Aihe

pyyn pillitys.

pyy

kysyisin että millaista sarjaa siihen pilliin puhalletaan.. itse puhallan näin pii pii pi pi pi pippi pi. millaisella säällä, moneltako kannattaa mennä mehtään pillittää pyytä. vastatkaas noihin.

26

9733

  Vastaukset

  • Ihan hyvältähä toi sun saundi vaikuttaa..ite joskus vaa pii pi vihellän..sit niitä lyhkäsiä voi vaihella..Esim tänä aamuna tääl hyvä keli..tuhrune ja tuuleton sää..Meitsi käyny aamul,päiväl,iltapäiväl ja illal..paras ehkä aamu n 7-8 aikaa..Joskus toimii mihin aikaan vaan,toisinaan ei ollenkaa..ja jos ei pillityst kuulu ni turha o vihellellä.

  • Olen huomannut ettei sillä nopealla sarjalla ole niin väliä kunhan jotain heittää. Ne pitkät ratkaisee!

   Pilvinen suht tyyni sää on paras ja kyllähän se pyy vislaa päivälläkin.

   • Kiitos vastauksista. jos vielä kertoisitte sen että minkä laisen sarjan te laitatte menee? eli laittakaa tällein: pii pii pippi pipi pi esim tolleen! :D


   • pyy kirjoitti:

    Kiitos vastauksista. jos vielä kertoisitte sen että minkä laisen sarjan te laitatte menee? eli laittakaa tällein: pii pii pippi pipi pi esim tolleen! :D

    Lintukirjani sanoo tii-tii-tititi, mutta mielestäni se on enemmänkin tii-tii-titti-ti-ti.
    Mutta niinkuin sanoin ei sillä loppuosalla ole niin väliä.

    Pitänee mennä tohon takapihalle kuunteleen, että miten se pyy tänään vislaa ja ottaa pilli mukaan.
    Eilen kun olin piha hommissa niin se vislaili komeasti.:D


   • vanhapoika85 kirjoitti:

    Lintukirjani sanoo tii-tii-tititi, mutta mielestäni se on enemmänkin tii-tii-titti-ti-ti.
    Mutta niinkuin sanoin ei sillä loppuosalla ole niin väliä.

    Pitänee mennä tohon takapihalle kuunteleen, että miten se pyy tänään vislaa ja ottaa pilli mukaan.
    Eilen kun olin piha hommissa niin se vislaili komeasti.:D

    Joo no kyllähän se tossa 11.30 vislaili, kun menin pihalle.
    Alkuun se heitti pelkän tii-tii ja vähän ajan päästä tii-tii-ti-ti-tyi-ti.

    Mutta sitten kun yritin sille vastailla niin se veti ihan mykäksi. En tiedä onko taidot ruosteessa, huomasiko se minut, tai sitten se on vaan niin ujo.


   • vanhapoika85 kirjoitti:

    Joo no kyllähän se tossa 11.30 vislaili, kun menin pihalle.
    Alkuun se heitti pelkän tii-tii ja vähän ajan päästä tii-tii-ti-ti-tyi-ti.

    Mutta sitten kun yritin sille vastailla niin se veti ihan mykäksi. En tiedä onko taidot ruosteessa, huomasiko se minut, tai sitten se on vaan niin ujo.

    Kyllä taitaa noilla pyilläkii olla omat murteensa/mielisävellyksensä. Olen itse huomannu, että melko lähekkäinkin (samasta poikueesta tod. näk.) olevilla pyillä on erilaiset vihellykset.
    Ite olen alotellu perus tii-tii-ti-ti-ti:illä ja kun pyy on vastannu olen muuttanut viheltelyn samantyyliseksi kuin vastaaja. Kaks pitkää on yleensä suht samanlaisia, mutta loppuluritus vaihtelee.
    nimerkillä
    tänä syksynä 20 pillipyytä


  • Aloitin sarjalla tii tii tii ti ti ti ja se vaan kaikui takaisin aina lähempää ja lähempää joten vaihdoin sen uuteen joka meni näin tii tii ti ti taa ja johan alkoi puskissa rapista. Vetäsin tuplat pusikkoon ja siinne jäi, se vaan sattui olemaan Titi-nalle, en ole kertonut kaksivuotiaalle tyttärelleni vielä. Harmillista...

   • Olet sä aika vatipää, kun tollai touhuat. Varmaan olisi parempi, kun menisit hakemaan äidiltä tuoretta pullaa ja maitoa.


  • olen huomannu että se on melkein ihan sama miten siihen pilliin puhaltaa...yleensä kun kuulen pyyn vihellyksen yritän matkia sitä pillillä, silloin se yleisimmin vastaa...pyyn pillityksessä on pidettävä taukoja...kun on vähän aikaa metsästänyt pyitä huomaa itsekkin milloin pyyt pitävät taukoa vihellys sarjoissa. Ainakin Rovaniemellä kannattee mennä pyytä houkuttelemaan 9-10 maissa aamulla ja illalla ennen hämärää...iltapäivästä on huonoin mahdollisuus saada pyy vastaamaan. Säästä vielä sen verran että kun aamulla on sumuista saa pyyn varmasti vastaamaan ja kuten varmaan tiedät pyy viihtyy sekametsässä tai kunnon ryteikössä.

  • kerran pyyn reppana pillitti puussa ja minä siihen sitten että mikä se on poijjaalla hätänä? tämä vastasi sieltä latvan korkeuksista minulle kuiskaten: peltophyyyyyyyyyy

  • Puhalla siihen torvee että MURHAAJAT

  • Tii, ti tii ti ti - toimii Suomussalmen pohjoisosan pyille.

  • perusaloitus on tiii tiii ti ti tuntui toimivan itäsuomessa. Kun Pyy vastaa niin kannatta hieman vaihdella ääntä silloin niiltä mene nopeammin hermot ja lehahtavat paikalle. Aamulla kyllä vastailivat mutta eivät ilmestyneet paikalle. Iltapäivä ja ilta tuntui olevan parasta aikaa. Ainakin tulivat paikalle noin 15-20 min. Jos ei mitään kuulunut niin paikan vaihto 300m ja sama uusiksi. Parhaimmat paikat on vanha harva kuusimetsä jonka vieressä taimikkoryteikkö ja hiekkatie..

  • Jos tiedät metsästysalueellasi olevan pyitä, mutta ne eivät vastaa pilliin on paikalla todennäköisesti kanahaukka. Kanahaukan rauhoituksen jälkeen olen useasti koenut tämän. Kerran nuori haukka melkein törmäsi minuun, kun olin viheltelemässä puitten välissä hyvin naamioituneena. Ensi syksy on mitä luultavimmin paras 60-luvun jälkeen, johtuen kuivalumisesta talvesta, joka on mahdollistanut linnuille turvallisen ja lämpöisen nukkumisen kiepissä.

  • En tiedä mikälie, mut vaik kuin tavalla piipitän ni hitosti vain hömötiaisia ympärillä pörrää eikä pyistä tietoakan.

   • Pillityspaikalle kannattaa mennä melko vähin äänin...
    Ja sitten kun olet paikalla, niin ei senkään jälkeen kannata ylimäärisiä rapistella ja meuhkata. Eikä edes ylimääräisiä liikkeitä käsilläkään tehdä.

    Niin ja nythän ei vielä kannata edes opetella pillitystä. Korkeintaan tässä noin 150 km rannikolta olevalla kaistaleella vasta alkaa olla kevät siinä pisteessä että voisi edes toivoa pyyn vastaavan. Ja vasta syksyllähän ampuakseen saa houkutella, mutta nyt voi sitä ennen vaikka kuvata kameralla.


  • tii tii titti ti tiiti

  • Jos tiedät että paikka minne menet on pyitä, tulevat takuu varmasti pillille. Paras aika kun ilta hämärtyy. Sarjat (tii tii tititi ja tii tii ti)

  • puhaltakaa näin tii tii ti ti

  • menkää sinne metsään kuuntelemaan ja oppimaan, näitä nettimetsästäjiä taitaa nykyaikana suoltaa vain lisää ja lisää.

  • Jonkinaikaa kun piipittelee samaan malliin ja ellei saa esiin, niin vaihtaa tyyliä, esim 3 pitgää semmosta haastavaa ja kevyt luritus perään, kuten huulilla pilliin tehty tipity, ilman keuhkoista poistuvaa ilmaa on "kova juttu" ainakin mun takametsän pyille.

   Kaikenkaikkiaan hauskaa hommaa, vaikka ilman pyssyäkin.

   Huomenna pääsee koittaa taas...

  • Itse pillitän näin: tiii tii ti tii ti.

  • Itse olen huomannut eri pillien välillä selviä eroja vaikka omaan korvaan ne kaikki kuulostavatkin samanlaisilta samassa paikassa pyy vastaa toiseen pilliin paljon paremmin kuin toiseen.Nykyään käytän itse noin 40 vuotta vanhaa pilliä jolla myöskin isäni on suurimman osan pyistään ampunut, on tullut kokeiltua varmaan ainakin kymmentä muutakin pilliä mutta mielestäni tämä vanha toimii parhaiten onko muilla samanlaisia kokemuksia

  • Pyypillin saa itse tehtyä sopivankokoisesta linnunsulasta ( metson, hanhen jne) niitä voi tehdä useampia ja kokeilla mihin pyy vastaa.Tein sellaisia metson siiven sormisulista 50 luvulla ja monet niistä toimivat paremmin kuin metallisetpillit.
   Mutta älkää sitten ampuko pois kakkia pyitä. Jättäkää niitä seuralaisiksi niiden kanssa on mukava jutella pillinvälityksellä.

  • Viikonloppuna kuulin kun "metsästäjä" kulki pilli suussa ja vihelsi kulkiessaan yksitavuista piip-ääntä. Polki kulkiessaan vielä joka kepin ja risun niin että ääni kuului tyynenä aamuna puolen kilometrin päähän En tohtinut käydä kysymässä onko tällä tekniikalla tullut montakin pyytä saaliiksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   335
   13950
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   324
   11738
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   175
   4698
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   20
   1794
  5. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   58
   1596