Seppo Kohon Secto-valaisin ei valaise?

keräilijä79

Hei!

Onko teillä sama ongelma että ostamanne Secto tai Octo-valaisin ei valaise? Ostin kaksi lamppua pöydän päälle. Valatehoa ei lampuissa ole juurikaan, sopivat tunnelmavalaistukseen tuikuiksi mutta valaisimiksi niitä ei voi kutsua. Lampuissa lukee että niihin soveltuu 60w lamppu, oletteko kokeilleet isompi tehoisia lamppuja? Tummuuko puuosat niitä käyttäessä? Kysyin asiaa myös lampun myyjältä ja tiuskasi ettei niitä ole tarkoitettu yleisvalaisimiksi mutta olisi kiva edes pystyä valaisemaan pöydän pinta. Taitaa olla että lamppu onkin tarkoitettu vain koristekäyttöön. :)

4

13781

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • zaza

   Meillä on myös kyseinen kaunis valaisin ruokapöydän lamppuna ja huomasimme saman ongelman. Ongelma poistui suurimmaksi osaksi kun vaihdoimme Vepsäläisen liikkeen myyjän vinkistä tavallisen hehkulampun tilalle sellaisen, jonka valo on suunnattu alaspäin. Valo ei enää hajoa ylös vaan suuntautuu kaikki alas kohti pöydän pintaa. Valaistus on edelleen lähempänä tunnelmallista kuin kohdevalaistusta, mutta nyt pöydän ääressä pystyy myös illalla lukemaan lehteä. ;)

  • Tuula Jusélius, Secto Desig...

   Secto -valaisimissa suositellaan käytettäväksi energiansäästöpolttimoita 20 - 23 - 27 W. Ne antavat valotehoa 100 - 115 - 135 -wattisia hehkulamppuja vastaavan määrän. Mieluiten sellaisia energiasäästöpolttimoita, joissa on valokierukat näkyvissä, koska ne ovat kapeampia ja siten malliltaan valaisimeen paremmin sopivia kuin pulleammat mallit.
   Olemme alusta lähtien aina ja kaikkialla pyrkineet tuomaan esiin suositusta energiansäästöpolttimoista, mutta viestiä on ollut välillä vaikea saada perille, vaikka ko. polttimoiden symboli on painettu myös valaisimessa olevaan max 60W -tarraan.
   Suurempitehoisten kuin 60W hehkulamppujen käyttö ei ole sähkötarkastuksen mukaan sallittua, ei myöskään halogeni- tms. erikoispolttimoiden. Mutta kukaan, joka on vaihtanut em. energiasäästöpolttimoihin ei ole enää valittanut valon puutetta. Uskon, että se on ratkaisu myös teidän tapauksessanne.

   • Marko Vuorinen

    Saimme itse lampusta miellyttävimmän valon Philipsin 12 W "soft tone" kierrukkamallisella energiansäästöpolttimella. Poltin ei ole kovin pitkä, joten se jää hyvin putkimaisen osan sisään ja ei häikäise silmään. Valo ei myöskään ole kylmä, vaan lämpimänsävyinen. Kierukkamalli suuntaa valon todennäköisesti paremmin alaspäin kuin suora. Meillä ei ollut tavoitteena kovinkaan suuri valoteho, vaan enemmänkin tunnelmallinen valo, mikä riittää ruokailuun. Poltimme aikaisemmin paljon kynttilötä, mutta pienen lapsen myötä olemme luopuneet niistä. Valaisimen haku oli meillä todella pitkä projekti, mutta olemme todella tyytyväisä lopputulokseen.


  • almakatriina

   Myytkö lamput ☺ ?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Voi ei! Rita Niemi-Manninen avautuu Donna-tyttärestään: "Viime yönä ei sitten nukuttu juurikaan..."

   Niemi-Mannisen perheessä on juhlittu hulppeasti Donnan 2-vuotissynttäreitä prinsessa-teemalla. Mutta iän karttuessa joistain asioista pitää myös luopu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   5899
  2. Että osaa olla Suomalaisella mansikalla kova hiilijalanjälki

   kun poimijat lennätetään tänne kymmenillä matkustajakoneilla ja sitten aikanaan takaisin. En osta kotimaista mansikkaa enää koskaan. Sen verran luonn
   Maailman menoa
   412
   4397
  3. Stefu ja 56v. perhetuttu

   56v. perhetuttu veti pidemmän korren 💓Soffa jäi nuolemaan näppejään.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   1899
  4. Sofian huumeyhteydet. Taas uusi!

   Sofialla niitä riittää huumeyhteyksiä. Huomasin että hänhän on parasta kaveria FBI:n operaatiossa kiinni jääneen Jarnon vaimon Jennan kanssa. Jarno ja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   1361
  Aihe