Deaktivoidun aseen korjaaminen mahdollista?

Aika epäileväinen...

Tere.

Kertokaas viisaammat, onko mahdollista korjata deaktivoitu konepistooli? Eräs kaveri, jonka juttuihin en luota, väittää että hänen tuttavansa osti suomi-kp:n ja korjasi sen käyttökuntoon. Pistimme asiasta 100€:n vedon siitä. Minä olin sitä mieltä että ei pysty korjaamaan toimintakuntoon ja hän väittää että pystyy ja että on korjattu.

Tosin en luota yhtään muutenkaan ko. kaverin juttuihin, koska on väittänyt mm. että tämä tuttu on omistanut vaikka mitä pommeja, kranaatteja jne ja säilyttänyt kotonaan niitä. Huhujen perusteella hänen kotiinsa on tehty etsintä poliisien toimesta, yllätyksenä, ja mitään ei löytynyt, joten paskaa on puhunut aiemminkin...

51

8989

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gewahr

      Tottakai voi! Minkä ihminen on alunperin tehnyt, niin sen voi muuntaa miten vain. Täytyy tietysti tietää, mitä tekee...

    • MUTTA

      Kannattaa kuitenkin tarkistaa pitääkö asia paikkansa. Dekottua KP:tä ei ole helppo laittaa toimintakuntoiseksi, mutta asian osaava kyllä sen saa toimivaksi. Jos kaverisi on tunnetusti paskan puhuja, vaadi nähdä konepistooli ja että osat ovat toimivia eivätkä dekottuja. Katso että piipusta näkee läpi ja lukko on ehjä eikä siinä ole rälläkän jäkiä. Jos ampumarata on lähellä, käykää ampumassa, ettei sitä ole tehty vain puoliautomaattia tai paukkupatruunoita ampuvaksi.

      • Anonyymi

        Kyllä jos deaktivointi on tehty oikein, niin täytyy olla asesepän taito ja välineet saattaa ase toimivaksi , se voi räjähtää silmille ?


    • poliisinpoika

      kaveri olevinaan kysyy että onko mahdollista kun kaveri puhui jne. Ettekö te idiootit hiffaa että itsehän se meinottelee dekosta toimivaa! Kyselee vaan täällä epäsuorasti neuvoja. Kerrotaanko vielä että miten tuo reaktivoiminen tapahtuu HÄH??

      • ISÄ AURINKOINEN

        Jos tollasta asiaa täyty edes kysyä niin en usko että kukaan meistä pystyisi neuvot toimintakuntoon saattamiseksi antaa. Saahan sen toimivaksi muttei ainakaan pelkillä tämän palstan keskusteluilla!!!


      • poliisinpoika
        ISÄ AURINKOINEN kirjoitti:

        Jos tollasta asiaa täyty edes kysyä niin en usko että kukaan meistä pystyisi neuvot toimintakuntoon saattamiseksi antaa. Saahan sen toimivaksi muttei ainakaan pelkillä tämän palstan keskusteluilla!!!

        nyt oli fiksumpi vastaus. You know


      • Anonyymi

        älkää nyt vitussa antako neuvoja,jos sillä ois kaikki kunnossa se ostais valmiiksi toimivan.joku kilipää taas yrittää.


    • pastaa jauhamaan

      Dekoamisen teknisiä määräyksiä on vuosi vuodelta kiristetty. Jos uusimpia määräyksiä on noudatettu, niin varmasti ei kunnosteta toimivaa asetta. Syytä on miettiä missä aseesi tulevaisuudessa on. Sinun käytössäsi vai rälläkallä katkottuna alle kuuden tuuman pätkiksi.

      • Piippu ja lukko

        Vaihtoon. Lukkoja olen nähnyt myynnissä jonkinverran, mutta piippuihin en ole törmännyt. Tietenkin voi yrittää porata piippua auki, mutta siitä tuskin mitään hyvää tulee. Tämähän on siis laitonta ja eikä suositeltavaa.


      • joo, mutta
        Piippu ja lukko kirjoitti:

        Vaihtoon. Lukkoja olen nähnyt myynnissä jonkinverran, mutta piippuihin en ole törmännyt. Tietenkin voi yrittää porata piippua auki, mutta siitä tuskin mitään hyvää tulee. Tämähän on siis laitonta ja eikä suositeltavaa.

        Kun nykyinen laki on rakennettu siten, että et sinä mistään laillisesti saa hankittua sitä piippua ja lukkoa siihen deko-aseeseen.
        Se on sitten eri juttu, ettei nykyinen aselaki eikä mikään lainsäädäntö kykene estämään laittomien aseiden olemassaoloa. Mutta Eduskunta, viranomaiset ja asiasta huolestuneet kansalaistahot saavat kait jotain henkisiä orgasmeja simputtaessaan lain avulla kuuliaisia ja rehellisiä kansalaisia.


    • Eikö kannattaisi kerätä sen verran kansalaisluottamusta, että voisi ostaa ihan DEKOamattoman aseen?

      • aseharrastaja

        ...mutta hintsusti on tietoa tyrkyllä, notta miten hyväksytyksi keräilijäksi pääsee.


      • fennoman
        aseharrastaja kirjoitti:

        ...mutta hintsusti on tietoa tyrkyllä, notta miten hyväksytyksi keräilijäksi pääsee.

        Tieto keräilijäksi ryhtymisestä ei tule sinun luoksesi vaan sinun pitää hankkia tieto ja taito.

        Keräilijäksi ei kannata edes yrittää ellei tiedä aseista joita alkaa kerätä.Kyselehän missä lähimpiä keräilijöiden kokouksia pidetään niin siitä se alkaa.Rekisterisi pitää tietenkin olla puhdas,tarkentuu koko ajan tuo myöntämisperuste.

        Onnea uuteen harrastukseen!


    • mauge

      Saattaa olla mahdollista riippuu miten tuo deaktivointi on tehty

    • Anonyymi

      ei voi jos on uuden lain mukaan dekottu.

    • Anonyymi

      Tosiaan muutaman viimevuoden aikana tehty dekoase pysyy sellaisena. Olen kuullut luotettavalta taholta miten vahat konepistoolit dekottiin. Valettiin lyijyä piippuun ja sitten dekopaperit leimattiin. Näitä kuulemma sulatettiin ja eräs mies kertoi, että lyijy oli valettu kylmään piippuun ja oli poistettavissa ihan autotallin välineillä. En ole koskaan nähnyt korjattua dekoasetta mutta olen kuullut korvessa, jossa tiesin alan miesten kokoontuvat muutaman laukauksen sarjoja.

    • Anonyymi

      Joo näin oli vanhoissa dekoissa, ei vaatinut paljon osaamista kun sai toimivan. Olihan se hassua kun saattoi saada hylsyn aselupaan ja sitten osti pimeästi konepistoolin.... No nyt on tuo epäkohta korjattu ja hyvä niin.

    • Anonyymi

      Minkä tahansa dekon pystyy purkamaan, jos on laitteet ja taitoa. Nykydekoissa se on vaikeampaa ja käytännössä joutuu tekemään uusia osia.

      Suomikoopee dekottiin aikoinaan hitsaamalla patruunapesään "täppi" ja poistamalla iskupohjaa. Seuraavina vuosina patruunapesä hitsattiin umpeen ja piippu kiinnitettiin runkoon tapittamalla sekä lukko viistettiin 45 asteen kulmassa pois. Nykyisin koko komeus hitsataan yhdeksi klöntiksi ja piippu tuhotaan vielä reijittämällä.

      Ensimmäinen deko oli helppo reaktivoida käsityökaluilla. Kakkosvaiheessa piipun tappi jyrsitiin pois, jolloin piipun sai vaihdettua ja lukko lukko sorvattiin taikka vanhan pois leikattu osa täytettiin ja koneistettiin uusiksi. Tämän tekeminen vaati erikoisvälineitä ja olisi täyttänyt hyvinkin vaatimukset erityistaidoista ja välineistä. Kolmas eli nykydeko ei ole ase lainkaan vaan metallimöykky. Senkin pystyy erittäin suuritöisesti purkmaan taikka sitten valmistamaan kokonaan uudet osat ja tähän pystyy se , joka pystyi kakkosvaiheen dekon reaktivoimaan. Vaikeinpia valmistettavia ovat jotkin pienosat, jotka nytkin ovat lupavapaita. Luvan vaativien piipun, luko ja rungon tekeminen umpiraudasta ei ole edes vaikeaa.

    • Anonyymi

      99% yrittäjistä jää nyky deko tekemättä ja loput 1 tekisi sen vaikka umpipalkista.

      • Anonyymi

        Eiköhän se suhde ollut sama aikaisemminkin. Ei kakkosvaiheen dekon purkaninen onnistunut kuin ammattilaiselta. Suomikoopeehen oli liikkellä paljon piippuja ja laatikoita. Lukot olivat harvinaisempia. Muutama koneistustaitoinen taisi työstää niitä vanhoista ratakiskonpätkistä. Nämä "ammattilaiset" jaivät muistaakseni kiinni kun erehtyijät jatkamaan liian pitkään. Liian moni tiesi ja lopulta polliisikin sai vihiä asiasta.


    • Anonyymi

      Ainahan voi hankalammaksi tehdä kaikkea, mutta ei mahdottomaksi todellakaan. Ihmisten tekemiä rakkineita aseet ja kaikki tyynni. Myös ihminen voi sen korjata. Osat saa irroiteltua edelleen, työstettyä tai tekemällä uusia aihioita. Esimerkiksi lupavapaita rihlattuja piippuaihioita ilman patriunapesää on saanut pitkin nettiä ostettua 50-100€/kpl hintaan jo vuosia. Osia ollaan tehty paljon ihmisille ja tullaan jatkossakin tekemään.

      Saahan täällä kaiken maailman folipäät väittää ettei ole mahdollista. Terveisin: Koneistaja/seppä

      • Anonyymi

        Kai sä koneistaja/seppä huomasit, että juttu oli jo ikivanha ja mainitsemasi asiat moneen kertaan käsiteltyjä. Miksi vastasit vai pitikö yrittää päteä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kai sä koneistaja/seppä huomasit, että juttu oli jo ikivanha ja mainitsemasi asiat moneen kertaan käsiteltyjä. Miksi vastasit vai pitikö yrittää päteä?

        No laittomia puuhia ovat nuo ja tuomio tulee jos noista kiinni narahtaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No laittomia puuhia ovat nuo ja tuomio tulee jos noista kiinni narahtaa

        Niin on nykyajan henki, että kaikki kiva kielletään.


      • Anonyymi

        Jos piippu on deaktivoitu ja sen piipun vaihtaa, niin ei se ole deaktivoidun piipun korjaamista vaan vaihtamista. Kysyin hiljattain asetarkastajalta miten ase täytyy deaktivoida? Piipun voi deaktivoida kahdella tapaa. Piippu halkaistaan vähintään 2 millin leveydeltä koko mitaltaan siten että 10 milliä saa päästä jäädä halkaisematta. Toinen vaihtoehto on, että piippu porataan täyteen reikiä maksimissaan 50 millin välein ja porattavat reijät on oltava vähintään aseen kaliiperin kokoisia tai suurempia. Lisäksi lukko dektivoidaan joko poraamalla se pituussuunnassa läpi tai viistämällä se 45 asteen kulmassa. Se että tuon deaktivoidun piipun saa korjaamalla kuntoon, vaatii kyllä aikamoisen työmäärän ja niin myös deaktivoidun lukon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos piippu on deaktivoitu ja sen piipun vaihtaa, niin ei se ole deaktivoidun piipun korjaamista vaan vaihtamista. Kysyin hiljattain asetarkastajalta miten ase täytyy deaktivoida? Piipun voi deaktivoida kahdella tapaa. Piippu halkaistaan vähintään 2 millin leveydeltä koko mitaltaan siten että 10 milliä saa päästä jäädä halkaisematta. Toinen vaihtoehto on, että piippu porataan täyteen reikiä maksimissaan 50 millin välein ja porattavat reijät on oltava vähintään aseen kaliiperin kokoisia tai suurempia. Lisäksi lukko dektivoidaan joko poraamalla se pituussuunnassa läpi tai viistämällä se 45 asteen kulmassa. Se että tuon deaktivoidun piipun saa korjaamalla kuntoon, vaatii kyllä aikamoisen työmäärän ja niin myös deaktivoidun lukon.

        Niin en deaktivoinut asetta, koska asetarkastaja sanoi että myöntää siihen minulle luvan metsästysperusteisesti. Ase oli vanha antiikkinen kuuskanttinen kertalaukeava kivääri. Isoisän aseluvassa luki että maasepän tekemä ja sain aseen perinnöksi. No kertaakaan en ole sillä ampunut, koska en edes tiedä millaisia pankosia siihen pitäisi olla. Asetarkastaja mittasi piipunsuusta että sisämitta on 8 milliä ja merkitsi aseen kaliiberiksi tämän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin en deaktivoinut asetta, koska asetarkastaja sanoi että myöntää siihen minulle luvan metsästysperusteisesti. Ase oli vanha antiikkinen kuuskanttinen kertalaukeava kivääri. Isoisän aseluvassa luki että maasepän tekemä ja sain aseen perinnöksi. No kertaakaan en ole sillä ampunut, koska en edes tiedä millaisia pankosia siihen pitäisi olla. Asetarkastaja mittasi piipunsuusta että sisämitta on 8 milliä ja merkitsi aseen kaliiberiksi tämän.

        Antiikkiasetta ei tarvitse luvittaa, jos sillä ei ammuta. Jos ase on ollut luvilla, niin silloin kannattaa keskustella sen poistamisesta luvilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin en deaktivoinut asetta, koska asetarkastaja sanoi että myöntää siihen minulle luvan metsästysperusteisesti. Ase oli vanha antiikkinen kuuskanttinen kertalaukeava kivääri. Isoisän aseluvassa luki että maasepän tekemä ja sain aseen perinnöksi. No kertaakaan en ole sillä ampunut, koska en edes tiedä millaisia pankosia siihen pitäisi olla. Asetarkastaja mittasi piipunsuusta että sisämitta on 8 milliä ja merkitsi aseen kaliiberiksi tämän.

        Ne on sellaisia noin 8mm pankosia. Varovainen sitten niiden kanssa, suojalasit ainakin silmille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Antiikkiasetta ei tarvitse luvittaa, jos sillä ei ammuta. Jos ase on ollut luvilla, niin silloin kannattaa keskustella sen poistamisesta luvilta.

        Antiikkiaseen luvittamisraja menee muistaakseni vuodessa 1890, eli jos on valmistettu 1890 tai aikaisemmin, niin on lupavapaa. Asetarkastajan arvion mukaan se ase oli uudempi. Valmistusvuotta tosin ei voi tietää kun siinä ei ollut minkäänlaisia leimoja tai vuosilukuja. Ei ollut edes sarjanumeroa. Sarjanumero luvallisessa aseessa on oltava, joten se piti joko teetättää tai tehdä itse. Tein itse numeromeistillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne on sellaisia noin 8mm pankosia. Varovainen sitten niiden kanssa, suojalasit ainakin silmille.

        Ei ole tarkoitus ko. aseella ampua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Antiikkiasetta ei tarvitse luvittaa, jos sillä ei ammuta. Jos ase on ollut luvilla, niin silloin kannattaa keskustella sen poistamisesta luvilta.

        Ei saa pois luvilta, jos on valmistettu vuoden 1890 jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei saa pois luvilta, jos on valmistettu vuoden 1890 jälkeen.

        Ei 1890 jälkeen valimistettu ase ole antiikkiase. Vain antiikkiaseet ovat lupavapaita, jos niillä ei ammuta. Ne voi kuitenkin luvittaa, jos aikoo ampua. Kunka luvlta poisto sitten tehdään kun ampumisesta luovutaan on kokonaan eri juttu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei 1890 jälkeen valimistettu ase ole antiikkiase. Vain antiikkiaseet ovat lupavapaita, jos niillä ei ammuta. Ne voi kuitenkin luvittaa, jos aikoo ampua. Kunka luvlta poisto sitten tehdään kun ampumisesta luovutaan on kokonaan eri juttu.

        Kun armeija aloitti 90 luvulla Suomi KP dekojen myynnin, työ tehtiin poraamalla reikä lipaskuilun edestä piipun. Siihen lyötiin katkaistu tappi. Tehtiinkö Lukolle mitään, en muista. Silloin aseen-osat eivät olleet luvanvaraisia, piippuja ja lukkoja oli kyllä tarjolla. Sen jälkeen dekoamis säännöksiä on kiristetty. Toinen tarina, keräilyase messujen myyntipöydillä oli kattava valikoima Stein konepistooli osia ,myyjät vakuuttivat tässä kaikki tarvittava, kokoat näistä soivan pelin. Olin armejasa muutaman kerran purkanut ja puhdistanut Steinin. Ei ollut hääpönen ase. 90 luku oli pysuskovaisen taivas. Sisäministeri oli Jyväskylän Pieni-Suuri mies.😁😁😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun armeija aloitti 90 luvulla Suomi KP dekojen myynnin, työ tehtiin poraamalla reikä lipaskuilun edestä piipun. Siihen lyötiin katkaistu tappi. Tehtiinkö Lukolle mitään, en muista. Silloin aseen-osat eivät olleet luvanvaraisia, piippuja ja lukkoja oli kyllä tarjolla. Sen jälkeen dekoamis säännöksiä on kiristetty. Toinen tarina, keräilyase messujen myyntipöydillä oli kattava valikoima Stein konepistooli osia ,myyjät vakuuttivat tässä kaikki tarvittava, kokoat näistä soivan pelin. Olin armejasa muutaman kerran purkanut ja puhdistanut Steinin. Ei ollut hääpönen ase. 90 luku oli pysuskovaisen taivas. Sisäministeri oli Jyväskylän Pieni-Suuri mies.😁😁😁

        Ensimmäiset pv:n kp dekot tehtiin hitsaamalla täppi patruunapesään ja työstämällä lukon iskupiikki pois. Minulla oli aikoinaan tuollainen asevarikolta hankittu kp, josta tuo huonosti hitsattu täppi irtosi. 😇


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensimmäiset pv:n kp dekot tehtiin hitsaamalla täppi patruunapesään ja työstämällä lukon iskupiikki pois. Minulla oli aikoinaan tuollainen asevarikolta hankittu kp, josta tuo huonosti hitsattu täppi irtosi. 😇

        Minulla on tutuilla tämmöisiä jotka ovat dekotut tällä poraus systeemillä. Hitsattu tappi patruuna pesässä ei estä piipun irrotusta ja vaihtamista uuteen tai patuunapesä kaivamista. Saatko piipun irroitetua rungosta. 😁😁😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on tutuilla tämmöisiä jotka ovat dekotut tällä poraus systeemillä. Hitsattu tappi patruuna pesässä ei estä piipun irrotusta ja vaihtamista uuteen tai patuunapesä kaivamista. Saatko piipun irroitetua rungosta. 😁😁😁

        Kalvamista😡


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on tutuilla tämmöisiä jotka ovat dekotut tällä poraus systeemillä. Hitsattu tappi patruuna pesässä ei estä piipun irrotusta ja vaihtamista uuteen tai patuunapesä kaivamista. Saatko piipun irroitetua rungosta. 😁😁😁

        Ei noita piippuja ensimmäsissiä pv:n dekoissa mitenkään kiinnitetty. Kaiken pystyi purkamaan ja vaihtamaan. Eihän aseen runko ollut itsessään kuin metalliosa. Piippu ja lukko olivat ainoastaan luvanvaraisia ja silloinkin kun ne olivat toimintakuntoisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei 1890 jälkeen valimistettu ase ole antiikkiase. Vain antiikkiaseet ovat lupavapaita, jos niillä ei ammuta. Ne voi kuitenkin luvittaa, jos aikoo ampua. Kunka luvlta poisto sitten tehdään kun ampumisesta luovutaan on kokonaan eri juttu.

        Juuri näin, ennen vuotta 1890 valmistettu ase on lupavapaa ja 1890 jälkeen valmistettu ei ole lupavapaa. Näin asetarkastajan mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin, ennen vuotta 1890 valmistettu ase on lupavapaa ja 1890 jälkeen valmistettu ei ole lupavapaa. Näin asetarkastajan mukaan.

        Kuka tämän aseen iän määrittelee ja mistä tieto on peräisin. Colt SAA valmistettu 1873 - tämä päivä. Alkuperäinen musta ruuti lataus 45LC on teholtaan n600j. Aika tymäkkä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka tämän aseen iän määrittelee ja mistä tieto on peräisin. Colt SAA valmistettu 1873 - tämä päivä. Alkuperäinen musta ruuti lataus 45LC on teholtaan n600j. Aika tymäkkä.

