pyyn pillitys.

pyy

kysyisin että millaista sarjaa siihen pilliin puhalletaan.. itse puhallan näin pii pii pi pi pi pippi pi. millaisella säällä, moneltako kannattaa mennä mehtään pillittää pyytä. vastatkaas noihin.

34

14153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valtro

      Ihan hyvältähä toi sun saundi vaikuttaa..ite joskus vaa pii pi vihellän..sit niitä lyhkäsiä voi vaihella..Esim tänä aamuna tääl hyvä keli..tuhrune ja tuuleton sää..Meitsi käyny aamul,päiväl,iltapäiväl ja illal..paras ehkä aamu n 7-8 aikaa..Joskus toimii mihin aikaan vaan,toisinaan ei ollenkaa..ja jos ei pillityst kuulu ni turha o vihellellä.

    • vanhapoika85

      Olen huomannut ettei sillä nopealla sarjalla ole niin väliä kunhan jotain heittää. Ne pitkät ratkaisee!

      Pilvinen suht tyyni sää on paras ja kyllähän se pyy vislaa päivälläkin.

      • pyy

        Kiitos vastauksista. jos vielä kertoisitte sen että minkä laisen sarjan te laitatte menee? eli laittakaa tällein: pii pii pippi pipi pi esim tolleen! :D


      • vanhapoika85
        pyy kirjoitti:

        Kiitos vastauksista. jos vielä kertoisitte sen että minkä laisen sarjan te laitatte menee? eli laittakaa tällein: pii pii pippi pipi pi esim tolleen! :D

        Lintukirjani sanoo tii-tii-tititi, mutta mielestäni se on enemmänkin tii-tii-titti-ti-ti.
        Mutta niinkuin sanoin ei sillä loppuosalla ole niin väliä.

        Pitänee mennä tohon takapihalle kuunteleen, että miten se pyy tänään vislaa ja ottaa pilli mukaan.
        Eilen kun olin piha hommissa niin se vislaili komeasti.:D


      • vanhapoika85
        vanhapoika85 kirjoitti:

        Lintukirjani sanoo tii-tii-tititi, mutta mielestäni se on enemmänkin tii-tii-titti-ti-ti.
        Mutta niinkuin sanoin ei sillä loppuosalla ole niin väliä.

        Pitänee mennä tohon takapihalle kuunteleen, että miten se pyy tänään vislaa ja ottaa pilli mukaan.
        Eilen kun olin piha hommissa niin se vislaili komeasti.:D

        Joo no kyllähän se tossa 11.30 vislaili, kun menin pihalle.
        Alkuun se heitti pelkän tii-tii ja vähän ajan päästä tii-tii-ti-ti-tyi-ti.

        Mutta sitten kun yritin sille vastailla niin se veti ihan mykäksi. En tiedä onko taidot ruosteessa, huomasiko se minut, tai sitten se on vaan niin ujo.


      • Spaddu
        vanhapoika85 kirjoitti:

        Joo no kyllähän se tossa 11.30 vislaili, kun menin pihalle.
        Alkuun se heitti pelkän tii-tii ja vähän ajan päästä tii-tii-ti-ti-tyi-ti.

        Mutta sitten kun yritin sille vastailla niin se veti ihan mykäksi. En tiedä onko taidot ruosteessa, huomasiko se minut, tai sitten se on vaan niin ujo.

        Kyllä taitaa noilla pyilläkii olla omat murteensa/mielisävellyksensä. Olen itse huomannu, että melko lähekkäinkin (samasta poikueesta tod. näk.) olevilla pyillä on erilaiset vihellykset.
        Ite olen alotellu perus tii-tii-ti-ti-ti:illä ja kun pyy on vastannu olen muuttanut viheltelyn samantyyliseksi kuin vastaaja. Kaks pitkää on yleensä suht samanlaisia, mutta loppuluritus vaihtelee.
        nimerkillä
        tänä syksynä 20 pillipyytä


    • Koitin eri versioita

      Aloitin sarjalla tii tii tii ti ti ti ja se vaan kaikui takaisin aina lähempää ja lähempää joten vaihdoin sen uuteen joka meni näin tii tii ti ti taa ja johan alkoi puskissa rapista. Vetäsin tuplat pusikkoon ja siinne jäi, se vaan sattui olemaan Titi-nalle, en ole kertonut kaksivuotiaalle tyttärelleni vielä. Harmillista...

      • voi.

        Olet sä aika vatipää, kun tollai touhuat. Varmaan olisi parempi, kun menisit hakemaan äidiltä tuoretta pullaa ja maitoa.


    • pyymies

      olen huomannu että se on melkein ihan sama miten siihen pilliin puhaltaa...yleensä kun kuulen pyyn vihellyksen yritän matkia sitä pillillä, silloin se yleisimmin vastaa...pyyn pillityksessä on pidettävä taukoja...kun on vähän aikaa metsästänyt pyitä huomaa itsekkin milloin pyyt pitävät taukoa vihellys sarjoissa. Ainakin Rovaniemellä kannattee mennä pyytä houkuttelemaan 9-10 maissa aamulla ja illalla ennen hämärää...iltapäivästä on huonoin mahdollisuus saada pyy vastaamaan. Säästä vielä sen verran että kun aamulla on sumuista saa pyyn varmasti vastaamaan ja kuten varmaan tiedät pyy viihtyy sekametsässä tai kunnon ryteikössä.

    • Metsänpieru

      kerran pyyn reppana pillitti puussa ja minä siihen sitten että mikä se on poijjaalla hätänä? tämä vastasi sieltä latvan korkeuksista minulle kuiskaten: peltophyyyyyyyyyy

    • Hiiliteräs
    • creenpeace

      Puhalla siihen torvee että MURHAAJAT

      • Anonyymi

        Idiootti...


    • pii pii pi

      Tii, ti tii ti ti - toimii Suomussalmen pohjoisosan pyille.

    • Jomppalainen

      perusaloitus on tiii tiii ti ti tuntui toimivan itäsuomessa. Kun Pyy vastaa niin kannatta hieman vaihdella ääntä silloin niiltä mene nopeammin hermot ja lehahtavat paikalle. Aamulla kyllä vastailivat mutta eivät ilmestyneet paikalle. Iltapäivä ja ilta tuntui olevan parasta aikaa. Ainakin tulivat paikalle noin 15-20 min. Jos ei mitään kuulunut niin paikan vaihto 300m ja sama uusiksi. Parhaimmat paikat on vanha harva kuusimetsä jonka vieressä taimikkoryteikkö ja hiekkatie..

    • Erä-Unti

      Jos tiedät metsästysalueellasi olevan pyitä, mutta ne eivät vastaa pilliin on paikalla todennäköisesti kanahaukka. Kanahaukan rauhoituksen jälkeen olen useasti koenut tämän. Kerran nuori haukka melkein törmäsi minuun, kun olin viheltelemässä puitten välissä hyvin naamioituneena. Ensi syksy on mitä luultavimmin paras 60-luvun jälkeen, johtuen kuivalumisesta talvesta, joka on mahdollistanut linnuille turvallisen ja lämpöisen nukkumisen kiepissä.

    • jokupielessä

      En tiedä mikälie, mut vaik kuin tavalla piipitän ni hitosti vain hömötiaisia ympärillä pörrää eikä pyistä tietoakan.

      • No aluksi noi...

        Pillityspaikalle kannattaa mennä melko vähin äänin...
        Ja sitten kun olet paikalla, niin ei senkään jälkeen kannata ylimäärisiä rapistella ja meuhkata. Eikä edes ylimääräisiä liikkeitä käsilläkään tehdä.

        Niin ja nythän ei vielä kannata edes opetella pillitystä. Korkeintaan tässä noin 150 km rannikolta olevalla kaistaleella vasta alkaa olla kevät siinä pisteessä että voisi edes toivoa pyyn vastaavan. Ja vasta syksyllähän ampuakseen saa houkutella, mutta nyt voi sitä ennen vaikka kuvata kameralla.


    • Grezky

      tii tii titti ti tiiti

    • pillittäjä

      Jos tiedät että paikka minne menet on pyitä, tulevat takuu varmasti pillille. Paras aika kun ilta hämärtyy. Sarjat (tii tii tititi ja tii tii ti)

    • pyyn ampuja

      puhaltakaa näin tii tii ti ti

    • suoliluikerrooo

      menkää sinne metsään kuuntelemaan ja oppimaan, näitä nettimetsästäjiä taitaa nykyaikana suoltaa vain lisää ja lisää.

    • piiii piii pipidi

      Jonkinaikaa kun piipittelee samaan malliin ja ellei saa esiin, niin vaihtaa tyyliä, esim 3 pitgää semmosta haastavaa ja kevyt luritus perään, kuten huulilla pilliin tehty tipity, ilman keuhkoista poistuvaa ilmaa on "kova juttu" ainakin mun takametsän pyille.

      Kaikenkaikkiaan hauskaa hommaa, vaikka ilman pyssyäkin.

      Huomenna pääsee koittaa taas...

    • aichi

      Itse pillitän näin: tiii tii ti tii ti.

    • äänissä eroja

      Itse olen huomannut eri pillien välillä selviä eroja vaikka omaan korvaan ne kaikki kuulostavatkin samanlaisilta samassa paikassa pyy vastaa toiseen pilliin paljon paremmin kuin toiseen.Nykyään käytän itse noin 40 vuotta vanhaa pilliä jolla myöskin isäni on suurimman osan pyistään ampunut, on tullut kokeiltua varmaan ainakin kymmentä muutakin pilliä mutta mielestäni tämä vanha toimii parhaiten onko muilla samanlaisia kokemuksia

    • Pyynpillittäjä

      Pyypillin saa itse tehtyä sopivankokoisesta linnunsulasta ( metson, hanhen jne) niitä voi tehdä useampia ja kokeilla mihin pyy vastaa.Tein sellaisia metson siiven sormisulista 50 luvulla ja monet niistä toimivat paremmin kuin metallisetpillit.
      Mutta älkää sitten ampuko pois kakkia pyitä. Jättäkää niitä seuralaisiksi niiden kanssa on mukava jutella pillinvälityksellä.

    • Kaikenlaisia

      Viikonloppuna kuulin kun "metsästäjä" kulki pilli suussa ja vihelsi kulkiessaan yksitavuista piip-ääntä. Polki kulkiessaan vielä joka kepin ja risun niin että ääni kuului tyynenä aamuna puolen kilometrin päähän En tohtinut käydä kysymässä onko tällä tekniikalla tullut montakin pyytä saaliiksi.

    • Anonyymi

      Ite pillitän Tii-tii-ti-ti-ti

    • Anonyymi

      Itse suosin seuraavanlaista puhallusta: " Piip-piip, titityy, titityy, kukkuu, tsirp tsirp, ja kraak kraak. Useita lintuja olen nähnyt. Et kai sä niitä lintuja halua tappaa??

    • Anonyymi

      Hommaa kasettisoitin kova äänisellä.Laita soimaan: Martti HUUHAA! Inasen,
      Hatullinen Paskaa.Aamun sarasteessa alat soitamaan.kaikki lähistöllä olevat immet
      kuulevat kutsun.Sitten vain valitse,oman uuden PYYSI!

    • Anonyymi

      meän seurassa on sellainen nainen , se kutsuu pyyn pieremällä , piuuuuu piiuuuuu .

    • Anonyymi

      Pyy on uhanalainen suomessa.

      • Anonyymi

        Eipä tainnu olla keila


      • Anonyymi

        No ei ole


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6579
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4243
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2647
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2040
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1111
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1066
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe