Seppo Kohon Secto-valaisin ei valaise?

keräilijä79

Hei!

Onko teillä sama ongelma että ostamanne Secto tai Octo-valaisin ei valaise? Ostin kaksi lamppua pöydän päälle. Valatehoa ei lampuissa ole juurikaan, sopivat tunnelmavalaistukseen tuikuiksi mutta valaisimiksi niitä ei voi kutsua. Lampuissa lukee että niihin soveltuu 60w lamppu, oletteko kokeilleet isompi tehoisia lamppuja? Tummuuko puuosat niitä käyttäessä? Kysyin asiaa myös lampun myyjältä ja tiuskasi ettei niitä ole tarkoitettu yleisvalaisimiksi mutta olisi kiva edes pystyä valaisemaan pöydän pinta. Taitaa olla että lamppu onkin tarkoitettu vain koristekäyttöön. :)

4

17204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zaza

      Meillä on myös kyseinen kaunis valaisin ruokapöydän lamppuna ja huomasimme saman ongelman. Ongelma poistui suurimmaksi osaksi kun vaihdoimme Vepsäläisen liikkeen myyjän vinkistä tavallisen hehkulampun tilalle sellaisen, jonka valo on suunnattu alaspäin. Valo ei enää hajoa ylös vaan suuntautuu kaikki alas kohti pöydän pintaa. Valaistus on edelleen lähempänä tunnelmallista kuin kohdevalaistusta, mutta nyt pöydän ääressä pystyy myös illalla lukemaan lehteä. ;)

    • Tuula Jusélius, Secto Desig...

      Secto -valaisimissa suositellaan käytettäväksi energiansäästöpolttimoita 20 - 23 - 27 W. Ne antavat valotehoa 100 - 115 - 135 -wattisia hehkulamppuja vastaavan määrän. Mieluiten sellaisia energiasäästöpolttimoita, joissa on valokierukat näkyvissä, koska ne ovat kapeampia ja siten malliltaan valaisimeen paremmin sopivia kuin pulleammat mallit.
      Olemme alusta lähtien aina ja kaikkialla pyrkineet tuomaan esiin suositusta energiansäästöpolttimoista, mutta viestiä on ollut välillä vaikea saada perille, vaikka ko. polttimoiden symboli on painettu myös valaisimessa olevaan max 60W -tarraan.
      Suurempitehoisten kuin 60W hehkulamppujen käyttö ei ole sähkötarkastuksen mukaan sallittua, ei myöskään halogeni- tms. erikoispolttimoiden. Mutta kukaan, joka on vaihtanut em. energiasäästöpolttimoihin ei ole enää valittanut valon puutetta. Uskon, että se on ratkaisu myös teidän tapauksessanne.

      • Marko Vuorinen

        Saimme itse lampusta miellyttävimmän valon Philipsin 12 W "soft tone" kierrukkamallisella energiansäästöpolttimella. Poltin ei ole kovin pitkä, joten se jää hyvin putkimaisen osan sisään ja ei häikäise silmään. Valo ei myöskään ole kylmä, vaan lämpimänsävyinen. Kierukkamalli suuntaa valon todennäköisesti paremmin alaspäin kuin suora. Meillä ei ollut tavoitteena kovinkaan suuri valoteho, vaan enemmänkin tunnelmallinen valo, mikä riittää ruokailuun. Poltimme aikaisemmin paljon kynttilötä, mutta pienen lapsen myötä olemme luopuneet niistä. Valaisimen haku oli meillä todella pitkä projekti, mutta olemme todella tyytyväisä lopputulokseen.


    • almakatriina

      Myytkö lamput ☺ ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe