Mitä kautta

olis paras

matkustaa Laosiin?

8

3584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvä reitti

      saapua Laosiin on tulla Mekongin yli lautalla Thaimaasta Huay Xaihin. Huay Xaista voi sitten jatkaa speed boatilla Mekongia pitkin Luang Prabangiin hulpakkaa kyytiä (6 tuntia, matkaa n. 270 km). Melu on kovaa ja vesi roiskuu, joten korvatulpat ja sadeviitta mukaan.
      Suosittelen jos vain joessa riittää vettä ja virtaamaa.

    • Döbeln

      Yarkista tämä keskustelu Thaimaan puolelta. Ilmeisesti joudut kuitenkin ensin lentämään Bangkokiin.

    • kadi

      Thaimaasta Chiang Kong(?, rajalla)ista pääsee lautalla laosiin Luang Prapangiin. Slow boat kestää kaksi päivää, ja välillä pysähdytään nukkumaan viidakkokylään, ja seuraavan päivän iltamalla ollaan perillä. Suosittelen lämpimästi, vaikka matka olikin aikamoinen, slow-boatissa ei nimittäin ole kuin kovat puupenkit, mutta takana oli tilaa istuskella maton päällä lattialla ja rupatella muiden matkailijoiden kanssa. ja matkalla paikalliset hyppivät välillä viidakosta veneeseen myymään virvokkeita ym mukavaa, mutta kunnon ruokaa saa vasta pysähdyttyä. Eikä milään pysty korvaamaan niitä maisemia joita matkalla näkee! joten on se sen arvoista. Myös speed-boatilla pääsee samasta kaupungista, mutta siinä istutaan kuin sardiinit purkissa ja tosiaankaan maisemista tai mukavuudesta ei tietoakaan. hinta ei ole paljoa kalliimpi, eli jos on kiire niin speed-boat, mutta muussa tapauksessa ehdottomasti slow boat! ja jos muistat ota oma istuin tyyny mukaan! niitä ei todellakaan riittänyt kaikille aluksessa.

      Luang Prapang on mielestäni paras paikka Laosissa, joten kun suunnittelet matkaa poikkea ihmeessä sielä! rauhallista eikä stressistä tietoakaan.

      • hyvä reitti

        tämäkin jos ei ole kiirettä Luang Prabangiin. Mutta eikös myös slow boat lähde Laosin puolelta Huay Xaista eikä Chiang Khongista Thaimaan puolelta? Venekuljetukset olivat muistaakseni ajoitettu niin fiksusti että oli hankala välttää yöpymistä Huay Xaissa ja olla samalla tukematta paikallista matkailuelinkeinoa ts. hotelleja ja ravintoloita.

        P.S. Speed boatissa kannattaa ottaa eturivin penkit niin voi oikaista jalat suoriksi veneen etukannelle.


      • kadi
        hyvä reitti kirjoitti:

        tämäkin jos ei ole kiirettä Luang Prabangiin. Mutta eikös myös slow boat lähde Laosin puolelta Huay Xaista eikä Chiang Khongista Thaimaan puolelta? Venekuljetukset olivat muistaakseni ajoitettu niin fiksusti että oli hankala välttää yöpymistä Huay Xaissa ja olla samalla tukematta paikallista matkailuelinkeinoa ts. hotelleja ja ravintoloita.

        P.S. Speed boatissa kannattaa ottaa eturivin penkit niin voi oikaista jalat suoriksi veneen etukannelle.

        itseasiassa ihan oikeassa olet, lähtee Huay Xaista Laosista. Mutta matkaan pääsee myös Thaimaan puolelta, mistä järketään kyyti joen toiselle puolelle pikkuruisella veneellä. Itse päätettiin yöpyä Thaimaan puolella, sillä tosiaan yöpymään joutuu jommassa kummassa kaupungissa jokatapauksessa. Molempiparempi :)


      • mielipuolta

        Luang Prabangista. Ihana paikka rentoutua, pääsee pois arjesta. Kivat putoukset ympäristössä.Kannattaa käydä myös kukkulalla olevassa temppelissä katsomassa auringonlasku.
        Oli kivaa istuskella joenrantakuppiloissa ja seurata paikallisten touhua joella.


    • Vientiane

      Joo eli viime talvena menin, Nong Khaista yli Vientianeen. Tosi iisi juttu ja suosittelen. Nong Khain bussiasemalta vaan tuk-tuk äijän kans kohti Friendship Bridgeä sama äijä(niitä on useita assalla, et voi olla löytämättä, tai siis ne löytää sut) hoitaa sut viisumitoimistoon siinä matkan varrella ja valokuvat viisumiin kannattaa olla jo valmiina, ottavat niitä kyllä officellakin. Suomipojalta makso 1800 baht tää viisumi oliks se nyt kaks viikkoo voimassa vai mitä. Lisäaikaa saa Vientianesta. Mulla oli thai opas/tulkki matkassa siltä viisumi 100 baht. Rajamuodollisuudet helpot toimiston äijä lähti mukaan ja kävi leimaamassa passit ja laput ite menin jonoon ja just ennen ku olin luukulla ni toimiston setä toi passit yms. ja puristi kättä ja onnentoivotukset ja hymyt päälle. Kunnon palvelu siis. Rajan takaa tuk-tuk Morning marketin tuntumaan(torisysteemi)siellä ympärillä on jotain guesthouseja mut ehkä suosittelen meneen lähemmäs Mekongin rantaan siellä guesthouseja ruokapaikkoja enemmän.
      Nong Khaihin tulin bussilla ilmastoitu ja ok muutenkin, tais maksaa n. 500 baht/hlö, lähtö Pattayalta. Laosin nähtävyydet on tyyliin uskonnollisia tai maisemallisia. Mut ei oo kyllä mitään turistihelvettejäkään onneks. Iltaelämä Vientianessa aika rauhallista tyyliin karaokebaari... Mekong joen rannalla hyvät maisemat ja paljon muovituolibaareja illanistujaisiin. Ihan ok ja kännissä mukavaa.
      Ystävällistä ja vähän pidättyväistä mutta huomaavaista porukkaa Laosin väki. Vientianessa näkee eurooppalaisia nuoria yksin tai kaksin lonelyplanetit kädessä... Ei ostosmahdollisuuksia isommin toki paikallisia juttuja löytyy hyvin, mut ei shoppailijan paikka.
      Myös Thai/Laos rajanylitys Mukdahan-Savannakhet iisi juttu, avonainen rautabotski about 30 henkee mahtuu. Rajamuodollisuudet minimaaliset ja niin on aktiviteetit Savannakethissa myös. Mut rajanylitys paikkana ok, on siellä jotain museoita ja markkinat mut siinä ne. Tosin olin vaan pari päivää siellä. Hyvä hotelli on Nan Hai tai jotain sinepäin, aamupala tosin surkein ikinä pari munaa ja teetä. Mut näitten kautta saa ihan kivan pikku rengasmatkan tehtyä ja Mukdahanista suora bussiyhteys Pattayalle max 15 egee en nyt muista.

    • Nick Kari

      Thaimaan puolelta Udon Thanista bussilla Vientianeen....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe