Hämeenlinnan naisten vankila

Annika23v

Ihmettelen todella nykyajan 2000-luvun NAISTEN vankilaa jossa ei ole sellissä vessaa! Tarpeet tehdään pieneen, valkoseen, kannelliseen n. 2 litran ämpäriin. Joka aamulla tyhjennetään isoon astiaan (paljuun)jonottomalla muiden vankien kanssa. Heti kun saa silmät auki tarvii samantien tämä toimenpide suorittaa. Ja ruokajonoon saa juosta jos haluaa jotakin syödä. Koska ahneimmat vangit vievät muuten kaiken ruuan. No, ei välttämättä aamupalalla mutta lounas ja päivällis aikaan. Minäkin kun nyt olin ekaa kertaa siellä viime kuussa niin, menin sitten aamulla suihkuun ja kun kyselin aamulääkkeitäni niin vastaus oli: " Lääkkeiden jako oli jo"! Just joo, enhän mä ekana päivänä tienny sääntöjä ja sitten sain lopulta parin tunnin päästä lääkkeeni. Sekin on tosi outoo että vankilassa voi loppua ruoka kesken.... Luulis että sitä varataan sen verran että riittää vangeille. Sain kyllä Suomen vankilasta aika huonon kuvan. En nyt siis väitä että vankilan pitäis olla hotelli. Mutta tälläset perusjutut pitäs olla mun mielestäni kunnossa jo 2000-luvulla. Vai mitäs ootte mieltä?

40

13699

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • naisvartija

      No, sellaista se on....

      Huolehdi jatkossa että saat olla siviilissä...

      • Anonyymi

        Aika kova kommentti, vankilassa ollaan monista syistä . Asentessanne on paljon korjattavaa.


    • asiantuntija

      jatkossa tilanne on vielä huonompi!

    • Haapasalo

      Tuommoista siellä vankilassa tuppaa olemaan. Onnex sul oli vaan 22 vrk:n ratti ja siitäkin viel alennusta sentään. Jotenhan ota opiksesi älä tee noita juttuja enää. Hyvät jatkot.

      • Annika23v

        Tunnetko sä mut vai?


    • tulevaisuuteen:

      - MAKSA sakkosi, äläkä lusi niitä
      - Autoile selvinpäin
      - LOPETA sekakäyttö
      - MINIMOI alkoholinkin käyttö
      - PIRIHUORAN leimaa on hankala pestä poies!

      - EI SAA TEHDÄ JEKKUA, JOS EI KESTÄ KAKKUA!

      • Annika23v

        Ensinnäkin en oo sekakäyttäjä. Toiseks en käytä huumeita. Kolmanneks, en oo istunut sakkojani enkä istu!


    • n_jkl

      toi on ihan totta..itsekin heitin ko.paikassa parin kuukauden reissun ja huomasin että ruoka-aikaan meno oli pahempi ku lastentarhassa.välillä ku oli jälkiruokaa, niin pamput joutui jakamaan ne, että kaikille riittää.ihme touhua..myöskin toi palju-meininki nyppi aika lailla, mut onnex se on nyt ohi...never again.

      • n_korpilahti

        Itsekkin heitin ko.paikassa 4kk:n reissun.
        Ensimmäinen ja toivottavasti oli myös viimeinen kerta.
        Sellikaveri onneksi sattui olemaan suht selväpäinen. Nolotti hieman ensimmäiset viikot tehdä tarpeita paljuun.
        Sitten kun aina ei tullutkaan kiinteää, vaan pelkkää ilmaa. Todella noloa. Kiitos tästäkin kaikki sekaannuksen, kun ruokani ei ollutkaan laktoositonta. Kolme viikko minulle syötettiin tietämättäni laktoosi pitoista ruokaa. Mahani oli aivan sekaisin. Sellikaveri aina valitti, kun jouduin käyttämään paljua ensimmäiset viikot.
        Aima olen käyttänyt menkkojen aikaan vain siteitä, vankila tarjosi vain tamppooneja joita piti käyttää. Sain useita tulehduksia moisista. Hiiva saatiin kuitenkin nopeasti kuurin ruokavaliolla ja gynoilla. Mutta noloo silti. Onko tämä nykyaikaa naisvankilassa?
        Lopussa hylkäsin kaikki lomani, koska vankien puolelta oli kova paine ja käskytys tuoda kamaa lomilta "kehon sisässä".


    • Momma

      Eikö vankilassa olekaan niinkuin himassa? Voi hirveä! Ano ensi kerralla siirtoa vaikka Venäjän tai Kolumbian vankilaan, jos siellä olisi kivempaa.

      • Annika23v

        En mä oo väittänyt että siellä pitäs olla hotelli olot. Jumalauta et vituttaa tollaset kun ei tajua mitä tarkotan!!


      • tietämätön tollo

        et ole tainnut olla koskaan vankilassa


    • Linna leski

      Ei vankilan todellakaan tule olla mikään hotelli niin kuin mainitsit. Suomessa vankiloissa taso on kuitenkin paljon tasokkaampi kuin kuin monessa muussa maassa. Jos on itsensä sinne hommannut niin kärsikööt. Unelmoikoot posliini pötöistä siellä kaikessa rauhassa, ja kun siviiliin palaa niin tuskin haluaa takaisin istumaan!

    • carried away

      Olen samaa mieltä siitä, että jos hölmöilee, niin tervemenoa vankilaan kärsimään ja turha valittaa ettei se ole mukavaa.

    • deedeeärrä

      olisit katsonut tv-ohjelman DDR:n naisvankiloista,niin et ihmettelis.Vertailuko turhaa,ei.

      • Anonyymi

        meillä vankila oloissa hempeillään, pitäisi olla kovempi kuri, niin
        kuin ennen vanhaan, niin sitä tuntee että lusii......liian löysää meininkiä nykyjään.
        Vangit valitaa jo TV:ssä, kun meillä ei ole sitä eikä tätä... aika huvittavaa. Mikäs
        vankila se semmoinen on??? Ulkomailla on sentään kunnon Rannaistuslaitokset elikä
        Vankilat jospa Suomenmaa ottaisi mallia muualta.


    • piip piip

      no voi ei! suomessa on aika paljon vanhoja taloja, joissa sisävessaa ei ole. ja mitäs sitä -30c pakkasyönä voi muuta tehdä kuin kusta ämpäriin kun huussiin ei tarkene.
      eivätkä nämä ihmiset ole tehneet edes mitään rikosta.

      • huh;hu

        oikee asenne!!!!!


    • On ne kovia

      On se kamalaa vankilassa jos joku toinen mätisäkki voi kuulla kuinka toinen pieraisee!

      • huh;hu

        ootko miettiny miks sinne jouduit?että älä valita!!!!!!!!


    • yks vanki

      Olin myös samassa paikassa 1,5 kk:tta. Palju oli kyllä ihan hirveä, ruokaa tosin oli mutta se oli niin alaarvoista ettei sitä annettaisi edes ilmaisesksi missään.
      Paljun tyhjennys ja ruokailun välillä ei ollut mitään vaan se tapahtui parin metrin päässä ruokailijoista. Koko vankila ihan homesienten peittämä pitäsisi purkaa koko laitos

      • älä valita

        enpä ite valita ku eikö tarkotus oo ottaa opiks et oisko sunki kannattanu miettii miks siellä olit?ite oon lähös koht ja oon sitä mieltä et vittu sitä saa mitä tilaa.......


      • paskaa paskoille..

        jaa, no paljos sää siitä ruuasta maksoit??


      • Anonyymi
        paskaa paskoille.. kirjoitti:

        jaa, no paljos sää siitä ruuasta maksoit??

        Siviilissä tosiaan ihmiset joutuvat maksamaan ruuistaan ansaitsemalla työllään rahaa ruokaansa varten ja maksamalla veroja, jotta lainrikkojat saavat niillä verorahoilla ruokansa vankiloissa.


    • 20

      kokeile venäjän vankilaa tai pohjois korean

    • Ängel i rummet

      Jos se vankilaan takaisin ajautuminen tai ajautumatta jättäminen olisi ainoastaan kiinni siitä, kuinka hirveät olot vankilassa on, niin miksi helvetissä sitten esim: venäjällä on todella suuri rikoksen uusimisprosentti, vaikka olot ovat varmasti karmeat?

      Toisekseen, ei se asia mene niin, että jos ihmistä istutetaan aika x missä hyvänsä oloissa, niin siitä jotenkin tulisi sellainen fiilis, että "ahaa, minäpä en koskaan enää tee rikoksia kun en halua tällaiseen paljuselliin takaisin".

      Tää on vähän outoa kun tällä ja monella muullakin palstalla ihmiset ovat tietävinään mikä on parasta vangille. Vailla ilman mitään kokemusta tai koulutusta. Pistää vituttamaan minuakin.

      • Anonyymi

        Suomessa venkulalle valehdellaan paremmin siitä, että on yhteiskunnan syy, että venkula on vankilassa, vaikka venkula on vankilassa vain siitä syystä, että venkulan oma moraali on heikosti kehittynyt.


    • vanhempivartija88

      Kyllä täällä kokemus ja koulutus on. Nimenomaan me olemme valtion kouluttamina asiantuntijoita päättämään ja tietämään sen, että mikä on parasta vangeille. Vangit eivät sitä itse ymmärrä, siksi on olemassa meitä vartijoita. Me tiedämme, ymmärrämme ja päätämme mikä on vangeille parasta. Meillä on siihen ammattitaito. Siksi meidän työnantajamme on vankeinhoitolaitos. Me hoidamme teitä vankeja. Teidän ei tarvitse muuta kuin pysyä kyydissä mukana.

    • sitä saa mitä tilaa

      sitä saa mitä tilaa.ite oon lähössä 2vk päästä ja vituttaa ja mitä kaikki valittaa ois kannattanu miettii ja kattoo peiliin miks sinne on joutunu.itel jää tytön kevät juhlat näkemättä mut oma vika ja mitä paskemmat olot sen parempi.........

    • Olet säälittävä horo

      Ei vankiloiden todellakaan tarvi olla mitään lepokoteja ja jokainen sinne joutuva on tehnyt tekonsa ihan omasta vapaasta tahdostaan, joten mitä vittua sä huoralehmä kitiset!!!! Kanna vastuu teoistas tai mieluummin tapa itses!!!!!!

      • Tosimiehet taas rohkeesti puskista haukkuvat naisia "huoralehmiksi" ym, edelleenkää ei sitä omaa nimeä uskalleta julkaista kun noita täysin ala-arvoisia vajaamielisiä mielipiteitä suolletaan, pelätään, että sieltä "Annika" tms tulee oven taakse ja äiti ei olekaan puolustamassa omaa aikamiespullapoikaansa kotona vaan huoraamassa tavoilleen uskollisena, voi mikä kauhuskenaario...


      • HAHAHAHAHAH!!!!!
        nixutin65 kirjoitti:

        Tosimiehet taas rohkeesti puskista haukkuvat naisia "huoralehmiksi" ym, edelleenkää ei sitä omaa nimeä uskalleta julkaista kun noita täysin ala-arvoisia vajaamielisiä mielipiteitä suolletaan, pelätään, että sieltä "Annika" tms tulee oven taakse ja äiti ei olekaan puolustamassa omaa aikamiespullapoikaansa kotona vaan huoraamassa tavoilleen uskollisena, voi mikä kauhuskenaario...

        Ja sähän se olet tosimies??!!! Sä et ole muuta kuin pikkuneitihomopetteri, jonka elämä tulisi päättyä pikaisesti koska se on ollut täysin turha tähänkin asti. Ja joku annikki mun oven takana on vähemmän pelottavaa kuin että jos sinne tulee jehovia:) Mutta et kai kuvittele, että kukaan normaali pitää noita sun yhteiskuntaluokkas ikiluusereita missään ihmisarvossa, joten jopa tuo huoralehmä on kunnianimike tollasille turhille paskasäkeille!!!!!!


      • gagsgfgf
        nixutin65 kirjoitti:

        Tosimiehet taas rohkeesti puskista haukkuvat naisia "huoralehmiksi" ym, edelleenkää ei sitä omaa nimeä uskalleta julkaista kun noita täysin ala-arvoisia vajaamielisiä mielipiteitä suolletaan, pelätään, että sieltä "Annika" tms tulee oven taakse ja äiti ei olekaan puolustamassa omaa aikamiespullapoikaansa kotona vaan huoraamassa tavoilleen uskollisena, voi mikä kauhuskenaario...

        Ethän sinäkään käytä omaa nimeäsi. Olet vaihtanut sitä jo ties monta kertaa. Mikä siinä Juha Valjakkalassa oli niin pahaa, että vaihtaa piti?


      • räiskytin
        nixutin65 kirjoitti:

        Tosimiehet taas rohkeesti puskista haukkuvat naisia "huoralehmiksi" ym, edelleenkää ei sitä omaa nimeä uskalleta julkaista kun noita täysin ala-arvoisia vajaamielisiä mielipiteitä suolletaan, pelätään, että sieltä "Annika" tms tulee oven taakse ja äiti ei olekaan puolustamassa omaa aikamiespullapoikaansa kotona vaan huoraamassa tavoilleen uskollisena, voi mikä kauhuskenaario...

        joo tosimies räiskii hautuumaalla koko perheeltä nirrin pois....


      • Ketjun aloittaja
        HAHAHAHAHAH!!!!! kirjoitti:

        Ja sähän se olet tosimies??!!! Sä et ole muuta kuin pikkuneitihomopetteri, jonka elämä tulisi päättyä pikaisesti koska se on ollut täysin turha tähänkin asti. Ja joku annikki mun oven takana on vähemmän pelottavaa kuin että jos sinne tulee jehovia:) Mutta et kai kuvittele, että kukaan normaali pitää noita sun yhteiskuntaluokkas ikiluusereita missään ihmisarvossa, joten jopa tuo huoralehmä on kunnianimike tollasille turhille paskasäkeille!!!!!!

        Olipas hauska lukea pitkästä aikaa tätä ketjua, tuosta alkuperäisestä viestistäni onkin jo vierähtänyt tovi.. Kova uhoomaan tämä yksi täällä :) Tiesitkö että jokainen ihminen voi muuttua ja jokaisella on arvoa? No näemmä et, mutta sama se minulle. Jäi tosiaan onneksi viimeiseksi reissuksi tuo, nyt elämä hymyilee ja lapsikin tulossa helmikuussa meille. Joten tämä tästä ketjusta sitten hyvää Joulun odotusta vain sinullekkin ylläoleva kirjoittaja :))


    • Hyvä Suomi..

      Oikeaa Puhetta Niksu. Tälläisiä nämä Suomi 24 palstat on. Kaikkea haukutaan ja mikään ei ole hyvin omassa elämässä. Skitsoillaan ja hypitään seinille, kun
      pienikin risahdus kuuluu. Tämäkin on alkujaan vanha viesti. Siksi kirjoitellaan
      kuulumisia tuolla toisella foorumilla. Muista peli kattoa ja leijonat voittoon.
      Tälläisiä nämä peräkammarin pojat on. Niillä ei ole kokemuksia todellisesta elämästä ja luulevat että elämä yleensä on aina ruusuilla tanssimista. Sitä se ei varmasti ole kenelläkään.

    • H.L-67

      Tälle palstalle on pesiytynyt muutama tyyppi jotka ei tiedä esim. vankila elämästä muuta kuin sen mitä on sattunut jostain lehdestä tai jonkun vangin elämänkerran lukemaan...!

    • Wanha ruuna EX

      Pääsin vuonna -75 hämeenlinnan naisvankilaan kun siihen aikaan naisia lusi suomessa n.100 henkeä ja uudehkon talon toinen puoli oli laitettu miesten lusittavaksi.Siis PÄÄSIN sinne rixun kusikongilta...Sellissä oli palju mutta lavuaari sentään mikä oli ylellisyyttä siihen aikaan.Siihen oli hyvä kusta miesten ja laskea vaan kylmää vettä hanasta sen jälkeen.Täytyy vaan sanoa,että se oli hienoa aikaa vanhalle vintiölle kun pääsi oikein ompelimoon duuniin ja sen jälkeen pesulaan.Missään linnassa ei käynyt niin paljon porukkaa kirkossa kuin hämeessä ja miksikö?Naiset ja miehet pääsivät samaan aikaan kuulemaan sanaa vaikkakin eri penkeissä mutta lempi roihui ja kirjeitä vaihdeltiin salaa...Lomilla sitten tavattiin ja pidettiin hauskaa...AA-ryhmäkin oli aina täynnä kun naiset/miehet jakeli kokemuksiaan alkoholismista ja WC:ssa käytiin aina naisen kanssa yhtä aikaa kun ei ollut pamppua kyttäämässä ja ei silloin kuseskeltu vaan...;D

    • tsädääpi

      Nyt Hämeenlinnan touhu on parantunut kun johtaja siellä on vaihtunut. On paljon mukavempaa ja reilumpaa.

    • Anonyymi

      Kannattaa katsoa dokkarisarja Hämeenlinnan uudesta vankilasta Linnassa. Löytyy yleareenasta. Australialaisen Janen tuomio tuntui todellakin väärältä. Uskoin naisen syyttömyyteen. Onneksi on jo vapautunut ja päässyt kotimaahansa. Vankila on aina vankila, vaikka uusikin. Siksi sitä kannattaa välttää. Etenkin näiden äidiksi tulleiden. Jotka vankeus erottaa lapsistaan joskus pitkäksikin ajaksi.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1750
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      5
      1040
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe