Matkavinkit tarpeen

Haaveilija

Olen jo kauan haaveillut matkasta Kambodzhaan ja vuoden vaihteessa saatan unelmani toteuttaa. Voisikosiko joku auttaa neitoa mäessä ja kertoa omia kokemuksiaan mm.
- Mitä reittiä on edullista ja turvallista lentää?
- Milloin pitäisi varata lennot ja onko Phnom Peniin helppo saada lentolippuja jostai välilaskukaupungista? Hinnat about?
- Hotellien hintataso ja siisteys? Suositteletko jotain?
- Minkä pituista matkaa suosittelet?
- Mitkä paikat on ehdottomasti nähtävä? Itsellä mielessä Angkor Watin temppelit.
- Onko missään sielä mahdollista viettää "rantalomaa"?
Kaikki kokemukset ovat tervetulleita, Kiitos ihanat ihmiset!!!

4

1458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kadi

      No niin, eli saavuttiin tuolta juuri kaakkois-aasiasta, cambozankin kautta, joten joitain vinkkejä voin antaa, mutta nekin saattavat olla vajavaisia.
      - Itse otettiin lennot Bangkokiin suomesta (Ebookers) ja jatkettiin siitä sitten matkaa junalla, bussilla ja lentäen. Cambozasta lennettiin Bangkokiin ja lentolipun hinta oli noin 40-80 dollaria, riippuu mistä ostat ja milloin. Lentoyhtiö oli (Thai) Air Asia, halpalentoyhtiö aasiassa, sieltä saat luultavasti halvimmat lennot, mutta kannattaa kysellä muualtakin. Phnom Penin kenttä on ihan hieno, kone oli vain kone, ei mitään hienouksia. ja ihan turvallista, PAITSI! älä ihmeessä jätä mitään arvokasta rinkkaan lentokoneeseen! meiltä lähti kännykät siinä "turvatarkastuksen" yhteydessä ,eli joku lentohenkilökunnasta otti, joten ota kaikki mielestäsi arvokas, jolla voi olla rahallista arvoa mukaan koneeseen. Sitä ei tiedä mitä sielä tapahtuu kun rinkka menee hihnoja pitkin, emmekä oli kuulemma ainoat.
      - Itse majoituttiin guest houseissa, jotka Cambozassa on lähes hotellin tasoa, ainakin Siam reapissa, Phnom penissä sitten laajempi valikoima. Jos guest housea haluat niin edullinen Phnom penissä oli OKAY -guest house. Paikalla on omia hyeenoja jotka iskevät kimmppuusi heti jos kuljet bussilla tai muulla, mutta sen pitäisi suurin osa kuskeista tietää. Hinta oli 5dollaria 2heng. huone pelkällä tuulettimella ja kylmällä vedellä. 10dollaria maksoi hieman paremoi huone, missä ilmastointi ja lämmin vesi. En tiedä millaista majoitusta haet, meille paikka oli hyvä. Ja sielä oli paljon muitakin matkailijoita. Siam Reapissa Shadow of Angor (?) oli todella laadukas guest house, hinta 13 dollaria (tingittiin hinta, oikea n.15d)iso sänky, parveke, ilmastointi, lämmin vesi ym. Siam reap elää turismista, joten sielä on hinnat hieman kalliimmat kuin muualla, mutta eiköhän ne meille ole silti ihan halpoja. Muitakin toki löytyy, 5dollarista 300 dollariin, valinnan varaa on. Ja jos satut menemään low-seasonin aikaan (mitä et varmaan tee) niin varaudu "hyeenoihin" jotka hyökkäävät kimppuusi tarjoten ilmaista kyytiä ja myyvät kaiken näköistä, saattavat olla todella rasittavia. Mutta mitä enemmä nturisteja, sitä vähemmän kiusaavat juuri sinua.
      - Mitä pidempi matka, sitä parempi. Jotkut varaavat siam reappiin ja temppeleille kolmekin päivää, meille yksi päivä oli ok. ja matkoihin varaa tupla kesto suomeen verrattuna, jos liikut bussilla. 100km kestää noin 2 tuntia. Tiet ovat ok kunnossa phnom penin ja siam reapin välillä ja phnom penin ja shilkouville(Rannikolla) välillä, muualla saa pomppuista kyytiä.
      - Phnom penissä ei kovinkaan paljon ole nähtävää, mutta kyllä sielä useamman päivän jaksaa viettää, useimmat. Angoran temppelit on ehdottomasti nähtävä, jos sinne menet. Niiden lisäksi cambozassa ei paljon muuta ole. Olivat muuten todella hienot. Shilkouville on rannikolla, ja sielä voi jossain viettää myös rantalomaa ja snorklailla, ja on kuulemma mukava paikka, itse ei sielä käyty, mutta kehuja kuultiin muilta matkailijoilta.

      Ja olisihan tuota asiaa vaikka kuinkan paljon, mutta säästetään nyt lukijoita hieman. Cambozasta joko tykkää tai sitten ei. Aluksi voi vaikuttaa ei niin kivalta paikailta, mutta on se ihan mukava. Ja muista ihmeessä maistaa Lok lakia, paikallista ruokaa! ja amok, ovat TODELLA hyviä, suurimmassa osassa paikoista.
      Hyvää matkaa!

      • viestiin

        ei ole paljoa lisättävää, mutta suosittelen Pnom Penhissä, samoin kuin muissakin Kaakkois-Aasian kaupungeissa, kaupunkikiertoajelua riksataksilla. Ikävää turistien kannalta että monet kaupungit ovat kieltäneet riksataksit sillä varjolla, että ne tukkivat väylät muulta liikenteeltä. Riksat ovat halpoja ja rauhallisessa poljennossa kaupungin todelliset kasvot paljastuvat paremmin kuin taksin takapenkiltä. Jos löydät hyvän ja luotettavan oloisen kuskin niin tee hänen kanssa diili myös tulevista kyydeistä - luottokuski tuo helpotusta lomailuun kun ei tarvitse koko ajan häslätä ja miettiä millaiseen kyytiin milloinkin joutuu.

        Itse maksoin Vietnam Airlines lipuista Vientiane-Phom Penh 145 USD, halvemmallakin olisi varmasti päässyt mutta otimme liput ensimmäisestä vastaantulevasta matkatoimistosta, tinkimättä.


      • kadi
        viestiin kirjoitti:

        ei ole paljoa lisättävää, mutta suosittelen Pnom Penhissä, samoin kuin muissakin Kaakkois-Aasian kaupungeissa, kaupunkikiertoajelua riksataksilla. Ikävää turistien kannalta että monet kaupungit ovat kieltäneet riksataksit sillä varjolla, että ne tukkivat väylät muulta liikenteeltä. Riksat ovat halpoja ja rauhallisessa poljennossa kaupungin todelliset kasvot paljastuvat paremmin kuin taksin takapenkiltä. Jos löydät hyvän ja luotettavan oloisen kuskin niin tee hänen kanssa diili myös tulevista kyydeistä - luottokuski tuo helpotusta lomailuun kun ei tarvitse koko ajan häslätä ja miettiä millaiseen kyytiin milloinkin joutuu.

        Itse maksoin Vietnam Airlines lipuista Vientiane-Phom Penh 145 USD, halvemmallakin olisi varmasti päässyt mutta otimme liput ensimmäisestä vastaantulevasta matkatoimistosta, tinkimättä.

        eli oikein hyvä huomio! Itse vuokrattiin kuski koko päiväksi 10 dollarilla, heitti meidät koko päivän ympärinsä, ja odotti vaikka satoi kaatamalla, tosin tällöin oli se low-season. Mutta siis samaa mieltä olen että kannattaa ottaa riksataksi (vai mikä se sitten onkaan, mopon perään asennettu perävaunu, yleensä kahdelle? Sama?). Mielummin ne kuin taksit, hinnat sekä itse kuskien takia, jotta saavat hekin jotain elantoa...onhan aina hyvä jättää jotain vierailemaansa maahan.

        ja kuten lentolipuista mainitsin, kertomani hinnat saattavat olla utopistisia, eivätkä voimassa, joten on hyvä varautua maksamaan enemmän...


    • Haaveilija

      Kiitos vinkeistä! Nyt on reissu heitetty ja olihan se ikimuistoinen kokemus. Otettiin meno-paluu Bangkokiin, matka-aikaa 3 vko.
      Bangkokista lennettiin Siem Reapiin. Temppeleillä kierrettiin 3 päivää ja suurimman vaikutuksen tekivät ne viidakon puiden valtaamat, siis raivaamattomat temppelialueet.
      Sieltä jatkettiin veneellä Tonle Sapia pitkin Phnom Peniin. Katsastettiin Kuoleman kentät, Tuol Sleng-kidutuskeskus/vankila, ampumarata, kuninkaan palatsit ja kansallismuseo.
      Bussilla Sihanoukvillen Serendipitybeachille aurinkoa ottamaan ja snorklailemaan. Ja palattiin Bangkokiin meren poikki rajakaupunkiin ja Tratista bussilla Bangkokiin.
      Tästä matkasta kannattikin haaveilla pitkään. Todellakin on mummuna muuisteltavaa!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4995
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe