Pentu ei kävele lenkillä

iris

Mulla on 5kk labbis uros. Sitä ei saa millään kävelemään ulkona. Makupaloilla sen saa liikkumaan mutta kun se on syöty niin jumittaminen alkaa. Ja jos se ei istu paikoillaan niin se haluaa vaan haistella ties mitä puskia. Onko kellään muulla kokemuksia tälläisestä?? Miten sen koiran saisi kävelemään?? Ei niitä makupalojakaan ole hyvä syöttää kokoajan.. Niin ja lelujen avulla ollaan myös suostuteltu lenkille, mutta heikolla tuloksella. Siis mielummin olisi vetävä kuin istumalakkoileva!!!!!

21

14457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saisa

      Mulla on vähä sama ongelma, koira vaan ulisee ja vetää takaisin sisälle...

    • käydä

      eläinlääkäris.. jos sillä on vaik jotai vikaa jaloissa.. lonkka vikaa tai nivelet huonot.. yms..

    • määräät.

      Houkuttele pentu namupaloilla kävelemään, mutta älä anna sitä namupalaa heti sille syötäväksi vaan pidä sitä vain kädessäsi. Välillä voit antaa maistaa namupalasta vain ihan pienen palasen tai vain antaa sen nuolla sitä. Kun pentu kävelee perässäsi, kehu sitä. Kovin pitkiä lenkkejä tuon ikäisen pennun kanssa ei vielä tehdä, lähinnä liikutaan pennun omaan tahtiin, mutta jos se tosiaankaan ei suostu yhtään liikkumaan, pakottaisin sen vähän liikkumaan vetämällä perässäsi määrätietoisesti, niin kyllä se siitä alkaa liikkua. Ei kannata tehdä niin kuin pentu haluaa, vaan sinun on saatava pentu tekemään, kuten sinä haluat. Sinun on oltava pomo ja määrättävä, mitä tehdään. Onko sinulla koirapuistoa lähelläsi tai muuta paikkaa, jossa pennun voisi antaa olla välillä vapaana ja antaa juosta muiden kavereiden kanssa?

      http://www.kolumbus.fi/hukka-putki/vinkkivihko.htm

      http://kotisivu.mtv3.fi/toko/liikkeidenkoulutus.htm

      • jeps =)

        toisin päin ei millääm sisälle =)lenkillä kävelee kiltisti jos ei muita koiria tule vastaan sit on halu päästä tutustuun. Saa tehdä tutustumista ,kun on luvan pyytänyt jos se sopii vastapuolelle :D. Kun juostaan pennulla on tapana ottaa hihna suuhun ja pitää katsekontaktia taluttajaan. pentu nyt 18 viikkoinen :D


    • bubutsi

      et ole todellakaan ainoa jolla on tämä ongelma. mulla on nyt 4 kk tipsutyttö ja ton lenkkeilyn kanssa on todellaki "taisteltu". ei suostunut kävelemään ja halusi vain kotiin takaisin. oon käyttänyt nyt useita keinoja ja tilanne on helpottanu jo hieman:

      -makupaloja mukaan ulos aina niin ulos menemisestä tulee kiva asia =) houkuttelen pentua kävelemään niiden avulla mutta en anna makupalaa heti vaan pidän sitä kädessä sen nenän edessä samalla ku juoksen hieman eteenpäin. tämä leikki toimii ja saa pennun addrenaliinin kulkemaan =)

      -perässä vetäminen. välillä vain yksinkertaisesti vedän pentua hieman perässä. kun pentu istuu, aluksi hieman nyin talutushihnasta ja maanittelen että tuletuletule. jos ei auta niin sitten vaan lähden kävelemään ja äkkiä pentu saa jalat alleen ku peppu laahaa maata.

      - uudet paikat. käytän pentua välillä uusissa lenkkipaikoissa eli jos pennun agsti kohdistuu lähipuistoon se voi yllättyä ku lähdetäänki jonnekki muualle.

      - Pentu pääsee syliin jos kovasti pelottaa. ku jotain tositosi jänskää tapahtuu ja pentu säikähtää, kyykistyn ja annan pennun tulla viereen ja syliinkin jos se itse kiipeä. en kuitenkaan hyssyttele pentua tai edes puhu sille. pidän hetken sylissä ja lasken sitten maahan. näin meidän neiti on oppinu että muhun voi luottaa ku pelottaa ja onkin rohkaistunu.

      kyllä se siitä! meidänkin tyttö kävelee jo reippaammin ja useammin jopa edellä (eikä 2 metriä perässä). hiljaa hyvä tulee =)pentu rohkaistuu kyllä aikanaan jos annat sille uusia kokemuksia ja onnistumisia =)

    • --Kultsulla sama ongelma--

      Heipodei!

      Ohjeita:

      1) Kun koira jumittuu paikoilleen jumitu sinäkin.
      2) jos kävely ei sen jälkeen meno suuntaan(siis minne ootte menossa) ei etene vaihda suuntaa.
      3) jos ei onnistu heittele namusia, koiralle.
      4) houkuttele koiraa kaikilla kepeillä yms!
      5)jos joku muu koiran omistaja tulee vastaan niin lähe sen kanssa kävelemään.
      6) luulen että noista olisi hyötyä ainakin meillä on,

      7) kun koirasi tulee 2 vuoden ikään niin kylläne siihen mennessä loppuu..

    • --Kultsulla sama ongelma---

      Niin että jos lenkkeily ei suju.
      älä käy pitkillä matkoilla, tai sit älä lenkkeilytä ,kytä vain pissalla.

      • myös meillä

        Mulla on samanikäinen (Bichonin) pentu eli 4kk. Ollaan päivittäin käyty sen kanssa, vaihtelevalla menestyksellä "lenkillä". Olen huomannut, että riippuu paljonkin tytön vireystilasta millä mielellä on ja miten jaksaa. On innoissaan, kun otan hihnan esiin, tietää että ulos mennään.
        Aamuisin ja aamupäivän aikana ei kannata kotipihaa pidemmälle lähteä, koska se on just tuota jumittamista, nuuskimista, haaveilua ja ympärille katsomista. Istuu vaan eikä liikkuisi metriäkään.
        On selvästi unelias ja sisällä aika paljon nukkuu puoleen päivään.
        Iltaa kohden piristyy ja juoksee mukana innoissaan ja jaksaa pidemmän matkan. Iltaisin on paljon muitakin koiria ja ulkoilijoita liikkeellä ja tyttö on aivan täpinöissään kun on "elämää" lenkkipolulla.

        Huomasin myös, että hihnalla on merkitystä ainakin meidän pennulle. Jos on ns. tavallinen panta ja hihna, jumittuminen alkaa, mutta fleksillä juoksee mukana. Tiedän, että jotkut julistavat fleksit pannaan, mutta oikein käytettynä ja rauhallisella kävelytiellä se toimii tosi hyvin ainakin meillä.
        Pentu juoksee aina mut kiinni, kun jatkan matkaa enkä jää odottamaan sitä ja juoksee aina ohi niin pitkään, kun fleksissä pääsee jne. Sitten kun tulee vastaantulijoita ja pyöräilijöitä, lukitsen hihnan ja pentu kävelee (tai istuu) vierelläni.

        Mä en lähtisi siihen, ettei käy ollenkaan lenkillä. Ei se koira koskaan opi jos periksi antaa ja kuitenkin sen on päästävä juoksemaan ja saamaan koirakontakteja. Pentuna kaikki on opittava, myöhemmin vaikeampaa ja koirasta saattaa tulla arka ja pelokas ja haukkuherkkä.

        Naapurissamme on koira, jota ei pentuna käytetty kotipihaa kauempana lenkillä juuri tuon jumittamisen takia ja nyt katuvat sitä että antoivat periksi. Koira haukkuu muita koiria, on arka ja pelokas.


    • VOI

      Hei
      Minulla on 1vuoden ikäinen skotlanninterjeri joka ei myöskään kävele pätkääkään ilman nameja, pistää jarrut pohjaan ja käy makaamaan maahan, vapaana taas kulkee niin omaa tahtia eikä oo mihinkään kiire kun itse on hieman kauempana koirasta, siellä sitä vaan haistellaan ja kävellään ihan omaan tahtiin, mutta heti kun ottaa remmustä taas kiinni niin eiku jarrut taas päälle, eiku namit taas käyttöön niin kauan kun ne tepsii.
      Kaipaisin lisää vinkkiä et kuinka skotin saa normaalisti lenkillä kävelemään??

      • Kulkeva

        Tekeekö nami sen et kuin jaruuttaa saa namia?


      • Voi

        Joo, et kun koira alkaa jarruttaa niin alan heti houkutella namilla et kulkis eteenpäin ja heittelen maahan namia et kävelis eteenpäin.


      • Kulkeva

        Älä sit anna namia jos koira ajattelee et sit jarrutetaan.


      • 22222222222222
        Kulkeva kirjoitti:

        Älä sit anna namia jos koira ajattelee et sit jarrutetaan.

        Te kaikki olette aivan idiootteja.


    • eiolekissaakaan

      Viekää ne ongelmakoirat piikille, älkäkää enää ottako koiraa ollenkaan, eikö te pärjää ilman koiraa?, mulla ei ole koskaan ollut koiraa ja ihan hyvin on mennyt. Kaksi lasta on ja minä ulkoilen niiden kanssa.

      • Ei-RiesojaElämään

        Täällä taas olen todennut että naapurin kakarat pitäisi viedä piikille...on sen verran kusipäitä nykyajan pennut...Kuka enää tekee kersoja? Itse olen pärjännyt ilmankin riesoja ja koira voittaa 10-0 älykkyydessä jonkun kersan!Kakarat ovat riesoja.


      • gsdfghsdh
        Ei-RiesojaElämään kirjoitti:

        Täällä taas olen todennut että naapurin kakarat pitäisi viedä piikille...on sen verran kusipäitä nykyajan pennut...Kuka enää tekee kersoja? Itse olen pärjännyt ilmankin riesoja ja koira voittaa 10-0 älykkyydessä jonkun kersan!Kakarat ovat riesoja.

        Eivät voita, mistäs tuon keksit? Laitapa tutkimusviite, pölhö.


    • Voi

      Miks joittenki mielestä pitäs kaikki ongelmakoirat viedä piikille? En tajuu tollasii ihmisii ollenkaan, koiranki saa oppimaan yhtälailla ku ihmislapsen jos ihmislapsella on kanss ongelma, samaa vois kanss sanoo et viekää kaikki ongelmalapset piikille ettekö osaa olla ilman ongelmalapsia. Että silleen.

    • pytti

      Mulla on myöskin muutaman kk ikäinen koira, jolla on lenkillä 2 vaihdetta: istumavaihde ja makuuvaihde... Jos pääsee irti, niin sitten on kyllä jalat alla. Eli pentu viedään sellaiseen paikkaan,jossa se on turvallista päästää irti ja annetaan juosta vapaana. Sitten aina välillä hetkeksin hihnaan ja silloin kun menee hyvin, päästetään uudelleen vapaana juoksemaan. Kun makuuvaihde iskee, ollaan paikallaan. Näin pentu ei opi, että paikallaan jumittamalla pääsee vapaaksi juoksemaan, vaan vapaaksi pääseminen on palkintokiltistä taluttimessa kulkemisesta. Vielä ollaan mekin vaiheessa...

    • csfsafasgf

      Viihdyttehän te itekin kotona. Inko teillä vikaa jaloissa, menkää lääkäriin

    • chien.lou

      Ripottelen jalkakäytäville valkoisia jauheita kannustaakseni koiria ryntäämään niiden luo. Kiittäkää minua!

    • Anonyymi

      Ja mun koira menee makaamaan maahan lenkillä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      412
      4205
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      235
      2078
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1540
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1357
    5. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      66
      1029
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1015
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      131
      988
    8. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      232
      967
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      923
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      898
    Aihe