PAS kokemuksia

kauris76

Mulla ensimmäinen ivf-hoito ei tuottanut toivottua tulosta ja seuraavaksi on edessä PAS. Nyt olisinkin halunnut teiltä asian kokeneilta kysellä ko. toimenpiteestä. Käsittääkseni PAS voidaan tehdä luonnolliseen kiertoon tai lääkkeillä, onko näihin jotain perusteluja miksi tehdään esim. lääkkeillä? Kaikenkaikkiaan olisi mukava kuulla miten teillä PAS on tehty ja kokemuksia siitä.

Toivottavasti saatte jotain tolkkua mitä ajan takaa.... Ensi viikolla otan yhteyttä lääkäriini, mutta olisi mukava tietää jotain asioista etukäteen niin voin sitten häneltä enemmän kysellä. Tuhannet kiitokset jo etukäteen kaikille jotka jaksavat vastata!!!!

4

3567

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hipkukka

      Minulle PAS on tehty kerran ja silloin 'lääkekiertoon'. Ymmärtääkseni lääkityksenikään ei ollut se tavanomaisin.

      Perusteluja lääkkeelliseen kiertoon on epäsäännöllinen kierto tai ovulaatio ajankohdan määrittämisen vaikeus. Alkio kun pyritään siirtämään oviksen aikoihin, kiinnittymisen varmistamiseksi.

      Minulla on epäsäännöllinen kierto (lievä PCO)ja sen lisäksi kohdunlimakalvo tarvitsee vielä vahvistusta lääkkeillä. Oma hormoonitoiminta kun ei tunnu riittävän. Minulla PAS (sekä tuore alkion) siirrossa käytettiin heti kierron alusta Lugesteroneja sekä estrogeeni-laastaria. Kerran ennen siirtoa kävin ultrassa, jolloin siirtopäivä varmistettiin. Siirto itsessään ei tapahtumana eroa tuorealkionsiirrosta. Minä jatkoin lääkitystä vielä siirron jälkeenkin. PASsin tulos oli positiivinen, minkä vuoksi jatkoin edelleen tukilääkitystä. Joissain tapauksissa tukilääkitys voidaan lopettaa plussan jälkeen, koska elimistön pitäisi siinä vaiheessa jo itse ylläpitää hormoonitasapainoa (minulla siitä ei ole takeita).

      Valitettavasti koin keskenmenon rv6 (tuulimuna). Ja nyt ensi kuussa suunnataan uudelle kierrokselle (ICSI).

      Sen haluan lisätä, että jos siirron tai plussan jälkeen alkaa vuoto, älä lopeta lääkitystä itse ilman että olet ottanut yhteyttä klinikkaan. Itse tein sen ja vaikka osoittautui ettei sillä loppujen lopuksi ollut mitään vaikutusta asiaan, niin voi sitä syyllisyyden määrä mikä silloin oli, kun pelkäsi tehnensä tyhmästi.

    • omaan kiertoon

      jos se sulla tehdään omaan kiertoon niin ovistikkujen avulla päätetään päivä millon siirto tehdään. eli ku tikku näyttää eka kerran "plussaa" (aina tehdään aamuvirtsaan) niin siirto on siitä 3 pv päästä. eli jos tikku näyttää perjantaina siirto on maannataina.
      eli sen jälkeen on vaan eessä klinikalle meno ja se katetrin avulla sujautetaan oikeaan paikkaan. toimenpide on täysin kivuton ja erittäin nopea. ei siis herätä mitään ihme tuntemuksia tai ehdi herättää mitään "äidin vaistoja" ;D

      jos hormoonit tarvitaan tueksi en valitettavasti osaa auttaa. itse niitä en tarvinut.

      takana 1 ivf, 1 pas ja toinen ois ollu tiistaina mutta alkiot ei kestäneet sulatusta. huomenna alkaa uus rumba taas ja nenäsumuttelut.

      onnea teille!

    • höpelö

      Mulla on juuri neljännen PAS:n piinailu ( about pp5 ). Tuoresiirto ei tuottanut tulosta ICSI:n jälkeen. Eka PAS tehtiin luomukiertoon. eli tikutin (ovishuipun) ja siitä parin päivän päästä sitten siirto. Piti vielä tikuttaa sellanen aamu ettei ollu huippua ( joka oli siirtoa edeltävä päivä ), varmistettiin että rakkula oli puhjennut. Luget alko siirtopäivänä
      Mulla on valitettavasti niin surkee limakalvo, että seuraavaan PAS:iin mulle määrättiin estrogen laastareita. Näin ei siis ole mitään ovulaatiota vaan PAS tehdään kun limakalvo on riittävän paksu. Luget alkaa 2 päivää ennen siirtoa.
      Näin ollen mulle on tehty sitten kolme siirtoa peräkanaa, välillä on vuoto, mutta sitten vuotopäivä 2. alkaa taas laastarointi.
      Viimeisin PAS päästiin tekemään vasta kp19, kun ei meinannut kroppa reagoida laastareihin. Ja nyt siirettiin "kaksoset", josko toinen tukis toista...Nyt jos ei vieläkään oo tärppiä, niin seuraavassa kierrossa taas PAS, se onkin jo toka vika.
      Muunlaisesta lääkityksestä en valitettavasti myöskään tiedä. Toivottavasti joku "piikittelijä" tulis vielä kertoo näkemyksensä.
      Ja tervetuloa meidän PAS:laisten joukkoon, tykkään että on miellyttävämpi homma kun inssi.

      • Anonyymi

        Hei!

        Meillä tärppäsi ekasta IVF:stä, syntyi lapsi ja nyt ollaan haaveiltu toisesta. Pakkaseen jäi 2 1 oljet. Koska kuukautiseni olivat epäsäännölliset, ovulaatio häiriöitä ollut ja endometrioosi kasvanut jonkun verran endometrioomana takaisin toiseen munasarjaan, lääkäri sanoi että hänen mielestään voitaisiin kokeilla lääkkeellisesti tuettua kiertoa. Eli minipillerien lopettamisesta suoraan Letrozolit kiertopäivinä 3-7 ja ultra kp 10-12. Tyhjennysvuoto alkoi itselläni kaksi päivää pillerien lopettamisesta ja se oli kp1. Jos vuoto ei olisi alkanut, lääkäri olisi pitänyt takarajaa viidettä päivää. Eli jos viidentenä päivänä pillerien lopettamisen jälkeen minkäänlaista vuotoa ei näkyisi pidettäisiin viidettä päivää kp3 ja letrot aloitettaisiin viimeistään silloin. Ja ultra tällä samalla laskutavalla kp10-12.
        Siellä katsotaan munarakkulan tilanne ja arvioidaan ovulaatioajankohta, jonka jälkeen tikuttelemaan (digitaalisella testillä, niin ei tarvi arpoa tulosta).

        Alkionsiirto ja sen jälkeen tablettina limakalvoa tukevaa lääkettä. En nyt muista nimeä, mutta pari viikkoa sitä piti syödä.

        Vielä olisi ollut vaihtoehtona täysin lääkkeellinen kierto, mutta siinä olisi pitänyt käyttää estrogeenia ja pitkään, monta viikkoa vielä raskautumisen jälkeenkin, niin lääkäri sanoi että ei anneta endometrioosille mahdollisuutta kiihtyä sen takia. Kokeillaan ensin miedompaa konstia.

        Toivottavasti tämä sepustus on jollekin auttava, kaikkea hyvää lapsettomuushoitoihin ja uskoa tulevaan. Endometrioosipotilaille jaksamista kivun kanssa.

        Nimim. Ilta lueskelija ja oman PASin jännitäjä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe