5-vuotiaan mitat

äippä

eli minkä pituisia teidän 5-vuotiaat ovat? Mitä neuvolassa "pitää osat" tehdä? Meillä pikku-ukko 104cm ja 16kg.

21

13199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lai-ne

      oli 5-vuotisneuvolassa tasan vuosi sitten 118 cm ja 18,8 kg.

      täällä espoossa ainakin viisivuotistarkastus on sellainen että lapsi on siinä ilman äitiä neuvolatädin kanssa noin tunnin ja tekee erilaisia tehtäviä jotka mittaavat erilaisia taitoja.

      sitten on myös erikseen lääkärintarkastus.

      ei voi sanoa yksiselitteisesti mitä lapsen pitää osata tehdä. omallani oli puutteita joidenkin kuvioiden jäljentämisessä ja tästä syystä käytiin toimintaterapeutilla arviossa mutta mitään kummempaa ei löytynyt. poika ei vaan ole koskaan piirtänyt mitään.

      eli erilaisia taitoja testataan ja tämähän on samalla ainakin täällä espoossa se tarkastus että jos jotain suuria vaikeuksia jossain kohdin löytyy voidaan esikoulun aloitusta siirtää vuodella.

    • 007

      kaveri täälläkään. 5v.neuvolassa mitat 104,5 cm ja 15.6 kg. Mutta maasta se pienikin ponnistaa :)
      Neuvolassa tehdään erilaisia tehtäviä, jotka mittaavat jo osaltaan koulukypsyyttä. Ja ainakin meidän kunnassa ne lapset, joilla äännevirheitä saavat lähetteen puheterapiaan.

    • Pikkuinen äiti

      Meidän jässikkä on n. 122 cm ja painaa yli 26 kiloa (on pikkuisen tanakka, muttei lihava). Kaveri on vahva kuin härkä, kesälläkin kantoi tiiliä isänsä kanssa grillikatosta tehdessä.

      On aina ollut kova syömään, syö kaikkea salaatista hanhenmaksaan (on sitäkin maistanut ja tykännyt) ja homejuustoon... Herkkuja täytyy rajoittaa, ymmärtää sen itsekin, syö mielellään esim. pullan sijaan hedelmiä, ettei pääse lihomaan.

      Hienomotoriikka on oikein ok, osaa kirjoittaa nimensä pienillä ja sievillä kirjaimilla ja on hyvä piirtämään pieniäkin yksityiskohtia.

      "Iso" motoriikka on hieman alikehittynyt, ei osaa esim. hypätä yhdellä jalalla kuin kerran, eikä ole kovin taitava kiipeämään. Pyöräilee vielä apupyörien kanssa, kun tasapaino ei ole paras mahdollinen.

      Tietokonetta on käyttänyt jo kaksi vuotta, pelailee Muumi-pelejä ja netistä löytyviä esim. Tomi traktori tai Puuha-Pete -pelejä ja väritysjuttuja. On tosi taitava, osaa kopioida juttuja ja tulostaa ym. Osaa hieman lukea, on oppinut joitakin englanninkielisiä sanojakin lukemaan itsekseen... Samoin jostain sivustolta oppi laskemaan numerot 1-10 englanniksi! Pää on aika terävä...

      Ollaan vasta kanssa menossa neuvolaan vaikka synttärit olivat jo vähän aika sitten. Eiköhän tuo
      siellä kuitenkin pärjää!

      • iso äiti??

        Meillä poika täytti juuri 5v, painaa 26 kiloa ja on 117cm pitkä. Neuvolassa haukuttiin että on lihava, vaikka ei ole vatsaa yhtään, tai ylimääräistä ei ole yhtään. Lihakset painavat... Kovin on kova touhuamaan, pihaleikit ja kiipeilyt puissa on lempitouhuja, pelailee tietokeella pelejä. ei vielä osaa kirjoittaa kuin oman nimensä, mutta kovasti harjoittelee kirjaimia ja osan jo osaakin. En ole itse painosta ollenkaan huolissaan kun on liikuva lapsi... Kyllä sen sitten huomaa kun tulee liikaa kiloja...


    • äitsykkäliini

      110cm ja 17kg

    • ???

      jokainen on tietysti yksilö ja näin, en nyt aio enkä halua puuttua siihen, mutta tuli vaan mieleen....

      jotta meillä taitaa olla varsin pitkä poika tulossa kun kaveri täyttää kuukauden päästä 4-vuotta ja on NYT 106 cm pitkä ja painaa tuon 16 kg.... tosin, isänsä on 185 pitkä mutta minä olen vain 165 cm.

      mutta kukin omalla tavallaan. ellei vanhemmatkaan ole mitään 180 senttisiä, niin tuskin jälkikasvukaan =)

    • .....

      Meillä tyttö 112cm ja 19kg..
      Neuvolassa testattiin piirtämistä (oma kuva, neliö risti, ympyrä ym.) värien tuntemusta, laskemista, ohjeiden perusteella asioiden tekemistä esim. lapselle annetaan ohjeita: laita paperi pöydälle, kynä paperin viereen ja kumi paperin päälle. Sitten annettiin lupa tehdä niin ja katsottiin muistaako lapsi ohjeet..
      Moraalisia kysymyksiä oli kans, esim. että miksi toista ei saa lyödä tms..

    • 115 cm ja 15 kg.

      Erilaisia taitoja testattiin liikuntaan, motoriikkaan ja kädentaitoihin liittyen. Ei ollut mitään huomauttamista, niin en enää muista kun kesällä kävimme.

      • enniw

        Meidän tyttö ei ole vielä neljää täyttänyt ja juuri mittasin pituuden= 111cm!


      • ohhohhoi
        enniw kirjoitti:

        Meidän tyttö ei ole vielä neljää täyttänyt ja juuri mittasin pituuden= 111cm!

        Meillä poika vasta 3,5 vuotias ja mittasin juuri 150cm ja 80kg!!
        hehheh taitaa tulla iso jässikkä!


      • -
        ohhohhoi kirjoitti:

        Meillä poika vasta 3,5 vuotias ja mittasin juuri 150cm ja 80kg!!
        hehheh taitaa tulla iso jässikkä!

        ilmiselvä trolli


    • dfeaddf

      meillä tyttö 119.2 cm ja 28 kg. eikä neuvola sanonut likkaa lihavaksi. ei hänellä ole läskiä tai saati mahaa.
      ja hänen 5 vuotis tarkastus oli kyseessä. meillä on pitkä likka

      • sdjklgdslkdgskj

        Mulla on 5-vuotias tyttö, 118 cm ja 18 kiloa. Keskivertoa hieman hoikempi ja pidempi, mutta jos tyttösi painaa 10 kg enemmän kuin omani ja edelleen on normaalin kirjoissa niin ihmettelen. Onko painolukema kirjoitettu väärin tuossa?


      • äippäx
        sdjklgdslkdgskj kirjoitti:

        Mulla on 5-vuotias tyttö, 118 cm ja 18 kiloa. Keskivertoa hieman hoikempi ja pidempi, mutta jos tyttösi painaa 10 kg enemmän kuin omani ja edelleen on normaalin kirjoissa niin ihmettelen. Onko painolukema kirjoitettu väärin tuossa?

        meillä poika (nyt 4,5v) oli 4 vuotis neuvolassa 108 cm ja 20 kiloa,ja kaikin puolin sopusuhtainen,myös neuvolan mielestä.eikä ole edes tanakka,mutta aika liikkuvainen->lihaksikas.ja kaverin tyttö oli kolme vuotis neuvolassa 101 cm ja 16 kiloa,eikä ole myöskään lihava.kaikilla on omanlaisensa ruumiinrakenne,joten ei pidä tuijottaa pituus/paino mittoihin.


    • 14+11

      Meillä poika, joka tällä on hetkellä kolmasluokkalainen, oli 5-vuotiaana 111,5 cm ja painoi tuolloin 17,4 kg. Nyt hän oli koulun terveystarkastuksessa 138,5 cm ja 28 kg. Poika on aina ollut hoikkarakenteinen, eikä siihen ole juurikaan kiinnitetty huomiota neuvolassa, koska on kuitenkin normaalipainoinen. Ainoastaan se on ollut tärkeää, että kasvu on ollut tasaista.

    • saamelainen10

      Heippa "jässikät"!!

      Olen tekemässä pojanpojalleni "autoa", mutta en löydä, tai en kehtaa kysyä, mitkä ovat ovat mittasuhteet 5-10 vuotiaalla poikalapsella, mie tarkoitan ohjaamoa, jotta kaikki vimpstaakelit oisi hallittavissa. Itse olen tavallinen saamelaismies n.172 l. kohtuullisen pienikokoinen. Kyseessä on kylläkin "sähköauto", johon tulee kaukosäätöinen hätäpysäytin.

    • periytyy

      http://www.sairaslapsi.com/lapsen-kasvu

      ihan kiva keskustella asiasta johon ei voi mitenkään vaikuttaa.

      Sisarussarjani tytöt 162cm 163 cm 165 cm 171 cm 175 cm pojat 183 cm 184 cm.
      Isovanhemmat 175cm 182cm ja 170 cm 174 cm

      Minä 175 cm lasteni isä 174 cm lapsemme 184 cm ja 196 cm
      lapsenlapset 7v. 118 cm 3,5 v. 102 cm

    • Ylpeä lapsistani

      Meidän poika on 5v ja 123cm pitkä ja vähän yli 20 kg(vaaka rikki).Kamalan vahva.Mulla toinen poika 13v ja nostaa 90 kg penkistä.Pituus sillä 169cm ja paino
      59kg.pelaa fudista ja urheilee.Käsissä isot hauikset, mikä epänormaalia ton ikäselle.En koskaan oo antanut sen nostaa painoja, mutta koko ikä on harjoiteltu taistelulajeja, painia, jalkapalloa, juoksua, pyöräilyä ja kaikkea mahdollista liikuntaa.On tosi nopea kaveri ja kun ite oon juossut maratonin 2.27 sisäradalla,
      niin kestävyyspuoli on sieltä.Tosin itse en koskaan juossut kuin sen puoli vuotta, minkä juoksin.Jännä nähdä minkälainen urheilija siitä kehittyy.

    • Pertti-Keijon Mutsi

      Meidän pertti-Keijo on 172cm pitkä ja painaa 99kiloa.

    • 123123

      on nää keskustelut kyllä viihdyttäviä. "ylpeä lapsistani" kertoo puolen vuoden juoksu-urallaan vetäneen maratonin aikaan 2.27 ja vielä sisäradalla. Onko kukaan ikinä kuullut maratonista sisäradalla??? Ai niin, virallinen suomen ennätys on jotain 2.10 mutta se onkin ulkona juostu joten ei taida olla vertailukelpoinen,. Ei taivas mitä settiä! :D

    • Anonyymi

      5v täytti 1.12.2019 ja 134cm 30kg vanhin 188cm 15v 90kg loput siltä väliltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe