seefeld

sake

olemme ensi kesänä menossa itävaltaan patikoimaan
ns.päiväretkiä(yöt majapaikassa).onko kokemuksia esim.seefeldistä?mitä suosittelette?mikä ajankohta olisi paras?

2

853

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Seefeld

      Olin elokuussa Seefeldissä elämäni ensimmäisellä vaelluksella. Lähdimme matkaan ennen puolta päivää ja olimme takaisin hotellilla illalla kuuden maissa. Alkutaival oli mäkistä metsäpolkua. Ensin nousimme Rosshüttelle 760m jossa söimme ja sieltä matkasimme kondolilla Härmelekopfille 2045m, josta jatkoimme vaeltaen Nördlinger Hüttelle jossa oli myös taukomahdollisuus. Tämä väli oli suht koht helppo kulkuista ja tasaista vaikka eri paikoilla kuolleiden muistomerkit hirvittivätkin (ne lienee tapahtuneet talvella?!?). Näköalat olivat jo Nördlinger Hüttelta upeat ja paikalla oli paljon lampaita.

      Tämä olisi jo riittänyt minulle ensikertalaisena ehdottomasti, mutta muu seurua halusi välttämättä jatkaa huipulle Reither Spitze 2373 m. Huippu näkyy jo Nördlinger Hütteltä. Tuo viimeisin väli oli mielestäni jo todella vaikeakulkuinen ainakin ensikertalaiselle, jolla ei ollut vaelluskenkiä. Siellä huipulla, ristillä oli kuitenkin hieno fiilis istua korppien keskellä ja ihailla aurinkoista Inn:in laaksoa. Alastulo oli sitten kaikkein vaikein. Emme tulleet alas aivan samaa reittiä, mutta paluumatkalla oli tikkaitakin välillä ja vaikeita kohtia. Liukastuin kaksi kertaa ja täytyy sanoa, että vähän pelotti. Onneksi oli vakaa käsi vieressä josta pitää kiinni. Liikkuviin pikkukiviin liukastui helposti, mutta uskon ettei näin olisi ollut jos minulla olisi ollut kunnon kengät.

      Vielä kasvillisuusvyöhykkeen alkaessakin alastulo oli raskasta jyrkkyytensä vuoksi ja olisin kaivannut vaellussauvoja joita suosittelen ehdottomasti.

      Vaikka olinkin illalla aivan poikki ja retki tuntui jaloissa vielä seuraavanakin päivänä, aion mennä vaeltamaan uudelleen ehdottomasti ja hankkia asianmukaiset varusteet. Muut paljon vaeltaneet kehuivat minua rohkeksi ja reippaaksi ja heitä oli kuulemma välillä vähän hirvittänytkin puolestani, mutta hyvinhän se meni. Olen sitä mieltä, että minulle olisi riittänyt lyhyempikin matka eka kerralla, mutta kyllä tuon kesti vaikka vaikeaa olikin. Ensi kerralla kuitenkin tyydyn lyhyempään. Tuo retki oli kuitenkin aivan ihana ja mahtava kokemus jota voin suositella lämpimästi!

      Seefeld oli paikkana mukava, vaikkakin keskustassa oli aika turistimeininki. Palvelut olivat myös asialliset ja matkamuistokaupatkin olivat laadukkaita. Elokuuta voin suositella ajankohtana. Aurinko paistoi lähes kokoajan. Seefeldin keskustasta lähdimme hevosajelulle. Kyyti ei ollut kallis Wienin hintoihin verrattuna, vain 30 euroa kahdelta ja se oli todella sen väärti. Ajelu kesti lähes tunnin ja kiersimme koko Seefeldin ajurin esitellessä paikkoja.

      Yövyimme Alpenkönig nimisessä neljän tähden hotellissa mikä olisi tuskin ollut muuten mahdollista, ellemme olisi saaneet matkaa lahjaksi. Hotelli oli käsittääkseni muuten kallis. Kyseiseen lahjakorttiin kuului myös buffet aamiaiset ja illalliset jotka olivat vertaansa vailla. Todella maukasta ja ystävällinen palvelu! Oli tennis, squash ym. mahdollisuuksia, altaat, poreammeet, saunoja jne. Muista hotelleista en osaa sanoa, mutta paljon niitä kylällä oli eli varmasti löytyy jokaiselle jotain!

      Innsbruckiin ei ole kovin pitkä matka ja suosittelen käymään sielläkin kuten myös muualla Tirolissa. Sieltä löytyy myös vähemmän turistien valtaamia paikkoja. Mutta jokapuolella on kaunista ja suomalais-silmälle henkeäsalpaavan kaunista!

      Menkää ihmeessä! Suositteluni!

      Jos on jotain kysyttävää, käyn palstalla silloin tällöin.

    • tätykkä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1807
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1667
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      789
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      775
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe