Moccamaster

Masteri123

Eli kysymykseni koskee moccamaster-kavinkeittimiä. Aikeissa olisi ostaa KB741-mallinen keitin, kokemuksia? Mikä ero on KB741 ja KB741H mallien välillä? Päällisin puolin näyttävät ihan samalta.

31

19789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • osta halvempi

      Moccamaster keittää kyllä hyvää kahvia, mutta on paitsi kallis, myös täysin vanhanaikainen:
      - muotoilu tosi huono, tosin on makuasia
      - hankala puhdistaa, paljon koloja ja irto-osia
      - jättää paljon vettä sisälleen, se ei ole enää raikasta seuraavaa keittoa ajatellen
      - vie paljon tilaa työpöydältä.
      Mieti vielä, katso muitakin merkkejä. Meillä on Moccamaster, enää en ostaisi.

      • moccamasterit

        Eli onko jollain jo käytössä tuollainen uudempi Moccamaster-laite? Tarkoitan joko CD-mallista tai juhlavuosimallista laitetta. Varsinkin juhlavuoden malli jotenkin miellyttää silmää ja on yksinkertainen, ilman turhia klumeluureja. Niitä nyt ei voi mitenkään enää sanoa vanhanaikaisen mallisiksi. Mielestäni myös KB 741 R eli Ferrarin punaisen värinen on todella upea! Ja löytyy sekoittava kansi sekä tippalukko tarvittaessa.


    • make

      Moccamaster keittää kyllä hyvää kahvia, on paitsi kallis, myös tosi pitkäikäinen:
      - muotoilu tosi hieno, tosin on makuasia
      - helppo puhdistaa, kaikki irto-osia
      - jättää vettä sisälleen, se ei ole enää raikasta seuraavaa keittoa ajatellen, mutta niin tekee jokaikinen keitin, (pari ruokalusikallista)
      - ei vie paljon tilaa työpöydältä, tämän keittimen kuuluukin olla näyttävästi esillä
      Mieti vielä, katso muitakin merkkejä. Mulla on Moccamaster, mitään muuta en ostaisi=)

      KB741 ja KB741H:n ero on se, että H-mallissa on erilainen kannu ja automaattinen tippalukko, kun KB741 tippalukko on mekaaninen ja siinä parempi kannu

      • keittimiä

        Moccamaster jättää vettä sisälleen runsaan desilitran, ei siis mitään ruokalusikallista. Ja jos keittää vain vähän kahvia esim.kerran päivässä, niin suuri osa vedestä on vuorokauden seissyt siellä "raikastumassa". Ja jokaikinen keitin ei suinkaan jätä vettä, meillä esim. Siemens tyhjenee täysin. Irrota putket ja käännä keitin ylösalaisin, niin näet. Outoa että artvostat sitä, että Moccamaster vie paljon pöytätilaa.


      • sinäkään
        keittimiä kirjoitti:

        Moccamaster jättää vettä sisälleen runsaan desilitran, ei siis mitään ruokalusikallista. Ja jos keittää vain vähän kahvia esim.kerran päivässä, niin suuri osa vedestä on vuorokauden seissyt siellä "raikastumassa". Ja jokaikinen keitin ei suinkaan jätä vettä, meillä esim. Siemens tyhjenee täysin. Irrota putket ja käännä keitin ylösalaisin, niin näet. Outoa että artvostat sitä, että Moccamaster vie paljon pöytätilaa.

        "Moccamaster jättää vettä sisälleen runsaan desilitran"

        Tasan desilitran. Mittasin nimittäin juuri.

        "Ja jos keittää vain vähän kahvia esim.kerran päivässä, niin suuri osa vedestä on vuorokauden seissyt siellä "raikastumassa""

        Ja jotkut ostavat kuukausia/vuosia pulloissa seisonutta ummehtunutta vettä. Osa vieläpä Lidlistä, jolloin ei tiedä minkä uraanikaivoksen alajuoksulta vesi on otettu.

        "jokaikinen keitin ei suinkaan jätä vettä, meillä esim. Siemens tyhjenee täysin."

        Jep, halppiskeittimet ovat toteutettu yhdellä keittolevyn alapuolella olevalla lämmitysvastuksella ja keittävät veden pois vesikierron tyrehdyttyä. Huonona puolena yksinkertaisessa rakenteessa on se, että sillä ei saada vettä lämmitettyä tarpeeksi kuumaksi (tai saadaan, mutta vesi ehtii liian pitkän kierron vuoksi jäähtyä, ennen kuin osuu kahvipuruihin).

        http://static.howstuffworks.com/gif/coffee-maker6.jpg

        "Moccamaster vie paljon pöytätilaa."

        Ei pidä paikkaansa. Moccamasteri vie erittäin vähän hyötytilaa pöydältä, koska se on syvyyssuunnassa lyhyt. Kun sitä ei tarvitse, sen voi lykätä seinän viereen ja pöydälle jää vielä erinomainen työskentelytila.


      • et tiedä
        sinäkään kirjoitti:

        "Moccamaster jättää vettä sisälleen runsaan desilitran"

        Tasan desilitran. Mittasin nimittäin juuri.

        "Ja jos keittää vain vähän kahvia esim.kerran päivässä, niin suuri osa vedestä on vuorokauden seissyt siellä "raikastumassa""

        Ja jotkut ostavat kuukausia/vuosia pulloissa seisonutta ummehtunutta vettä. Osa vieläpä Lidlistä, jolloin ei tiedä minkä uraanikaivoksen alajuoksulta vesi on otettu.

        "jokaikinen keitin ei suinkaan jätä vettä, meillä esim. Siemens tyhjenee täysin."

        Jep, halppiskeittimet ovat toteutettu yhdellä keittolevyn alapuolella olevalla lämmitysvastuksella ja keittävät veden pois vesikierron tyrehdyttyä. Huonona puolena yksinkertaisessa rakenteessa on se, että sillä ei saada vettä lämmitettyä tarpeeksi kuumaksi (tai saadaan, mutta vesi ehtii liian pitkän kierron vuoksi jäähtyä, ennen kuin osuu kahvipuruihin).

        http://static.howstuffworks.com/gif/coffee-maker6.jpg

        "Moccamaster vie paljon pöytätilaa."

        Ei pidä paikkaansa. Moccamasteri vie erittäin vähän hyötytilaa pöydältä, koska se on syvyyssuunnassa lyhyt. Kun sitä ei tarvitse, sen voi lykätä seinän viereen ja pöydälle jää vielä erinomainen työskentelytila.

        Lidlin pullovedellä ei ole mitään tekemistä Moccamasterin kanssa. Meidän Siemens ei ole mikään halpis-keitin, mutta ei jätä tippaakaan vettä sisälleen. Veden lämpö ei saa nousta yli 96 asteen, koska sitten irtoavat parkkihapot. Olen lukenut Mocamasterin kuumentavan 98 asteeseen, mutta en ole varma. Ja kyllä Moccamaster vie keittimistä ehkä eniten tilaa ja on monine irrrotettavine osineen hankala ja myös vaikeasti puhdistettava. Paljon kulmia ja koloja.
        On pahasti jälkeen jääänyt.


      • tasan desilitran
        sinäkään kirjoitti:

        "Moccamaster jättää vettä sisälleen runsaan desilitran"

        Tasan desilitran. Mittasin nimittäin juuri.

        "Ja jos keittää vain vähän kahvia esim.kerran päivässä, niin suuri osa vedestä on vuorokauden seissyt siellä "raikastumassa""

        Ja jotkut ostavat kuukausia/vuosia pulloissa seisonutta ummehtunutta vettä. Osa vieläpä Lidlistä, jolloin ei tiedä minkä uraanikaivoksen alajuoksulta vesi on otettu.

        "jokaikinen keitin ei suinkaan jätä vettä, meillä esim. Siemens tyhjenee täysin."

        Jep, halppiskeittimet ovat toteutettu yhdellä keittolevyn alapuolella olevalla lämmitysvastuksella ja keittävät veden pois vesikierron tyrehdyttyä. Huonona puolena yksinkertaisessa rakenteessa on se, että sillä ei saada vettä lämmitettyä tarpeeksi kuumaksi (tai saadaan, mutta vesi ehtii liian pitkän kierron vuoksi jäähtyä, ennen kuin osuu kahvipuruihin).

        http://static.howstuffworks.com/gif/coffee-maker6.jpg

        "Moccamaster vie paljon pöytätilaa."

        Ei pidä paikkaansa. Moccamasteri vie erittäin vähän hyötytilaa pöydältä, koska se on syvyyssuunnassa lyhyt. Kun sitä ei tarvitse, sen voi lykätä seinän viereen ja pöydälle jää vielä erinomainen työskentelytila.

        tasan desilitran se Moccamaster jättää vettä, eli EI YLI desilitran, mutta ei myöskään ruokalusikallista kuten joku väitti. Tippalukot ovat muuten kaikki tarpeettomia ja epähygienisiä!


      • elämäntapa
        keittimiä kirjoitti:

        Moccamaster jättää vettä sisälleen runsaan desilitran, ei siis mitään ruokalusikallista. Ja jos keittää vain vähän kahvia esim.kerran päivässä, niin suuri osa vedestä on vuorokauden seissyt siellä "raikastumassa". Ja jokaikinen keitin ei suinkaan jätä vettä, meillä esim. Siemens tyhjenee täysin. Irrota putket ja käännä keitin ylösalaisin, niin näet. Outoa että artvostat sitä, että Moccamaster vie paljon pöytätilaa.

        Tosi Moccamaster friikki laittaa heti kanssa kolme 20 centtistä (tietenkin jos on 20 pennisiä tallella niin niitä)pannun alle niin kahvi maistuu just sopivalta viellä klo 23.45 kun sen on keittänyt jo aamupäivällä klo 11.04 ;-) Eikä tarvi pelätä mitään itsestään toimivia ajastimia jotka pätkäsis pannun pois tulilta.


      • ...............
        et tiedä kirjoitti:

        Lidlin pullovedellä ei ole mitään tekemistä Moccamasterin kanssa. Meidän Siemens ei ole mikään halpis-keitin, mutta ei jätä tippaakaan vettä sisälleen. Veden lämpö ei saa nousta yli 96 asteen, koska sitten irtoavat parkkihapot. Olen lukenut Mocamasterin kuumentavan 98 asteeseen, mutta en ole varma. Ja kyllä Moccamaster vie keittimistä ehkä eniten tilaa ja on monine irrrotettavine osineen hankala ja myös vaikeasti puhdistettava. Paljon kulmia ja koloja.
        On pahasti jälkeen jääänyt.

        "Veden lämpö ei saa nousta yli 96 asteen, koska sitten irtoavat parkkihapot."

        Näitä absoluuttisen oikeita mielipiteitä on huvittava seurata. Esimerkiksi Tekniikan Maailman edellisessä kahvinkeitinvertailussa mainittiin tekstiosuudessa "ihannelämpötilaksi" 94 astetta. Kuitenkin vertailun parhaimmat kahvit tulivat keittimillä (Moccamaster, Nordica, Siemens), jotka lämmittivät veden 98 asteiseksi. Että se siitä 96:n asteen raja-arvosta.

        Heikkolaatuinen skannaus vertailusta:

        http://www.moccamaster.fi/files/moccamaster/moccis_tiedostot/tm_testivoitto0606.pdf


      • oikea raja
        ............... kirjoitti:

        "Veden lämpö ei saa nousta yli 96 asteen, koska sitten irtoavat parkkihapot."

        Näitä absoluuttisen oikeita mielipiteitä on huvittava seurata. Esimerkiksi Tekniikan Maailman edellisessä kahvinkeitinvertailussa mainittiin tekstiosuudessa "ihannelämpötilaksi" 94 astetta. Kuitenkin vertailun parhaimmat kahvit tulivat keittimillä (Moccamaster, Nordica, Siemens), jotka lämmittivät veden 98 asteiseksi. Että se siitä 96:n asteen raja-arvosta.

        Heikkolaatuinen skannaus vertailusta:

        http://www.moccamaster.fi/files/moccamaster/moccis_tiedostot/tm_testivoitto0606.pdf

        sehän on täysin tutkittu juttu, yli 96 astetta irrottaa kitkerät ja epäterveelliset parkkihapot.
        Tekniikan Maailman testit ovat yleensä kai aika luotettavia, paitsi kaikki kodinkoneiiin liittyvät aika heppoisia ja varsinkin viime kahvinkeitintestissä oli monia selviä virheitä.
        Moccamasteriin en ota kantaa.


      • sitten
        oikea raja kirjoitti:

        sehän on täysin tutkittu juttu, yli 96 astetta irrottaa kitkerät ja epäterveelliset parkkihapot.
        Tekniikan Maailman testit ovat yleensä kai aika luotettavia, paitsi kaikki kodinkoneiiin liittyvät aika heppoisia ja varsinkin viime kahvinkeitintestissä oli monia selviä virheitä.
        Moccamasteriin en ota kantaa.

        Miksi sitten 98-asteisella vedellä toimivat keittimet tekivät aistinvaraisesti arvioiden parhaimman makuista kahvia?

        Itse väitän, että kyseessä on mittalaitteiden epätarkkuus. 96:n asteen keksijällä on mittari näyttänyt silloin sitä ja nyt TM:ssä optimikeittimien vesi oli 98 asteista TM:n mittalaitteen mukaan.

        Koska Mokkamaster on suunniteltu tekemään parhaimman makuista kahvia, niin se ei lämmitä vettä liian kuumaksi. Jos se vesi on sitten 98 astetta lämmintä, niin se on silloin paras lämpötila kahvin valmistukseen. Siinä lämpötilassa ei kahvista irtoa mitään kitkerää. On aivan turha edes väittää mitään muuta.

        Mitäs virheitä TM:n kahvinkeitinvertailussa oli? Ainahan niistä vertailuista on jälkikäteen mussutettu, jos oma merkki ei ole pärjännyt.


      • tietolähde
        sitten kirjoitti:

        Miksi sitten 98-asteisella vedellä toimivat keittimet tekivät aistinvaraisesti arvioiden parhaimman makuista kahvia?

        Itse väitän, että kyseessä on mittalaitteiden epätarkkuus. 96:n asteen keksijällä on mittari näyttänyt silloin sitä ja nyt TM:ssä optimikeittimien vesi oli 98 asteista TM:n mittalaitteen mukaan.

        Koska Mokkamaster on suunniteltu tekemään parhaimman makuista kahvia, niin se ei lämmitä vettä liian kuumaksi. Jos se vesi on sitten 98 astetta lämmintä, niin se on silloin paras lämpötila kahvin valmistukseen. Siinä lämpötilassa ei kahvista irtoa mitään kitkerää. On aivan turha edes väittää mitään muuta.

        Mitäs virheitä TM:n kahvinkeitinvertailussa oli? Ainahan niistä vertailuista on jälkikäteen mussutettu, jos oma merkki ei ole pärjännyt.

        Internet on täynnä kahvitietoutta. Kaikki kertovat että 96 astetta on yläraja. Tässä kolme esimerkkiä, yksi niistä on Moccamasterin oma:

        Kahvikirjasta: “Nykyisten kahvinkeittimien vettä ei lämmitetä kiehuvan kuumaksi. Kahvikirja kertoo syyn: kahvin aromit liukenevat veteen jo 90 asteen lämmössä, mutta 97 asteen kuumuus alkaa huonontaa kahvin makua (Kasanen ja Salonen 1972, s. 21).

        Moccamasterin omalta nettisivulta kopioitu: “Nopea ja tehokas keittovastus lämmittää veden tarkasti 92-96 asteiseksi, mikä irrottaa kahvijauheesta sen hyvät aromit. Kylmempi vesi ei saa irti kahvin aromeja, kuumempi taas irrottaa kitkerät parkkihapot”

        Paahtimoyhdistyksen nettisivuilta (www.kahvi.net) Käytä hyvälaatuista kahvinvalmistusautomaattia, joka kuumentaa veden 92-96 °C:n lämpötilaan. Riittävän kuuma vesi irrottaa kahvista parhaiten juuri sen oikeat maku- ja aromiaineet kahvijuomaan.

        Vai onko niin, että oma tietosi on sittenkin aina oikeampi?


      • edelleen
        tietolähde kirjoitti:

        Internet on täynnä kahvitietoutta. Kaikki kertovat että 96 astetta on yläraja. Tässä kolme esimerkkiä, yksi niistä on Moccamasterin oma:

        Kahvikirjasta: “Nykyisten kahvinkeittimien vettä ei lämmitetä kiehuvan kuumaksi. Kahvikirja kertoo syyn: kahvin aromit liukenevat veteen jo 90 asteen lämmössä, mutta 97 asteen kuumuus alkaa huonontaa kahvin makua (Kasanen ja Salonen 1972, s. 21).

        Moccamasterin omalta nettisivulta kopioitu: “Nopea ja tehokas keittovastus lämmittää veden tarkasti 92-96 asteiseksi, mikä irrottaa kahvijauheesta sen hyvät aromit. Kylmempi vesi ei saa irti kahvin aromeja, kuumempi taas irrottaa kitkerät parkkihapot”

        Paahtimoyhdistyksen nettisivuilta (www.kahvi.net) Käytä hyvälaatuista kahvinvalmistusautomaattia, joka kuumentaa veden 92-96 °C:n lämpötilaan. Riittävän kuuma vesi irrottaa kahvista parhaiten juuri sen oikeat maku- ja aromiaineet kahvijuomaan.

        Vai onko niin, että oma tietosi on sittenkin aina oikeampi?

        "Vai onko niin, että oma tietosi on sittenkin aina oikeampi?"

        Kyllä minäkin olin viimeiseen TM:n testiin asti siinä uskossa, että 96 astetta olisi ehdoton maksimi. Mutta kun vertailun paras kahvi tuli mittaustuloksella 98 astetta, niin pakkohan se siihen on uskoa. Juon itsekin tällä hetkellä testivoittajalla tehtyä kahvia ja hyvää on. Sitä en tiedä onko vesi ollut pudotessaan 96 tai 98 asteista. Tai jotain muuta. Pitänee mitata.

        Kannattaisihan ne mittarit kalibroida.


      • 96-98
        edelleen kirjoitti:

        "Vai onko niin, että oma tietosi on sittenkin aina oikeampi?"

        Kyllä minäkin olin viimeiseen TM:n testiin asti siinä uskossa, että 96 astetta olisi ehdoton maksimi. Mutta kun vertailun paras kahvi tuli mittaustuloksella 98 astetta, niin pakkohan se siihen on uskoa. Juon itsekin tällä hetkellä testivoittajalla tehtyä kahvia ja hyvää on. Sitä en tiedä onko vesi ollut pudotessaan 96 tai 98 asteista. Tai jotain muuta. Pitänee mitata.

        Kannattaisihan ne mittarit kalibroida.

        Päätin sitten tehdä pari pikamittausta. Mittarina käytin yleismittaria, jossa on k-tyypin lämpöanturi. Keitin ensin kattilassa vettä tarkastaakseni mittarin näyttämän 100:ssa asteessa. Näyttämä vaihteli 99-100:n asteen välillä.

        Moccamasterista mittasin maksimissaan 98-astetta, kun anturi oli kiinnitetty heti vedenulostuloreijän kohdalle. 3-4cm sen alapuolelta mitattuna mittari kävikin enää parhaillaan 96:ssa.

        Vesihän tulee laitteesta "pulssimaisesti", joten täysin tieteellisesti pätevä ei tuo mittaukseni tietenkään ole, koska yleismittari ei välttämättä ehdi reagoida tarpeeksi nopeasti lämpötilan muutoksiin. Mutta saattaa olla, että vesi ehtii jäähtyä juuri sen pari astetta pudotessaan kahvijauheen päälle, jolloin uuttaminen tapahtuisi enää siinä 96:n asteen lämpötilassa.


      • sinä oikeassa
        edelleen kirjoitti:

        "Vai onko niin, että oma tietosi on sittenkin aina oikeampi?"

        Kyllä minäkin olin viimeiseen TM:n testiin asti siinä uskossa, että 96 astetta olisi ehdoton maksimi. Mutta kun vertailun paras kahvi tuli mittaustuloksella 98 astetta, niin pakkohan se siihen on uskoa. Juon itsekin tällä hetkellä testivoittajalla tehtyä kahvia ja hyvää on. Sitä en tiedä onko vesi ollut pudotessaan 96 tai 98 asteista. Tai jotain muuta. Pitänee mitata.

        Kannattaisihan ne mittarit kalibroida.

        Tässä joitakin tutkimuslähteitä kahvinkeittimien oikeasta lämpötilasta:
        - Gottlob Widmann, saksalainen kahvinkeittimen keksijä ja kehittäjä
        - Melitta, suodatinpaperien valmistaja
        - Paulig, johtava suomalainen kahviyhtiö
        - Moccamaster, hollantilainen kahvinkeitin
        - Kahvikirja
        Kaikki nämä ilmoittavat maksimilämpötilaksi 96 astetta, koska sitä kuumemmsaa parkkkihapot irtoavat. Nämä kaikki ovat siis väärässä.
        Vain sinä ja joku aistinvarainen makutesti ovat siis oikeassa. Kumma juttu.


      • liian kuuma
        elämäntapa kirjoitti:

        Tosi Moccamaster friikki laittaa heti kanssa kolme 20 centtistä (tietenkin jos on 20 pennisiä tallella niin niitä)pannun alle niin kahvi maistuu just sopivalta viellä klo 23.45 kun sen on keittänyt jo aamupäivällä klo 11.04 ;-) Eikä tarvi pelätä mitään itsestään toimivia ajastimia jotka pätkäsis pannun pois tulilta.

        Moccamaster pitää kahvin liian kuumana, vaikka ainakin meidän keittimessä on jopa kaksiasentoinen kytkin lämpölevylle. Pienimmällälkin teholla pakko käyttää kolikkokonstia, muutoin kahvi muuttuu väkevän kitkeräksi, vesi siitä kai haihtuu? Enää en kyllä Moccamasteria ostaisi, on fiksumpiakin keittimiä ja silti halvempia.


      • näin on
        liian kuuma kirjoitti:

        Moccamaster pitää kahvin liian kuumana, vaikka ainakin meidän keittimessä on jopa kaksiasentoinen kytkin lämpölevylle. Pienimmällälkin teholla pakko käyttää kolikkokonstia, muutoin kahvi muuttuu väkevän kitkeräksi, vesi siitä kai haihtuu? Enää en kyllä Moccamasteria ostaisi, on fiksumpiakin keittimiä ja silti halvempia.

        Ei sitä kahvia ole tuntitolkulla tarkoitettu säilytettäväksi siinä lämpölevyllä. Itse en mielelläni yli 15 minuuttia vanhempaa kahvia edes juo, koska oli keitin mikä hyvänsä niin kahvin maku muuttuu. TM:n vertailuissa oli mitattu kahvin lämpötila 30 min kuluttua valmistuksesta. Arvot vaihtelivat 82-88 asteen välillä ja suurimmassa osassa keittimiä se oli vähintään 87 astetta.

        Jos Moccamasteria paremman kahvinkeittimen haluaa, niin onkin ostettava sitten joku laitoskeitin. Onneksemme Moccamaster valmistaa muuten niitäkin.


      • elämäntapa
        näin on kirjoitti:

        Ei sitä kahvia ole tuntitolkulla tarkoitettu säilytettäväksi siinä lämpölevyllä. Itse en mielelläni yli 15 minuuttia vanhempaa kahvia edes juo, koska oli keitin mikä hyvänsä niin kahvin maku muuttuu. TM:n vertailuissa oli mitattu kahvin lämpötila 30 min kuluttua valmistuksesta. Arvot vaihtelivat 82-88 asteen välillä ja suurimmassa osassa keittimiä se oli vähintään 87 astetta.

        Jos Moccamasteria paremman kahvinkeittimen haluaa, niin onkin ostettava sitten joku laitoskeitin. Onneksemme Moccamaster valmistaa muuten niitäkin.

        No onneksi mulla ei paljon tota kavia kulu.
        Ja voihan sen pannun tosiaan laittaa pois päältä
        ja lämmittää sitten myöhemmin mikrossa mutta sillon
        pitää kyllä laittaa jo vähän maitoa sekaan.Mielummin hyla kun se on niin makeeta niin ei tarvi käyttää sokeria ;-)


      • kyllä löytyy
        näin on kirjoitti:

        Ei sitä kahvia ole tuntitolkulla tarkoitettu säilytettäväksi siinä lämpölevyllä. Itse en mielelläni yli 15 minuuttia vanhempaa kahvia edes juo, koska oli keitin mikä hyvänsä niin kahvin maku muuttuu. TM:n vertailuissa oli mitattu kahvin lämpötila 30 min kuluttua valmistuksesta. Arvot vaihtelivat 82-88 asteen välillä ja suurimmassa osassa keittimiä se oli vähintään 87 astetta.

        Jos Moccamasteria paremman kahvinkeittimen haluaa, niin onkin ostettava sitten joku laitoskeitin. Onneksemme Moccamaster valmistaa muuten niitäkin.

        tavallisistakin keittimistä, on se Moccamaster niin vanhanaikainen ja kolho peli, vaikka kohtalaisen hyvää kahvia keittääkin. Mutta niin tekevät monet muutkin - ja halvemmat.


      • paremmista
        kyllä löytyy kirjoitti:

        tavallisistakin keittimistä, on se Moccamaster niin vanhanaikainen ja kolho peli, vaikka kohtalaisen hyvää kahvia keittääkin. Mutta niin tekevät monet muutkin - ja halvemmat.

        Kertoisitko joitakin esimerkkejä "paremmista" keittimistä, niin voidaan spekuloida enemmän.


      • coffeeman
        ............... kirjoitti:

        "Veden lämpö ei saa nousta yli 96 asteen, koska sitten irtoavat parkkihapot."

        Näitä absoluuttisen oikeita mielipiteitä on huvittava seurata. Esimerkiksi Tekniikan Maailman edellisessä kahvinkeitinvertailussa mainittiin tekstiosuudessa "ihannelämpötilaksi" 94 astetta. Kuitenkin vertailun parhaimmat kahvit tulivat keittimillä (Moccamaster, Nordica, Siemens), jotka lämmittivät veden 98 asteiseksi. Että se siitä 96:n asteen raja-arvosta.

        Heikkolaatuinen skannaus vertailusta:

        http://www.moccamaster.fi/files/moccamaster/moccis_tiedostot/tm_testivoitto0606.pdf

        Luepa tuo ketju:
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=98&conference=4000000000000029&posting=22000000036516426

        Moccamaster kuumentaa liikaa ja tekee siksi kitkerää kahvia.


    • VÄRI

      moccamasterissa teidän mielestänne tällä hetkellä tuossa KB741-sarjan malleissa?! Olen ostamassa laitteen, mutta ongelmani on väri; hopean väreistä näkyy sormenjäljet herkästi, kiiltävä kulta kait "in" nyt, ferrarin punainen "kuuminta hottia" kuten mustavalkoinenkin? Pitäisi ajatella, että se laite kestää iätajat ja ettei väriin helposti kyllästyisi, sopisi eri keittiöväreihin jne...

      • ole häpeä

        Ainakaan minä en ole kokenut hopean väristä hankalaksi. En ilmeisesti sitten käsittele laitetta "peltiosista", kun ei sormenjälkiä ole näkyvissä.


      • kahvinkeittimiin

        kuten kännyköissäkin on! Miksi pitää jaksaa katsoa samaa keitintä vuodesta toiseen kun voisi olla vaihtokuoret :)


      • ostin

        ja hieno on sekä hyvää kahvia tulee!


      • sulle
        ostin kirjoitti:

        ja hieno on sekä hyvää kahvia tulee!

        Kun on Moccamaster, niin ei tarvitse koskaan arpoa minkä makuista juomaa tulee. Riittää, kun pitää huolen siitä, että käytetty kahvijauhe on tuoretta ja hyvälaatuista.

        Hyviä kahvihetkiä.


      • coffeeman
        sulle kirjoitti:

        Kun on Moccamaster, niin ei tarvitse koskaan arpoa minkä makuista juomaa tulee. Riittää, kun pitää huolen siitä, että käytetty kahvijauhe on tuoretta ja hyvälaatuista.

        Hyviä kahvihetkiä.

        "Kun on Moccamaster, niin ei tarvitse koskaan arpoa minkä makuista juomaa tulee."

        Ei niin. Aina kitkerää, koska vesi on liian kuumaa. Vanha Philips Cafe Roma valmistaa paremman makuista kahvia. Moccamaster on legendaarinen, näyttävä ja mekaanisesti laadukas, mutta en anna sen hämätä itseäni. Vain maku merkitsee.

        Moccamaster keittää kitkerää kahvia.
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=98&conference=4000000000000029&posting=22000000036516426


    • Kahvinjuoja minäkin

      Punaisesta moccamasterista haaveilen minäkin...

      Mutta siis varsinainen asiani oli, että kahvinhan voi tietenkin kaataa termoskannuun heti sen valmistuttua. Hyvälaatuisessa termarissa säilyy kahvi juomakelpoisena jopa 12 h ;)

      • blackdiamond1983

        Itselläni on n. kaksi vuotta vanha cd-mallinen hopeanvärinen moccamaster päivittäisessä käytössä. Hinta-laatusuhde on mielestäni melko huono. Kannu kusee pitkin kylkeä, tippalukko päästää aina yhden tai useamman tipan kuumennuslevylle. Nämä ominaisuudet voisi vielä sietää mutta fiksu hollannikas on suunnitellut kuumennuslevyn vaaleaksi, joten jokaikinen kahvitippa paistuu siinä kauniin ruskeaksi kerrokseksi sekä levyyn että kannuun. Nyt vasta tajuan kuinka huono on läpinäkyvä vesisäiliö: se kellastuu ja puhdistus on mahdotonta. Keitin on kuin rakennussarja, joka kerran kun keittää kahvia sen saa purkaa ja koota uudelleen, kondenssivesi valuu kansista pitkin pöytää, sillä johonkin nekin on koottaessa pakko laskea. Todella hankalaa kun vertaa esim. Philipsin käännettävään suodatinpussitelineeseen. Masterini vie myös todella tilaa pöydältä, edelleen vertaan Philipsiin joka on "kasvot eteenpäin" eikä "sivuttain". Myös automaattisen virrankatkaisun pitäisi näin kalliissa laitteessa olla itsestäänselvyys. On myös typerää ettei ylimääräistä johtoa saa mihinkään. Kaiken tämän jälkeen olen päättänyt että mokkis saa lähteä ja tilalle tulee Philipsin termoskeitin. Kahvin mausta en välitä vaikkei olisikaan yhtä hyvää sillä itse en kahvia juo, mutta mokkiksen jälkiä joudun joka päivä siivoamaan.


      • blackdiamond1983
        blackdiamond1983 kirjoitti:

        Itselläni on n. kaksi vuotta vanha cd-mallinen hopeanvärinen moccamaster päivittäisessä käytössä. Hinta-laatusuhde on mielestäni melko huono. Kannu kusee pitkin kylkeä, tippalukko päästää aina yhden tai useamman tipan kuumennuslevylle. Nämä ominaisuudet voisi vielä sietää mutta fiksu hollannikas on suunnitellut kuumennuslevyn vaaleaksi, joten jokaikinen kahvitippa paistuu siinä kauniin ruskeaksi kerrokseksi sekä levyyn että kannuun. Nyt vasta tajuan kuinka huono on läpinäkyvä vesisäiliö: se kellastuu ja puhdistus on mahdotonta. Keitin on kuin rakennussarja, joka kerran kun keittää kahvia sen saa purkaa ja koota uudelleen, kondenssivesi valuu kansista pitkin pöytää, sillä johonkin nekin on koottaessa pakko laskea. Todella hankalaa kun vertaa esim. Philipsin käännettävään suodatinpussitelineeseen. Masterini vie myös todella tilaa pöydältä, edelleen vertaan Philipsiin joka on "kasvot eteenpäin" eikä "sivuttain". Myös automaattisen virrankatkaisun pitäisi näin kalliissa laitteessa olla itsestäänselvyys. On myös typerää ettei ylimääräistä johtoa saa mihinkään. Kaiken tämän jälkeen olen päättänyt että mokkis saa lähteä ja tilalle tulee Philipsin termoskeitin. Kahvin mausta en välitä vaikkei olisikaan yhtä hyvää sillä itse en kahvia juo, mutta mokkiksen jälkiä joudun joka päivä siivoamaan.

        Nyt on pöydällä uusi Philips Therminox HD 7546/20. Ei kuse, ei tiputa, on lähes yhtä nopea kuin mokkis ja kahvi on kylmään termariin tiputettuna jopa 5 celsiusastetta kuumempaa kuin vanhassa keittimessä. Olen erittäin tyytyväinen.


    • Kiertäkää kaukaa

      Täysin pazka laite, suodatinosa oikea suunittelun peräreikä.Toimimaan ei saa, vaikka joka käytön jälkeen puhdistaa.Huolto ei anna vastauksia, vaikka kaikki tiedot antaa sarjanumeroita myöden.
      Jopa alle kahdenkympin tarjouskeitin on parempi kuin ylimainostettu master rutjake.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua

      Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊
      Ikävä
      92
      1413
    2. Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta

      Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi
      Maailman menoa
      184
      1380
    3. Hei rakas mies. Olisi yksi kysymys, mielellään rehellinen vastaus edes täällä..

      Mitä sinä minusta haluat?
      Ikävä
      76
      1165
    4. Oletko koskaan suuttunut jostain kaivatullesi?

      Mitä hän teki tai mitä tapahtui, mistä suutuit?
      Ikävä
      89
      1106
    5. j miehelle

      Mitä meille oikein tapahtui?
      Ikävä
      82
      971
    6. Tekis mieli tulla rakastelemaan sua nyt heti

      Heti eikä kolmastoista päivä.
      Ikävä
      81
      965
    7. Me emme...

      Näe, emmekä kuule toisiamme. Ajattelen silti sinua joka päivä💔
      Ikävä
      39
      942
    8. Kelloniemeltä harvinaisen lapsellista käytöstä valtuustossa

      Olipa harvinaisen ala-arvoinen esitys kelloniemeltä valtuustossa. Alkoi Nivalaa oikein matkimalla matkimaan siteeratessa
      Kemijärvi
      66
      885
    9. Satonen Kelaan, on paras mies ?

      Kukaan ei ole tehnyt enemmän Kelalle asiakkaita kuin Satonen kokoomuksineen, näin ollen täyttänee paikan edellytykset v
      Kansallinen Kokoomus
      61
      845
    10. Korjaamo Kiesifix

      Hei. Kävin viime viikolla tuolla korjaamolla, siistiä oli mutta yksi asia jäi mieleen!Joitakin jätkiä istui ja katseli/
      Oulainen
      5
      841
    Aihe