karvanlähtö eri belgeillä

kimmoke

nyt toivoisin nimenomaan niitä vastaamaan joilla on kokemusta asioista eikä vain arvaile.

eli miten paljon mielestänne lähtee karvaa sisätiloissa pääasiallisesti asuvalta malinoisilta verrattuna pitkäkarvaisiin muunnoksiin ja sitten vielä saksanpaimenkoiraan? ja onko urosten ja narttujen välillä eroa?

tiedän, että koirista lähtee aina karvaa, mutta kiinnostaa vain tietää että kuinka paljon, kun itse suunnittelen koiran hankintaa muutaman vuoden päästä, ja tämä on yksi seikka joka kuitenkin sitten vaikuttaa. vaihtoehtoina itselläni on juurikin malinoisi (näyttely) ja pitkäkarvaiset (näyttely), sekä jossain mielen sopukoissa pyörii yhä saksanpaimenkoira (näyttely). harrastaisin kyllä näiden kanssa, mutta en todellakaan suojelua, joten koiran muunnoksella ei tule olemaan niin suurta merkitystä. vai onko teidän mielestänne malinoisien ja pitkäkarvaisten luonteen ja käyttäytymisen/koulutusmahdollisuuksien välillä suurtakin eroa?

kiitos jo etukäteen. toivoisin vastauksia ensisijaisesti karvanlähdöstä, mutta myös muista kysymyksistä, joita esitin. tiedän että päätöstä ei voi tehdä karvanlähdön perusteella, enkä sellaista ole menossa tekemäänkään, joten sitä ei tarvitse mainita...

3

2282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Donsku

      Kiinnostaa muakin sikäli, kun olen uusi malikan omistaja ja koirastani lähtee ihan mielettömästi karvaa. Olen ajtellut, että onkohan kaikki kohallaan/kuuluuko sitä lähteä jatkuvasti (?)
      Edesmenneestä sakemannista ainakin lähti jatkuvasti karvaa.

      • thoub

        meidän malikalta (vajaa 6kk) ei lähde näkyvästi ollenkaan karvaa. tietenki sitä lähtee, mutta ei sitä matoilla/vaatteilla näy. tosin uskon että tuo on hyvin koirakohtaista. (poju on näyttis/käyttis) tuttavani grotskulta ei myöskään irtoa karvaa, mutta on paljon arempi kuin meidän poju. sekin varmasti ihan koirasta, kasvatuksesta ja elinympäristöstä riippuvaista.


    • SS123

      Kyllähän koirista aina jonkun verran lähtee karvaa, mutta se riippuu niin monesta eri asiasta. Itselläni on toinen tervueren menossa ja molemmista lähti/ lähtee karvaa melkein koko ajan, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Karvanvaihtoajat huomaa kyllä selvästi.

      Vaikka toinen tervu oli käyttölinjainen (mikä monesti tarkoittaa sitä, että on lyhyempi karva kuin näyttelylinjaisella, ei kuitenkaan aina), silläkin lähti karvaa ihan kiitettävästi. Se söi laadukasta kuivaruokaa ja raakaa lihaa. Turkin ja ihon kunto riippuukin suurelta osin ruokinnasta, eli siihen kannattaa tutustua tarkasti. Pääsääntö tietysti on, että ruoka on laadukasta ja riippuen omista resursseista syöttääkö kuivaruokaa vai raakaa lihaa vai sekä että. Nykyinen tervuni syö pääasiassa kuivaruokaa, koska sille ei jostain syystä kelpaa raaka liha. Varmasti mielipiteitä on yhtä monta kuin koiranomistajaakin. :) Mutta tässä omat kokemukseni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe