Kenelle mestaruus?

MissMotoGP

Alkaa näyttää "uhkaavasti" siltä, että Valentino Rossi voittaa MotoGP:n maailmanmestaruuden myös tänä vuonna. Vaikka on kyllä antanut muille tasoitusta ihan kiitettävästi. Nicky Hayden ei ole Laguna Secan voiton jälkeen saavuttanut käytännössä yhtään mitään. Kaikki mahdollisuudet hyvään kisaan oli viime viikolla Australian GP:ssä, ajoihan hän sentään paalulle. Mutta nukahti startissa täysin! Tämän päivän ajo oli mitä oli, tuollaisilla suorituksilla ei kyllä valitettavasti mestaruutta voiteta!
Jos Rossi tuon mestaruuden tänäkin vuonna voittaa, niin kieltämättä se osoittaa miten paljon häntä huonompia kaikki muut kuninkuusluokan kuljettajat ovat!

6

652

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Siltä näyttää että Rossi voittaa mestaruuden huonollakin pyörällä! toivon kuitenkin Haydenin tsemppaavan loppua kohti! 2 kisaa enää jäljellä!

    • Turo--Inkeri

      Vaikka se kuulostaa ihmeelliseltä, niin ainakin jossain määrin HRC, Honda Racing, tuntuu olevan Haydenin mestaruuden esteenä. Hehän ovat puoliksi pakottaneet hänet testaamaan yhtä sun toista enemmän ja vähemmän toimivaa tässä vielä aivan viime kisaviikonloppuina.

      Totta, hän on tänä vuonna tallin ykköskuski, ja hänen kuuluukin testata MUTTA, sille pitäisi olla oma aikansa ja paikkansa, eikä se saisi häiritä päätavoitteen saavuttamista. Aiemmilla HRC:n ykköskuskeilla, kuten Doohanilla ja Rossilla, oli pokkaa sanoa japseille suorat sanat tästä samasta asiasta, mikä takasi heille työrauhan tärkeisiin kisoihin.. ilmeisesti Hayden ei ole uskaltanut ärähtää riittävän kovasti Japanin suuntaan, ja saanut kärsiä siitä kunnolla.

      Hänen pyörässäänhän kuuluu olevan mm. tulevan 800-kuutioisen kytkin, jota joutuu säästelemään startissa oikein tosissaan - ja henkkoht uskon tuossa olevan jotain totuuttakin kun katsotaan, miten umpisurkeita startteja NH on tässä parissa kisassa ottanut. Paalulta melkein jonon hännille ja niin eespäin.. en usko, että hän ihan niin onneton starttaaja on, vaan jokin ei silloin ole pyörässä kohdallaan, kun noin käy.

      HRC myös pelasi käytännössä Rossin pussiin, kun ei ohjeistanut Pedrosaa selkeästi aiemmin, että NH on se, jota tuetaan kohti mestaruutta, ja tästä ei ole montaa kisaa, kun Pedro kruisaili maaliin pikkuisen Haydenin edellä. En pidä tallimääräyksistä, mutta ne ovat nykypäivänä realismia, ja sitäpaitsi on kylmä fakta, että Rossia ei voiteta sellaisella meiningillä, että tallikaverit "syövät" pointseja toisiltaan olemalla vuoroviikoin nopeampia kuin toinen. HRC:n pitäisi vetää sormi pyllystään sen asian suhteen viimeistään nyt (ts. olisi pitänyt jo 5-6 kisaa sitten). Haydenille parhaat eväät loppukisoihin: Pedrosan (tai Melandrin) pyörän kaltainen peli alle, ei tämä nykyinen "kehityspaja"...

      Rossi on toki *DA MAAN*, ja jos hän tittelin vie, ei osoite ole ainakaan väärä, varsinkin kun muistetaan, mikä läjä kehnoa tuuria miehellä on tällä kaudella ollut! Toivon kuitenkin, että asia ratkeaa suuntaan taikka toiseen, vasta Valencian kisan viimeisellä kierroksella, mieluiten viimeisessä mutkassa tai maalisuoralla!!

      • Turo--Inkeri

        ..arvostan kyllä suuresti kaverin tasaisuutta tällä kaudella, juuri se on tehnyt hänestä kovan vastuksen Rossille, jonka normaali tasaisuus on ollut kateissa, oli syynä kalusto tai mikä vaan.

        SILTI haluaisin minäkin vielä nähdä jommassa kummassa jäljellä olevista kisoista (tai vaikka molemmissa!) että Haydenilta löytyy sellaista puolihullua viimetipan puristusta, tehdä vaikkapa viimeisellä kierroksella uhkarohkea ohitus Rossista kuluneilla renkailla, ja riskeerata ihan kaikki sen voiton eteen. Ei ole epäilystäkään, etteikö Rossilta löydy aina tarvittaessa uskallusta tällaiseen, on näyttänyt sen tälläkin kaudella monta kertaa.

        Minun muistoissani Rossin hienoin temppu tällä saralla oli 5 vuotta sitten Phillip Islandilla, kun varmisti ekan ison luokan (silloin 500cc, ei motogp) mestaruuden. Hänelle olisi riittänyt muistaakseni 7. tai 8. sija, mutta ehei; tuli Max Biaggin kanssa katteita kolistellen viimeiset mutkat, päihitti maanmiehensä tyyliin 0.01 sekunnilla, ja voitti.

        Haydenillehan riittäisi tulla molemmissa kisoissa kakkoseksi Rossin takana.. toivon, ettei sellainen ajatus tyydytä häntä itseään.


    • Turo--Inkeri

      ei kai voi muuta kuin nostaa hattua Hondalle urheilijamaisesta ratkaisusta. Paha puoli heidän etuaan ajatellen on toki se, että jos ajetaan kuivalla kelillä, Pedro tulee mitä todennäköisimmin olemaan erittäin nopea sekä Portugalissa että varsinkin kotikisassaan Valenciassa. Rossin todelliseksi haastajaksi hänestä tuskin enää on, mutta saattaa hyvinkin kiilata itsensä Valen ja Haydenin väliin, eli käytännössä avittaa Rossin jälleen mestariksi.

      Jotenkin koko juttu, nämä Haydenin kisaviikonlopun ´testaamiset´ ja jatkuvasti alle arvostelun olevat kytkimet jne mukaanlukien, haiskahtavat siltä ettei HRC ole valmis satsaamaan 110% Haydenin mestaruuteen. Järkeilevätkö kenties, että se toisi tallin sisälle hankalan tilanteen -07, koska uusi 800cc pyörä tulee olemaan nimenomaan Pedrosan alle rakennettava "ase". Ja jos #2-kuski onkin maailmanmestari, mitäs sitten.. Mutta silti, jos näin on asianlaita, ei voi kuin ihmetellä HRC:n logiikkaa - ellei motogp:n mestaruus oikein kiinnosta, niin mikähän sitten mahtaisi kiinnostaa?

    • Ago.
      • Ago.

        Ottikohan Shumi mallia formuloissa Valentinolta
        kun sanoi että mestaruus taistelu on ohi paineet
        Alonsolle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1806
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      44
      1387
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe