Fibromyalgia ja kortisoni

Fibroa sairastava

Kellään samanlaisia kokemuksia?
Oletteko fibroa sairastavat kokeilleet koskaan kortisonia vaivoihinne? Päätin kokeilla ystäväni suosituksesta (puolisoni käyttämää lääkettä, prednisolonia) kortisonia 1/2 tbl, 2,5 mg, tilanteeseen jossa rasituksen jälkeen lihaksiani ( elimistöäni) alkaa taas kuumottamaan ja särkemään. Otin 1/2 tablettia aina rasitusta seuraavanaa aamuna. Tulos oli yllättävä, kroppa viileni tosi nopeasti ja olo todella siedettävä. Kuumotus ja kivut hävisivät siedettävälle tasolle. Tietysti minulle tuli epäilys, etteikö kyseessä ole jokin muu (lisä)sairaus, kuten esim. reumaattinen monilihastulehdus? Tilasin heti lääkärille ajan tarkempiin tutkimuksiin. Testailin 8 vrk. kortisonin vaikutusta vaivoihini. Kokeeksi siivoilin ja laittelin tällä viikolla autoani kaksi perättäistä päivää joten eilen olin ihan tukossa taas. Lihakset olivat tosi kipeät ja kuumat. Otin sitten siivouksen jälkeen eilen iltäpäivällä 1/2 tbl kortisonia ( 2,5 mg) ja kahden tunnin kuluessa kuumotus oli lähes hävinnyt. Tosin lihaskivut jäivät. Olen kuullut, että kortisoni pitäisi ottaa aina aamulla, että se vaikuttaisi?
Vai onko kyseessä lumevaikutus? Käsittääkseni ei kuitenkaan. Elämäni on tosi hankalaa sairaudestani johtuen. Haluan kokeilla erilaisia hoitovaihtoehtoja sairaudentilani lieventämiseksi/paranemiseksi.
Kuitenkaan en suosittele tai kehota ketään kokeilemaan kortisonia fibroon. Lääkäriltä kannattaa kysyä asiaa ennen kuin alkaa kokeilemaan mitään lääkettä omin päin. Lääkärin valvonnan alaisena ehdotan mahdolliset kokeilut kuitenkin. Pitempiaikaisessa kortisonin käytössä on omia vaaratekijöitä elimistölle.
Kokeilin tyroksiiniä 2 v. takaperin lääkärin valvonnassa, mutta siitä ei ollut mitään apua vaivoihini.
Nyt on tullut markkinoille uusi ravintolisä Fibronol, olen syönyt kohta 20 tbl. mutta en osaa vielä sanoa onko siitä apua. Kokeilen myös muita luontaistuotteita samanaikaisesti kuten, E-epaa, karnosiinia, CLA plussaa, rikkiä, molybdeeniä,Fortodolia, magnesiumsitriittiä ja kalsiumsitriittiä.
Parasta apua olen saanut henkiökohtaisesta rukouksesta, nyt viimeksi kävin Pirkko Jalovaaran rukoiltavana ja oloni on ollut siedettävämpää tuon jälkeen. Sairaus ei kuitenkaan ole parantunut kokonaan. Jumala käyttää myös rukouspalvelijoita, lääkäreitä, sekä lääkkeitä myös parantumisen välikappaleena.
Tietysti parantumista voi rukoilla itse suoraankin Jumalalta.
Internetissä löytyy esirukoussivustoja joihin voi jättää rukouspyyntöjä.
Tunnen varmuudella yhden ihmisen jolta Jumala paransi fibromyalgian kokonaan rukouksen kautta.
Voimia syksyyn kaikille fibroille ei anneta periksi.

11

4861

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eve 38

      Yksi tuttava 58 vuotta joi 30 vuotta viinaa ja kun sai maksakirroosin, niin lopetti juomisen.

      Hänelle iski fibro oikein todella rankasti eikä saanut edes vaatteita puettua päällensä, kun ei kädet kivun takia liikkunu. Hän söi 2 vuotta kortisonia 10mg/päivä. Oli ihan turvoksissa ja lopetti sen sitten. Tuo kortisoni auttoi häntä niissä pahimmissa kivuissa.

      Nyt on jo elimistö ehkä jo sen verran puhdistunut, että kivut ovat ihan pieniä.

      Mun mielestäni fibro on jonkinsortin aineenvaihdunnan häiriö. Elimistössä on niin paljon myrkkyjä, joten oma aineenvaihdunta häiriintyy. Siittä se ummetuskin johtuu, kun suoli ei toimi ja paskat jää elimistöön.

      Suolen saa toimimaan kun ottaa ruokalusikallisen maissiöljyä aamuisin tyhjään mahaan (maksaa n. 3€/litra). Jo vajaan viikon päästä suoli toimii kuin unelma.

      Myös tuki- ja liikuntaelimistö tarvii saada tasapainoon eli nivelet, nikamat ja lihakset tasapainoon.

      Lähes jokaisella on jotain krämppää kropassaan ja lihakset jumissa kellä mistäkin syystä.

      Parantajia löytyneen jo ympäri Suomea.

      Ja ruokavalio kuntoo eli kunnon ruokaa eikä täytetä vatsaa turhilla hiilareilla (sokeri, valkoinen jauho) pelkästään.

      Niin ja kunnon sänky ja tyyny kantsii hankkia.

      • hpop

        Minä olen kokeillut Fibroon akupunktiota, Reikiä ja syönyt Nonin/Intra vitamiinia. Niin oireet hävisivät 2-3vko:ssa ja elämä maistuu taas kesän jälkeen. Ei sen puoleen. Olisihan se rukous pyyntökin kohdallaan, kun vaan jostain saisi. Mutta noista apu löytyi mulle...


      • fibroa...

        Kiitos viestistä. Oliskohan mullakin jossain elimistössä myrkkyjä? Olin kyllä töissä yli 10 v. kyllästämöllä ja kädet olivat aina jostain kohti kyllästysaineessa vaikka oli suojakäsineet. Te tiedätte ko. myrkyn jotka olette olleet alan töissä. Ei sitä ainetta saanut kunnolla pestyä käsistä edes ruokatunniksi. Saunassa myrkyt lähtivät parhaiten iholta. Joten on sitä myrkkyä leipäpalojen kanssa nautittu sitten ties miten isoja määriä?
        Alkoholia ja tupakkia enole nautiskellut enää 21v. Saunassa en pysty käymään enää ollenkaan tulee niin huono olo seuraavaana päivänä etten sängystä pääse kunnolla ylös.
        Olen alkanut syömään sellaista kasviskeittoa ja vähentänyt vastaavasta vehnäjauhojen ja imelien syöntiä.
        Nyt kun illat alkaa pimetä niin paino vaan alkaa nousemaan ihmeellisellä tavalla? Vaikuttaako auringonvalon vähyys lihottavasti? Tässäpä keskustelunaihe toiselle palstalle.
        Oen ajatellut ostaa kirkasvalolaitteen, mutta se on taas toinen palstan juttu varmaankin.


      • toi vitamiini
        hpop kirjoitti:

        Minä olen kokeillut Fibroon akupunktiota, Reikiä ja syönyt Nonin/Intra vitamiinia. Niin oireet hävisivät 2-3vko:ssa ja elämä maistuu taas kesän jälkeen. Ei sen puoleen. Olisihan se rukous pyyntökin kohdallaan, kun vaan jostain saisi. Mutta noista apu löytyi mulle...

        Noni/Intra vitamiini on ja mistä saa?


    • Parempaa huomista od

      Minulla kortisoni auttasi fibromyalgiassa,väsymykseen ja uupumukseen.Nyt vaan kukaan lääkäri ei sitä kirjoita.Väsyttää niin ettei jalat kanna ja töissä pitäisi käydä.

    • Kannabis parantaa

      Kortisoni on koukuttava hormooni, joka haurastuttaa luita, ihoa, verisuonia ym joten sitä ei pitäisi huvikseen syödä, jos on parempiakinkin keinoja millä hoitaa itseään.

      Monet sanovat, että viljoista, sokerista ja hiivoista eroon, niin helpottaa.

      Kannabis olisi hyvä luonnonmukaisesti immuunivastetta alentava, luonnonmukainen lääke, mutta sitä saavat Suomessa, vain varakkaat ihmiset yksityislääkäreiltä ja vain rikkailla on varaa maksaa 500€/kk siitä lääkebisneksen Bedrocanista, jos reseptin onnistuisi jostain saamaan.

    • wewwwe

      Keskusshermosto on sekaisin ja aiheuttaa kipuja elimistöön, monilla lääkkeillä ja hoidoilla on lähinnä mieltä piristävä vaikutus, jonka myötä tuntuu vaivat helpottavan.

    • Fibromyalgia

      Kuka kerto mikä se FIBROMYALGIA oikein on?
      Jotkut kertovat sen olevan niitä roskakoppa diagnooseja, joita voi syntyä kun ongelmat jäävät selvittämättä!

    • TulkkaaLääkäriLatinaa

      Juu, Fibromyalgia, eli kipua lihaksien, nivelten ja luiden välimaastossa, kroonisesti ja moninaisesti, ilman selkeää taudinkuvaa, ilman, että tiedetään mitään tiettyä taudin aiheuttajaa. Tyypillisiksi oireiksi "taudissa" luetellaan kaikki mahdollinen, johon nyt jatkuvat kivut tyypillisesti voivat johtaa.

      Eli kun sinulla on kipua monessa paikassa, etkä oikein tiedä miksi. Voit mennä alkoon ja ottaa sen jälkeen kotona ryypyt, voit ehkä hieman paremmin ja sulatat pari aivosolua.

      Vaihtoehtoisesti on kalliimpi "hienompi" ratkaisu:

      Mene lääkäriin joka toteaa sen syyn miksi lääkäriin menit hienosti latinaksi ja antaa kemiallisen yleislobotomian joka turruttaa kivut ja kuolettaa joukon satunnaisia aivotoimintoja noin yleisesti varman päälle, ja pidempään syötynä myös pysyvästi, kuten vaikka Lyrica nimisellä epilepsialääkkeellä ja lääkärin auttoriteetillä toteutettuna moinen aivojen sulatus tuo sinulle kuitenkin hyvän ja turvallisen mielen, että olet tehnyt vastuullisesti menemällä "asiantuntijan" puheille, etkä ole hoitanut itseäsi kotikonstein vaikkapa ryypyllä suhteellisen harmitonta viinaa.

      Suomessahan ei varsinaisesti ole reumalääkärin dosentuaaria, eli reuma ei ole Suomessa kokonaisvaltaisesti tutkittua ja tunnettua eikä siihen ole panostettu. Eli moni vaiva jää ilman asianmukaista hoitoa ja diagnoosia.

      • MilloinParemmin

        Epilepsialääkkeet tuntuvat olevan sellaisia yleislääkkeitä, joita kokeillaan kun muutakaan ei keksitä. Muistihäiriöisiä lääkitään usein juuri sellaisilla lääkeaineilla, jotka varmasti tuhoavat nopeasti aivosoluja ja tämä on myös tuoteselosteesta lääkärin luettavissa. Omaisten ihmetellessä lääkevalintoja, lääkäri saattaa todeta, että kaikilla lääkkeillähän niitä haittavaikutuksia on. Jäykkyys, lihas- ja nivelkivut, kumara laahustava käynti sekä liikuntakyvyn nopea heikentyminen seuraavatkin lääkkeiden myötä. Oireita ihmetellään, mutta kun on jo sairaus, minkä syyksi heikkenemisen voi lukea, lääkkeitä määrätään lisää ja kokeillaan vielä yhtä sun toista. Järkyttäväähän tämä tällainen on, mutta minkäs teet, kun hoitaminen on tällaiseksi mennyt.

        Potilaalla saattaa olla helposti sellainenkin yhdistelmä kuin epilepsia-, neurolepti- ja bentsodiatsepiinilääkitys samanaikaisesti ja tämän yhdistelmän ei uskota millään tavalla liittyvän potilaan lihas- tai nivelkipuihin. Alzheimerin taudissa yhdistelmän ei myöskään uskota heikentävän muistia varsinkin kun potilasasiakirjoihin merkintää ei tule tehtyä.

        Luulisi että varakkaammille ryhdyttäisiin perustamaan yksityisiä hoitopaikkoja, joissa lääkkeisiin suhtauduttaisiin eri vakavuudella. Mutta eipä taida heillekään parempaa hoitoa olla tarjolla. Keskushermostoon vaikuttavia lääkeaineita määrätään paljon ja tavattoman vaikea noista on myöhemmin irtaantua. Vieroitusoireet muodostuvat monelle vielä pahemmiksi kuin sairaus, johon lääkitys alun perin määrättiin.


    • Lääkkeitälääkkeitä

      Kun lääketiede jo nimensäkin mukaisesti perustuu lääkkeisiin, niin voit vain arvailla paljonko on sellaisia vaivoja ja ongelmia jotka vaativat muita keinoja ja käsittelyjä korjautuakseen kuin vain niitä joka ongelmaan määrättyjä lääkkeitä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe