Silja Europa

Veravera

Minkälainen laiva Silja Europa on???
Turku-Kapellskär väliä nyt ajaa,onko meininkiä ja minkälaista palvelua sieltä löytyy?
Onko Tallinkin vaikutus jo näkyvä siinäkin laivassa?
Henkilökunta on kuuleman mukaan ihan ok.
Asiallisia vastauksia,kiitos!

45

1832

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lopettamaan

      tuon typerän Tallinkin tunkemisen joka paikkaan. Mitä tekemistä Tallinkilla on sillä, että millainen laiva on Silja Europa? Ei mitään.

      Henkilökunta on todella mukavaa. Varsinkin tax freessä ovat todella ymmärtäväisiä ( ;) ). Siivoojista lähtien ovat ystävällisiä. Tietenkin jos olet sika, joita onneksi Europalla harvoin tapaa, niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Niin se on joka paikassa.

      Silja Europan "meininkiä" voi verrata mihin tahansa muun laivan meininkeihin. Mielestäni ovat vielä paremmat, koska Europalla myös nuoriso osaa käyttäytyä, toisin kuin kokemuksen perusteella Vikingillä. Ehkä juuri siksi, että Europalle hakeutuu ns. parempaa porukkaa, kun Vikingille lähdetään selvästi vetämään perseet olalle 10 euron hytin kanssa.

      Disco on suht pieni, mutta sitä tiiviimpi tunnelma. Ocean Clubissa on lähes aina tosi hyvä bändi, joka soittaa hyvää tanssimusaa. Ruoka on hyvää ja varsinkin erikoisaamiainen on kokeilemisen arvoinen. Kuuluu Siljaluokan ja sviitin hintaan.

      Europa on myös erittäin tunnelmallinen laiva, koska se pitää sisällään suuria ikkunapinta-aloja ja ei kuitenkaan ole sellainen itäkeskus, kuin Helsingin Siljat.

      Suosittelen lämpimästi myös jonkin sviitin kokeilemista, tosin Silja-luokkakin on varsin mainio. Tietenkin jos menette bileporukalla ja ei rahkeet riitä parempii hytteihin, niin perus seaside ja tourist -hytit ajavat asiansa.

      Itse menen aina yhä uudestaan ja uudestaan Europalle, eikä ole pahaa sanottavaa.

      • nuo

        Europankaan halvimmat hytit maksa kuin 39€ .
        Että eipä kannata ihmisiä luokitella ns.parempaan kansaan .
        Hyvä laiva Europa on kuten Vikinginkin Gaprielakin unohtakaa nyt se hemmetin Tallink ja matkustakaa Siljalla .


      • matkaaja1
        nuo kirjoitti:

        Europankaan halvimmat hytit maksa kuin 39€ .
        Että eipä kannata ihmisiä luokitella ns.parempaan kansaan .
        Hyvä laiva Europa on kuten Vikinginkin Gaprielakin unohtakaa nyt se hemmetin Tallink ja matkustakaa Siljalla .

        mutta onneksi myös Siljalla on toisenlainen imago.Se selittää osaksi tuon edellisen kirjoittajan mainitseman asiakaskunnan eron,joka on mielestäni täysin tosi asia.


      • lopettamaan

        nuo Silja hömpötykset. Siljaa ei enää ole, yrittäkää nyt hyvät ihmiset herätä. KUolleista ei oo vielä noussut kun yks ja se ei ole Silja vaan hänen veljensä....


    • riippuu sinusta

      Laiva on ihan ok siinä kuin mikä tahansa noista isommista, jotka reiteillä seilaa. Hytit on kukin tyyppi hintaluokassaan ihan ok, mutta pientä kuluneisuutta alkaa näkyä, kun Silja ei telakoi laivojaan ollenkaan niin usein kuin Viking. Ei jää aikaa paljon remppailla, eikä kai ole ollut varaakaan, kun kävi kuten kävi.

      Palvelua saa, mutta ei se mitenkään erityisen lämminhenkistä ole. Sanoisin, että asiallista, mutta semmoinen "asiakkaasta välittämisen tunne" jää puuttumaan.

      Meininki riippuu siitä, oletko menossa viikolla vai viikonloppuna. Viikolla on usein hiljaista kuin huopatossutehtaalla, väkeä on vähän, minkä näkee esim. siitä, että buffetissa on vain osa pöydistä käytössä. Viikolla diskossa ei ole illalla kuin pari hassua asiakasta, viikonloppuna sen valtaa nuorempi väki. Positiivista vai negatiivista, riippuu kai omasta ikäryhmästäsi! ;-) Viikonloppuna väkeä on joka paikassa enemmän ja menoakin tietysti vastaavasti enemmän.

      Mitään sellaista tasoeroa ei asiakaskunnassa ole, kuten jotkut sitkeästi väittävät. Suomalainen änkyrähumalikko tai öykkärimäinen nuorisoporukka kun osuu kohdalle, niin yhtä lailla kanssamatkustajilla ei ole kivaa, yhtiöstä riippumatta. Eli ei mitään uutta ja ihmeellistä taivaankannen alla.

      Fiilis riippuu eniten omasta asenteestasi. Jos menet viihtymään omalla porukalla ja otat sen kannan, että kivaa on, niin varmasti joka laivalla saat hyvä reissun. Jos lähdet nirppanokkailemaan ja etsimään vikoja, sekin varmasti onnistuu joka laivalla.

      • lopettamaan

        En tiedä kuinka usein sinä matkustat ruotsinlaivoilla yleensä. Itse matkusta työni puolesta jo paljon, jolloin käytän kumpaakin yhtiötä ja sitten vapaa-ajalla vain Siljaa.



        Ja minä todella väitän näin. Ylempänä joku totesi, että Siljan imago myös vaikuttaa käyttäytymiseen ja siihen, minkälaiset ihmiset Siljalla matkustaa. Ja minä edelleen väitän, että vaikka Siljalle lähtee nuorisoa pitämään hauskaa, he käyttäytyvät paljon paremmin Siljalla. Ja huom! En missään nimessä kiistä sitä tosiasiaa, että näitä änkyräkänniporukoita ei olisi Siljalla. Tottakai on, mutta niin paljon vähemmän. Tätä väitettäni tukee myös keskustelut eri ikäisten kanssa laivalla ja vaihtessani mielipiteitä Europasta ja Isabellasta. Europa koetaan järjestäen laadukkkaammaksi alukseksi, jolla parempi meno. Se on tietenkin mielenkiintoista, koska yleensä nuoriso pitää Vikingiä "menomestana", vaikka käytännössä kummallakin on ihan yhtä hyvä meno, vain ihmisten käyttäytyminen ja jopa ihmistyypit erilaisia. Puhun myös omasta kokemuksestani, jota voin sanoa mittavaksi.

        Toisekseen, en allekirjoita tuota huopatossukommenttia ihan täysin. Tottakai jos verrataan loppuviikon, puhumattakaan viikonlopun lähdöistä, on iso laiva melko hiljainen. Itse olen matkustanut joka ainoana viikonpäivänä ja en yhtään sellaista matkaa muistasi, jolloin ei esimerkiksi Europan discossa olisi ollut hyvä meno . Sama pätee Isabellaan. Yllättävän paljon löytyy sellaista porukkaa keskelläkin viikkoa, jotka lähtevät vain pitämään hauskaa. Mutta ei siis voi verrata viikonloppuun.

        Viimeisen kappaleen allekirjoitan täysin.


      • olla ihan

        vaan sattumaan, että aina Viking Linellä tapahtuu. Kyllä ne ihmiset siellä aiheuttavat asioita, ei laiva.

        Lainaus "Seitsemän päivää" -lehdestä tältä päivältä:

        "Ruotsinlaivalla raiskattiin taas...viikonvaihteessa Viking Isabellalla........Kyseinen tapaus on kuluvana vuonna jo kolmas Viking Isabellalla sattunut raiskaus. Maaliskuussa laivalla raiskattiin keski-ikäinen nainen.....Heinäkuussa aluksella raiskattiin 20-vuotias nainen....Synkkyyttä juhlakansan suosiman laivan nimellä tuo myös kesäkuussa sattunut katoamistapaus. Tuolloin jäljettömiin katosi...."


    • friidu

      Euroopalla ihan tyhjää viikolla,discossa ei juuri ketään,mutta pe ja la porukkaa ihan kivasti.tottakai isossa laivassa näkyy arki päivinä,ettei ole paljon matkustajia.

      Laivan infossa on todella mukavia ihmisiä töissä ja samoin ruokasalissa ja hytti käytävillä.
      Mutta Tax-freessä,miten töykeää ja maksavista asiakkaista piittamatonta porukkaa siellä kassoina.Todellakin puuttuu ystävällisyys asiakkaita kohtaan,menee veeduilu linjalle täysin.
      Kuitenkin me asiakkat maksetaan heidän palkkansa,vai mitä?
      Muuten laiva ihan ok.

      • on laivan

        parhaat ihmiset töissä, sviittiemännät poislukien..

        Aina sattuu ainakin mun kohdalle sellanen "puolisokea" myyjä. ;) Terkut sinne!


    • laadukkaampaa

      palvelua saat kyllä punaisilta laivoilta. Siljan "laatubrändi" hömpötys on nykyään vain jotain nostalgista muistelua 80-luvulta. Tallinkin vaikutus näkyy ja tuntuu, taso laskee ja hintataso nousee, kannattavuutta kun parantaa yrittävät. Ja matkustajista suurin osa tuntuu tulevan nykyään itärajan takaa- drastui, pozaluista...

      • paskaapaskaa

        kiitos myös perustella näkökantasi? Se tekisi sinusta huomattavasti uskottavamman. Nyt jauhamisesi teki sinusta lähinnä naurettavan.


      • Tepi.

        Niin, venäläisethän tietää laadun päälle, juuri lehdessä juttua heidän luksusmökeistä ja hienoista Hesan keskusta-asunnoita. He tietävät laadun päälle, eivätkä mene mannelaivalla.

        PS. Pietariin matkasi 04 syksyllä 200 venäläistä Operalla, oli hieman paremmin pukeutuvaa ja käyttäytyvää kuin suomiverkkari/tuulipukukansa...


    • Anonyymi

      "Minkälainen laiva Silja Europa on???"

      Hengelle hupa jos lähtee joraamaan.

    • Anonyymi

      Salaliittoteoriat sikseen. Onnettomia juoppoja laiva täynnä joten mitä vaan suomalaisitain "normaalia" voi tapahtua...

      • Anonyymi

        Niin paljo on tietoo valunu, ettei veressä ole ollut paljoa viinaa, ei lääkkeitä tai huumeita.
        Obduktoijat ihmeissään, koska mitään ei löytynyt kummastakaan. Terveitä nuoria.


    • Anonyymi

      Silja europa on hyvin upea laiva ja yksi itämeren historian lippulaivoista. Käsittämätöntä miten laiva pidetään juoppo rellestäjien paikkana linjalla jossa se kelluu suurimman osan ajasta satamassa.

      • Anonyymi

        Kato ku immeiset haluu matkata just sillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kato ku immeiset haluu matkata just sillä.

        Mikä on ajatusmaailma siinä että haluaa lähteä laivalle joka ajaa muutaman tunnin satama-altaaseen jossa sitten hengataan? Laivojen tarkoitus on seilata merellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on ajatusmaailma siinä että haluaa lähteä laivalle joka ajaa muutaman tunnin satama-altaaseen jossa sitten hengataan? Laivojen tarkoitus on seilata merellä.

        Ryyppääminen ja bilettäminen. Laivalla saa riehua. Kannattaa välttää silja europaa jos ei halua katselleja idiootteja.


      • Anonyymi

        Tuohon on selkeä syy eli miksi laivat ylipäätänsä seilaavat risteilyjä. Tietenkin, koska ne tuottavat rahaa. Tallinnan reitti vaan on tuottoisa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuohon on selkeä syy eli miksi laivat ylipäätänsä seilaavat risteilyjä. Tietenkin, koska ne tuottavat rahaa. Tallinnan reitti vaan on tuottoisa.

        Rahan tekeminen on vain osasyy miksi laivat seilaavat. Valtio tukee laivaliikennettä sen takia että se on tärkeä yhteys suomesta ruotsiin ja viroon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rahan tekeminen on vain osasyy miksi laivat seilaavat. Valtio tukee laivaliikennettä sen takia että se on tärkeä yhteys suomesta ruotsiin ja viroon.

        Pieleen meni. Tuetaan sen takia, että poikkeusoloissa olisi kuljetuskapasiteettia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pieleen meni. Tuetaan sen takia, että poikkeusoloissa olisi kuljetuskapasiteettia.

        Poikkeusolojen vuoksi osa laivoista on liputettu ruotsiin jolloin lakon sattuessa laivaliikenne ei pysähdy kokonaan. Valtion tuilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Nuo reitit on elintärkeitä suomelle jolloin ne halutaan pitää auki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poikkeusolojen vuoksi osa laivoista on liputettu ruotsiin jolloin lakon sattuessa laivaliikenne ei pysähdy kokonaan. Valtion tuilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Nuo reitit on elintärkeitä suomelle jolloin ne halutaan pitää auki.

        Lues poju valtion budjettikirjaa ja hallituksen esitystä eduskunnalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lues poju valtion budjettikirjaa ja hallituksen esitystä eduskunnalle.

        Lueskelin hallituksen esitystä eduskunnalle eikä siellä mainittu mitään laivayhtiöiden tuista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lueskelin hallituksen esitystä eduskunnalle eikä siellä mainittu mitään laivayhtiöiden tuista.

        Se kulkee nimellä Varustamotuki.


    • Anonyymi

      No laivat on semmosia että niissä on ravintoloita ja baareja. Näitä sitten laitetaan eri järjestykseen. Hyttejä siellä täällä ja vähä jotain muuta kikkailua. Sama se on mille laivalle menee

    • Anonyymi

      Onko kupsahdellut roskaväkeä viime aikoina Silja Europella?

      Sitä nimittäin tuolla laivalla ja tässä maassa riittää.

      • Anonyymi

        Ei ole. Nykyään europalla käy miljonäärit ja yläluokka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole. Nykyään europalla käy miljonäärit ja yläluokka.

        Ihmistoskan tyyysija se on edelleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmistoskan tyyysija se on edelleen.

        Siis kunnon väen, ihan kuten toskakakkukin.


    • Anonyymi

      Mikä idea n lähteä risteilylle, kuka tietää.
      Tietääkö kukaan paljonko meri häiriintyy laivan liikkumisesta merellä.
      Yhteiskunta tukee lauttaliikennettä, miksi!
      Laivalla viedään olutta Viroon , laivalla kansalaiset noutavat oluen Suomeen .
      Suomi tukee oluen vientiä, Suomi antaa tuoda oluen Suomeen verovapaasti.
      Onko Suomi hölmöläisten maa.

      • Anonyymi

        Kenkuttaako kun ei itsellä ole varaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenkuttaako kun ei itsellä ole varaa?

        Jos ei ole varraa Silja Europen white trash matkoihin eli jos ei ole 30 euroa lompakossa, niin aika köyhä täytyy olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei ole varraa Silja Europen white trash matkoihin eli jos ei ole 30 euroa lompakossa, niin aika köyhä täytyy olla.

        Ja jos jaksaa kuunnella kärttyisiä siivoojia, niillä varmaan kestomenkat päällä kun kiukkuavat joka asiasta, silti hytit pölyisiä ja likaisia.


    • Anonyymi

      Tämä ketju todistaa taas kerran oikeaksi vanhan väitteen: siitä puhe mistä puute.

    • Anonyymi

      Kaksi melkoisen tasaväkistä hienoa alusta: Viking Grace ja Silja Europa. Paremmuus menee makuasiaksi.

      Mutta ovathan kumpikin Vikingin aluksia - ainakin alkujaan.

    • Anonyymi

      Ajaa nykyään Helsingin ja Tallinnan väliä. Hytit ja hissit löyhkäävät oksennukselta valkoroskan jäljiltä.

      Kun white trashin vois jotenkin hävittää...

      • Anonyymi

        Sulla on tosi hyvä haluaisti. Muutamia tuttuja kävi viime viikolla eikä kukaan ollut havainnut moista hissihalustetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sulla on tosi hyvä haluaisti. Muutamia tuttuja kävi viime viikolla eikä kukaan ollut havainnut moista hissihalustetta.

        Kun asuu Länsisataman lähellä ja voi kävellä ko valkoroskan pesään milloin vain, on joskus tullut käytyä.

        Hissit ja hytit oksennuksessa, työväenluokan sankarit huutaa kännissä käytävillä läpi yön. Maalaistollot mökeltävät säälittäviä juttujaan - ei oikeille ihmisille ole tarkoitettu Silja Europa varsinkaan viikonloppuisin.


    • Anonyymi

      Kuka vitun uuno käy laivoilla?

      • Anonyymi

        Ne joilla takataskun lompakossa on muutakin kuin vain nahat vastakkain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne joilla takataskun lompakossa on muutakin kuin vain nahat vastakkain.

        Nimenomaan köyhät maalaistollothan noilla halparisteilyillä käy örveltämässä. Ja lähiöluuserit.


    • Anonyymi

      Cinderellan ohella paras ruottinlaiva.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4299
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      236
      2110
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1560
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1381
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      253
      1070
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1057
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1035
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      136
      1033
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      933
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      908
    Aihe