        Jos olet epävarma, niin käy näyttämässä polliisilla ja pyydä kirjallinen todistus. Jos asella ammutaan, niin silloin sillä pitää olla lupa olisi se sitten kuinka vanha hyvänsä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos olet epävarma, niin käy näyttämässä polliisilla ja pyydä kirjallinen todistus. Jos asella ammutaan, niin silloin sillä pitää olla lupa olisi se sitten kuinka vanha hyvänsä.

        Mites lupavapaat aseet niinkuin tämäkin oletettavasti. Kaikki ennen 1890 tehdyt lupavapaita


    • Anonyymi

      "eräs kaveri jonka juttuihin en luota"🤣🤣🤣
      AP?? Läpi näkyy ja pahasti.

    • Tapausta tuntematta muistelen lukeneeni paperilehdistä että joku oli tumittu tuollaisesta teoasta.

    • Anonyymi

      Justhan tuossa haettiin miljoonien kilometrien päästä asteroidilta näyte joten eiköhän yhden pyssyn toimintakuntoon laittaminen onnistu

      • Anonyymi

        Aseen deaktivointi pysyvästi ampumakelvottomaksi tapahtuu kahdella tavalla, eli piippuun porataan maksimissaan viiden sentin etäisyydellä toisestaan olevia reikiä minimissään piipun kaliiperin kokoisia reikiä. Toinen tapa on että piippu halkaistaan pituussuunnassa koko matkalta vähintään kahden millin levyisellä uralla, joka saa jäädä päästä kiinni 10 mm. Lukko porataan läpi tai vaihtoehtoiseati leikataan pää pois 45 asteen kulmassa.

        Jos tälläisen piipun reijät tai halkaisun hitsaa umpeen, niin veikkaampa ettei piippua saa porattua piippuporalla enää auki, koska se piippupora todennäköiseati hajoaa. Piippu pitöisi saada täysin umpitangoksi ja lämpökäsiteltyä siten että siinä ei ole eri kovuuksiaia osioita, jotta siihen pystyy piippuporalla reijän tekemään. Jos ja kun reikä on saatu aikaiseksi, niin vielä pitäksi rihlata. Se etteikö tälläinen operaatio olisi mahdotonta tehdä on totta, mutta siinä ei ole työhön ja kustannuksiin nähden mitään järkeä, koska lopputuloksena huonolaatuinen piippu.

        Kun piippu olisi valmis, niin sitten pitäisi vielä korjata se lukko…


    • Anonyymi

      juu koneistaja tekee koko aseen alusta alkaen mallin mukaan,,,,,,,,

      • Anonyymi

        Kyse ei ollut uuden aseen valmistamisesta, vaan deaktivoidun aseen korjaamiseata.


    • Anonyymi

      koneistaja korjaa tuhottuja osia ja tarvittaessa tekee uusia osia,,mm uusi piippu ym,,,,,,

    • Anonyymi

      niin koneistaja voi tehdä vaikka koko sen sinun dekotun aseen kokonaan uudelleen,,,,,,,tai korjaa särjetyt osat,,,,

      • Anonyymi

        Kyse ei ole uusien osien tekemisestä vaan deaktivoidun korjaamisesta. Jos poratun tai halkaistun piipun hitsaa, niin se pitäisi hitsata täysin umpeen, koska siihen ei muuten pysty piippuporalla poraamaan keskelle symmetristä suoraa reikää. Vaikka sen saisi hitsattua täysin umpinaiseksi, niin silloinkin piippupora voi rikkoontua, koska porattava materiaali on eri kohdista eri kovuista. Jos uusi piippureikä saadaan aikaiseksi, niin vielä se pitäisi saada rihlattua. Deaktivoidun aseen saattaminen ampumakuntoiseksi ei todennäköisesti ole mahdotonta, mutta mitää järkeä siinä ei ole ajallisesti eikä rahallisesti. Eikä siitä kyllä mitään hyvää asetta enää saa aikaiseksi. Helpompi on vaihtaa piippu ja lukko, mutta se ei ole enää deaktivointien korjaamista.


    • Anonyymi

      On helpompaa tehdä kokonaan uusi ase kuin jostain kunnolla deaktivoidusta tekemään. Ei aseen tekeminen kovin vaikeaa ole

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe