omakustanteesta...

Tunteeko kukaan esim. Pilot-kustannus Oyn kaltaisia kustantamoja jotka painavat omakustanteita? Kaavailen hyvin pientä noin sadan kappaleen painosta noin 200 sivuisesta kirjasta ja haluaisin kuulla onko kellään kokemuksia yrityksistä ja osaisiko kukaan kenties kertoa jotakin hinnoista.
Ilmianna
Jaa

6 Vastausta


Pilot tekee ns. puolikustanteita, joista on kerrottu ainakin tuossa blogissa:

http://kirjoittajablogi.blogspot.com/

En ole käyttänyt Pilotin palveluita. Jotkut ovat kuullemma tyytyväisiä, jotkut eivät.

Noin yleisesti ottaen Pilotille naureskellaan, eihän se ole "oikea" kustantaja. Ratkaise itse.
Ilmianna
Jaa
vaan "tarvepainate".

Pilotilla on luonnollisesti rima alempana kuin ns. oikeilla kustantamoilla, koska kirjailija tai kirjan toimittaja osallistuu kustantamiseen taloudellisesti. Jotta saisi teoksensa tarvepainatteena ulos, täytyy käsikirjoituksen olla jollain tasolla hyvä. Mikä tahansa sonta ei Pilotillakaan mene läpi.

Omakustanteen kohdalla varsinaista rimaa ei liene ole, mutta tuskinpa kustantamo omaa logoaan haluaa liata.
Ilmianna
Jaa
Omakustanne ei ole häpeä. Omakustanne voi olla huomattavasti parempi kuin ylistettyjen kustantajien kustantama kirja.

Hyvin moni taitava kirjoittaja tuottaa omakustanteita (oman kustannusyhtiön kautta) jo pelkästään taloudellisista syistä.

Suomessa kustannuspolitiikka on äärettömän kankeata, sattumanvaraista ja toisinaan sisäsiittoistakin. Niin on myös kirjojen jakelu kustantajan hoitamana.

Omakustanteen valmistaminen ei niin kovin kallis projekti ole. Suurista taloista mm. Gummerus ajoittain painaa omakustanteita erinomaisen edullisin hinnoin.

Kyllä tekstin laatu ratkaisee, ei se onko kyseessä omakustanne vai kustantajalta hiukan tutunkauppaa läpi lipsahtanut raakile.

Suuret kustannustalot ovat myös hämmästyttävän konservatiivisia; ne eivät haista ajan tuulia, siis eivät ymmärrä kysyntää, vaan tarjoavat jotain vanhaa loppun kaluttua aihepiiriä ja esitystapaa.

Monelle kirjoittajalle toki on kynnyskysymys että juuri hänen tekstinsä julkaisee "oikea kustantaja".

Toisaalta, jos kirjoittajalla on jotain todellista sanottavaa lukijalle, lienee tärkeämpää se että kirja todella leviää kansan käsiin. Parhaiten se ei tapahdu perinteisetn kustannusyhtiöiden kautta.

Rohkeutta olla itsenäinen!

Pekka
Ilmianna
Jaa
Tämän päivän Hesarissa on Suvi Aholan
hyvä juttu omakustanteista.

Omakustanteet ovat varmaankin yleistymässä enenevässä määrin. Kirjoittajat ovat irrottautumassa entisistä totutuista
kaavoista ja itsenäistymässä.
Ehkä.
Mielestäni hyvä asia. Niinhän muutkin taiteilijat yleensäkin nykyisin ovat "oman itsensä herroja" enemmän kuin menneinä aikoina.

ITSE on aina ITSE.
Ilmianna
Jaa
Olen julkaissut omakustanteena kaksi kirjaa, toinen värillinen. Värilaserilla sen tulostaminen tarvittavia määriä oli helppo juttu. Liimasidonta on myös helppoa, ja toimii hyvin - sivut eivät ole putoilleet kahden vuoden kovan käytön jälkeen.

Kannet painatin painotalossa (ei siis kustantamo, vaan kirjojen painamiseen erikoistuva yritys), mutta kun nyt jälkeenpäin ajattelen, senkin olisi voinut tehdä itse ja säästää rahaa. Tarvitset myös giljotiinin, jolla tasaat kirjojen reunat sitomisen jälkeen, ellet löydä paikkaa, joka tekee sen.

Itse kustantamalla, itse tekemällä voi kontrolloida koko projektin, yksityiskohtineen, ja mahdollinen voitto jää omaan pussiin. Internetin kautta voi helposti markkinoida pienikin omakustantaja. Monet bestsellerikirjailijat aloittivat omakustantajina. Monet jäävät omakustantajiksi omasta valinnastaan. Siitä voi tulla osa-aikainen tai jopa kokoaikainenkin ura, ja on vielä antoisampaa kuin olla pelkästään julkaistu kirjailija.
Ilmianna
Jaa
Taidan olla pari vuotta myöhässä vastaukseni kanssa.
Siniplaneetta ( www.siniplaneetta.fi ) kysy sieltä omaksutanteen teosta! Edullinen ja tunnollinen. Sappinen on vanha rock-mies.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

omakustanteesta...

Tunteeko kukaan esim. Pilot-kustannus Oyn kaltaisia kustantamoja jotka painavat omakustanteita? Kaavailen hyvin pientä noin sadan kappaleen painosta noin 200 sivuisesta kirjasta ja haluaisin kuulla onko kellään kokemuksia yrityksistä ja osaisiko kukaan kenties kertoa jotakin hinnoista.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta