Belgian TOP-5

Belgo

Paljon kysellään paikkoja & aktiviteetteja Brysselistä ja Belgiassa yleensäkin. Alla oma TOP-5 -listani.

Lisää tähän ketjuun omasi, mutta muista perustella valintasi, anna vinkkejä/lisätietoa jne!!!

1. Kuninkaallinen Afrikka-museo Tervurenissa & ympäröivät puistoalueet - aja metrolla Montgomeryyn ja jatka ratikalla 44 Tervureniin. Afrikka museo löytyy n. ½ km päästä päätepysäkiltä.

Brysselistä löytyy muitakin käymisen arvoisia museoita, mm. rakennustaiteesta kiinnostuneille Victor Horta-museo, Soitinmuseo, Sarjakuvamuseo, Automuseo, Raitiovaunumuseo... siis ihan mitä vain! Kts. lisää hakusanalla "Brussels Card".

2. Grand Place on kohteista hienoimpia. Lähistöltä löytyy törkeän kalliita ravintoloita, mutta myös suht' edullisia. St Catherinella on lisäksi hyviä kalaravintoloita.

Brysselissä on muuten ravintoloilla enemmän Michelin-tähtiä kuin koko Pariisissa!!! Tosin brasserie-tyylisissä ruokapaikoissa pääsee "vähän" halvemmalla...

3. Ulos Brysselistä -> Bryggeen!!!

Junalla ajat tunnissa Bryggeen, jossa riittää päiväksi taatusti tutustumista. Keskiaikaien "piparkakkukaupunki" mielenkiintoisine kohteineen, kauppoineen ja hienoine ravintoloineen.

Jos ei kiikasta rahasta, ota vossikka-ajelu Bryggessä. Kiva meininki, vaikka siinä tuntee itsensä 100% turistiksi ;-)

4. Atomium - Aja metrolla Heyzeliin päätepysäkille asti. Samalla reissulla kannattaa käydä leffassa Kineapoliksessa tai Mini-Euroopassa jos moisesta tykkää (hoh-hoijaa...)

Heyzelin erikoisuus on urheilustadion, jossa oli muistaakseni joskus -80 luvulla kymmeniä ihmishenkiä vaatinut jalkapallomellakka.

5. Waterloo - Älä missään nimessä lähde sinne junalla. Matka kestää pahimmassa tapauksessa melkein tunnin, lisäksi vielä joudut kävelemään Waterloossa syrjäiseltä rautatieasemalta paikallis-bussipysäkille jonka jälkeen vasta olet perillä n. 15min matkan jälkeen.

Jos menet Waterloohon Brysselistä, mene bussilla! Silloin pääset suoraan Waterloohon Butte de Lionin juurelle. Pilkkahintaan ja _nopeasti_. Bussimatkalla näkee sitäpaitsi paljon enemmän kuin junalla.

4

1432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bounty

      Itse voisin lisätä tuohon listaan kaupungin nimelä Gent! Aivan ihana paikka mielestäni. Jos Belgiassa pyörii niin kannattaa kyllä kävästä!

      Brugge jäi tällä kertaa näkemättä mutta olen kuullut että se on aivan ihana!

      Edellä olevasta listasta poistaisin Atomiumin. Joo, ihan jännän näköinen rakennus sitä en kiellä mutta sisälle en suosittele menoa jos ei aikaa ole ihan liikaa. Näyttely oli mitä kuivin eikä mieleen jäänyt mitään. Paitsi että sieltä oli ihan kiva näköala...

      Itse olen sitä mieltä että sen jälkeen kun olen Belgiaa kierrellyt niin Bryssel on se mitä vähiten suosittelisin... Grand place ja nämä on tietenkin nähtävä mutta muuten ei sykähdyttänyt.

      • c'est moi

        joo, atomium pois listalta, se on tylsä. brysselissä kannattaa ehdottomasti käydä kuninkaallisessa taidemuseossa. gent on huippu: etenkin kidutusmuseo on lystikäs! brygge ihan jees, mutta vähän turhan turistillinen. dinant on upea. oostende kesällä ihana. ja jos historian havina kiinnostaa niin ypres (ieper) on aika hyytävä paikka. belgiassa on ihan mielettömän paljon hyviä mestoja, suosittelen!


      • Ulkosuomalainen
        c'est moi kirjoitti:

        joo, atomium pois listalta, se on tylsä. brysselissä kannattaa ehdottomasti käydä kuninkaallisessa taidemuseossa. gent on huippu: etenkin kidutusmuseo on lystikäs! brygge ihan jees, mutta vähän turhan turistillinen. dinant on upea. oostende kesällä ihana. ja jos historian havina kiinnostaa niin ypres (ieper) on aika hyytävä paikka. belgiassa on ihan mielettömän paljon hyviä mestoja, suosittelen!

        Hop!

        Gent on ihan jees, mutta suosittelen kyllä Leuwenia! On ihan must mesta, parempi kuin Brugge, ei niin paljon turisteja ja on todella siisti verrattuna edellä mainittuihin kaupunkeihin, puhumattakaan Brysselistä!

        HAuskaa matkaa kaikille!


    • mikis theo

      Jep Belgiassa on paljon nähtävää. Suosikkejani ovat mm Ardenneilla Namur ja Dinant. Rannikolla 80km hiekka dyynejä ja hiekka rantaa jonne kaikki Belgialaiset menevät viettämään viikonloppuja. Maa on täynnä mielyttäviä pikku kyliä joita on vaikea löytää kun on julkisilla liikkeellä. Siksi paras tapa on vuokrata auto. Helpoiten pärjää englannin kielellä flaamilaisilla alueilla joissa ihmiset ovat avuliaampia kuin Brysselissä.
      Plussaa maassa on pieni koko.Kolmessa tunnissa ajaa maan läpi ja neljässä vielä Luxemburginkin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2592
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      327
      2411
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      94
      2136
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1817
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1733
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1704
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1443
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      60
      1427
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe