samojedi

:)(:

elikkkäs, kertokaa samojedistä HUONOJA piirteitä. olen harkitsemassa samojedin hankkimista, ja koska olen lukenut/kuullut samojedista pelkkää hyvää, haluan asiaan myös nurjan puolen. eli siis, eritelkää samojedin HUONOJA puolia.

kiiiiittoooos:))

56

23091

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koirakko

      vahtikoiraksi. Kyllä se haukkuu, mutta toivottaa mahdolliset "vieraat" häntä heiluen tervetulleiksi.
      Karvoja tulee ja paljon. Turkki vaatii hoitoa vähintään kerran viikossa pysyäkseen kuosissa. (ei pesua vaan harjaus etc.)
      Jos kaipaat haasteita, samojedi on aika "helppo nakki". Muuten hiton hyvä koiruus, kestää pakkasta ja kylmää turkkinsa vuoksi. Poikkeus pentukarva ja emän karva synnytyksen jälkeen (lähtee karvaa siihen malliin, ettei tarkene ulkona pitkään).
      Jotkut urokset saattavat olla äreitä toisille koirille.
      Pennut suloisia kuin lelukoirat.

      • ylisosiaalinen

        ja niin sosiaalinen että vaikka periaatteessa pysyisikin pihassa yksinään, niin lähtee helposti oudonkin ihmisen perään.

        Karkumatkat voi olla tosi pitkiä. Tuttavani koira kävi kahdessa naapuripitäjässä ennenku saatiin kiinni.


    • eelis

      Koirakon mainitsemisien lisäksi, jotkut saattavat olla jääräpäitä ja itsepäisiä. Niiden kanssa tarvitaan huumorimieltä ja kekseliäisyyttä kasvatuksessa.
      Ovat melko ahneita ja tekevät makkarapalan eteen miltei mitä vain. (Tyhmiä ja Yksinkertaisia?)
      Kantavat tassuissaan ja turkissaan mahdottomat määrät kuraa, hiekkaa ja roskia sisään.
      Tottapuhuen helppo kouluttaa ahneutensa takia, suoraluoneisia, ystävällisiä, iloisia, erittäin mukava koirarotu.

    • vuhvu

      Oma sammarinarttu oli aivan ihana otus, huonoja puolia nyt jo luetellut turkin vaikeahoitoisuus, jääräpäisyys ja aggressiivisuus muita koiria kohtaan.. Tosin koira tuli minulle vasta aikuisena ja täysin kouluttamattomana, mistä nuo erinäiset käytöshäiriöt myös luultavasti johtuivat.. Muutaman kerran yritti tosissaan ottaa pomon paikan ja komennella ihmisiä hampaat irvessä. Ongelmista selvittiin ja riiviöstä saatiin hyväkäytöksinen kotikoira.

    • sammarinomistaja

      Yleisesti ottaen sammarit saattavat olla myös melko haukkuherkkiä.

    • kokemukseni

      sammarista.
      Minun sammarini ei turhia haukkunut, rakasti toisia koiria yli kaiken, siis aivan vieraitakin, ei ollut ahmatti.
      Oli todella oppivainen, oppi jopa ihan oma-aloitteisesti avaamaan ovetkin kahvaa käyttäen vaikka ne käänsi niin ettei alaspäin painaen voinut avata ;)
      Oli kaikkia kohtaan todella ystävällinen, kiltti ja avoin, siis kaikenkaikkineen aivan mahtava koira.

      Turkin kanssa tietenkin oli kova homma, esim. kun sen pesi, niin koko hommassa meni vähintään kolme/neljä tuntia aikaa, pesu, huuhtelu, kuivaksi föönaaminen ja lopuksi karstaaminen.
      Viikottain piti suorittaa se karstaaminen, muutoin pohjakarva takkuuntuu ja oli siinäkin aika kova homma.
      Karvaa irtosi aina ja voi sitä karvan määrää asunnossa silloin kun oli karvanlähtöaika.

      Minulla ei nyt ollut oikein mitään huonoja puolia kerrottavana, kerroin vain oman kokemukseni.

      • kdmlzög

        Todella nyt jankutan että KARVANHOITO. helvetisti puuhaa, jos ei muita harrastuksia ole, siitä vain harjaamaan ;) osaa olla myös tottelevainen, mutta sitten kun näkee jotain todella kiinnostavaa, tai loukkaantuu karkaa herkästi.. meillä kävi niin, koira otti nokkiinsa, lähti livistämää ja jäi auotn alle juuri ennenkuin löydettiin karkulainen. nyt jalan molemmat luut poikki ja jalka paketissa..
        mutta mietittiin juuri kuinka täydellinen samojedi olisi jos se olisi hieman pienempi, lyhytkarvaisempi ja tottelevaisempi. Voisi risteyttää vaikka cavalierin kanssa niin saisi täydellisen koirarodun ;D


      • HKI08

        Tämä keskustelu on kyllä näköjään melkein pari vuotta vanha, mutta ajatteli kirjoittaa kuitenkin jotain omia kokemuksia.

        Ilmeisesti tuo haukkuherkkyys on hyvin yksilöllistä. Meidän samojedi on vähähaukkuisimpia koiria mitä olen koskaan nähnyt. Se ei hauku edes ovikellon soidessa, vaikka meneekin innokkaasti ja häntä heiluen vastaanottamaan tulijat. Ainoa tilanne missä se haukkuu on ulkona, kun se haluaa kutsua leikkimään ihmisen tai toisen koiran. Myöskään mitään ulisemista en ole havainnut. Joskus haukotellessa tai tervehtiessä voi kuitenkin tulla jonkinlaisia melko hiljaisia vokalisaatioita.

        Samoin meidän koira ei ole osoittanut oikeastaan mitään aggressiivisuuden merkkejä sen enempää muita koiria kuin ihmisiä kohtaankaan. Edes astumisyritysten kohteeksi joutuminen ei herätä ärähtämistä. Rapsutttamisten suhteen ainakin tämä samojedi on melkein kyltymätön. Ja jos rapsuttamisen lopettaa kesken kaiken, niin se on näykkäisevinään.

        Mitä tulee karvanlähtöön, niin kyllähän siitä lähte jonkin verra karvaa, mutta ei minusta kyllä nimenomaan kesällä mitenkään mahdottomasti kuitenkaan. Ehkä ne karvat ovat jo lähteneet harjatessa, jotka olisivat ylipäätään lähtemässä. Emme tosin harjaa koiraa joka päivä, mutta kuitenkin melko säännöllisesti jonkin verran. Ei se turkinhoito minusta kuitenkaan hirveästi vie aikaa, ainakaan jos sen suhteuttaa lenkkeilyyn menevään aikaan.

        Kesällä paksu turkki voi kuitenkin olla ongelma kuumuuden vuoksi. Jos asunto kuumenee liikaa kesällä, voi ilmastointilaitteen hankinta olla paikallaan. Vaikkei laite välttämättä riittäisikään kovin tehokkaasti koko huoneen viilentämiseen, niin koira voi nauttia viileässä ilmavirrassa makaamisesta.

        Kuraantuminen on kyllä jonkinasteinen ongelma, vaikka kuivuttuaan kura lähtisi usein aika hyvin pois ilman pesuakin. Mielenkiintoisesti meidän toinen ja paljon pienempi koira ei kuraannu ollenkaan yhtä pahasti esimerkiksi kainaloista ja mahasta kuin samojedi, vaikka sekin on valkoinen ja pitkäturkkinen koira.

        Koiramme tulevat hyvin toimeen keskenään, vaikka pienempi on alle kolmasiosan samojedimme painosta. Leikeissä pienempi tosin tuppaa jäämään esimerkiksi leluista vetämisessä alakynteen. Alunperin kyllä hieman pelotti ottaa samojedi, kun toinen koira oli niin pienempi rotu. Tosin edelleenkään en uskalla päästää samojediamme leikkimään aivan pienimpien chihuahuajojen kanssa, jottei vahingossa suuri painoero vahingoittaisi pienempää. Yleensä tämä kyllä leikkii kääpiökoirien kanssa aivan hellävaraisesti.

        Samoin jotkut voivat kokea ongelmaksi sen, että ainakin osa samojedeista on kiinnostunut lintujen, kanien tai jänisten jahtaamisesta. Mutta tämäntyyppiset halut taitavat olla aika monissa muissakin roduissa tyypillisiä ominaisuuksia.

        Oikeastaan ainoa todellinen haitta tässä meidän samojedissamme on ollut se, että se on ilman ihmisseuraa usein tuhonnut esineitä, vaikk on toinen koira seurana, joka taas puolestaan ei koskaan tuhoa mitään. Onneksi koiramme ei tarvitse olla juurikaan ilman ihmisseuraa muuta kuin hyvin lyhyitä aikoja kerrallaan. Olemme kuitenkin hankkineet hieman vastentahtoisesti ison häkin, jota voi kuitenkin käyttää silloin kun koirat joutuu jättämään yksin. Alunperin samojedimme tuntui pitävän häkkiä pesänään, jonne se meni usein "lauman" ollessa kotonakin ihan itsekseenkin, mutta nyt toisen koiran alettua välttelemään häkkiin menemistä, samojedikin menee hieman vastahakoisesti häkkiin.


    • Samojedisti

      Kysyjän tarpeisiin vastaukseni tulee myöhään, mutta ehkä joku muu hyötyy kokemuksistani.
      Minun mielestäni ikävin, haitallisin ja vaarallisin huono puoli on metsästysvietti. Sitä tosin esiintyy vaihtelevassa määrin, olemattomasta hyvin suureen jopa samassa pentueessa.

      Tuntuu kuin metsästysvietti, samoin urosten keskinäinen aggressiivisuus olisi lisääntynyt vuosien mittaan.

      • Samo & jedi

        Persoonia ovat koiratkin,joten luonteenpiirteitä on monia.Karvanlähtö on huono puoli,JOS siitä tekee huonon!Itselläni sammari,olen ottanut rutiiniksi "harjata"karstalla koiran turkin JOKA ilta muutaman minuutin ajan.Hauska rutiini,menee vaikka iltauutisia katsellessa.Koiranikin oikein odottaa rutiiniamme :).Samalla hieron koirani lihaksiston rauhallisesti niin kuin itsestään pörröturkki on taas kunnossa.Ja jos karvan ottaa talteen ja lähettää kehräämöön,saat siitä aivan ihanaa lankaa!Itsepäisiähän sammarit on,mutta ei agressiivisia!Silloin on mennyt kasvatuksessa jotakin pieleen tai koira joutunut puolustautumaan(tai alistumaan).Pitkiä lenkkejä/älyllistä tekemistä tarvitsevat.Ovat nokkelia,oma oppi seuraamalla ja kokeilemalla avaamaan hampailla lukon kääntäen ja ei muuta kuin kahva alas ja ovi auki ;).Pihakoirana tulee surulliseksi.Herkkiä ja tunteellisia.Rapa-aikoina oma sammarini menee kiltisti vatsan-ja tassujen pesuun(opetettu)joten kurakelit eivät ongelma.Samojedi on todellakin siellä missä sinä,minulla kulkee matkoillakin mukana ja saa kyllä ihmiset hymyilemään kun junan ikkunasta napottaa :).


      • jänikset

        tuttavani sammari lähti helposti jänisten perään.


    • joku

      Ainoat huonot puolet, musta on ne, että niistä lähtee kesällä ihan mahdottomasti karvaa, ja joillain niistä on vetämis vietti, joka aiheuttaa ensi lenkeillä pieniä ongelmia XD Mutta ihania ne on kaikin puolin :) T: kahden samojedin onnellinen omistaja

    • tuntematon

      ei ole huonoja piirteita paitsi jos joutuvat olemaan yksin tekevat tuhoa koska pitkastyvat helposti tai niin oman sammarin kanssa kay paitsi se on kylla viella pentu etta voi johtua siita

      • jeri9v

        Huomasin että olen vähän jälkijunassa tässä jutussa mutta on pakko laittaa omakin kommentti kun luin noita juttuja. Moni oli laittanut että sammari tuhoaa kotia yksin ollessaan. Minulla on ollut aikanaan samojediuros ja on tällä hetkelläkin samojedi ja kumpikaan koiristani ei ole koskaan tuhonnut mitään yksin ollessaan, joten ei ne kaikki tee pahoja. ;-)


      • ölkjhr
        jeri9v kirjoitti:

        Huomasin että olen vähän jälkijunassa tässä jutussa mutta on pakko laittaa omakin kommentti kun luin noita juttuja. Moni oli laittanut että sammari tuhoaa kotia yksin ollessaan. Minulla on ollut aikanaan samojediuros ja on tällä hetkelläkin samojedi ja kumpikaan koiristani ei ole koskaan tuhonnut mitään yksin ollessaan, joten ei ne kaikki tee pahoja. ;-)

        meillä on yksi samojedi ja se on todella kiltti...!


    • ,hkjltriuön 4ibelr

      Samojedin huonoja puolia ovat esim: Samojedin karvaa irtoaa runsaasti. Ja koska olen kuullut, että Samojedi tarvitsee pennusta asti paljon tottelevaisuuskoulutusta, arvelen että kouluttaminen voi olla vaikeampaa kuin monilla muilla roduilla. Itse olen nähnyt lenkillä Samojedin, joka oli hyvin kiltti ja innokas.

    • Sammaripammari

      Nuori Samojedinkoira voi olla todella itsepäinen. Elikkäs ensin ottaa opikseen kaikesta ja yhtenä päivänä ei mukamas muistakaan mitään ja tiputtaa korvansa. Joillakin se on vain murkkuaikana, joillakin se kestää elämän loppuun saakka. Mutta muuten ihana rotu.

      • Anonyymi

        viis karvoista, on niin ihana iloinen koira, pilke silmissä.


    • sammarisammari

      Meidän jääkarhu (ja muutkin kehuneet omistaan) on erittäin jäärä! TOKOa harrastetaan ja mennään hienosti, mutta välillä ne korvat jäävät kyllä johonkin ihan unholaan. Kärsivällisyyttä ja pitkiä hermoja pitää olla reippaasti! Sitten on myös ei_ehkä_niin huonopuoli se, että ovat erittäin yli-innokkaita. Siis voi luoja mistä sitä energiaa pursuaa. Sammari on aina mukana, oli tilanne mikä tahansa niin kovasti se on siinä hetkessä mukana.

      Joku oli kirjoittanut, että agressiivisia muita koiria kohtaan. En ole sellaiseen sammariin koko sammari"urani" aikana törmännyt. Samojedilta ei saa löytyä agressiivisuutta. Muuten on sosiaalistaminen mennyt omistajalla ihan mönkään, jos koira hyökkii muiden päälle. Näin siis näitä vikoja voi löytyä enemmänkin, mutta siitä saa syyttää ihan omistajaa.

      Samojedi tarvitsee paljon koulutusta. Tuo yli-innokkuus ja jääräpäisyys saa muuten vallan, ja sitten onkin narun päässä innosta joka paikkaan poukkoileva karvapallo.

      Sammari tarvitsee myös paljon paljon tekemistä ja pitkiä lenkkejä. Kyllästyy nopeasti. Toki koira oppii olemaan vaatimatta liikoja kun sen siihen opettaa. Mutta kyllästynyt sammari saattaa tehdä niitä pieniä tihutöitä herättääkseen huomion.

      Koulutustilanteissa meillä mennään ylihienosti, jos nami on sen mukainen. Eli perso sille hyväskälle. Meillä saatiin kyllä pitkän ajan jälkeen karsittua ne namit pois, mutta ilman nameja oltaisiin kyllä niin lähtökuopissa vieläkin.

      Turkin ovat monet sanoneet huonoksi puoleksi. Siitä meillä on ihan erilaisia kokemuksia. Ei sitä karvaa niin paljoa lähde jos sen hoitaa kunnolla. Siis en sano etteikö nämä ihmiset ole sitä hoitaneet! Meillä harjataan joka toinen päivä, joskus vartin ajan ja joskus jopa tunnin ajan. Kurat ja liat lähtee suurin osa harjaamalla. Mutta sitten kun on se pesupäivä niin siihen saa varata tunteja aikaa. Pohjavillan saa kovalla työllä märäksi ja shampoon huolelliseen huuhteluun menee todella paljon aikaa. Sitten onkin föönaamisen aika ja siinä samalla kampaus. Mutta vaikka turkki on kovatöinen, minä ja koirani nautimme yhteisestä ajasta näinkin.

      Samojedin kun omistaa ei tekeminen lopu. Rotua en muuhun vaihtaisi, niin ihastunut niihin olen. Uljaita ja sydämellisiä perheenjäseniä.

      • Samojedifani

        En tiedä seuraako tätä keskustelua enää kukaan. Mutta ensin haluaisin kiittää kaikkia jotka ovat antaneet perusteellisia vastauksia ensimmäisen kysyjän kysymykseen. :)
        Itse olen hankkimassa samojedia ja olen valmis ja halukas viettämään aikaa paljon samojedin kanssa (sekä turkin hoitoon että lenkkeilyyn). Olen siis jo päättänyt hankkia samojedin, mutta yksi ongelma vaatisi enää ratkaisun:
        Ainoastaan askarruttaa se että miten samojedi käytäytyy yksin kotona. Olen kuullut paljon juttuja siitä että samojedi tekee yksinään tuhoja? Oma käsitykseni asiasta on että koirat yleensä tekee tuhojaan jos ne eivät ole saaneet tarpeeksi liikuntaa (ja vaikka leikkiä) ihmisten ollessa kotona. ????

        Ratkaisuksi olen harkinnut suurta häkkiä. Jos pennun totuttaa siihen ihan pennusta asti, niin koira voi ajatella sen omana paikkanaan eikä rangaistuksena?????

        Jos joku tämän sattuu näkemään ja asiasta on jotain tietoa niin ole ystävällinen ja kerro apua kaipaavalle :)
        Kiitos jo etukäteen :)


      • Vetäjäkoira
        Samojedifani kirjoitti:

        En tiedä seuraako tätä keskustelua enää kukaan. Mutta ensin haluaisin kiittää kaikkia jotka ovat antaneet perusteellisia vastauksia ensimmäisen kysyjän kysymykseen. :)
        Itse olen hankkimassa samojedia ja olen valmis ja halukas viettämään aikaa paljon samojedin kanssa (sekä turkin hoitoon että lenkkeilyyn). Olen siis jo päättänyt hankkia samojedin, mutta yksi ongelma vaatisi enää ratkaisun:
        Ainoastaan askarruttaa se että miten samojedi käytäytyy yksin kotona. Olen kuullut paljon juttuja siitä että samojedi tekee yksinään tuhoja? Oma käsitykseni asiasta on että koirat yleensä tekee tuhojaan jos ne eivät ole saaneet tarpeeksi liikuntaa (ja vaikka leikkiä) ihmisten ollessa kotona. ????

        Ratkaisuksi olen harkinnut suurta häkkiä. Jos pennun totuttaa siihen ihan pennusta asti, niin koira voi ajatella sen omana paikkanaan eikä rangaistuksena?????

        Jos joku tämän sattuu näkemään ja asiasta on jotain tietoa niin ole ystävällinen ja kerro apua kaipaavalle :)
        Kiitos jo etukäteen :)

        Meillä on kaksi samojedia 13 vuotias narttu ja 6 vuotias uros. Molemmat ovat ulkona kesät talvet kun meillä on allergiaa. Vanhempi koira viihtyy sisällä talvellakin alle puoli tuntia ja sen jälkeen se alkaa sellaisen haukuntakonsertin, että on pakko viedä ulos. Ilmeiseti tulee paksun turkin kanssa liian kuuma sisällä.
        Häkin kooksi suositellaan vähintäin 20 neliömetriä koiralle. Ainakin meidän koirilla on kova kaivuuvietti ja sen takia kannattaa häkin reunoille asettaa esimerkiksi laattarivi, niin eivät sitten pääse kaivamaan itseään ulos häkistä.
        Samojedi on vetokoira ja ainakin meidän uroskoira haluaa aina vetää niin että talutushihna on tiukalla. Polkupörää se vetää suurinpiirtein 2km remmi tiukalla vaikka kuinka lujaa yrittää polkea rinnalla. Vasta tämän jälkeen se vähän rauhoittuu.
        Sen olen muista koirista huomannut uroksen kanssa, että jos toiset koirat murisee ja räyhäävät samojedillemme, se saattaa kokea sen haasteeksi ja lähtee rähisijää kohden, mutta kyllä ainakin meidän koira uskoo jos sitä kieltää menemästä tätä toista koiraa kohti. Tuntuu kuitenkin että se vetäminen on pääasia, ei muiden koirien kanssa kinastelu. Jalkaisin kun koiraa taluttaa on lenkin jälkeen eri lihakset kipeänä kuin normaalin juoksulenkin jälkeen kun on joutunut vetämään aina vastaan.
        Yksin samojedi keksii kaikenlaista, esimerkiksi vanhempi koiramme tykkää syödä kirjoja ja nuorempi saattaa repiä esimerkiksi sohvaa. Samojedi on laumahenkinen, että suosittelisin silloin jos koira joutuu olemaa yksin hankkimaan kaksi samojedia. Silloin tuhovoima joko puoliintuu tai sitten käy niinettä se kaksinkertaistuu. Suosittelen siis ulkotarhaa ja kahta koiraa.
        Turkin hoitoon saa kulumaan aikaa koirasta riippuen eri määrän aikaa. Narttu koirallamme on hyvin tiivis ja hieno turkki ja sitä ei saa millään ilveellä pysymään selvillä. Uros koiralla taas on pitkä karkea päällyskarva ja ohuempi "aluskarvoitus". Tätä on paljon helpompi hoitaa. Kun pentua valitsee ei tällaista asiaa tule otettua huomioon, eikä varmaan moni tätä tiedäkään. Kanattaisi nähdä molemmat vanhemmat, niin ainakin voisi arvioida minkä näköinen koira siitä pennusta aikuisena tulee.


      • Samojedin omistaja
        Samojedifani kirjoitti:

        En tiedä seuraako tätä keskustelua enää kukaan. Mutta ensin haluaisin kiittää kaikkia jotka ovat antaneet perusteellisia vastauksia ensimmäisen kysyjän kysymykseen. :)
        Itse olen hankkimassa samojedia ja olen valmis ja halukas viettämään aikaa paljon samojedin kanssa (sekä turkin hoitoon että lenkkeilyyn). Olen siis jo päättänyt hankkia samojedin, mutta yksi ongelma vaatisi enää ratkaisun:
        Ainoastaan askarruttaa se että miten samojedi käytäytyy yksin kotona. Olen kuullut paljon juttuja siitä että samojedi tekee yksinään tuhoja? Oma käsitykseni asiasta on että koirat yleensä tekee tuhojaan jos ne eivät ole saaneet tarpeeksi liikuntaa (ja vaikka leikkiä) ihmisten ollessa kotona. ????

        Ratkaisuksi olen harkinnut suurta häkkiä. Jos pennun totuttaa siihen ihan pennusta asti, niin koira voi ajatella sen omana paikkanaan eikä rangaistuksena?????

        Jos joku tämän sattuu näkemään ja asiasta on jotain tietoa niin ole ystävällinen ja kerro apua kaipaavalle :)
        Kiitos jo etukäteen :)

        Meillä on 9kk samojedi neiti. Ennen hampaiden vaihtumísta teki tuhoja (oven listat kaluttu, oven kynnys kaluttu, lipastoa jyrsitty jne muuta pientä). Tuhoaminen loppui hampaiden vaihtumiseen. Yksin koiruus joutuu olemaan päivät kun olemme töissä. Mielestäni tämä tuhoaminen johtui juuri noista hampaiden vaihtumisesta ja siitä, että neiti taisi pitkästyä ollessaan yksin. Nyt vasta on neiti ollut n. 8h yksin kotona ja joskus vieläkin käydään mahdollisuuksien mukaan päivällä katsastamassa tilannetta ja käytetään ulkosalla. Meillä koiruus on päivät sisällä kun emme ole saaneet vielä hankittua/tehtyä ulkoaitausta. Toivotan mukavia hetkiä tulevan karvakasan kanssa. Luvassa on itkua, naurua, hammastenkiristystä sekä aivan ihania hetkiä :)


      • sammmsam
        Samojedifani kirjoitti:

        En tiedä seuraako tätä keskustelua enää kukaan. Mutta ensin haluaisin kiittää kaikkia jotka ovat antaneet perusteellisia vastauksia ensimmäisen kysyjän kysymykseen. :)
        Itse olen hankkimassa samojedia ja olen valmis ja halukas viettämään aikaa paljon samojedin kanssa (sekä turkin hoitoon että lenkkeilyyn). Olen siis jo päättänyt hankkia samojedin, mutta yksi ongelma vaatisi enää ratkaisun:
        Ainoastaan askarruttaa se että miten samojedi käytäytyy yksin kotona. Olen kuullut paljon juttuja siitä että samojedi tekee yksinään tuhoja? Oma käsitykseni asiasta on että koirat yleensä tekee tuhojaan jos ne eivät ole saaneet tarpeeksi liikuntaa (ja vaikka leikkiä) ihmisten ollessa kotona. ????

        Ratkaisuksi olen harkinnut suurta häkkiä. Jos pennun totuttaa siihen ihan pennusta asti, niin koira voi ajatella sen omana paikkanaan eikä rangaistuksena?????

        Jos joku tämän sattuu näkemään ja asiasta on jotain tietoa niin ole ystävällinen ja kerro apua kaipaavalle :)
        Kiitos jo etukäteen :)

        En tiedä nyt, että tarkoititko ulko- vai sisähäkkiä, mutta meillä oli pentuaikoina sellainen korkea pentuaitaus ihan sisällä.. Rotu ei ollut kyllä samojedi, mutta ensi keväänä aion samojedin hankkia ja käyttää samaa aitausta senkin kanssa.. Jos vaan tilaa riittää niin niitä voi ostaa kaksikin ja yhdistää ne sitten yhdeksi isoksi aitaukseksi. :)

        Meillä auttoi tämä paljon, kun pystyi sitten laittamaan koiran aitaukseen jos piti lähteä pidemmäksi aikaa pois kotoa. Eikä ollut koira moksiskaan kun pennusta asti tottu olemaan siellä ja itseasiassa se jopa meni yleensä itekseen sinne nukkumaankin :) Sitten siitä pikkuhiljaa totuteltiin pois ja nyt kun koira ei enää tuhoa niin on semmoinen näyttelyhäkki pesänä haukulle. Ainoa ongelma on vain se, että aitauksen alle pitäisi esim jotain vanhaa mattoa tms laittaa alle, koska muuten aitauksen reunat naarmuttaa lattioita (jos on siis sisällä).

        En sitten sammareista vielä tiedä, että tuhoavatko ne koko ikänsä, mutta jos liikuntaa ja aktiviteetteja kuitenkin saa tarpeeksi niin en kyllä jaksa uskoa, että normaali koira tuhoaisi hirveesti aikuistuttuaan


      • samojedifani
        sammmsam kirjoitti:

        En tiedä nyt, että tarkoititko ulko- vai sisähäkkiä, mutta meillä oli pentuaikoina sellainen korkea pentuaitaus ihan sisällä.. Rotu ei ollut kyllä samojedi, mutta ensi keväänä aion samojedin hankkia ja käyttää samaa aitausta senkin kanssa.. Jos vaan tilaa riittää niin niitä voi ostaa kaksikin ja yhdistää ne sitten yhdeksi isoksi aitaukseksi. :)

        Meillä auttoi tämä paljon, kun pystyi sitten laittamaan koiran aitaukseen jos piti lähteä pidemmäksi aikaa pois kotoa. Eikä ollut koira moksiskaan kun pennusta asti tottu olemaan siellä ja itseasiassa se jopa meni yleensä itekseen sinne nukkumaankin :) Sitten siitä pikkuhiljaa totuteltiin pois ja nyt kun koira ei enää tuhoa niin on semmoinen näyttelyhäkki pesänä haukulle. Ainoa ongelma on vain se, että aitauksen alle pitäisi esim jotain vanhaa mattoa tms laittaa alle, koska muuten aitauksen reunat naarmuttaa lattioita (jos on siis sisällä).

        En sitten sammareista vielä tiedä, että tuhoavatko ne koko ikänsä, mutta jos liikuntaa ja aktiviteetteja kuitenkin saa tarpeeksi niin en kyllä jaksa uskoa, että normaali koira tuhoaisi hirveesti aikuistuttuaan

        Joo sisähäkkiä meinasin juuri. Kun olen vähän sitä mieltä että kun koiran hankin kaverikseni niin en halua sitä ulos tarhaan/narun päähän. Olen jo tarkkaan suunnitellut aktiviteetin ja liikunnan tarjonnan tulevalle koiralleni, mutta töissä on (valitettavasti) pakko käydä. :)
        Olen samaa mieltä kanssasi "sammmsam". Mutta kaipasin vain muiden mielipiteitä ja mahdollista "hyväksyntää" siihen että suunnitelmani saattaisi jopa toimia :) Joten kiitos!


    • Sannilotta

      Joku tossa puhuikin että pienikokoisempana samojedi olisi täydellinen! Jos jollakulla on koko esteenä, kannattaa harkita japaninpystykorvaa. Seurallinen, hieno koirarotu. Saattaa olla myös hieman itsepäinen tai haukkuarka mutta itse olen ihastunut, ja ostin viime kesänä "japsin". Nyt perheessämme on kaksi mielettömän ihanaa koiraa. Tulevaisuudessa, kun pääsen yksiöstäni muuttamaan pois, ostan ehdottomasti samojedin tai pari! Aika samankaltaisilta noi piirteet kuulostivat, mutta tietty yksilöissä on paljon eroja :)

      • MT

        Minulla oli lapsuuskodissa kolme samojedia - ja nyt kotona kaksi huumorintajuista ja ihanaa sammaria - muuta rotua en ottaisi. Äärimmäisen veikoita ja ystävällisiä - oikeita masennuksen ja surun poistokoneita. Meillä ovat päivät tarhassa kun ollaan töissä ja muuten aina "mukana" ja yöt ovat laumansa kanssa sisällä. Mahtava rotu! Mutta turkkia täytyy harjata ja lenkillä kipaista - ihanne koirarotu maalle!!! Korostan, että samojedi on erittäin seurallinen ja jos on päivät tarhassa, kaipaa illalla "laumansa" seuraa. Tämä rotu hurmaa :)


    • -Sammarifani♥

      Sopiiko samojedi hyvin ekaksi koiraksi?
      Ja miten se käyttäytyy kissojen kanssa?
      Kun ollaan ehkä hommaamassa sammaria eikä oo ennen koiraa ollut niin
      kuinka vaikeeta on sammaria kouluttaa?
      Oon halunnu sammarii jo 4 vuotta (:
      -Sammarifani♥

    • sammarit<3<3<3

      Hei! mä oon nyt 13 vee ja mulla itellä on samojedi :) ja se on mun eka koira :D mutta mu iskällä on ollu samojedi kun se on itte ollu joku mun ikänen tai jtn . nii siitä jos sanot että se on sisäkoira, nii sitte en suosittele sammaria , koska meillä oli viime talvi sellanen että tää tykkäs nukkuu ulkona pakkasesssa sellasella jalkojen pyyhkimismatolla :d vaikka oli kui paljon pakkasta :/ , ja jos sen sitte toi sislle nii eti haus takas pihalle :D ja meillä on nyr sellanen naru / vitja viritelmä että on sellanen vaijeri aitasta sellaseeen tolppan (ja se on muute hyvä kun lähtee esim , kouluun nii se pärjää siellä oikein hyvin ku voi mennä aittaan missä sille on makuualusta ja vettä :) ) mutta se on kyllä sillai että s miän iskä on sen johtaja" että sitä se eniten tottelee .se sen turkki on sitte selanen juttu että harjaus ainakin joka viikko että tottuu siihen :D ja kun on karvanlähtöaika...nii huhhuh!! mutta ei siinä mitään todella ihana ja kiltti rotu :D

    • samista

      Meillä on 1,5 vuotias sammari-uros. Aivan ihana, sosiaalinen, kiltti, ei KOSKAAN aggressiivinen ihmisille eikä toisille koirille, ei hauku paitsi naapurin pikkupennulle kun kutsuu leikkiin, tai kun jäänyt juoksunarussa jumiin kutsuu meitä ulos. Ulvoo ambulanssin ja kirkonkellojen ääniä. Karva takkuuntuu vaikka kuinka hoitaa, on niin pehmoista korvien alta.itsepäinen on, oikea jäärä. vetovietti on tosi voimakas, ainakaan vielä ei ole oppinut hihnassa kulkemaan vetämättä kovinkaan hyvin. Toisaalta, vetää meitä jo nyt kelkalla ja pulkalla, ja TOSI innostunut siitä. Ulkona nukkuu yöt, myös 30 asteen pakkasella. Päivät tarhassa ja illat meidän seurassa, todella ihmisrakas ja seuraa perheenjäseniä kotona kaikkialle. Pientenkin lasten kanssa ihana, ne ei tosin voi ulkoiluttaa yksin, vetämisen takia. Todellinen lapsiperheen unelmakoira! suosittelen! tässä alunperin kysyttiin ns vikoja, no lenkkeillä pitää joka päivä ja touhuta tämän kanssa, meillä tulee lapsien mukanakin hiekkaa sisälle joten se ei ole ongelma :)

    • isko

      Meillä on 1,5 v samojediuros, jo toinen samojedi perheessä, otamme jossain vaiheessa luultavasti toisen samojedin. Todella kiltti ja lapsiystävällinen koira, ei koskaan agressiivinen. Ei hauku jos ei ole jotai asiaa; ulos, sisään, kiinni jossain tms. koiramme ei koskaan hauku esim kohdatessaan muita koiria. Rotu on ehdottomasti ulkokoira, kerrostaloon en sitä ottaisi. Liikuntaa samojedi kaipaa paljon ja vetää innokkaasti.

      Turkin hoito ei mielestäni ole hankalaa, karvanlähtöaika kerran vuodessa on poikkeus. Jos samojedi asuu sisätiloissa lähtee karvaa koko ajan, ulkokoira vaihtaa turkkinsa kerralla kerran vuodessa. Samojedi on vetokoira ja metsästysviettiäkin sillä on jonkin verran joten irti sitä ei ulkona voi pitää, rotu on myös niin luottavainen ja ihmisystävällinen että saattavat lähteä vieraankin ihmisen mukaan.

      Koira on oppivainen ja tottelevainen mutta vaatii koulutusta. Omat koiramme eivät ole purreet tai hajoittaneet koskaan mitään, tällaiset piirteet johtuvat yleensä liian vähäisestä aktiviteetistä ja turhautumisesta. Kaikenkaikkiaan hieno rotu aktiiviselle omistajalle, ei sovellu pelkästään seurakoiraksi.

    • ..........

      _joitakin_ hyviäki esimerkkejä tullu esille,mutta täytyy aina ottaa huomioon,et yksilöeroja on paljon ja eikä sitä rotumääritelmää kannata sokeesti lukee.

      Esim. mulla oleva sammari uros _vahtii_ ja _puolustaa_ kun ihan oikeesti on tarve puolustaa. Eikä sitä hyvällä tahollakaa ahneeks voi kuhtuu- se syö just sen minkä jaksaa,kaikki herkut nuuskii käestäki tarkkaan ennenku ottaa sen ja saattaa jättää jonku sille annetun leivän,lihan tmv syömättä jos saa mahasa täytee. Mutta näissä vissii meneeki niin pääsääntösesti,et urokset ei syö ylimääräsiä ja nartut sit vetäis vaikka kuinka :D Ja tääki on muuhun kroppaasa nähen melkee alipainone (30kg) ja toiki kilomäärä tuntuu olevan pelkkää lihasta >:)

    • kokemusta kahdesta täysin erilaisesta sammaritytöstä. toinen tuli mulle pentuna jonka ite opetin. oppi kävelee rattaitten vierellä vetämättä, irti olessa tuli vierelle käveleen jos vastaan tai takaa tuli auto, pyöräiliä tai käveliä. harrastettiinagia, muttta oli esiintymiskammoinen tai jotai. kotikisoissa toimi mutta isot kisat... jäi lähtöviivalle ja katteli yleisöä ja minua vuoron perään. herkkä ottamaan nokkiinsa. esim, meillä maalla kun ei tykätty pihaan kakkaamista ja sano sille että, käys ny metässä asioilla, niin neiti nosti nokan pystyyn ja meni tarhaan koppiin mököttää aivan ku kertoen "en oo sitte teijän kans ollenkaa", tai jos lenkillä totesi että pakkokokeskelle polkua tai tietä kakkia, ni neiti nosti nokan ylös ja paineli kotia (mettälenkillä irti)

      tää tyttö söi multa lukemattomat määrät (silppusi) kyniä, tusseja, mustekyniä,lyijykyniä. repi tyttären pehmoleluilta silmiä ja nappeja, mut ei syöny.

      tää uus tuttavuus, joka tuli mulle aikuisena... huokaus... ei pysy missään. tarhassa, ei narussa, ketjuun takkuuttaa turkkinsa ja sotkeentuu, pihalle painelee ovista vaikka lukossa (siksi on haka aika hyvä), narussa vetää kuin mieltä vailla.... repii listoja ja tuhoaa muutenki jos jää hetkeksikään yksin...

      kumpikin on/oli kaivuu herkkiä...vesisade hangelle, tai nurmelle (kuvittele kuulosi moninkertaisesti herkemmälle), mille se kuulostaisi... pakkohan se ääni on kaivaa esiin vaikka se vaatisi koko nurmen ympäri kääntämistä, tää rotu ei ymmärrä kauneuttaan, se voi olla yltäpäältä mudan peitossa tehtyään ruoppausta rannassa ja silti se hymyilee kysyen tuutko kaveriksi :)

      parhaimpia koiria perheeseen jossa on lapsia ja paljon ulkoilma elämää. siksi minulla on samojedi ja samojediseropi. minun ei ikää tarvii miettiä tarkeneeko ne lähteä minun kans metsään, lenkille, ratsastus tai ajokaveriksi,pihaa haravoimaan yms yms. ne peuhaa mielellään kelillä kuin kelillä lasten ja sinun kanssa.
      kantaen sisälle enemmän kuraa kuin lapset ja sinä yhteensä :D

    • 40 V SAMOJEDEJÄ

      Edellä paljon asiaa.. joo sammarit vetää aina ensinmäiset 500 m lenkillä kun ovat intoa täynnä ja sitten kävelevät asiallisesti ja lopulta kotia lähestyessä niitä saa vetää perässään :) - TURKKI .. ei saa pestä liian usein 1kerta/vuosi on riittävää muutoin luontainen turkin terve rasvaisuus häiriintyy. Paras pesu-ajankohta on kun talviturkki on irronnut. (puhdas turkki pöllyää ja irtoava talviturkki jää hyvin harjaan kun pari päivää pesun jälkeen jaksaa harjailla) Turkki irtoaa eri keho-alueilta eri aikaan eli kannattaa irtoamisajankohtana keskittyä niihin kohtiin ja ottaa karvat pois niistä. Muutoin kannattaa harjata silloin kun siihen näkyvästi tarvetta. Itse suosin eri osa-alueisiin keskittymistä eli välil lonkat, välil peppu ja häntä jne. ei itse väsy liikaa eikä koirakaan. Se on kiva ulkoilla komean koiran kanssa :) jatkuvasti ihmiset kehuvat ja osa haluaa ottaa kuvia..yleisin kysymys on onko turkissa hirveä hoitaminen johon aina vastaan että ei ole. Mökkireissuil on turkki välillä aivan karmean märkä ja likainen et jollain "puunaajalla" tulis varmaan itku kun näkis sen mutta kun kuivuu niin koiran turkki on taas vitivalkoinen ja puhdas. Samojedin karva on niin kuin luonnon villa yleensä se voi paremmin mitä enemmän saa olla ulko-oloissa = kosteutta & pakkasta (sisällä oleskelevan koiran turkki ei voi hyvin ja se näkyy karvoista)

      • Altain emäntä

        Moi, meillä parivuotias sammarityttö ja ensimmäinen koira ollut mulle ja teinitytölleni. Laumakoira on sammari ja kulkee kotonakin aina pienet matkat vieressä, nukkuu partsilla öisin, mitä kylmempi sen parempi. Ihana rotu, ei kannata pelästyä turkkia, ennemminkin pitää ajatella niin, että kun se on niin innokas ja aktiivinen sitä pitää todella ulkoiluttaa, jos ei pitkään, niin ainakin monta kertaa. Kaikki rakastavat sitä vauvoista vaareihin meilläpäin. Turkki ei ole vaivalloinen, se ikäänkuin pitää itsensä puhtaana. Oliiviöljyä tai vastaavaa kannattaa vähän antaa ruuan kanssa
        ja harjailla ja paijailla niin paljon kuin mahdollista. Kun vähän vielä rauhoittuu ja aikuistuu, niin luulen että vaikkapa terapiakoirana voisi olla. Oli kyllä pentuna sellainen, että laita kalenteriin Samojedin kasvatus 1,5 v.


    • pari samojedia

      Laitanpa minäkin vielä oman viestini. Olen siirtynyt kahden samojedin jälkeen toiseen rotuun, mutta kaikissa roduissa on hyvät ja huonot puolet.

      Huonoja puolia/kokemuksia omista sammareistani...
      1. Haukkuminen. Välillä tuntuu siltä että haukkuvat ihan omaksi ilokseenkin.
      2. Molemmat samojedini tuhosivat kiitettävästi asuntoa ja kenkiä ollessaan alle 1 v.
      3. Jääräpäisyys. Jotkut samojedit voivat olla niin jääriä, että saat oikein keksimällä keksiä kuinka huijaat ne tekemään mielesi mukaan.
      4. Lenkillä vetäminen. Tämä kannattaa reenata kuntoon jo pienenä pentuna, koska samojediuroskin voi olla todella vahva jos kunnolla lenkillä lähtee vetämään.
      5. Riistavietti. Vaikka tätä ei pitäisi olla, oli kummallakin samojedillani niin vahva riistavietti että lähtivät heti kaiken perään.
      6. Ei pysy pihassa vapaana - ainakaan kauaa, jos ei ole mitään mielenkiintoista tutkittavaa/tehtävää. Lähtee mielenkiintoisempien asioiden perässä ja hyvinkin voi olla kilometrien päässä kotoa kun päättää lähteä.
      7. On utelias. Haluaa kokeilla kaikkea, tutustua jokaiseen ihmiseen/koiraan/eläimeen, jonka näkee. Testailee kotona joka kaapin/nurkan/tavaran, "jee, mitähän tapahtuu jos pureskelen tästä".
      8. Turkin harjaus/kampaus voi olla iso homma, jos turkki on laadultaan liian pehmeä (aikuisena). Plus kannattaa pitää imuroinnista, jos ottaa samojedin

      Näistä huolimatta, samojedi on aivan mahtava koira. Siihen rakastuu jo hymyilevän ulkonäönkin vuoksi heti, ja se rakastaa kaikkia. Se lohduttaa sinua kun olet surullinen ja pomppii riemuissaan kanssasi kun olet iloinen. Ai niin, ja yksi huono puoli vielä, joka löytyy joka koirasta: elää lyhyemmän elämän kuin sinä itse. Mikään ei ole niin kamalaa, kuin rakkaasta ja maailman mahtavimmasta perheenjäsenestä luopuminen.

    • SALON SAMMARI

      Minun tyttärelläni on sammari, joka on viisi vuotias uros. Sammari on meillä melko usein. Maailman ihanin ulkonäkö koiralla, mutta melkoinen riiviö. Tarvitsee lenkkeilyä ja seuraa. On kiltti ja rööhö. Kurakelillä saa jatkuvasti pestä tassuja ja mahan alustaa, jos haluaa, että huusholli pysyy kuosissa. Aina iloinen ja valmis riehuntaan.Rakastaa kaikkia, eikä ymmärrä, että kaikki ei rakasta sitä. On myös ihmisiä jotka pelkäävät koiria. Kova puhumaan ja vinkumaan , kun tahtoo jotain. Hyvin leikkisä......voimakas...siinä tuolia kaatuu ja tavarat saa kyytiä. Vie kaiken, mutta ei tuo takaisin. Varastaa taskusta hanskat...sitten niissä onkin reikä. Vie sukat, tossut, huivin, ja on todella pettynyt ,jos et lähde hakemaan niitä pois.Leikkisä. Pitää kaikkia muita koiria kaverinaan, ei ole agressiivinen...ennemminkin arka. Turkki vaatii hoitoo, niinku ihmisten hiuksetkin. Ei kamalasti pidä harjaamisesta. Pentuna oli oikea täystuho. Söi muutaman puhelimen, kaukosäätimen, mattoja, vuodevaatteita,pyykit pyykkitelineestä, kirjat luki,listat söi, tapetit ,yms. ei halua ees kaikkea muistaa.Mutta kaikesta huolimatta, niin ihana koira ,että sydämen vie.Sammarin kanssa ei tule pitkä aika. SUOSITTELEN.

    • munsamppa <3

      mun samojedi rakastaa ihmisiä, kesällä kun postikantaja nousi autosta laittamaan postin omakotitalomme postiluukkuun; samojedini juoksi postinkantajan autolle ja hyppäsi pelkääjän paikalle odottamaan ja valmiina lähtemään :D ei hauku ikinä millekkään, ainoastaan itkee välillä ikävää kun joku lähtee kotoa. ainoa virhe tuli tehtyä, ettei opettanut koiraa pienestä pitäen olematta vetämättä lenkillä. metsässä kulkee vapaana ja ei karkaa. samojedi uroksellani on jo ikää 11 vuotta, aivan mahtava kumppani ja uskomattamon upea luonne

      • veteraani

        Tässä on paljon asiaa olut sammareista. Itselläni on toinen samojedi. Ensinnäkin nartut ovat erilaisia kuin urokset. Vanhenevan nartun kanssa saatta joutua ottamaan joskus yhteen. Eli pitää näyttää kuka on pomo. Samojedi ei ole tyytyväinen, ellei se pääse lähes päivittäin juoksemaan. Tämä rotu ei sovi ihmisille, jotka haluvat vain kävellä pienen lenkin , jonka aikana koira tekee tarpeensa. Samojedin kuljettaminen hienosti hihnassa on haasteellista. Mutta jos päivittäin on valmis juosemaan, hiihtämään tai ajamaan pyörällä riittävän pitkiä lenkkejä, niin sammari on oikea valinta.


    • piste

      Joo meiänkin samojedi lähtee jänisten perään.. jos on esimerkiks mettässä nii sitä saa ettiä ja huudella siellä sen 10-15 minuuttia.. :D

    • sand1

      Miulla oli tyttö-samojedi reilu 11 vuotta, sit syöpä vei.

      Eipä ole moittimista, "parani vaan vanhetessaan.

      Turkki tosin vaati keväisin erityishoidon, mutta vähäistä johonkin trimmattavaan koirarotuun verrattuna.

      Urossamojedissa olen kuullut olen samoja piirteitä kuin Lapinkoira-uroksessani, itsepäisempiä, juoksuaikaan karkaavat omille teille, kantelevat tavaroita naapureista ym.

    • Love sammari -poju

      Voisin kertoa uros -samojedistä, nyt 4- vuotta vanhasta. Ensinmäisenä vuotena se söi muutamat kengät, mutta vain jos sitä ei tarpeeksi huomioitu. Meillä ei kauheesti haukuta. jos vieraita tulee pihaa niin sitten haukutaan häntä heilujen. Huonekaluja ei olla syötý. Karvaa todella lähtee ja ajoittain paljon. Meillä riesana on olleet tassut ja niissä karvatupen tulehdus. Koirani haluaa yöt viettää tarhassa ja siksi varmaan kosteus aiheuttaa tuota tulehdusta, no se menee ohi lääkekuurilla. Koira seuraa minua mihin vaan ja kovin lapsi ystävällinen sekä tulee toisten isojen koirien kanssa juttuun, Kastuminen on kamalaa, mutta onneksi on sadehaalarit!

    • samoyed

      arvitsee paljon paljon ulkoilua, huomauttaa heti jos joku tulee ovelle. Ystävällinen koira niin vieraille ja tutuille myös. Mutta kyllä ääntäkin lähtee jos on aivan vento vieras ja mikäli kyseinen henkilö käyttäytyy oudosti. Todettu on kahden 11vuotiaan samojedin omistajana.

    • anonyymi11

      miten tulee toimee kissojen kans sammarit?

    • Joo, omistan samojedin!

      Samojedi syö aika paljon jotain tärkeitä tavaroita. Esim. Talon reunoja, leluja, muovisia puutarha tuoleja yms. Joten huomaat kyllä milloin samojedillä on ollut tylsää. Ei tule ärhäkäksi häkissä. (oman kokemuksen mukaan...) Oho! Siinä oli hyvä puoli, mut tässä pari huonoa puolta!

    • samojedifani

      sori,tämä ei niinkään liity aiheeseen,mutta tietääkö kukaan mistä löytäisi samojediuroksen sekarotuiselle tyttökoirale? En oikein löydä itse.

      • samojedifani

        sori, siis tyttökoiralle


    • Ronijajeri

      Onko kellään ollut Sammaria jolla diabetes? Tai allergista esim.kissan hilseelle? Meille sattunut molemmat...mutta maailman ihanin rotu on kuitenkii..uutta etsiskellään..

    • Koiravanhus

      Olin menossa koirapuistoon kultaisennoutajani kanssa. Sulkiessani porttia, huomasin ison valkoisen koiran juoksevan meitä kohti. En ehtinyt tehdä mitään, kun se iski hampaansa koirani niskaan kiinni. Ei irrottanut, vaikka vedin niskakarvoista ja irti sanaa hokien. Tuntui, kuin sillä olisi ollut tarkoitus tappaa. Pelästyin älyttömästi. En ole yhdenkään muun koiran nähnyt käyttäytyvän yhtä julmasti. Minun kohta 13v kultsuni nuuski maata, kun se hyökkäsi kimppuun. On purrut puistossa muitakin koiria. Omistaja ei ojenna koiraansa ollenkaan, sanoo että " koirathan nyt aina tappelevat". Tuollaisen koiran kanssa ei saa lepsuilla, pitää olla kanttia komentaa koiraansa, jos koira vähänkin on agressiivinen toisia koiria kohtaan. Koirapuistoon ei edes saa viedä agressiivista koiraa. Autolla on niin helppo ajaa puistoon, kun ei jakseta lenkkeillä.

    • Olioi

      Karvanlöhtö on varmaan se isoin huolenaihe ihmisillä, itseäni ei se haittaa. Huonoin puoli on varmaan omassa 1v uros sammarissa että se varastelee vaatteita pyykkinarulta kokoajan. Sitä alkaa jo itsekin kyllästyttää tuo leikki mutta silti se sitä jatkaa kun katsomme tv:tä vaikka pitäisi katsella häntä.
      Kouluttaminen on ollut myös haastavampaa kuin aiemmissa koirissani sillä miellyttämisen halua ei juuri ole, mutta kyllä hänestä on hyväkäytöksinen, rakastava halinalle saatu joka rakastaa ihmisiä, lapsia ja muita koiria. Panostimme pentuna sosiaalistumiseen.
      Koulutuksella on suuri vaikutus koiraan, tärkeintä on ettei luovuta vaikka hermot menee ja koira nolaa sut pihalla hulluudellaan, niitä hetkiä oli paljon kun uhma alkoi.
      Enemmän plussia keksin kuin miinuksia vaikka alkuun jännitti vaihtaa helposta paimenrodusta vetokoiraan :)

    • Anonyymi

      Samojedeista en löydä yhtään huonoa piirrettä, mutta kennelien omistajat voisivat miettiä, minkälaisille ihmisille tätä hienoa rotua myyvät. Kerronpa elävän esimerkin, voitte itse päätellä siitä paljon.

      Kiirevuosia viettävä perhe halusi ostaa keskimmäiselle lapselleen koiran, sehän oli samojedi. Koira haettiin kaukaa kennelistä. Alku meni ilmeisesti hyvin: koira pääsi tarhasta lenkille ja siitä ilmeisesti ainakin hiukan välitettiin.

      Kävi sitten kehnosti: koira jäi yksin, koska tuo taluttaja meni naimisiin ja muutti muualle. Ei kuulemma voinut ottaa koiraansa mukaan, kun asui rivitalossa!

      Koira jäi pihanperälle surkeaan häkkiin lähes unohduksiin. Kakkakasoja, osin vihreän ja valkoisen homeen peitossa, oli lähes koko kopin ympärystä täynnä. Likaiset ruokakipot ja osin täysin loppunut vesi sekä koppi ilman minkäälaista huopaa, suojaa, kauhistutti.

      Joku muu alkoi kuljettaa koiraa, harjasi sen, hoiti tassut, rasvasi kuivat ja halkeilleet anturat. Rakastettava koira, mikä suru aina jättää se kun joutuu pois paikkakunnalta.

      Tuo perhe, jonka luona koira viettää keskitysleirielämää on kulmakunnan "malliperhe". On koulutusta, pitäisi myös olla empatiaa eläintä kohtaan, mutta sitä ei ilmene.

      Sanoisin näin, että jos otat minkäälaista koiraa ja sille käy näin, olet surkein ihminen maan päällä mistä tahansa koulutuksesta huolimatta. Tuo samojediparka otettiin jonkinlaiseksi leluksi lapselle, joka sen hylkäsi ja koko perhe unohti suorastaan sen surkeisiin oloihin.

      Tällainenko olet ihminen? Lue Primo Levin kirja ja laita käsi sydämelle. Kenneleiden tehtävä ei ole antaa koiria ruuhkavuosia viettäville perheille, jotka unohtavat suloisen eläimensä lian, ankeuden ja yksinäisyyden keskelle. Joku käy hoitamassa, mutta ei ole aina paikalla. Joku ruokkii, harjaa, huoltaa, antaa aikaansa. Se ei riitä, koska päivässä on 24 tuntia.

      • Anonyymi

        Miten tälle samojedille lopulta kävi,saiko uuden perheen? Vastaisuudessa heti ilmoitus eläinsuojeluun sekä valvovalle eläinlääkärille.


    • Anonyymi

      Ooooh jedi you are! T, Yoda

    • Anonyymi

      Samojedia ei voi laitta ulos jäähtymään. Se on ihan tunnoton kylmälle, -40C -pakkasessa venyttelee hangella niinkuin olisi hiekkarannalla.

    • Anonyymi

      IHANA, SÖPÖ, SEURALLINEN KAUNIS, HIEMAN OMAPÄINEN. RAKASTAN SITÄ, VAIN ME KAKSI YHDESSÄ, LEIKITÄÄN, ULKOILLAAN JA PIDETÄÄN VÄLILLÄ PÄIKKÄREITÄ, EI HAUKU YÖLLÄ, KUN OPETETAAN.

    • Anonyymi

      Samojedi kaivaa kuoppia puutarhaan.

    • Anonyymi

      ihana koira. hieman itsepäinen, mutta tosi viisas ja kiltti sekä nätti. rakastan sitä ikuisesti.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe