majan teko ohje

aakkenus

en tiedä onko palsta oikea, mutta nyt oltaisiin vailla hyviä kuvia puuhun rakennettavasta majasta 6 vuotiaalle pojalle. Maja saisi olla mielellään useampi kerroksinen.Olisiko jollain vinkkejä tai linkkejä jonnekin? ehkä ennemminkin kuva olisi tarpeen

20

5459

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Eräs mummi

   enkä osaa ohjeitakaan antaa.
   Meillä on kuitenkin kesäasunnollamme saaressa viime kesänä valmistunut maja puussa. Poikamme sen teki 6- ja 7 - vuotiaille lapsilleen.
   Majaa aloitettiin rakentamaan jo edellisenä kesänä, jolloin se ei kuitenkaan valmistunut. Alunperin oli tarkoitus tehdä kaislakatto. Koska se jäi kesken, seuraus oli, että kaislat levisivät ympäri pihaa. Alimmaisena oli kuitenkin muovikatto ja se on siinä edelleenkin. Tuskin muuta koskaan tuleekaan.
   Maja on tehty neljän, toisistaan sopivalla etäisyydellä olevan puun väliin. Ikkuna-aukkokin siinä on, tällä hetkellä avonainen. Tarkoitus kai on peittää se jollakin läpinäkyvällä muovilla.
   Epäilin, ettei niin raskas maja ylhäällä pysy, mutta siellä se vaan kököttää ja kestää kyllä aikuisenkin painon.
   Eivät lapset kuitenkaan siellä juurikaan aikaansa vietä. Mitä nyt kiipeilevät ylös ja alas tikapuita.

   Kyselin mieheltäni, mistä voisi saada rakennusohjeita. Hän ei ollut varma asiasta, mutta sanoi, että on muistaakseen joskus lukenut sellaisista "Tee itse lehdestä". Ehkä voisit tiedustella sieltä pitääkö se paikkansa ja olisiko mahdollisuus ostaa vanha lehti, taikka vain ohjeet. Siellä voisi olla kuvakin.

   • alkup678

    täytyypä yrittää löytää ko. lehtiä


  • lautoja ja tikkaat

   kyl se itte rakentaa, niin tein minäkin killinä

  • majanrakentaja

   kiinnostus majoihin ollut vuosia.Nytkin on 2 majaa läheisessä metsikössä.Olis todella kiva löytää ohjeitakin majan tekoon.Hyvin näyttää onnistuvan omillakin avuilla.Ihanaa kuulla että muitakin innostuneita rakentajia on!!Ehkä kirjastosta löytyisi piirrustuksia,tai google-haun avulla?Voisiko joku järjestää majanrakennuskilpailun?

   • atal

    ELÄVÄÄN PUUHUN EI SAA LYÖDÄ NAULOJA;SE ON KIELLETTY!
    Älä tallaa nurmikoita,ÄLÄ PUITA VAHINGOITA.....

    Tekisin lattian jostakin kestävästä, kyllin tiiviistä verkosta.Köydellä kiinni runkoihin ja katon pressusta,Sitten sitä verkkoa myös senverran seiniksi,ettei sieltä tipu.
    Toki lienee mahdollista tehdä puustakin,mutta kiinnistys pitää olla ilman,että elävään puuhun lyödään nauloja,Puu kärsii ja kituu, jos siihen tulee nauloja.
    Tee se itse-lehdessä ollutta majaa ei rakennettu eläviin puihin, vaan erillisille pylväille. Lehtiä löytyy ainakin täällä E-Suomessa kirjastoista ja divareista,Käykääpä seillä!
    Kirjastoissa lienee myös aika uusi kirja,nimeltään Pieni majakirja. Siinä oli kivoja vinkkejä!


   • markka
    atal kirjoitti:

    ELÄVÄÄN PUUHUN EI SAA LYÖDÄ NAULOJA;SE ON KIELLETTY!
    Älä tallaa nurmikoita,ÄLÄ PUITA VAHINGOITA.....

    Tekisin lattian jostakin kestävästä, kyllin tiiviistä verkosta.Köydellä kiinni runkoihin ja katon pressusta,Sitten sitä verkkoa myös senverran seiniksi,ettei sieltä tipu.
    Toki lienee mahdollista tehdä puustakin,mutta kiinnistys pitää olla ilman,että elävään puuhun lyödään nauloja,Puu kärsii ja kituu, jos siihen tulee nauloja.
    Tee se itse-lehdessä ollutta majaa ei rakennettu eläviin puihin, vaan erillisille pylväille. Lehtiä löytyy ainakin täällä E-Suomessa kirjastoista ja divareista,Käykääpä seillä!
    Kirjastoissa lienee myös aika uusi kirja,nimeltään Pieni majakirja. Siinä oli kivoja vinkkejä!

    miksi muka nurmikkoa ei saa tallata sillä kyllähän aina kun posti ym muuta tehdään nurmikkoa tallataan


  • luonnonsuojelija

   Puuhun ei ole kyllä hyvä sitoa köyttä/naruakaan sillä puu vahingoittuu siitäkin voisiko maja ehkä olla maassa jos siitä ollaan tekemässä useakerroksisempia tai vaikka tuki puilla?

   • "Elä ja anna elää"

    Maa ja kaikki massa jokaista käpyä ja kiveä myöden on elävää!! Jos poraat peruskallioon reijän se kärsii ihan yhtä lailla kuin puukin! Et ei ois hyvä olla liian ajattelevainen.. näinkin primitiivisessä planeetassa kun ollaan. ! ;)


  • majaexpertti

   puuhun saa lyödä nauloja ja naruakin saa käyttää! kyllä niitä puitakin riittää! metsä paloissakin menee hirveästi metsää eikä kukaan huolehdi siitä että kuinka paljon puita silloin kuolee! minun poikani teki juuri tässä keväällä majan hän kävi itse kirveellä kaatamassa puut ja teki hienon majan puuhun!

  • nimeltämainitsematon

   Juu eli oiskos kellään majanrakennus ohjeita/vinkkejä, mistä sellaisia löytyypi?
   pihalle olis tulossa kesällä maja nimittäin. Ja millaistas puuta siihen ois paras käyttää?

  • hohhoijaa vihervouho

   Puu ei kärsi eikä kidu, sillä ei ole mitään aivoja pöljät..

   • ESMUMMO

    Moi


  • viksut mukulat

   No lol.

   Taitaa olla betoniviidakossa kasvaneet mukulat asialla.
   Kun minä olin lapsi (olen syntynyt -83), tehtiin systerin kanssa joka toinen viikonloppu ainakin uusi maja, mummolassa maalla kun oltiin ja metsää ja peltoa riitti. Milloin pyydettiin mummulta vahakangasta (tehtiin tiipii kun löydettiin metsästä heinäseipäitä), pyydettiin papalta vasaraa lainaksi ja nauloja kun löydettiin ties mitä rakennusjätettä josta parilla naulalla ja laudan pätkällä sai kivan laatikon ovella aikaiseksi. Ei silloin kyselty mitään ohjeita, itse etsittiin värkit ja tehtiin.

   Lumimajat oli asia erikseen.

  • tee vaan :-)

   Puumajan rakentaminen on helppoa. Tarvitset nauloja, paksuja ja kestäviä lankkuja, sahan ja vasaran. Sitten etsit neljä puuta, jotka muodostavat neliön. Naulaa kaksi lankkua tuki parruiksi vastakkain siihen korkeuteen mihin haluat. Sitten lattia yksinkertaisesti laitetaan lankkuja vierekkäin ja naulataan kiinni (kuitenkin niin että lattiassa olevat raot olisivat mahdollisimman pieniä). Seiniä ja tyylejä tyylejä tehdä niitä on monia, joten niiden teosta en muuta sano (kuvahausta "puumaja") . Kattojakin on vaikka minkä laisia, mutta suosittelen joko jättämään sen kokonaan pois tai tekemään peltikaton tukiparruilla (HUOM! Peltikaton reunat ovat teräviä ja siksi on hyvä esim. Paukuttaa vasaralla ne sisäänpäin.)

  • Minna_123123

   No voi että, sillonku olin mukula, nii rakennettii majat iha omin avuin....
   Ei siinä mittää ohjetta tarveta.. Omat lapsetki rakentellee majaa justiisa
   nyt eikä siihe mittää kaaviota tartteta :)

  • gogu

   rakennan just kverin kaa majaa ei siinä ongelmia ole iha helppoa. tarvikkeet
   1.vasara
   2.saha
   3.nauloja
   4.lankkuja
   5.älyä
   6.voimaa

   • Anonyymi

    7pyörösaha
    8 pistosaha
    9pultti
    10mutteri
    11 mega force


  • gogu

   eikä ohjetta kysytty ja miks pittäis.pistää vaan puuta puuhun naulalla.

  • ^karkuri^

   Joo ehdotan että vanha pressu kieräytetään sen toisesta pitkästä päästä puunrungon ympärille kannattaa ylettää maahan vinossa ja lattia laita irtonaisia lankkuja ja makuupusii niin tadaa siellä voi vaikka nukkua!

  • apafa

   Rakensin oman majani trukkilavoista maahan ja seon kaksikerroksinen on siä myös kamiina.on pressukatto myös sängyt on vesijohto ja sähkrt.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   568
   5343
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   415
   4434
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   278
   4175
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   3031
  5. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   1869
  6. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   152
   1533
  7. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   134
   1391
  8. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   91
   1290
  9. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1221
  10. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   272
   1120
  Aihe