Kertokaa äitit

-toista odotellaan-

Hei.
Huomasin täällä olevan äitejä, joilla lapsi syntynyt 35-36 viikoilla. Olisin tosi kiinnostunut kuulemaan miten teillä on alkutaipale taaperoiden kanssa sujunut. Minkä kokoisia lapset olivat syntyessään, Oliko ongelmia (keskoskaappi, happi?) ja kestikö sairaalassa olo pitkään. Itselläni on tilanne että viikkoja nyt on 35 2 ja raskausmyrkytyksen oireet tahtovat pukata päälle ja synnytyksen käynnistäminen on mahdollisesti ajankohtainen hyvinkin pian. Hirvittää vain kuinka elämä pienen kanssa lähtee sujumaan vaikkei ihan pieni keskonen enää olekkaan, esikoinen kun syntyi 39 viikolla lähes neljä kiloisena :)
kiitän tuhannesti vastauksistanne.

12

2131

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kaksi

   lasta syntynyt 35-viikkoisina.
   Toinen (3530g) oli verensokerin heittelyn ja keltaisuuden vuoksi keskolassa 5 päivää.
   Toinen syntyi hätäsektiolla istukan irrottua (3100g) ja oli huonossa kunnossa, sai mm. verensiirron ja oli hengityskoneessa yli viikon.

   Molemmat on kasvaneet terveiksi ja reippaiksi lapsiksi. Kotona ekoina viikkoina ainoa ongelma oli, etteivät jaksaneet imeä tarpeeksi maitoa pullosta (tissiä ei yhtään) ennenkuin nukahtivat. Sairaalan ohjeiden mukaan piti nipistää niskasta aina, kun meinasi nukahtaa kesken syömisen.

  • mirtzu

   poikamme syntyi rv35 2 ja painoi 1890g ja oli 43cm. jouduin viisi päivää aikaisemmin sairaalaan ennen synnytystä korkeiden proteiinien takia ja sitten otettiin lapsivesipunktio ja todettiin että keuhkot vauvalla tarpeeksi kehittyneet että voidaan käynnistää. käynnistettiin ja syntyi alateitse.

   sairaalassa poika joutui olemaan kaksi viikkoa.ensin kaikki meni loistavasti ja sitten lopetti syömisen ja laittoivat sille nenämahaletkun. no siiten muutaman päivän kulttua taas rupesi syömään kunnolla. kun paino oli yli 2kg pääsi kotiin. kotona paino nousi todella hyvin ja nyt poika on 10 1/2kk ja painoa on vähän yli 10kg ja pituutta 72cm ja on erittäin vilkas ja terve poika ja hymyilee paljon..=)

  • Äidiksi 04

   syntyivät käynnistämällä (raskausmyrkytyksen takia) 36 4.

   A 2350g, 46cm
   B 2450g, 47cm

   Sairaalassa oltiin 6 päivää. Lapset olisivat päässeet aijemminkin, mutta itseni takia oltiin, kun piti seurata, että arvot alkaa laskemaan. B:llä hieman keltaisuutta ja kumpaiseltakin seurattiin kolmena päivänä verensokereita. Alusta asti kuitenkin vierihoidossa. Virkeitä vauvoja!

   Imettäminen lähti hyvin käyntiin ja lisämaidon jätin pois kolmantena päivänä. Lapset kasvoivat ja kehittyivät tasaisesti ja niin edelleen.

   Motorinen kehitys oli/on pikaista ja puhepuoli rullaa jo todella hyvin, ikää alle kaksi vuotta.

   A lapsi on hieman ikäisiään kevyempi, mutta muutoin ei uskoisi keskosiksi. Vaikka itse en osaa ajatella heitä (edes vauvana) keskosina.

   Etukäteen murehdin, etten uskalla koskea vauvoihin, saati keskosiin. Mutta siihen tottui päivässä, mieskin! =) Jälkikäteen kuvia katsoessa järkyttyy lasten pienuudesta, mutta silloin sitä ei miettinyt. Nyt en uskalla ottaa edes 3kk täysikäistä (vierasta) vauvaa syliin.

  • rv.35

   Ja molemmat syntyivät terveinä ja hyväkuntoisina.
   A-vauva painoi 2.400 ja 45cm.
   B-vauva painoi 2.000 ja 46cm.
   Molemmat viettivät ihan ensimmäisen yönsä täällä ulkomaailmassa lämpökaapissa ja olivat hyvässä tarkkailussa keskolassa.
   Seuraavana päivänä vauvat pääsivät unipatjalle, joka olisi heti alkanut hälyttämään, mikäli hengityskatkos olisi tullut.
   He olivat sairaalassa 3 viikkoa, jossa iskän kanssa kävimme vauvojamme hoitamassa jokaisena päivänä.
   ONNEA SINULLE !!!
   KYLLÄ KAIKKI HYVIN MENEE !!

  • vastaa

   Kaikki sujui hienosti kotona. Pikkuiseen tottui. Hän oli aivan ihana ja sopiva syliin. Syntyessään oli erinäisten ongelmien vuoksi vain 1500 g. Hän ei tarvinnut keskoskaappia. Ei mitään muuta erityistä kuin lämpöpatjan. Sairaalassa oli siihen asti, kunnes paino saavutti 2 kg rajan. Nyt on ikäisiään keskimääräistä pitempi ekaluokkalainen, hoikka ja nätti, fiksu tyttö.

  • ETTÄ ...........

   Hienosti sujui, vaikka syntyivät rv.35.
   Pieniähän olivat mutta luonto on asian järjestänyt niin, että älä suotta murhetta ja huolta kanna.
   Kaikki sujuu HYVIN!!!!
   Usko pois vaan!!!!
   Ei ole ollut titenkään helppoa olla kaksosten äiti mutta osaan antaa arvoa sille, että heitä on kerralla kaksi ja toisilleen seuraa.
   Ovat omia yksilöitään, tottakai.
   En osaa pitää heitä kaksosina, vaikka sitä ovatkin.

   • syntyi

    Meillä syntyi rv 36 3. Koita vaan sinnitellä niin, että olisi jo RV 36 menossa, silloin pitäisi olla kyllä erinomaiset mahdollisuudet, että kaikki on ok. Meidän vauva painoi 2,7 kg ja mitään komplikaatioita, seurantoja yms. ei ole. Sairaalassa 4 pv, seurattiin vauvan bilirubiiniarvoja. Nyt 33kk:n ikäisen ottanut kaikki ikäisensä kiinni ja neuvola pituus/painotaulukoissa mennään jos yli keskiarvon.


  • syntyi 35+5

   sokerit laski ja poika joutui lasten osastolle oli siellä vajaan vuorokauden ja sain hänet vieri hoitoon sairaalassa olimme viikon koska mulla oli kohtutulehdus.

   poikamme syntyessään oli 2430g ja 45cm nyt alle 3kk ja painaa jo viitisen kiloa ja kaikki sujunut todella hyvin. Poikakin on jo oppinut olemaan hereillä ja on tyytyväinen! pitää päätään itse ja nauraa äitille ja isille!

   uskon kyllä että kaikki hoituu

  • naikkonen75

   Mulla on tyttö syntynyt rv 36 4 oli 3060g ja 48cm. Ei ollut missään keskoshoidoissa. Sairaalasta päästiin 8pvä päästä vasta,kun tyttö alkoi kellastumaan ja joutui 2 pvä olla sinivalossa. Poika syntyi rv 34 5 oli 2560g ja 45cm. Eli ihan hyvän kokosia vauvoja olivat vaikka etuajassa mailmaan putkahtivatkin. Poika oli 5 pvä lasten osastolla seurattavana jaksaako itse syödä ja alkaako kellastumaan. Söi hyvin eikä alkanut kellastumaan ja niin pääsimme kotia. Mitään raskausmyrkytystä ym minulla ei ole ollut ja synnytykset ovat itsestään lähteneet käyntiin. Syytä noihin ennen aikasiin synnytyksiin ei tiedetä. Sain viime vuonna 3 lapsen joka sit taas syntyi jo 38 2rv. Joutui myös valohoitoon. Ja keskokseksi lasketaan vauva joka on syntynyt ennen rv 32. Sen jälkeen syntyneet ovat vain ennen aikaisia. ;o) Nykyään on niin hyvät hoidot ym, että tuskin sinunkaan vauvalla hätää on. Koitahan jaksella!!

   • olet väärässä

    kyllä se keskosen raja on 37 rv.


  • -toinenkin jo syntynyt-

   Minä se aikanaan "hätääntyneenä" alkuperäisen kysymyksen kirjoitin. Yli kolme kiloinen tyttö syntyi rv 37 ja nyt on ikää jo 3 kuukautta. Kaikki meni loppujenlopuksi kaikenpuolin hyvin vaikka raskausaika olikin aika stressaavaa ja käynnistetty synnytys rankka. Mutta lopputulos on ihana pikkuprinsessa. Kiitos kaikille kannustavista viesteistä :)

   • nopeesti menee

    Meille syntyi ensimmäinen rv 36.
    Synnytyksessä sai pisteet vain 2-4.
    Happeen joutui heti ja oli 80% hapessa 1 kk.
    Hänet hätäkastettiin ja veret vaihdettiin.
    Oli se kauhea huoli aina lapsen taisteluista että jääkö hän henkiin.
    Hän painoi synt.2460g ja pituus 47.
    4 v hän sairasti paljon ja oli 10 kertoja sairaalassa.
    Hänestä on kehittynyt iso ja vahva poika joka on jo aikuinen,
    Meille silloin syntyi 1v päästä seuraava ja hän oli erittäin kiltti lapsi söi ja nukkui.
    Nyt meillä on kaikkiaan 7 lasta ja kaikki on mennyt aika hyvin kun näin jälkeen pain ajattelee.
    Olen jokaisen lapsen valillä käynyt töissä ja kotona on ollut äiti, isä tai jokin lastenhoitaja.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   375
   5769
  2. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   3980
  3. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   95
   1659
  4. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   372
   1500
  5. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   1447
  6. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1447
  7. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   12
   1423
  8. Uskallatko paljastaa

   Kaivattusi nimikirjaimet ja sukupuoli? Minä aloitan, KA, nainen.
   Tunteet
   60
   1368
  9. Aiotko saattaa sen loppuun

   ..mikä on meillä pahasti kesken..ja milloin...en jaksa odottaa enää..
   Ikävä
   54
   946
  10. En halua satuttaa sinua

   Mutta tässä ei ole järkeä!..
   Ikävä
   39
   944
  Aihe