Lämpöpatterin maalaus

Niksu27

Mitä maalia olette käyttäneet (vesikiertoisiin) lämpöpattereihin? Minulle suositeltiin rautakaupasta Tikkurilan Pesto alkydimaalia, mutta vasta kotona huomasin, että etiketissä huomautetaan vaaleiden sävyjen kellastumisesta lämmön vaikutuksesta. Tämä vähän harmittaa kun oli tarkoitus maalata patterit himmeäksi valkoisella.
Toisaalta sain myös sellaisen neuvon, että myös vesiohenteista maalia (esim. Remontti-Ässä) voisi käyttää. Kestää kuulemma ihan hyvin, vaikka joidenkin mielestä pehmenee mössöksi lämmön vaikutuksesta.

Käyttökokemuksia? Mihin maaliin olette olleet tyytyväisiä?

10

22463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvin pysyy

      Samoja maaleja mitä kattoihin seiniin esim siro vesiliukoisia ja mattapintaisia tietenkin,pesee soodalla patterit ennen maalausta.Olikohan siroplast millä viime rempassa maalasin patterit.

      • Anonyymi

        Eli pilasit patterit.


    • maalilla

      maalasin kuin seinätkin (keittiö: remontti-ässä/ makuuhuone: joker). Tosi hyvät tuli, unohda kaiken maailman alkydimaalihömpötykset.

      Muista ottaa patteri pois päältä ennen maalaamista ;)

    • Raksan reunalta

      Kaikkea ne laittavat, mutta minun kokemukseni on, että kyllä se Pesto sittenkin
      on paaaaaljon kestävämpi kuin lateksit.
      Mahdollinen kellastuminen on niin pikkunyanssijuttuja, että en siitä
      kovasti huolta kantaisi.

      Laita jo lähdössä karvan verran sävytetty maali, niin värin muutos ei näy senkään vertaa.

      • santtu

        täältä kanssa suosittelen, muissa seinä yms. maaleissa ei kyseistä "varoitusta" ole, koska eivät ole tarkoitettu metallipintojen maalaukseen...
        Eli pestoa, pestoa...


    • Ei Sutari

      Minä maalasin patterit vesiohenteisella kalustemaalilla. Teknoksen maalipurkin kyljessä sanotaan selvästi että sopii myös lämpöpatterien maalaukseen.
      Hyvin on ainakin vuoden kestänyt eikä ole valkoinen väri väriä pahemmin muutellut. Tein maalauksen kesällä lämmityskauden ulkopuolella joten ei tarvinnut venttiileja sulkea.
      Muistaakseni Tikkurilan vastaava tuote on nimeltään Helmi.

    • asiantuntijoita löytyy

      Miksi joku maalaa patterit seinämaalilla, kun se ei ole siihen tarkoitukseen tarkoitettu!? (entinen asukas oli maalannut patterit käsittääkseni remonttiässällä tai jokerilla, ei kestänyt kiinni, kun pinttynyttä likaa pestiin pois)

      Jos purkissa lukee, että saattaa kellastua, niin kannattaako ottaa riskiä!? Minä etsisin sellaisen tuotteen, jossa ei moista varoitusta ole. Tai etsisin sellaisen maalia myyvän liikkeen, jossa saa asianmukaista palvelua, täällä keskustelupalstalla on niin helppo antaa asiantuntevia ohjeita, ilman vastuuta. Kuten tuo yksi, joka tarjoaa kattomaalia pattereihin. Himmeä kattomaali on siitä "mukava", ettei sillä juurikaan ole kulutuskestävyyttä ja lika tarttuu hyvin kiinni.

      • Niksu27

        Hioin tänään patterit ja päätin siirtää maalauksen ensi kesään kun kaikki talonyhtiön patterit ja lämmitysputket on suljettu. Täältä saadut vinkit on toisaalta tervetulleita, mutta kokemuksia on yhtä monta kuin on tekijääkin. Enkä viitsi ottaa sitä riskiä, että joudun maalaamaan patterit uudestaan huonon / väärän maalin takia. Täytynee etsiä asiantuntevampi maalikauppias.


      • REM
        Niksu27 kirjoitti:

        Hioin tänään patterit ja päätin siirtää maalauksen ensi kesään kun kaikki talonyhtiön patterit ja lämmitysputket on suljettu. Täältä saadut vinkit on toisaalta tervetulleita, mutta kokemuksia on yhtä monta kuin on tekijääkin. Enkä viitsi ottaa sitä riskiä, että joudun maalaamaan patterit uudestaan huonon / väärän maalin takia. Täytynee etsiä asiantuntevampi maalikauppias.

        Itse tehtiin näin: hiottiin hiekkapaperilla, pestiin soodavedelläx1 ja vedellä monet kerrat, sitten otex (otepohja) maalia väliin ja sen kuivuttua vielä kalustemaalia pintaan (futura 15 esim. tms.)


    • Laita ohuelti

      Haittaako maali lämmön siirtymistä. Toimiiko se eristeenä?

      Maalaa spray pullolla, niin tulee ainakin ohuelti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 97
      1824
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1815
    3. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1804
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1563
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1340
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1300
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1276
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1271
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe