Aihe

FELIWAY???!!

Kisu9

Onko kokemuksia Feliwaysta? Millaisia? Mihin olette sitä käyttäneet ja onko toiminut?

14

2753

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Rahat pois

   Humpuukia.

   • Tabby

    Perustele "tietosi". Mä olen kuullut pelkästään positiivisia kommentteja Feliwayn toimivuudesta. Tiedätkö edes mitä Feliway on?


   • Kisu9
    Tabby kirjoitti:

    Perustele "tietosi". Mä olen kuullut pelkästään positiivisia kommentteja Feliwayn toimivuudesta. Tiedätkö edes mitä Feliway on?

    Mitä oot kuullu Feliwaystä?


   • Rahat meni hukkaan
    Tabby kirjoitti:

    Perustele "tietosi". Mä olen kuullut pelkästään positiivisia kommentteja Feliwayn toimivuudesta. Tiedätkö edes mitä Feliway on?

    Ei mitään vaikutusta.


   • Tabby
    Kisu9 kirjoitti:

    Mitä oot kuullu Feliwaystä?

    Feliwaysta olen kuullut mm. useammalta eri eläinlääkäriltä, eläintarvikeliikkeistä, kissankasvattajilta, kissanomistajatuttavilta, kissanomistajasukulaisilta jne. Mm. erään tuttavani merkkaileva uroskissa lopetti merkkailun, kun Feliway -haihdutin laitettiin seinään. Feliway ei tehoa välittömästi vaan vasta parin päivän kuluttua haihduttimen laittamisesta.


   • joka kissaan
    Rahat meni hukkaan kirjoitti:

    Ei mitään vaikutusta.

    samat temput tepsi, mutta sillä ei voi vielä perustella asian toimivuutta..

    feliwayta pitää käyttää niinkuin ohjeissa kerrotaan, eikä satunnaisesti suihkia tai käyttää pistorasiassa.


  • muru...

   Mulla oli kissalla stressireaktio, kun toinen kisu muutti yllättäen taloon. Iloisesta ja seurallisesta mirristä tuli vihainen ja syrjään vetäytyvä, raapiva raivopää. Odottelin melkein puoli vuotta, olin kärsivällinen ja jaoin sille roppakaupalla hellyyttä aina kun vaan ehdin, mutta ei se auttanut. Ostin Feliway- haihduttimia kaksi, ( 120 m2 talo ) ja lisäksi vielä viikon päästä sen sumutteen, jolla ruiskin nurkkia ja mattoja, ym. mikä kissan korkeudella on. Kolmen päivän päästä kisu alkoi leppyä, ja siitä se pikkuhiljaa alkoi muuttua omaksi itsekseen. Se vie aikaa, ei tuo aine mikään taikasauva ole, mutta auttaa. Vieläkin käytän haihduttimiani, täytän vuorotellen toista ja toista, kun säiliö menee tyhjäksi, sumutetta laitan automatkoille lähdettäessä boxiin, ja ostamani uuden matkailuvaunun ruiskuttelin ennen kuin vein kisuja sinne. Kaikki ollaan onnellisia ja eletään sovussa koko porukka. SE TOIMII.

  • "Kemisti"

   Ovatko kemialliset aineet turvallisia?

   • Tabby

    Ei ole johdannainen kissanmintusta. Feliway on feromonihaihdutin (tai feromonisuihke, riippuu siitä, käyttääkö haihdutinta vai suihketta) ;)

    "Kissa liikkuu reviirinsä eri alueiden välillä tiettyjä kulkureittejä, joita se merkitsee jättämällä naamaferomonimerkkejä reitin varrelle. Naamaferomonimerkit ovat rauhoittavia merkkejä, jotka luovat kissalle tuttuuden ja turvallisuuden tunnetta. Kissa hieroo naamassaan olevista rauhasista feromonimerkkejä myös ympäristöstä selkeästi erottuviin kohteisiin, jotka se on tutkinut ja todennut vaarattomiksi. Tällaista kohdetta kissa ei kynsi eikä se tee siihen virtsamerkkiä ja se toimii kissalle mielihyvää tuottavana ja kissaa rauhoittavana kohteena."

    Lähde: http://www.fns.fi/vetcare/index.php?id=86


  • Cooni

   Meidän kastraattiuros alkoi ärhennellä nuorelle kollille, kun kolli alkoi tulla miehen ikään. Kollin hajut ilmeisesti kävivät tosi pahasti hermoon ja kastraatti höykkyytti kollia mennen tullen ja palatessakin vielä. Kollin ei tarvinnut, kuin olla läsnä, niin äksyläinen veti herneitä nenään :o( Oli muutenkin kireä, äksyili jopa minulle, mitä ei ole ikinä tehnyt.

   Viimein älysin laittaa Feliwayn seinään ja kahden haihdutetun pullollisen jälkeen meillä on pojat parhaat kaverit :o) Vaikutus ei tullut siis hetkessä, pari kuukatta meni, ennenkuin haihdutin tehosi. Mutta se todella tehosi, suosittelen!

   Nyt on taas Feliway seinässä, kun kolli kastroitiin ja sen hajut taas muuttuvat. Ei ainakaan toistaiseksi ole mitään riitoja ilmaantunut poikien välille, päinvastoin, viihtyvät oikeinkin hyvin keskenään :o)

  • Sae

   Meillä on toiminut erittäin hyvin moneenkin asiaan. Olen käyttänyt suihketta mm. oviin ja sohvaan raapimisen estämiseksi, autossa ja kuljetuskopassa, pissavaivojen tukihoitona estämään lattialle pissaamista ja vähentämään stressiä, lattialle kakkimiseen (merkkausta ennen sterilointia), oviaukkoihin ja muihin ahtaampiin paikkoihin (kaksi kissaa eivät mahtuneet sovussa ohittamaan toisiaan), koiraan totuttelussa, uusiin huonekaluihin ja vauvan tarvikkeisiin. Eli vähän joka paikkaan. :)

   Haihduttimesta on myös ollut suuri apu. Muut kissat eivät vuosi sitten hyväksyneet vanhuskissaa ollenkaan, se ei mm. saanut käydä rauhassa vessassa tai kulkea muuten vapaasti. Lykkäsin haihduttimen seinään ja muutaman päivän päästä kaikki oli ok. Kissoista tuli todella seurallisia, entistä leikkisämpiä ja rentoutuneita, arin uskalsi jopa tulla tervehtimään vieraita. Myös vanhuskissassa näkyi iso muutos, se alkoi käyttäytyä kuin pentu. :) Haihduttimen vaikutus oli suurimmillaan parin viikon ajan ja sen jälkeen vähän laantui. Haihdutin pari pullollista peräkkäin, kunnes olin varma, että tuo "hyvä käytös" jäi pysyväksi. Nyt olisi taas tarvetta ottaa haihdutin käyttöön, koska tulossa on kissoille iso stressi (uusi perheenjäsen ja sen myötä uudet huonekalut ym tarvikkeet). Kolme kissaa on jo huomannut jotain erikoista ja käyttäytyvät aika stressaantuneesti.

   • Kisu9

    KIITOKSIA OIKEEN PALJON KAIKILLE VASTAUKSISTA!!! Ja edelleenkin saa laittaa viestiä kokemuksista! Mutta menen Feliwayn ostamaan ja toivottavasti toimii meilläkin! :)


  • tänään meille

   tuon haihduttimen. Tarinamme on tässä, eikä loppunutkaan niin onnellisesti kuin ehdin jo yhtenä aamuna luulla...
   http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=102&conference=627&posting=22000000020188513
   Kerron sitten miten kävi :)

  • Uskoo ken tahtoo

   Itse olen ainakin varma että on humpuukia. Kolme omistanut ja käyttänyt eikä ollut yhtään mitään vaikutusta mihinkään.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   282
   20191
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13997
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   349
   10672
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   75
   7854
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   371
   4830