HTS BeSafe izi Comfort

1v kasvot menosuuntaan???

Kyseinen istuin on tarkoitettu kasvot menosuuntaan jo pienellekin lapselle? Mitä mieltä olette? Hurjalta tuntuisi laittaa 1v tuollaiseen...
Toisaalta istuin on voittanut monet turvallisuustestit. En vain tiedä miten testattu... Ja se, että istuin on takakenossa tietysti vähän antaa uskoa siihen, ettei pää retkahtaisi, mutta...
Onko kellään kokemuksia???

11

18639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Janette-82

      PIENI LAPSI KUULUU AINA VAUVA KAUKALOON niin kauan kuin n 13 kg painoraja tulee vastaan... tai useimmiten koko... eli jalat tulee yli laidan, asento on huono tai muuta vastaavaa.
      Omalla lapsellani oli käytössä graco auto baby.

      Ja nyt on käytössä MAXI COSI Priori... Joka muistuttaa kuvan perusteella todella paljon tätä mistä kyselit ( HTS ). Olin kans aluksi vähän, et hetikö kasvot meno suuntaan....mutta kyllä kun se nyt on jonkun aikaa on auton takapenkillä palvellut, niin hyvältä vaikuttaa. Tai vaikuttihan se jo kaupassa hyvältä ja hintakin oli kohtuullinen. Tyttärenikään ei ole valittanut, vaan viihtyy istuimessaan hyvin.
      Korkeat sivuttais suojat... suojaa törmäyksissä hyvin ja ei päästä päätä retkahtamaan esim. nukkuessa. Istuimessa on helppo säätö kallistukseen. Melko pytystä, mukavaan löhöasentoon.
      Lukitukset on helppoja ja varmoja. Ja istuimen asentaminenkin on helppoa ja nopeaa. Ei tarvita tukijalkoja, irtovöitä tms. Ja PYSYY. Istuimessa on viel sellainen varmuus kiristin sen lisäksi, kun on ensin käsin kiristetty.

      Mutta ehkä tämä riittänee tältä kertaa... halusin tuoda vaan vertailunvuoksi tämän esiin. Maxi cosi kun ainakin on melko käytetty ja hyvä merkki.


      www.muksutalli.fi sivulta poimittua tietoa MC istuimesta... ei muuta kun vertailemaan ja lisää käyttökokemuksia keräämään.

      "Maxi-Cosi Priori

      Maxi-Cosin Priori (9-18kg) on yksi Euroopan suosituimmista turvaistuinmalleista. Priori asennetaan ainoastaan auton omilla vöillä, joten asentaminen on erittäin helppoa ja näin vältetään mahdolliset virheasennukset. Priori asennetaan aina lapsen kasvot menosuuntaan. Hyvänä lisäetuna on se, että istuimen vaihtaminen autosta toiseen käy käden käänteessä. Turvallisuuden lisäksi Maxi-Cosi Priori on todella lapsiystävällinen istuin. Hyvä lepoasento voidaan säätää helposti (jopa ajon aikana) ja istuimessa on erittäin hyvät sivutörmäyssuojat. Priorin XP mallissa on erityinen auton vöiden kiristyssysteemi, sekä poikkeuksellisen helppo lapsen vöiden korkeuden säätö."


      - Kasvot meno suuntaan istuimen käyttäjän äiti
      Käyttäjä on 1 v 2 kk tyttö

      • Aloittaja

        Meillä on 1v 4kk tämä tytsy, jolle nyt istuinta etsitään. Täytyy tutustua myös tuohon Maxi Cosiin...
        Tytöllä on nyt ollut kaukalon jälkeen sellainen hankalasti siirreltävä lisävyöllinen malli, joten tuollainen helppo olisi taivaallinen. Silti vähän arveluttaa tuo suunnan vaihto. Vaikka testit on huippuluokkaa...


    • suskitus

      No moikka.

      Kyllähän tuo on hyvä merkki ja itsekin veinattiin ostaa saman merkkinen turvaistuin.Kylläkin sellainen käännettävä,että voi pitää pienempänä selkä menosuuntaan.Mun mielestä on viisaampaa pitää lasta aluksi selkämenosuuntaan,kun suomessa peräänajot on tyypillisimpiä kolareita.Ja ainakin lastentarvikken myyjä sanoi että kolmetoista kiloisen niskat ei kestä kolarissa kovin hyvin,viistoista kiloisella jo saattoi kestää,joten kyllä kannattaa harkita miten lasta kuljettaa..

      • Aloittaja

        saakos niitä HTS:n istuimia enää sellaisina molemmin päin käyvinä? Kaikkialla törmään vain malliin, joka sopii joko tai.


      • Harakka2
        Aloittaja kirjoitti:

        saakos niitä HTS:n istuimia enää sellaisina molemmin päin käyvinä? Kaikkialla törmään vain malliin, joka sopii joko tai.

        Eli HTS:llä on käännettävä istuin, mallinimeltään siis combi...


      • Aloittaja
        Harakka2 kirjoitti:

        Eli HTS:llä on käännettävä istuin, mallinimeltään siis combi...

        Kiitokset kaunihit :)


      • emmale
        Harakka2 kirjoitti:

        Eli HTS:llä on käännettävä istuin, mallinimeltään siis combi...

        Ostimme kyseisen istuimen Megamuksusta Vantaalta ja tyytyväisiä ollaan oltu, myyjä asensi sen jopa autoon samantien. Mahtavaa! Käykää ihmeessä siellä..

        www.megamuksu.fi


    • on tuo ollut...

      Kolme kpl on ollut käytössä kaikkiaan. Nyt tarviis jo 2:sta päästä eroon.

      Monessa istuimessa kun on makuu ja istuma asennon säätö pitää tehdä auton ollessa paikallaan kun joutuu vöitä säätämään niin tuossa ei ole samaa ongelmaa.

      Turvallisuudesta voi sitä jo miettiä että oli lapsi mitän päin vain autossa kiinni niin noin 50km/h vauhdissa tekee lapsen sisuskalut aika voltin. Taasen selkä menosuuntaan mennessä penkki ei suojaa yhtään perään ajossa(siis sinun auton perään).

      Itse tuota voi syvästi suositella Vuosien kokemuksella. Niin ja tuota tosiaan on vaikee asentaa väärin autoon kiinni kun ei ole paljoa muisteltavaa mitä menee mistäkin ja meneekö nyt oikein.

      • Tykkäsin

        Ollut käytössä ja lastentarvikeliikkeen myyjä suositteli tätä mallia.Ollaan tykätty ihan hirveästi.Jos lapsi nukahtaa kesken matkan niin saa säädettyä makuuasentoon vipua kääntämällä lapsen nukkuessa.Ja helppo siirtää autosta toiseen kun kiinnitetään auton omilla vöillä.
        Voin lämpimästi suositella.Ja meillä on istuttu siinä kasvot menosuuntaan jo vähän yli vuoden ikäisestä.


    • pidetty on

      Meillä tuollainen istuin käytössä, käytettynä ostettiin. Todella näppärä, asennossa kolme eri porrasta, pysty ja sitten vähän "kaadetut" nukkuma-asennot. Helppo kiinnittä joten vaihto autosta toiseen sujuu ilman harmaita hiuksia. Selkeän kiinnityksen (ja ohje painettuna penkkiin") ansiosta virheellinen kiinnittäminen ei ole riski kuten monissa istuimissa on (istuin ei aja asiaansa, jos kiinnitetty väärin). Testeissä on tosiaan pärjännyt hyvin, mm. 2010 tuulilasissa julkaistussa.

      Kasvojen laittaminen menosuuntaan ei kauhistuttanut, kaukalosta siirryttiin tähän ja lapsi mielellään katseli miten autoa ajettiin. Nyt etupenkin niskatukeen laitettiin dvd näyttö, joten pitkillä matkoilla saa sitten katsella ohjelmia että viihtyy (2v välillä haasteellista jo 1h matkakin).

    • Näin meillä:

      Meillä on tuo izi combi isofix ja kun on isofixillä autoon kiinnitettynä, niin sillä hienolla kallistus-yksityiskohdalla ei ole mitään merkitystä. On pystyasennossa, vaikka on kaikista makuuasentoisimpaan säädetty ja istuin oikein asennettu (myyjä asensi). Se on huono puoli ko. istuimessa. Odotettiin, että pitkät matkat lapsi olisi saanut nukkua hyvässä asennossa, mutta pää retkahtelee miten sattuu eteenpäin jos ei sitä jollain yritä pönkätä.
      Muuten hyväksi havaittu istuin. Ja istuimen ja izi combin välissä on verrokkeihin hyvin tilaa, niin ei tarvitse pitkäjalkaisenkaan jalat kippurassa istua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7060
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2741
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2313
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      87
      1996
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1717
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1515
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1298
    Aihe