oikealle kääntyvää ranneliikettä.

Eilen illalla, pimeässä meinasin ajaa nokkakolarin valottoman Mersun kanssa. Mersukuski tietysti näki minut, koska itselläni on ajovaloautomatiikka ja valot aina päällä. Vaan minä näin Mersukuskin vasta viiden metrin etäisyydellä. Oli aikas tiukka väistöliike, ettei nokat kolahtaneet yhteen.

Ja käyttäkää toki niitä valoja päivälläkin!
Ei ne käytössä kulu ja jos kuluu niin kaupasta saa uusia.

12

1653

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarina!

      Huomasit vasta 5m etäisyydeltä?? Kannattaako niitä valoja pitää päällä jos ei viittää metriä kauemmas näe?

      Oli aikas tiukka väistöliike, ettei nokat kolahtaneet yhteen. Pysyisit omalla kaistallasi niin ei tarvitse väistellä!

      • neuvo

        Pistäkääpä mersuilijat VALOT PÄÄLLE! Näin syksyllä valoitta ajaminen on vaarallista!Ei ne polttimot niin kalliita ole.Sitten kysyt kannaattaako valoja pitää päällä jos ei viittä metriä kauemmas näe? Myy tai anna mersu pois ja hommaa sokeainopaskoira ja siirry kevyenliikenteenväylille.


    • Rraikku

      Joo, kyllä täytyy myöntää syyllisyys...elämä ilman ajovaloautomatiikkaa on joskus hankalaa. Ei tarvitse muuta kuin että pikkumuksu viereisessä turvaistumessa kitajaa autoa käynnistäessä, nin unohtuu se ranneliike, joka sytyttää valot.

      Ja valitettavasti on totta, että todella suuri osa valtateilläin ilman vaola ajavista autoista on wanhempia Mersuja :-(

      Olen siis muuten itsekin wanhan mersun omistaja ja ajaja. Valoautomatiikka on ainakin meikäläisen aivokapasiteetille ihan tarpeellinen ominaisuus...

      • Kallonkutistaja

        Ota sinäkin tavaksesi, että kytket valot samalla, kun kytket ajovaihteenkin päälle. Tuo ajovaihde ei ole vielä koskaan unohtunut yhdeltäkään vastaantulijalta, edes mersuilijalta.


      • vek
        Kallonkutistaja kirjoitti:

        Ota sinäkin tavaksesi, että kytket valot samalla, kun kytket ajovaihteenkin päälle. Tuo ajovaihde ei ole vielä koskaan unohtunut yhdeltäkään vastaantulijalta, edes mersuilijalta.

        Heh, tuo oli hieno oivallus!


    • Löysä

      Joo, oma mersu on vanha eikä valoautomatiikkaa. Unohtuu valot päältä toisinaan, mutta ei sentään pimeällä. Päivällä valojen puuttumista ei välttämättä itse huomaa. Väittäisin, että itse starttaan pihasta (tai muualta) ehkä yhden kerran viidestäkymmenestä ilman valoja. PImeällä en koskaan, piha kun on sen verran kaukana katuvaloista...

      Tuntuu joskus siltä, että taas "mersumieheistä" tehdään idiootteja, tälläkin perusteella, suuresti yleistäen. Kerroit yksittäistapauksesta, tuskin KAIKKI tai edes kovin moni mersukuskikaan ajelee pimeällä ilman valoja. Rupeenpa laskemaan tuolla tien päällä...

      Vanhemmissa mersuissa nyt ei ole sitä valoautomatiikkaa ja valot unohtuvat päältä useammin kuin muissa merkeissä keskimäärin. Tuskin kukaan mersukuski(kaan) kuitenkaan jättää valoja kytkemättä säästösyistä, vaikka vanhat mersut köyhien ihmisten autoja ovatkin. Tai ainakin halpoja.

      • Tuli vaan mieleeni, että onko uusissakaan mersuissa valomuistia? Itselläni on C 200 cdi vm -01 (W203) ja siinä on kyllä hämärätunnistin eli valot on päällä pimeällä (jos valokatkaisija "auto" kohdassa), mutta päivällä valoja ei ole ellei niitä itse laita päälle.


      • tiedoksi
        snare kirjoitti:

        Tuli vaan mieleeni, että onko uusissakaan mersuissa valomuistia? Itselläni on C 200 cdi vm -01 (W203) ja siinä on kyllä hämärätunnistin eli valot on päällä pimeällä (jos valokatkaisija "auto" kohdassa), mutta päivällä valoja ei ole ellei niitä itse laita päälle.

        laitappa valoautomatiikka päälle! Katsos mulla on samanlainen kärry ja samaa vuosimallia ja voloautomatiikan voi kytkeä päälle. Omistajan käsikirjassa on selkeät ohjeet tähän.


      • tiedoksi kirjoitti:

        laitappa valoautomatiikka päälle! Katsos mulla on samanlainen kärry ja samaa vuosimallia ja voloautomatiikan voi kytkeä päälle. Omistajan käsikirjassa on selkeät ohjeet tähän.

        Kiitos paljon tiedosta! Kävin laittamassa valomuistin päälle. En tiennyt, että sen saa noin helposti toimimaan. Kiitokset!!! Mitähän muuta "kivaa" tuosta autosta mahtaa saada irti?!?!


      • 111
        snare kirjoitti:

        Tuli vaan mieleeni, että onko uusissakaan mersuissa valomuistia? Itselläni on C 200 cdi vm -01 (W203) ja siinä on kyllä hämärätunnistin eli valot on päällä pimeällä (jos valokatkaisija "auto" kohdassa), mutta päivällä valoja ei ole ellei niitä itse laita päälle.

        98-mallisessa ainakin on.
        Jos on tilattu valomuistilla.


    • Michael_

      Tosin asiaa tapahtuu myös muissa merkeissä, joissa ei ole valoautomatiikkaa, joten ei ole pelkästään mersujen vika, mutta itselleni on myös sattunut muutama ikävä tilanne no. mersujen kanssa. Tuskin kukaan tahallaan jättää valoja pois ja varsinkaan pimeällä - vaan tilanteet koskevat päiväsajan tilanteita - ainakin omalla kohdallani. Tosin vaikka itselläni on valoautomatiikka niin en edes itse käytä niitä vaan laitan valot manuaalisesti päälle.

    • Itse en valoisaan aikaan käytä valoja. Mersussa on Keski-Euroopan markkinoille tarkoitettu "auto" -toiminto, joka sytyttää valot, kun alkaa hämärtää. Käytän aina tätä asetusta, koska:

      - säästän polttimoita; H7:t eivät kestä ja ovat kalliita
      - säästän polttoainetta; 110W lähivaloille kuluttaa varmaan 200W:n eli 0.2 kW:n edestä naftaa
      - näin säästän myös laturia ja moniurahihnaa
      - ja säästän myös ympäristöä turhalta polttimojätteeltä ja kasvihuonekaasuilta

      Eli en aio laittaa valoja vieläkään. Seitsemän edellistä autoani olivat Volvoja enkä käyttänyt niissäkään päiväsaikaan valoja, joten kyse ei ole tietystä automerkistä vaan kuljettajan tekemästä valinnasta.

      Cheers,
      Master Eq

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      191
      4361
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      240
      2345
    3. 133
      1657
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1341
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      181
      1117
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      80
      1066
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1064
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      57
      990
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      990
    10. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      71
      975
    Aihe