Kuinka pukeudut nainen 50v ?

Tutkimusta tekemässä

Hei!

Oli hieman provosoiva tuo otsikko...

Niin, olisin utelias tietämään, minkälaisia erityistoivomuksia yli 50-vuotiailla naisilla on muotiliikkeissä (tai missä tahansa) myytävien vaatteiden ja asukokonaisuuksien suhteen? Opiskelen vaatetussuunnittelua ja kurssimme vaativana teemana on suunnitella mallisto suurten ikäluokkien naispuolisille edustajille, jotakin laadukasta, ei postimyyntitavaraa (vaikka tämäkin on minusta henk. koht. ok muotia). Tunnetteko tarvetta pysyä tiiviisti viimeisimmän muodin mukana, vai suositteko perustyyliä? Miellyttääkö jonkin menneen vuosikymmenen tyyli yhä (70- tai 80 luku)? Onko tämän hetken "laskosverho & riippufarkkytyyli" kauhistus?

Itse olen 36v. ja voin sanoa, että osittain olen makumieltymysten suhteen putoamassa pois viimeisimmän muodin kelkasta...

Jokainen kommentti tervetullut.

49

4047

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mieltymykseni

   alusvaatteet, iki-ihanaa satiinia, (ennen ihan sama mitä??) Päälle näkyvä osasto, kirkkaita, punainen , musta, valkea ja sininen, pitsiä, rimpsua ja kevyttä hyvinlaskeutuvaa "hamemaista" kerroshousua. Avonaista toppia pienine yksityisine paljetteineen. Voi ihana mä tykkään pukeutua nuoresti, ei kuitenkaan minihamosiin.. huivia heilumaan ym.ym. nyt tahdon näkyvästi, näkyä ja pidän ihailevista katseista, sen saa aikaan kaunis pukeutuminen, jonka kruunaa ylväs vaatteenkantaja.(ei kuitenkaan ylpeä, iloinen mieli yms.)

   • Tutkimusta ...

    Kyllä, pintamuodin viimeisimmät hassut villitykset voi mainiosti korvata väreillä, persoonallisuudella ja materiaalien aistillisuudella! Tätä toivoisin näkeväni enemmän myös nuorilla pukeutujilla.


   • mieltymyksesi

    kuulosti raskaasti romaaninaisen pukeutumistyyliltä. Ei mitenkään nuorekasta vaan ikivanhaa......


   • ollakin..........
    mieltymyksesi kirjoitti:

    kuulosti raskaasti romaaninaisen pukeutumistyyliltä. Ei mitenkään nuorekasta vaan ikivanhaa......

    muttei sentään "jakkupuku" mummo. Nuttura tiukaksi, että silmät vinoon vetää, vielä suupielet alaspäin niin se on siinä, Suomi-tytön viisikymppinen pukeutuminen. ps. se pukeutuminen alkaa nimenomaan kasvojen ilmeellä. Onnex "vanha" "mustalais"-pukeutuminen liehuvine kiharoineen ja aurinko hymyineen on minun alusta jota jatkan pukeutumalla kauniin, irtonaisesti ja pipopakon unohtaen!!!


  • Kauhistuttavaa!

   Tarkoitan tätä kun jakut/takit ovat "liian pieniä" eli minä kutsun sitä nöpömuodiksi.
   Haluan hyvin istuvia jakkuja/takkeja :
   - hartioista ja rintojen kohdalta liikkumavapauden antavia ja
   JUURI polven yläpuolelle ylettyviä(vaikea löytää)hameita.Enemmän mini ja pohjepituisia tarjolla
   Arkena "silittämättä siistit" puserot/paidat OK!

   Vaatteissa pikku yksityiskohdat parhaita.
   Pikku kikkailu on paikallaan.

   Musta/valk.look perushyvä.
   MUTTA ois kiva käyttää loppusyksyn/marraskuun harmaudessa värejä!
   Erilaisilla huiveilla on kiva kikkailla
   Laukuissa ja kengissä asukokonaisuuteen sopivia värejä.

   • tulee

    "täti" olotila heti kun kuulen sanan Jakkupuku. Anteeksi mutta se on minusta yök.


   • Tutkimusta tekemässä
    tulee kirjoitti:

    "täti" olotila heti kun kuulen sanan Jakkupuku. Anteeksi mutta se on minusta yök.

    Mielipiteesi on oikeutettu! Miksi aikuisen naisen pitäisi pukeutua vain jakkupukuun?! Pukeutumisen mahdollisuudet ovat loputtomat kun vain käyttää mielikuvitusta.


   • Tarkennuksen vuoksi
    tulee kirjoitti:

    "täti" olotila heti kun kuulen sanan Jakkupuku. Anteeksi mutta se on minusta yök.

    Puhuin toki hameesta ja jakusta/takista.
    Mutta se ei vielä ole jakkupuku!
    Jos siis tarkkoja ollaan!
    Tämä tarkennus ehkä turhaan, mutta kirjoitan sen kuitenkin.
    Mielipiteeni jakkupuvusta on erillinen, mutta nyt halusin vain oikaista väärinkäsityksesi.

    Tarkennukseksi kirjoitukseeni voisin lisätä, että pidän jakkua/takkia lähinnä ulkona ja sisällä pidän hametta.............. vaikkapa värikkään T-paidan kanssa. Hameitakin kun on niin kovin monenlaisia ! (Siis muitakin kuin jakkupukuun kuuluvia.)
    Muutenhan asia menee niin, että makuja on niin monia kuin on meitä ihmisiäkin!
    Ja hyvä niin.
    Halusin vain tarkentaa omaa mielipidettäni ja oikaista syntyneen väärinkäsityksen!
    Hyvää syksyä ja talvea!


   • Anonyymi
    Tutkimusta tekemässä kirjoitti:

    Mielipiteesi on oikeutettu! Miksi aikuisen naisen pitäisi pukeutua vain jakkupukuun?! Pukeutumisen mahdollisuudet ovat loputtomat kun vain käyttää mielikuvitusta.

    Jakkupuku käy asusteita vaihtamalla niin arkeen, kuin juhlaan. Todella naisellinen vaate ja sopii monille erivartalotyypeille ja kaikenikäisille naisille


  • hienoa!

   No nyt on mieluinen aihe. Tähän kirjoitanpa toivelistan:
   Hame pitää olla sellainen pitkähkö ettei istuessa näy reidet kun kangas liukuu joskus paikoitaan, rypistymätönta ja melko paksua kangasta.

   Jakku takapuolenkin peittävä ja vyötäröltä hoikistava, jakku saa olla kevyempää kangasta kuin hame, koska hiottaa toisinaan. Hihat ei täysipitkät, vaan tuohon kyynärpään alapuolelle, tai sitten ranteesta vähän ylöspäin.

   Pusero puolipitkät hihat, peittää allit, ja on kaunis muutoinkin, pieni kaulus, avattavissa edestä napituksin tai muutoin, myös vyötäröltä hoikistava. Pusero rypistymätöntä, helppo pestävä, ohutkankainen. On kuosissa, vaikka jakun riisuu pois.
   Pusero ei saa näkyä jakun alta, mutta ei kovin lyhytkään pituudestaan ja hihoissa pitää olla väljyyttä, ei saa näkyä hikoamisen jäljet kankaassa.

   Hame voisi olla sellainen housumallinenkin ,leveät lahkeet, joka näyttää aivan hameelta, kesällä ei tarvitse sukkahousuja. On muuten tosi käytännöllinen, se vaan täytyy olla väljä malli ja sopii myös hienosti jakun kanssa.

   Taskut on oltava jakussa, koska se on niin kätevää, ei aina tarvitse käsilaukkua, kun voi kukkaron laittaa sinne ja kännykän.

   Kengät tukevat. Itse tykkään pienestä korosta ja remmistä nilkoissa, tuntuu tukevammalta näin.

   Pillerihatut saisivat tulla muotiin, koska siinä saa hiukset kivasti hatun alle ja silti näyttää tyylikkäältä. Huiveista en tykkää kaulalla,koska ne tekee niin rumiluksen näköiseksi.
   Kaiken kaikkiaan malli tulisi olla keventävä ja käyttökelpoinen,vaikka lähtisi kävelylenkille tämä puku päällä.

   • kuvavitsiosastolla

    näin vastikään kuvan jossa nuori nainen ystäviensä kanssa istui illanvietossa minihame yllään, poseerasivat kaikki niin nätisti hymyillen kameralle ja keskimmäiseltä naiselta näkyi selvästi mirri valokuvassa, kun ei käyttänyt pikkuhousuja. Se oli joku sellanen vitsi että kuvaaminen voi tulla kalliiksi...
    Minua nauratti että siinä sitä vaan hymyillään pillu näkyvissä varmaan se ei ees tiennyt että se näkyi. ;DD
    Onkohan paljonkin naisia minihamosineen discoissa ilman pikkuhousuja? Luulis että veto kävis. ;DDDDDDDDD
    Meni vähän aiheen ohi, mut kun nyt sattui tulemaan se kuva mieleeni tuosta hame toivomuksestasi.


   • Anonyymi

    Jakkupuku nilkkapituisena ja jakku voi olla vartalotyypistä riippuen joko vyötäröpituinen tai lantion peittävä malli kangas hiukan joustavaa niin istuu paremmin ja väeä voisi olla tummansinistä ja harmaata himmeellä liituraidalla ja sitten myös yksivärisinä kauden väreillä valkoinen olisi myös kaunis ja musta on aina juhlava kengät ehdottomasti avokkaat sandaalit jakkupuvun kanssa on tyylirikko


  • Tutkimusta tekemässä

   No nyt on tullut jo paljon ja arvokasta tietoa. Kiitoksia! Kerron keskustelusta opiskelutovereillekin, niin osaamme sitten ainakin täällä Lapin Yliopistossa suunnitella toiveidenne mukaisia asukokonaisuuksia. ;-)

   Lisää!

  • hoikka päärynä

   toivon hyvinlaskeutuvia materiaaleja, vinoon leikattuja hameita, lantion peittäviä jakkuja. Ja selkeitä värejä! Kaikille ei sovi musta eikä murretut värit. Mitoissa otettava paremmin huomioon reilumpi vyötärö ja/tai lantio, enää ei olla missimitoissa. Eikä taida kovin moni mahtua mittataulukon sentteihin muutenkaan.

   Toivottavasti niitä hirveitä vekkihameita ei enää valmisteta, eivät sovi kellekään. Pois kaikki tanttamallit, tyyliä tilalle.

   • Tutkimusta...

    Mainitessani tuon "laskosverhotyylin" viittasin juuri näihin telttatoppeihin ja -paitoihin, joilla naisen vartalo peitetään. En ole aivan perillä tämän ilmiön suosion syystä, vaikka itsekin toisinaan sitä inspiroidun töissäni käyttämään... :-)


   • matameille
    Tutkimusta... kirjoitti:

    Mainitessani tuon "laskosverhotyylin" viittasin juuri näihin telttatoppeihin ja -paitoihin, joilla naisen vartalo peitetään. En ole aivan perillä tämän ilmiön suosion syystä, vaikka itsekin toisinaan sitä inspiroidun töissäni käyttämään... :-)

    Jassoo! No meikäläisen on kait pukeuduttava telttatyyliin ,koskapa muuta ei juurikaan näillä selkosilla ole xl-kokoisille tyrkyllä.
    Toivoisinkin isoihin vaatteisiin tyylikästä tyyliä,selkeitä värejä,ei mitään siperiaperäisiä,niinkuin löytämäni "isojen tyttöjen"(aivan hirviä nimitys,melkein loukkaava,minä ainakin haluan olla NAINEN vaikka olenkin iso kooltani).Ja materiaalien pitäisi olla hengittäviä,herkkähipiäisellekin kutiamatta soveltuvia ja pysyä siistin näköisenä.
    Malleista suosin puseroissa jo edellämainittuja allien peittäviä hihoja ja niskakyhmyn kätkevää kaulusta.En pidä lainkaan esim poolopaidoista tai muista kurkkua hivelevistä kauluksista,koska ne ahdistaa.krooohh!
    Vaatteissa saisi olla tietty hieman väljyyttä,ettei ihan joka makkara tule esille.
    Eihän vaatteila toki itseään laihaksi saa,muttei niitten nyt ihan joka kiloa tarvis korostaakkaan.
    Hameet ovat itselläni mahtavien pihtipolvien ansiosta pitkiä,silloin harvoin kun käytän.Yleensä pidän eniten pitkiksistä.Niissä tietty arkista ja juhlavampaa.
    Kenkiä ja laukkija tykkään kyllä vaihdella,jo siitäkin syystä ,että niitä on huomattavasti helpompaa hankkia.
    Koruja ynnä muita asusteita käytän aika vähän. Suosikkivaatteeni olisivat :yksinkertaisia,mukavia ,naisellisensporttisia ja hiukka seksikkäitäkin.Tilanteesta riippuen,mutta ei missään nimessä ylinuorekkaita


   • tyylitön lyyli
    Tutkimusta... kirjoitti:

    Mainitessani tuon "laskosverhotyylin" viittasin juuri näihin telttatoppeihin ja -paitoihin, joilla naisen vartalo peitetään. En ole aivan perillä tämän ilmiön suosion syystä, vaikka itsekin toisinaan sitä inspiroidun töissäni käyttämään... :-)

    reippaita, ei röyhelöisiä, mukavia reiluja collegejakkuja,joissa vaikkapa vaan yksi raita hennosti jossain, ei mitään kukkatikkiruutu-virityksiä, eikä napaversioita. Hyviä värejä,perussellaisia,puhtaita. Housut mukavia, pese ja pidä kangasta, sopivaa ulkoiluun, mutta ei liian kuumat sisälläkään. Ei napaversioita.
    Sellaisia urheilullisia,mutta joita voi pitää kadullakin (työmatkalla)tuntematta itseään typeräksi. Ei takki-housut samanlaisia,ne on niin ankeita, eikä mitään verkkapuku juttuja.
    Mutta ei mitään toppatakkeja jotka pursuaa kuin yötäkki...voi kun ei voi sanoa nimiä...no ...


   • niist kirotuista

    vekkihameista! Äitini pakoitti käyttämään kyläreissuilla, hyi yök!


   • toppatakit
    tyylitön lyyli kirjoitti:

    reippaita, ei röyhelöisiä, mukavia reiluja collegejakkuja,joissa vaikkapa vaan yksi raita hennosti jossain, ei mitään kukkatikkiruutu-virityksiä, eikä napaversioita. Hyviä värejä,perussellaisia,puhtaita. Housut mukavia, pese ja pidä kangasta, sopivaa ulkoiluun, mutta ei liian kuumat sisälläkään. Ei napaversioita.
    Sellaisia urheilullisia,mutta joita voi pitää kadullakin (työmatkalla)tuntematta itseään typeräksi. Ei takki-housut samanlaisia,ne on niin ankeita, eikä mitään verkkapuku juttuja.
    Mutta ei mitään toppatakkeja jotka pursuaa kuin yötäkki...voi kun ei voi sanoa nimiä...no ...

    ovat melkeinkaikki aika karseita! Tykkään hyvin paljon vaatteista jota KLINGEL luettelo myy (saksalainen alkuperä) siinä on vaatteita tukevimmillekin ja ne ovat tyylikkäitä eivätkä mitään säkkejä!
    Olen aina inhonnut suomalaista vaatekulttuuria, siksi en vissiin täältä löydä mitään kunnollista päälle pantavaa. :(


   • Tutkimusta...
    niist kirotuista kirjoitti:

    vekkihameista! Äitini pakoitti käyttämään kyläreissuilla, hyi yök!

    Minullakin oli tyttönä (70-luvulla) sininen tiukka vekkihame jota en koskaan käyttänyt paitsi jos äiti pakotti. Tais olla kerran kevätjuhlissa valkoisen folklorepaidan kanssa. Ja valkoiset polvisukat ja remmikengät.

    Muuten on vekkihame aika sexy, sellanen lyhyt koulutyttölookinen...


   • tummansininen
    Tutkimusta... kirjoitti:

    Minullakin oli tyttönä (70-luvulla) sininen tiukka vekkihame jota en koskaan käyttänyt paitsi jos äiti pakotti. Tais olla kerran kevätjuhlissa valkoisen folklorepaidan kanssa. Ja valkoiset polvisukat ja remmikengät.

    Muuten on vekkihame aika sexy, sellanen lyhyt koulutyttölookinen...

    eiks vain? (onneks, voi vitsi jos se olis viel ollu värikkäämpi...) :(
    Polvisukat, remmikengät, ne viel meni silloin, mut se hame, varsinkin vekkihame, oli kyl liikaa... :((

    Oon täs nyt just tosi apeel päällä kyl muutenkin....


   • Tutkimusta...
    tummansininen kirjoitti:

    eiks vain? (onneks, voi vitsi jos se olis viel ollu värikkäämpi...) :(
    Polvisukat, remmikengät, ne viel meni silloin, mut se hame, varsinkin vekkihame, oli kyl liikaa... :((

    Oon täs nyt just tosi apeel päällä kyl muutenkin....

    Eipä ollut vaan turkoosiin vivahtava keskisininen. En tuntenut omakseni. Oli jotenkin liian aikuismainen (lue:tylsä) mielestäni. Siellä se on vieläkin äidin vaatekaapissa muistona.


   • Anonyymi

    Jos vaan jossain olisi myynnissä viuhkapliseerattuja maxihameita heti ostaisin olisiko kellään tiedossa kauppaa missä myydään vekkihameita


  • tyyppikysymys

   Mitenkähän pitäisi? Tänä kesänä niitä muotifarkkuja ja toppeja, kun oli lämmin. Yleensä kysyn kaupan täteiltä, mitä he minun päälleni pukisivat. Olen helpostipuettava hoikka ja normaalivartaloinen. Lähes kaikki käy. Paitsi teltat. Enempi paljastavat kuin peittävät sopivat. Ylisuurissa vaatteissa näytän laihalta, vaikka olen normaali ja sopusuhtainen. En yleensä arkena ajattele koko asiaa, joten on parempi hankkia sopivia ja oikeankokoisia vaatteita jo alunpitäen. Siinä se.

  • Tutkimusta...

   Kiitos vastauksista jälleen!! Palaan asiaan illalla, kun on olen takaisin kotona. :-)

   • että ne

    lepakkohihat tulis taas muotiin. Eli erittäin yksinkertainen leikkaus ja silti tosi upee. Osaankohan kuvailla? Kainaloaukkoa tuskijn ollenkaan ja hihansuut tiukat, kapea vyötärö. (tosin sitä vyötäröjutskaa vois vähän parannella tukevammillekin sopivaksi) ;)


    *************** ******************hiha jatku
    ****
    * *
    * *
    * *
    * *
    * *

    jne. lepakkohihat. :))
    Itse ompelin moisen ihanuuden kerran vajaassa tunnissa kun ei ollut "mitään päälle pantavaa" discoon. :) (käänsin kankaankin nurin, niin oli soma nukkapinta päällä, vaikka kangas, joka oli kirkkaankeltainen, oli jotain sporttikangasta, jonka pääliosasta en pitänyt koska se oli iljettävän sileäpintainen se päälipuoli) :DD

    Lepakot kunniaan, siis ne hihat... köh!


   • toi .
    että ne kirjoitti:

    lepakkohihat tulis taas muotiin. Eli erittäin yksinkertainen leikkaus ja silti tosi upee. Osaankohan kuvailla? Kainaloaukkoa tuskijn ollenkaan ja hihansuut tiukat, kapea vyötärö. (tosin sitä vyötäröjutskaa vois vähän parannella tukevammillekin sopivaksi) ;)


    *************** ******************hiha jatku
    ****
    * *
    * *
    * *
    * *
    * *

    jne. lepakkohihat. :))
    Itse ompelin moisen ihanuuden kerran vajaassa tunnissa kun ei ollut "mitään päälle pantavaa" discoon. :) (käänsin kankaankin nurin, niin oli soma nukkapinta päällä, vaikka kangas, joka oli kirkkaankeltainen, oli jotain sporttikangasta, jonka pääliosasta en pitänyt koska se oli iljettävän sileäpintainen se päälipuoli) :DD

    Lepakot kunniaan, siis ne hihat... köh!

    piirros ihan mönkään. ;DDD


  • Pirre*

   housu/jakkupuku, ei tanttamallia kuitenkaan :)

   Ei röyhelöitä, eikä pitsejä, vain pelkistettyjä linjoja - nämä nykyiset jakut ovat minusta kauniita, ja mielestäni minulle sopiviakin.
   Pidän luonnon väreistä, juuri näistä syksyisistä hehkuvistakin yksityiskohtina.

   Mokkatakit ja jakut ovat heikkouteni, sekä farkut tietenkin. Nyt onkin farkuissa paljon valinnanvaraa, tykkään tämänhetken malleista - suorista lahkeista, ja muutenkin mukavia yksityiskohtiakin niissä on.

   Kinkkanamuiti joutaisi, tarkoita kinkkanalla liian lyhyttä vyötäröpituutta housuissa ja puseroissa, - muuten niissä saa olla vartalon mukaisuutta korostavia leikkauksia.

   • Tutkimusta...

    Luulen, että meillä on toivoa näiden kinkkanafarkkujen poistumisen suhteen. Joissakin yhteyksissä (esim. MTV:llä, josta näkee viime trendit) on näkynyt todella korkeita, korsettimaisia vyötäröitä farkuissa ja muissa housuissa. Kun tämä korsettimaisuus poistuu käyttömuotiin, olemme jälleen asialinjoilla... ;-)


   • Pirre*
    Tutkimusta... kirjoitti:

    Luulen, että meillä on toivoa näiden kinkkanafarkkujen poistumisen suhteen. Joissakin yhteyksissä (esim. MTV:llä, josta näkee viime trendit) on näkynyt todella korkeita, korsettimaisia vyötäröitä farkuissa ja muissa housuissa. Kun tämä korsettimaisuus poistuu käyttömuotiin, olemme jälleen asialinjoilla... ;-)

    voisikin joskus olla paikallaan..:))


   • Poromies
    Pirre* kirjoitti:

    voisikin joskus olla paikallaan..:))

    tulleen jo laijan yli ylimääräset renkhat,vai miksikä sitä pitäsi saaha lissää hillihtimiä ympärille?


   • Tutkimusta...
    Poromies kirjoitti:

    tulleen jo laijan yli ylimääräset renkhat,vai miksikä sitä pitäsi saaha lissää hillihtimiä ympärille?

    No ei ainakkaa miulla ruppee renkhat vielä yli tulemmaa... Hiihtimistä en tiiä.

    Vaan mikäpä se on tuo tuo renkha?


   • Poromies kirjoitti:

    tulleen jo laijan yli ylimääräset renkhat,vai miksikä sitä pitäsi saaha lissää hillihtimiä ympärille?

    kyllä, jos yritän tunkea 40 numeron lihani 36 numeron farkkuihin :))


   • Poromies
    Tutkimusta... kirjoitti:

    No ei ainakkaa miulla ruppee renkhat vielä yli tulemmaa... Hiihtimistä en tiiä.

    Vaan mikäpä se on tuo tuo renkha?

    koskhan nähänny rekan katolla Michelin-ukkoo?Jos oot,ni sittepä tullee mielhen ne renkhat.Niitä ylimäärässii,siinä lantijon ympärillä. ;))


   • Tutkimusta...
    Poromies kirjoitti:

    koskhan nähänny rekan katolla Michelin-ukkoo?Jos oot,ni sittepä tullee mielhen ne renkhat.Niitä ylimäärässii,siinä lantijon ympärillä. ;))

    Kyl mie oon montaki Michelin-ukkoo nähäny. Enkä pelekästää rekan katolla. Mut selekishässe.
    :-))


  • N 58 v.

   Olen 170 cm ja 72 kg, en pidä itseäni lihavana, no ehkä vatsa saisi olla kiinteämpi.

   Nämä niukat napapaidat ja lannehousut ovat vain aivan nuorille ja tosi laihoille tarkoitettuja. Usein näkee nuoriakin joilla pursuaa housunkauluksen yli läskit ja ihminen on olevinaan niin muodikas...

   Itse haluaisin pitää kevyitä jakkuja ja paitoja jotka ovat tyköistuvia, ei mitään suoria malleja, niissä näyttää lihavalta. Housun vyötärö pitäisi olla navan yläpuolella, lannehousut ovat kauhistus, tuntuu että ne valuvat koko ajan. Itselläni ei ole leveitä lanteita, senvuoksi ilmeisesti tuntuvat valuvan.

   Kauneimmat housumallit ovat suht tiukat (ei liian) ylhäältä ja levenevät lahkeet.

   Puserot ja jakut ja neuleet värikkäitä, ei mustia, musta on hautajaisvaate. Mutta tärkein on tyköistuvuus, kun etsin vaatetta ja katson sitä henkarissa, jätän sovittamatta aivan suoramalliset jakut yms.

   Kuumat aallot on otettava huomioon, todella paksut yläosat saavat jo vilkaisemalla aikaan kuuman aallon, myös hengittämättömät vaatteet tuntee jo sovittaessa.

   • tutkimusta...

    Kyllä niitä lantiofarkkuja näkee reilusti yli kolmikymppisilläkin. Ja joka iikalla tuntuu olevan sellaiset. Siinä missä 90-luvulla käytettiin suurin määrin leggingsejä, ratsareita ja trikoita, nyt niitä paikkaa virttyneiksi kulutetut "lantsarit". Minusta tämä on aika persoonatonta, aivan kuin univormu...


   • Poromies
    tutkimusta... kirjoitti:

    Kyllä niitä lantiofarkkuja näkee reilusti yli kolmikymppisilläkin. Ja joka iikalla tuntuu olevan sellaiset. Siinä missä 90-luvulla käytettiin suurin määrin leggingsejä, ratsareita ja trikoita, nyt niitä paikkaa virttyneiksi kulutetut "lantsarit". Minusta tämä on aika persoonatonta, aivan kuin univormu...

    jos sekovan leitijen palstoille,mutta mie oon sitä mieltä,että on niitä naisija Suomesa ,jokka on tyylikhäitä,vaiika niillä oisi säkki yllänsä.Se vain ompi tosi.


   • Tutkimusta...
    Poromies kirjoitti:

    jos sekovan leitijen palstoille,mutta mie oon sitä mieltä,että on niitä naisija Suomesa ,jokka on tyylikhäitä,vaiika niillä oisi säkki yllänsä.Se vain ompi tosi.

    Nii, ei se tyyli aina rättilöistä oo kiinni! Ja tervetulloo vaan naisimmeisten palstalle.


   • ei ole

    hautajaisvaate ainoastaan, ei nykypäivänä enään. Se oli silloin joskus muinoin ehkä. Musta on hieno, tyylikäs ja hoikistavakin väri. (ehkäpä siksi sitä on käytetykkin hautajaisvärinä, että näytettäisiin surevana pieneltä hoikalta ja avuttomalta,,,,)????


  • Millamaaria

   löytää tyylikäs tyköistuva villa- tai trench-tyyppinen takki. Olen lähes 50-kymppinen ja vähän rintavampi (kuppikoko C-D). Tuntuu , että kaikki ko. malliset takit on suunniteltu lattanoille, vai oletetaanko jo tämänikäisen pukeutuvan johonkin väljään "säkkiin"??

   • Tutkimusta...

    Tämän hetken takkimallit ovat paljon suoralinjaisempia kuin esim. 90-luvulla, jolloin mallit olivat elegantimpia ja naisellisempia. Kun siis ostat takin, joka on sopiva rinnan ympäriltä, se muualta onkin säkki! Minulla on ongelma sen suhteen, että alavartaloni on suurempi kuin ylä, joten kun takki menee kiinni, se on liian iso ylhäältä.


   • kapealanteisia
    Tutkimusta... kirjoitti:

    Tämän hetken takkimallit ovat paljon suoralinjaisempia kuin esim. 90-luvulla, jolloin mallit olivat elegantimpia ja naisellisempia. Kun siis ostat takin, joka on sopiva rinnan ympäriltä, se muualta onkin säkki! Minulla on ongelma sen suhteen, että alavartaloni on suurempi kuin ylä, joten kun takki menee kiinni, se on liian iso ylhäältä.

    Niih, sinullakin on lantio suurempi kuin rinnanmitta. Silti sanot että takki joka menee rinnasta kiinni on muualta kuin säkki.
    Ajattelepa meitä - enkä usko että meitä on vähän - joilla on rinnanympärys (varmaankin EU direktiivien vastaisesti) suurempi kuin lantionympräys, mistä meille vaatteet! Jos rinnan kohdalta menee kiinni, kaulus ja hartiat roikkuvat ihan säkkinä, istuvuudesta ei tietoakaan.
    Koskaan en voi ostaa yhdessä myytäviä housu/hame jakkuyhdistelmää.
    Sporttiharratuksiin verkkapukuja on ostettava kaksi, koska niitä ei MISSÄÄN myydä ylä- ja alaosaa erikseen. Yläosa kokoa xl ja alaosa S.

    Ylipäätään pitäisi ylä ja alaosa voida AINA ostaa erikseen.

    Leningeistä en ole koskaan edes voinut haaveilla, täysiä säkkejä jos rinnus menee kiinni. Trikoovaatteet ovat pelastukseni.

    Lihava en ole, mutta harteikas ja rintava, kapealanteinen ja pitkä ja siroraajainen - näyttävä 172 cm pitkä nainen.
    Mutta en silti standardeihin sopiva. Lyhyt ylävartalo, pitkät raajat.

    Toisiaan, kuten joku jo tuolla kirjoitti, miksi niihin lahkeisiin ei jätetä sitä jatkamisvaraa - tai kokonaan valmiiksi kääntämättä?

    Ja sitten vielä yksi pulma: mistään ei löydy kookkaalle naiselle hengittäviä (niitä drymax yms. sellaisia) mukavia jumppavaatteita, ne on kaikki tirriäisille tehtyjä tiukkispuseroita.
    Puuvillapaita on sangen epämiellyttävä hiotessa kastuessaan.


   • Tutkimusta...
    kapealanteisia kirjoitti:

    Niih, sinullakin on lantio suurempi kuin rinnanmitta. Silti sanot että takki joka menee rinnasta kiinni on muualta kuin säkki.
    Ajattelepa meitä - enkä usko että meitä on vähän - joilla on rinnanympärys (varmaankin EU direktiivien vastaisesti) suurempi kuin lantionympräys, mistä meille vaatteet! Jos rinnan kohdalta menee kiinni, kaulus ja hartiat roikkuvat ihan säkkinä, istuvuudesta ei tietoakaan.
    Koskaan en voi ostaa yhdessä myytäviä housu/hame jakkuyhdistelmää.
    Sporttiharratuksiin verkkapukuja on ostettava kaksi, koska niitä ei MISSÄÄN myydä ylä- ja alaosaa erikseen. Yläosa kokoa xl ja alaosa S.

    Ylipäätään pitäisi ylä ja alaosa voida AINA ostaa erikseen.

    Leningeistä en ole koskaan edes voinut haaveilla, täysiä säkkejä jos rinnus menee kiinni. Trikoovaatteet ovat pelastukseni.

    Lihava en ole, mutta harteikas ja rintava, kapealanteinen ja pitkä ja siroraajainen - näyttävä 172 cm pitkä nainen.
    Mutta en silti standardeihin sopiva. Lyhyt ylävartalo, pitkät raajat.

    Toisiaan, kuten joku jo tuolla kirjoitti, miksi niihin lahkeisiin ei jätetä sitä jatkamisvaraa - tai kokonaan valmiiksi kääntämättä?

    Ja sitten vielä yksi pulma: mistään ei löydy kookkaalle naiselle hengittäviä (niitä drymax yms. sellaisia) mukavia jumppavaatteita, ne on kaikki tirriäisille tehtyjä tiukkispuseroita.
    Puuvillapaita on sangen epämiellyttävä hiotessa kastuessaan.

    Tarkoitin kyllä, että takki joka menee kiinni lantion kohdalta (esim. lyhyt suoralinjainen jakku) on säkki ylhäältä! Ja näytän ihan "bodatulta kaverilta".

    Joudun minäkin aina ostamaan ylä-ja alaosan erikseen. Onneksi sentään postimyyntikuvastoista voi valita osat eri kokoa niin ettei tarvitse koko pukua ostaa kerralla. Lisäksi, joudun aina lyhentämään lahkeita, mikä lienee helpompaa kuin jatkaminen, koska olen vain 163 cm pitkä ja alavartalo kokoa 42 tällä hetkellä.

    Mutta nyt korjaamaan kyselyiden satoa. Yhteenveto on esitettävä huomenna! Asiaa voi toki kommentoida jatkossakin.


  • farkkutyyli

   on niin kamalaa ettei tällänen vähän päälle nelikymppinenkään meinaa löytää sopivia farkkuja itselleen. Palattakoon vyötärömallisiin farkkuihin, muttei mihkään lökäreisi pöksyihin, mieluummin ihan suorat farkut. kiiiiitos. :))
   Tqai lantion mukaan laskien (toisilla se on leveämpi) sitten sellaiset että ne kapenevat alaspäin mennessään, muttei ihan pillitkään saa olla, mistä ei sitten mene varpaatkaan läpi. ;D
   Paidat saisi olla löysempiä, vaikka olen suht hoikka, en tykkää että ne kiristää enkä siitä että napa näkyy, ja pituutta saa olla suht lantiolle asti, muttei liiaksi kuitenkaan. Kiiitos uudestaan. :))))
   *muistelee kaiholla kultaisen 80-luvun puoltaväliä*

  • Nainen 55+

   En löydä mieluisia vaatteita kaupoista Suomessa. Pukeudun tilanteen mukaan "housupukuun" / "jakkupukuun", parhaiten löydän vaatteeni esim. Rankasta /Sakasasta ja varsinkin sikäläisiltä kirppareilta..Myös joskus Hakaniemen torin kirpparilta, mutta nyt siellä hinta-laatu ei enää kohdallaan.
   Talvivaatteet ostan Suomesta, ja ikävä kyllä jos haluan lämmintä/käytännöllistä, ne ovat kovin miehekkäitä..
   Liikkeissä meillä on liian pieniä vaatteet, jotka ehkä pikkasenkin sivuaa makuani...tai sitten "hehtaarimummokokoa" jos on joku laadukkaampi..

  • kysyä

   Pyytäisin sinua lukemaan viestini minkä vahingossa lähetin väärälle henkilölle.
   Haluaisin kovasti kuulla sinulta vastausta.
   Viestini otsikko : Pakko kysyä tarkennusta
   Lähetin sen vahingossa nim."Tee se sama"

  • Pikkukivaa

   Pukeutumisessa korostan omaa persoonallisuuttani, en tätimäisyyttä. Värit, materiaali ja istuvuus ovat ratkaisevia. En panostaisi korostetusti laatuun. Pellavapuku voi olla kamala ryppyineen kaikkineen, vaikka olisi laatuvaate. Jos näitte miten Englannin Blairin Claire-vaimo pukeutui puoluekokoukseen, jossa Blair ilmoitti jälleen kerran, että ei jatka, siis perheelle melko tärkeä tilaisuus. Voi kauhistus. Tätimäinen , ylipitkä, roikko jakkupuku. Rusetit ja kaikki. Ennen niin tyttömäinen henkilö oli 'repsahtanut' tyylillään tantaksi. Tätä tarkoitan. Ranskatar pukeutuu vaikka farkkuihin ja on tyylikäs. Pusero, kampaus ja kengät ovat se pointti. En yleistä. Chams Elyseellä vastaan käveli tuulipuku- ja t-paitakansaa ihan niinkuin meilläkin. Mutta kanssakävelijäni kuiskasi:turisteja!

  • Anonyymi

   Nilkkapituiset jakkupuvut on huipputyylikkäitä kaikenikäisillä, ja jakun pituutta lisäämällä asu sopii myös pyöreävartaloisille. Mikä olisi tyylikkäänpää kuin nilkkapituinen liituraita-jakkupuku

  Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   119
   2395
  2. Mistä kaupungeista ikävöijät olette ?

   Mistä kaupungista olet?
   Ikävä
   140
   2357
  3. Tunnut niin oikealta kuin osa minua

   Olenko oikeassa? Eihän tässä puutu kuin samat tuntemukset sinulta. Nainen, mitä tämä on? Jotain todella outoa tässä on,
   Ikävä
   92
   1916
  4. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   345
   1539
  5. Nainen, täällä minä vain sinua ikävöin

   Joka päivä riudun ja ajatus sinusta viiltää syvälle, se, miten ihanaa olisi kokea sinut lähelläni. Mieleni askartelee si
   Ikävä
   62
   1359
  6. Vaatii kaupungilta kuusinumeroista summaa

   Onko ahneudella ja kieroudella rajaa? Itse tekee väärin, saa oikeutetusti potkut ja on nyt etukäteen suunnitellusti käsi
   Haapavesi
   77
   1231
  7. En mä vaan ymmärrä miten noin kaunis voi olla sinkku

   Sähän olet uskomattoman upea nainen kaikinpuolin.
   Ikävä
   59
   1078
  8. Ikävä sinua, voimmeko tavata?

   Anteeksi se minun viestini aikoinaan. Perun (jos se on vielä mahdollista) viestini sisällön ja olen pahoillani, jos se l
   Ikävä
   46
   1028
  9. Voitko ystävällisesti

   Vastata siihen mitä kirjoitin Oletko valmis kasvotusten puhumaan vai kidutatko lopunelämäsi minua
   Ikävä
   93
   1014
  10. Jos joskus pääsen halaamaan sinua

   niin voi olla, että en päästä enää ollenkaan irti. Sitten on hankala mm. käydä töissä, mutta eipä voi mitään.
   Ikävä
   58
   909
  Aihe