Huhtiniemen teloitukset -

miksi poliisi ei tutki?

Näin Seurassa:

"Mihin he katosivat?

Huhtiniemessä mahdollisesti teloitettujen arvellaan suurelta osin olleen Viipurista kesäkuussa 1944 epäonnistuneesti taistelleen 20. prikaatin miehiä.

Epäilykseen on selkeä syynsä. Tuoreimpien tilastojen mukaan 20. prikaati menetti Viipurissa 19 miestä kaatuneina ja 101 haavoittuneina.

Muutaman tunnin kestäneessä taistelussa KATOSI LISÄKSI 419 MIESTÄ, JOTKA LÄHES KAIKKI JULISTETTIIN MYÖHEMMIN KUOLLEIKSI.

Lopullisesti kadonneiden lukumäärä on käsittämättömän suuri kaatuneiden määrään verraten. Mitä heille oikein tapahtui"

http://www.seura.fi/


Murha ei vanhene koskaan.

17

4352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhoista luista?

      "Järvestä löytyi tuntemattoman vainajan luita
      23.7.2006 16:03

      Luista on pääteltävissä, että ne ovat olleet järvessä useita, mahdollisesti jopa kymmeniä vuosia.

      Luut löytyivät lauantaina Kontiolahden Herajärvestä Pohjois-Karjalassa.

      Herajärvellä sienestämässä ollut mies kiinnitti huomiota rantavedessä olleeseen kenkään. Lähemmin kenkää tarkastellessaan hän huomasi, että sen sisällä oli joitakin luita.

      Poliisi selvittää, kuuluvatko jäännökset jollekin kadoksissa olevalle henkilölle. Poliisi tutkii myös, löytyykö lähialueelta muitakin osia vainajasta.

      STT"



      "Pihamaalta löytyi pääkalloja
      28.7.2006 07:35

      Kaksi aikuisen ihmisen pääkalloa ja yksittäisiä luita löytyi kaivuutöiden yhteydessä sattumalta ruokolahtelaisen omakotitalon pihasta Etelä-Karjalasta.

      Luut paljastuivat noin metrin syvyydestä talon sokkelin läheltä, kun talon omistajat kaivoivat maata remontin vuoksi viikko sitten perjantaina.

      Omistajat ilmoittivat asiasta välittömästi poliisille. Viranomaisten kaivauksissa löytyi sääriluita ja muita yksittäisiä luun kappaleita. Toisen pääkallon yhteydessä oli luita rintalastasta ylöspäin, toisesta löytyi vain pääkallo.

      Vainajien ikä, sukupuoli ja se, milloin luut ovat joutuneet maahan, selviävät luuekspertin tutkimuksissa ensi viikolla Helsingissä.

      - Selvää on, että luut ovat olleet maassa pitkään. Ne voivat olla jopa kansalaissodan peruja, arvelee tutkintaa hoitava rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista.

      Henkirikoksen mahdollisuutta ei ole suljettu pois. Ruokolahden lähiseudulla ei ole kuitenkaan kateissa yhtään ihmistä.

      Talon nykyisillä asukkailla ei ole osuutta tapaukseen."

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1210112







      Mutta nämä luut eivät poliisia kiinnnosta:

      "Huhtiniemen arvoitusta ratkotaan Kulttuurirahaston tuella

      Lappeenranta. Huhtiniemen arvoitus voi viimein ratketa. Suomen Kulttuurirahasto on päättänyt rahoittaa Lappeenrannassa kaivaukset, joilla etsitään niemestä joukkohautoja.

      Sitkeiden huhujen mukaan niemeen on haudattu jatkosodan aikana teloitettuja sotilaskarkureita. Perimätieto on kertonut kesän 1944 salaisesta kenttäoikeudesta jo vuosikymmeniä, mutta todisteita sen olemassaolosta ei ole.

      Helsingin yliopiston arkeologian ja oikeuslääketieteen laitosten tutkimusryhmä aloittaa kaivaukset niemessä ensi syksynä. Alustava budjetti on vajaat 40 000 euroa.


      Kulttuurirahastolle päätös on poikkeuksellinen. Yliasiamies Antti Arjava perustelee ratkaisua sillä, että kyseessä on kansallisesti merkittävä tapaus.

      "Kun Huhtiniemi kerran ihmisten mieliä painaa, niin selvitetään asia ja tehdään se kerralla kunnolla", Arjava sanoo.

      Lappeenrannan kaupunki teki niemessä viime talvena koekaivauksia. Koekuopista löytyi muutamia ihmisen luita, mutta kaupungin mielestä löydöt olivat niin vähäisiä, ettei tutkimuksia kannattanut jatkaa.


      Kaivauskohteena Huhtiniemi on hankala, koska maata on myllerretty vuosikymmenten mittaan useasti. Nykyisin niemessä toimii leirintäalue.

      Arkeologian professorin Mika Lavennon mielestä kaivaukset kannattaa kuitenkin aloittaa, koska tapaukseen liittyy niin paljon selvittämättömiä asioita.

      Konkreettisin merkki joukkohaudoista löydettiin 1970-luvulla, kun vesijohtotöiden yhteydessä mullasta paljastui noin kymmenen ihmisen luut. Toisaalta on mahdollista, että vainajat on haudattu niemeen esimerkiksi vuonna 1918 tai 1700-luvun sotien yhteydessä. .."

      http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Huhtiniemen arvoitusta ratkotaan Kulttuurirahaston tuella/1135219808626

      • hurja juttu

        jos ei poliisia kiinnosta mahdollinen joukkohauta ja vielä suomessa! Kaivetaanhan noita joukkohautoja ylös vähän väliä serbiassa, irakissa jne. Miksi suomi olisi muka jossakin erityisasemassa tämmöisten asioiden suhteen? Vieläpä satojen telotettujen joukkohauta..mitähän ruotsalaiset tähän sanovat sehän tässä ensimmäisenä tulee mieleen


    • siirukka

      silloin on vallinnut sotatilalaki,joka on ihan toisenlainen kuin rauhanajan laki.mitähän poliisi voisi tutkia,ja ketä syyttää.minä olen muuten sitä mieltä että sotatilalain vallitessa aseisiin tarttuvat niin sivarit kuin uskonsa vuoksi kieltäytyjät.siinä sitä onkin sitten opettelemista kuinka säilyttää henkikulta,kun ei ole oppia saatu.luuleeko aseita kieltäytyjät että he menee mahd. sodan syttyessä vanhainkodille mummuja ulkoiluttamaan.suomalaisiahan on kokoajan sotatantereella,ja silloin tällöin joku kaatuukin,tai haavoittuu.että terveisiä vaan näille varakkaille järjestöille,sotainvalidit ym.älkäälakkauttako valmiita järjestöjä,uusia invalideja kyllä tulee vielä.

      • ei ole olemassa

        kuin kirjoittajan mielikuvituksessa ja poliisi ei syytä ketään.

        Poliisin tehtävä on tutkia kaikki mahdollinen asiaan liittyvä ja etsiä vastuulliset tapahtuneeseen.

        Sotilaskunnia vaatii sitä. Jos jotkut olisi tullut teloittaa niin ne tyrineet 20.prikaatia johtaneet upseerit.


      • ammuttiin

        Kyllä teloituksia , loppuvaiheessa tapahtui Kouvolan korkeudelle saakka - ehkä Tykkimäki on seuraava tutkittava.
        Rintamalle oli mentävä, kun määrätiin.


    • vain...

      Kommunisteille oli suuri pettymys että suomalaiset onnistuivat kesällä 1944 pysäytämään puna-armeijan hyökkäyksen Ihantalassa ja muualla

      Suuri joukko kommunisteja odotti ja toivoi metsissä puna-armeijan miehittävän koko Suomen ja nostavan kommunistit valtaan

      Pettymys oli suuri kun näin ei käynytkään ja katkerat kommunistit keksivät valeen että Lappeenrannan Huhtiniemessä olisi teloitettu salaa satoja suomalaisia sotilaita

      Kommunistit halusivat näin mustata Suomen armeijan kunniaa ,koska se oli pysäyttänyt puna-armeijan hyökkäyksen ja estänyt niin kommunistien toivoman neuvostomiehityksen

      • ei järkeä

        Sotilaitahan teloitettiin kaikissa maailman armeijoissa varoitukseksi ja pelotteeksi muille miten käy jos ei tee niinkuin on käsketty

        Salaisissa teloituksissa ei olisi mitään järkeä


    • löydetty

      jäänteitä sotilasvaatteista - näin kerrottiin Nelosen-uutisissa.

      • Poliisi Asiaksi

        Huhtiniemen kaivauksista ensimmäiset luulöydöt
        05.10.2006 19:52

        Huhtimiestä haetaan merkkejä 1944 mahdollisesti telotetuista rintamakarkureista, jotka kuolivat huhujen mukaan salaisen sotatuomioistuimen päätöksellä.

        Huhtiniemen kaivauksissa Lappeenrannassa on löydetty ensimmäiset luun palaset. Niiden ikää ei vielä ole pystytty selvittämään, mutta luut kuuluvat vähintään kahdelle miehelle.

        Oikeushammaslääkäri Helena Ranta Helsingin yliopiston oikeuslääketieteen laitokselta ei sulje pois mahdollisuutta, että luut olisivat peräisin 1900-luvun vainajista.

        Huhtimiestä haetaan merkkejä 1944 mahdollisesti telotetuista rintamakarkureista, jotka kuolivat huhujen mukaan salaisen sotatuomioistuimen päätöksellä. Kaivauksissa ollaan kiinnostuneita paitsi luista, myös muista löydöistä. Yksi mielenkiintoisimmista on alueelta löytynyt vyön osa, joka kuuluu sotilaalle.

        -Luilla sinänsä on erittäin tärkeä rooli tässä, mutta myös kaikella sillä materiaalilla, mikä liittyy näihin luihin, koska se antaa meille erittäin oleellisen lisän tähän luutietoon, toteaa professori Mika Lavento Helsingin yliopiston kulttuuritutkimuksen laitokselta.

        Kaivaukset on keskitetty alueille, missä puolustusvoimat on tehnyt valmiiksi geofysikaaliset mittaukset. Lisäksi apuna käytetään 3-ulotteista laserkeilausmenetelmää. Näin saavutetaan aukoton lopputulos.

        Tämäntyyppisiä kaivauksia suorittavat nyt ensimmäistä kertaa Suomessa yhteistyössä Helsingin yliopiston kulttuuritutkimuksen ja oikeuslääketieteen laitos. Kyse on toistaiseksi arkeologisista kaivauksista, mutta ne saattavat löydösten perusteella muuttua poliisiasiaksi.

        -Jos pystymme osoittamaan sen, että se liittyy vuoden -44 tapahtumiin, niin sitten se kyllä laukaisee mietittäväksi sen kysymyksen, että miten tätä oikein jatketaan eteenpäin, sanoo johtaja Erkki Vuori Helsingin yliopiston oikeuslääketieteen laitokselta.

        (MTV3)


      • toivon
        Poliisi Asiaksi kirjoitti:

        Huhtiniemen kaivauksista ensimmäiset luulöydöt
        05.10.2006 19:52

        Huhtimiestä haetaan merkkejä 1944 mahdollisesti telotetuista rintamakarkureista, jotka kuolivat huhujen mukaan salaisen sotatuomioistuimen päätöksellä.

        Huhtiniemen kaivauksissa Lappeenrannassa on löydetty ensimmäiset luun palaset. Niiden ikää ei vielä ole pystytty selvittämään, mutta luut kuuluvat vähintään kahdelle miehelle.

        Oikeushammaslääkäri Helena Ranta Helsingin yliopiston oikeuslääketieteen laitokselta ei sulje pois mahdollisuutta, että luut olisivat peräisin 1900-luvun vainajista.

        Huhtimiestä haetaan merkkejä 1944 mahdollisesti telotetuista rintamakarkureista, jotka kuolivat huhujen mukaan salaisen sotatuomioistuimen päätöksellä. Kaivauksissa ollaan kiinnostuneita paitsi luista, myös muista löydöistä. Yksi mielenkiintoisimmista on alueelta löytynyt vyön osa, joka kuuluu sotilaalle.

        -Luilla sinänsä on erittäin tärkeä rooli tässä, mutta myös kaikella sillä materiaalilla, mikä liittyy näihin luihin, koska se antaa meille erittäin oleellisen lisän tähän luutietoon, toteaa professori Mika Lavento Helsingin yliopiston kulttuuritutkimuksen laitokselta.

        Kaivaukset on keskitetty alueille, missä puolustusvoimat on tehnyt valmiiksi geofysikaaliset mittaukset. Lisäksi apuna käytetään 3-ulotteista laserkeilausmenetelmää. Näin saavutetaan aukoton lopputulos.

        Tämäntyyppisiä kaivauksia suorittavat nyt ensimmäistä kertaa Suomessa yhteistyössä Helsingin yliopiston kulttuuritutkimuksen ja oikeuslääketieteen laitos. Kyse on toistaiseksi arkeologisista kaivauksista, mutta ne saattavat löydösten perusteella muuttua poliisiasiaksi.

        -Jos pystymme osoittamaan sen, että se liittyy vuoden -44 tapahtumiin, niin sitten se kyllä laukaisee mietittäväksi sen kysymyksen, että miten tätä oikein jatketaan eteenpäin, sanoo johtaja Erkki Vuori Helsingin yliopiston oikeuslääketieteen laitokselta.

        (MTV3)

        Päälahtarimurhaaja Mannerheimin syytä kaikki.Toivottavasti hän itse palaa ja kituu nyt helvetissä!


      • Pro Patria
        toivon kirjoitti:

        Päälahtarimurhaaja Mannerheimin syytä kaikki.Toivottavasti hän itse palaa ja kituu nyt helvetissä!

        Kommunistien mielissä kaikki Suomen upseerit ja sotilasjohtajat olivat ja ovat edelleen tietysti lahtareita. Jokainen omilla aivoillaan asioita pohtinut on tietysti toista mieltä. Mitä Huhtiniemestä nyt haetaan? Kaikki tietävät mitä sodassa tehdään. Siellä tapetaan ihmisiä. Ensisijassa vihollisia, mutta hekin ovat ihmisiä. Tapa tai tule tapetuksi. Vain hölmö ajattelee sodassa vihollista inhimillisenä olentona. Ja vielä hölmömpi on se, joka on valmis juoksemaan karkuun sitä tehtävää, joka hänelle on annettu. Näitä hölmöläisiä on varmaan enemmänkin Suomen metsissä, kuin vain Huhtiniemessä. Silloin kun soditaan ei juosta karkuun, muistakaa se, kun pohditte seuraavaa sotaa. Toivon kuitenkin, että Suomi on viimein laskeutunut alas puusta ja pystyy kohtaamaan konfliktit älyllisten olentojen tapaan neuvottelemalla asiat halki. Kaikki kunnia niille, joille kunnia kuuluu, sotiemme veteraaneille, niin edesmenneille kuin vielä täällä kärvisteleville. Kaikkea hyvää Teille toivoen, Suomen kansalainen.


      • KomMari
        Pro Patria kirjoitti:

        Kommunistien mielissä kaikki Suomen upseerit ja sotilasjohtajat olivat ja ovat edelleen tietysti lahtareita. Jokainen omilla aivoillaan asioita pohtinut on tietysti toista mieltä. Mitä Huhtiniemestä nyt haetaan? Kaikki tietävät mitä sodassa tehdään. Siellä tapetaan ihmisiä. Ensisijassa vihollisia, mutta hekin ovat ihmisiä. Tapa tai tule tapetuksi. Vain hölmö ajattelee sodassa vihollista inhimillisenä olentona. Ja vielä hölmömpi on se, joka on valmis juoksemaan karkuun sitä tehtävää, joka hänelle on annettu. Näitä hölmöläisiä on varmaan enemmänkin Suomen metsissä, kuin vain Huhtiniemessä. Silloin kun soditaan ei juosta karkuun, muistakaa se, kun pohditte seuraavaa sotaa. Toivon kuitenkin, että Suomi on viimein laskeutunut alas puusta ja pystyy kohtaamaan konfliktit älyllisten olentojen tapaan neuvottelemalla asiat halki. Kaikki kunnia niille, joille kunnia kuuluu, sotiemme veteraaneille, niin edesmenneille kuin vielä täällä kärvisteleville. Kaikkea hyvää Teille toivoen, Suomen kansalainen.

        Viipurin menetys lähes taisteluitta oli Mannerheimille, "suurimmalle suomalaiselle", hirvittävä järkytys. Entä jos Huhtiniemestä löytyvät luut ovat Viipurin puolustuksesta vastanneiden ja sieltä paenneiden sotilaiden luita? Entä jos selitykseksi paljastuu "suurimman suomalaisen" primitiivireaktio? "Sotatuomari" Tapanainenhan oli ollut Mannerheimin luottomies jo sisällissodan aikoihin...


      • rikos yhä
        Pro Patria kirjoitti:

        Kommunistien mielissä kaikki Suomen upseerit ja sotilasjohtajat olivat ja ovat edelleen tietysti lahtareita. Jokainen omilla aivoillaan asioita pohtinut on tietysti toista mieltä. Mitä Huhtiniemestä nyt haetaan? Kaikki tietävät mitä sodassa tehdään. Siellä tapetaan ihmisiä. Ensisijassa vihollisia, mutta hekin ovat ihmisiä. Tapa tai tule tapetuksi. Vain hölmö ajattelee sodassa vihollista inhimillisenä olentona. Ja vielä hölmömpi on se, joka on valmis juoksemaan karkuun sitä tehtävää, joka hänelle on annettu. Näitä hölmöläisiä on varmaan enemmänkin Suomen metsissä, kuin vain Huhtiniemessä. Silloin kun soditaan ei juosta karkuun, muistakaa se, kun pohditte seuraavaa sotaa. Toivon kuitenkin, että Suomi on viimein laskeutunut alas puusta ja pystyy kohtaamaan konfliktit älyllisten olentojen tapaan neuvottelemalla asiat halki. Kaikki kunnia niille, joille kunnia kuuluu, sotiemme veteraaneille, niin edesmenneille kuin vielä täällä kärvisteleville. Kaikkea hyvää Teille toivoen, Suomen kansalainen.

        tekijät vastuuseen.Ei nykyaikana ja edes sodan aikaa olisi tarvinnut teloittaa. Nämä olisi järkevästi voitu siirtää muihin tehtäviin auttamaan. Siitä olisi ollut hyötyä. Miksi tuhlata hyvää työvoimaa?Järkie nyt.


    • tietäj

      paljon teloitettiin omia ja kidutettiin. Siiranmäessä oli tuhansia omia vankeina pakkotöissä.

      • res. ltn

        Taistelutahtoa ei kohoteta omia tappamalla. Taistelutahto tulee vapauden ja ihmisoikeuksien kunnioittamisesta. Sodassakin pitää kuunnella omantunnon ääntä. Mielestäni sotavangin ja sotilaskarkurin tappaminen on rikos. Sotilaskarkuruutta voidaan estää johtajan rohkealla ja uhrautuvaisella toiminnalla. Adolf Ehnrooth sanoi: "Suomalaista sotilasta johdetaan edestä eikä takaa." Johtaja luo taistelutahdon.


      • Anonyymi
        res. ltn kirjoitti:

        Taistelutahtoa ei kohoteta omia tappamalla. Taistelutahto tulee vapauden ja ihmisoikeuksien kunnioittamisesta. Sodassakin pitää kuunnella omantunnon ääntä. Mielestäni sotavangin ja sotilaskarkurin tappaminen on rikos. Sotilaskarkuruutta voidaan estää johtajan rohkealla ja uhrautuvaisella toiminnalla. Adolf Ehnrooth sanoi: "Suomalaista sotilasta johdetaan edestä eikä takaa." Johtaja luo taistelutahdon.

        aatu ehnrooth ammutti omien niskaan tykistökeskityksiä, kun yrittivät paeta ja antautua, vuosalmella...kirkonmäessä...
        sellainen "edestä johtaja" sekin oli. - melkein kuin nykyiset naivisti idealisti politikot jotka pilaa omaa maataan.


    • Anonyymi

      Olavi Huurroksen tytär Lea Sartola muistelee, että Olavi-isä kutsui läheiset luokseen 1970-luvun puolivälissä kertoakseen mieltä painaneen salaisuuden. Huurros kertoi omaisilleen olleensa sotapoliisina toimiessaan ampumassa rintamalta karanneita karkureita Lappeenrannan Huhtiniemessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe