venäläinen tuote

onks se__

Haluisin kysyy et onks venäläinen leipää ihan syötävää vai minkälainen se oo?? Ku oon menossa Pietariin ja siksipä kysyn..

36

4641

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön

      venäjän leipä on erittäin hyvää parempaa kun suomessa

      • kaarlokoo

        mikä siitä tekee paremman kuin Suomalainen leipä??


      • joo ja juu

        sä söisit varmaan paskaakin tyytyväisenä, jos venäläiset myisi sulle sitä suklaana.


      • Zuhna
        joo ja juu kirjoitti:

        sä söisit varmaan paskaakin tyytyväisenä, jos venäläiset myisi sulle sitä suklaana.

        Vaikutat asiantuntijlta. Kerroppa sitten onko tumma vai vaalea paska parempaa ja kannattaako uloste ostaa tuoreena vai kivattuna. Ripulipaskaa olisi ollut runsaasti saatavana, vaan en uskaltanut kokeilla. Millaisia tuontirajoituksia paskalla on, voiko tuoda kanisteissa, vai pitääkö kaikki paska olla tankattuna.


      • Novy.most
        Zuhna kirjoitti:

        Vaikutat asiantuntijlta. Kerroppa sitten onko tumma vai vaalea paska parempaa ja kannattaako uloste ostaa tuoreena vai kivattuna. Ripulipaskaa olisi ollut runsaasti saatavana, vaan en uskaltanut kokeilla. Millaisia tuontirajoituksia paskalla on, voiko tuoda kanisteissa, vai pitääkö kaikki paska olla tankattuna.

        Sait tän illan remakkanaurut tulemaan tämän tyttären suupielestä.

        Kiitos! :D

        Nový most


      • ällikälläkojautettu
        Novy.most kirjoitti:

        Sait tän illan remakkanaurut tulemaan tämän tyttären suupielestä.

        Kiitos! :D

        Nový most

        Olen samaa mieltä. Tosiaan parasta mitä on aikoihin saatu ammentaa. Kiva että tääläkin palstalla vierailee oikein tosiviisaita.


      • Novy.most
        ällikälläkojautettu kirjoitti:

        Olen samaa mieltä. Tosiaan parasta mitä on aikoihin saatu ammentaa. Kiva että tääläkin palstalla vierailee oikein tosiviisaita.

        Niinpä, tää on kato viisaiden ihmisten foorumi. ;)

        Zuhnalla on selkeesti tieteellinen ote ko. tuotteeseen. Moniulotteinen ja pohdiskeleva, puntaroi eri olomuotoja ja koostumuksia... ;)

        Mikäpä ettei. :o)

        Nový most


      • huhhuhh
        Novy.most kirjoitti:

        Sait tän illan remakkanaurut tulemaan tämän tyttären suupielestä.

        Kiitos! :D

        Nový most

        ... sinun naurattamiseen tarvita.

        Pissa, kakka? Joko remahdit?


      • Novy.most
        huhhuhh kirjoitti:

        ... sinun naurattamiseen tarvita.

        Pissa, kakka? Joko remahdit?

        ..sellanen tyhjäntoimittaja ja -nauraja. Eipä mene häävisti. Saastaisen brutaali, banaali ja groteski humööri ja vielä naurattaa aikuista ihmistä! Koulutus mennyt ihan hukkaan! Yh!

        Mutta suothan, armas Huhhuh, minulle tämän pienen brutaalin ilon? Muuten saattais vanne alkaa kiristää ja miusta tulis sellanen takakiree vittumoinen akka (tai ainakin pahempi kuin nyt jo olen... ;)

        Nový "Lapinlahden linnut ja Pahkasikahuumori rulaa" most


      • huhhuhh
        Novy.most kirjoitti:

        ..sellanen tyhjäntoimittaja ja -nauraja. Eipä mene häävisti. Saastaisen brutaali, banaali ja groteski humööri ja vielä naurattaa aikuista ihmistä! Koulutus mennyt ihan hukkaan! Yh!

        Mutta suothan, armas Huhhuh, minulle tämän pienen brutaalin ilon? Muuten saattais vanne alkaa kiristää ja miusta tulis sellanen takakiree vittumoinen akka (tai ainakin pahempi kuin nyt jo olen... ;)

        Nový "Lapinlahden linnut ja Pahkasikahuumori rulaa" most

        ... joku asenne.

        Huono itsetunto verhotaan näyttävästi ironiaan.


      • Novy.most
        huhhuhh kirjoitti:

        ... joku asenne.

        Huono itsetunto verhotaan näyttävästi ironiaan.

        Höh, kuka on sanonut että tyhjännaurajilla olisi aina huono itsetunto?!

        Prkl, jos olen pieruhuumorin (sekä ironian) ystävä, niin olen ainakin ylpeä sellainen!

        Nový "tuntee itsensä ihan hyvin" most


    • Novy.most

      Leipä. Se on hitaasti tappavaa myrkkyä, sanoi pappavainaani. Tarpeeksi kauan kun syö, niin varmasti kuolee.

      Leipää on Venäjälläkin moneen makuun. On vaaleeta, tummaa, tummempaa ja sämpylää sekä piirakkaa. Vuokaa ja patonkia, vaikka jos mitä.

      Maistelemallahan niistä oppii. Viipurin Pöllö-ravintolassa (ven. Sova) keittojen kanssa tulevat sämpylät ovat olleet molempina kertoina kuivia ja aika kovia känttyröitä. Hammas pystyi, muttei paljon lämmittänyt. Komian muotosia ne oli, mutta ulkonäkö petti.

      Kaali- ja perunapiirakoita kannattaa maistaa. Niitä myytiin ihan katukojuissa lämpiminä ja ah, makoisina.

      Tuliaisiksi leipä ei ehkä sovi, mutta jos ei-tuore käntty maistuu esim. uudelleenlämmitettynä niin miksipä ei.

      Nový "liepuska nietu" most

      • Parasoonakki

        Mummojen piirakkaa kannattaa maistaa. Varsinkin junamatkailussa asemilla piirakoita kaupustelevat mummot on käteviä. Oma suosikkini on kualipiirakka.


      • oot!
        Parasoonakki kirjoitti:

        Mummojen piirakkaa kannattaa maistaa. Varsinkin junamatkailussa asemilla piirakoita kaupustelevat mummot on käteviä. Oma suosikkini on kualipiirakka.

        Eihän nyt kuallutta piirakkaa. ei,ei.
        Pittäähä siinä jottain elloo olla.
        Potkasis ainaki kerran takas.


    • Parasoonakki

      Omasta mielestäni Venäjällä ei ole yhtä maukasta ruisleipää, kun täällä (vrt. Vaasan Ruispalat). Varsinkaan semmosta, joka syödään ihan vaan leipänä voin tai muun makkaran kanssa. Maistamani ruisleivät ovat myös järestään olleet vaaleampia kuin suomalaiset toverinsa.

      Keittoruokien kanssa venäläinen limppumallinen (ilmeisesti ruis)leipä on puolestaan suunmukaisempaa, koska on himpun verran happamampaa.

      Vaaleita leipiä ei ole juuri tullut harrasteltua, mutta niissä ero ei liene suuren suuri.

      Olenpa joutunut tilanteeseen, jossa muovikääröön pakattu venäläinen teollisesti valmistettu limppu maistui suorastaan taivaalliselta paikalliseen varianttiin verrattuna.

      • ja HK:n sinin:

        siit ei pidot parane, ne


      • kylläkii
        ja HK:n sinin: kirjoitti:

        siit ei pidot parane, ne

        ku laitat siihe rukkiiliebuskalle sitä sormen hajusta sillii kullin paljo


    • Venäjällä

      on oikein hyvää.
      Nimenomaan tumma leipä. Samantapaista leipää saa kaikkialta Venäjällä. Leipä on kiinteää ja maukasta. Tämä leipä säilyy erittäin hyvin, vaikka onkin tuoreena parhaimmillaan. Sitä voi myös pakastaa, eikä se menetä juuri ominaisuuksiaan.

      Vaalea vuokaleipä on myös erinomaista. Se soveltuu hyvin myös paahtoleiväksi.

      Molemmissa leivissä kuitupitoisuus on korkea.

      • leipä

        ei tarvi voita, eikä varsinkaan lauantaimakkaraa tai juustoa.
        Kuten ei suomalainen hyvä ruisleipäkään. Vaan tuo hyvä ruisleipä alkaa olla hakusassa.


      • zemzutsina

        Aivan puhut kuin minun suullani!

        Tumma vuokaleipä on hyvä tuliainen juuri säilyvyyden takia. Mausta puhumattakaan!
        Sitäpaitsi se on juureen tehtyä ja siksi vatsaystävällisempää kuin useimmat suomalaiset ruisleivät.

        Toinen leipäsuosikkini on lavash, soikea vaalea kiviuunissa kypsennetty lätyskä. Tuoreena parhaimmillaan, mutta mikrotettuna kelvollinen ainakin hyvähampaiselle - kuori tulee hieman sitkeäksi!
        On alkuperältään gruusialainen...

        Vaalea sai on tietenkin tuoreena hyvää, vaikkakin miltei mautonta ilman kunnon ikra-annosta ja sipulia ja smetanaa, mieluimmin Repinin ravintolavaunusssa nautittuna!


      • yhyytään
        zemzutsina kirjoitti:

        Aivan puhut kuin minun suullani!

        Tumma vuokaleipä on hyvä tuliainen juuri säilyvyyden takia. Mausta puhumattakaan!
        Sitäpaitsi se on juureen tehtyä ja siksi vatsaystävällisempää kuin useimmat suomalaiset ruisleivät.

        Toinen leipäsuosikkini on lavash, soikea vaalea kiviuunissa kypsennetty lätyskä. Tuoreena parhaimmillaan, mutta mikrotettuna kelvollinen ainakin hyvähampaiselle - kuori tulee hieman sitkeäksi!
        On alkuperältään gruusialainen...

        Vaalea sai on tietenkin tuoreena hyvää, vaikkakin miltei mautonta ilman kunnon ikra-annosta ja sipulia ja smetanaa, mieluimmin Repinin ravintolavaunusssa nautittuna!

        Leikkaapa siitä lavashista pala, tee viilto siihen leikatun palan päähän ja poista sieltä hiukan leipää ja laita sinne täytteeksi kunnon juustoa. Pala mikroon 10-15 sek. ja vot!!
        Älä kuumenna muutenkaan lavashia liikaa. tulee sitkiä niinku lapin äijästä. joutuupi syleksimään.
        Repinin tarjontaan joutuu taas pian tutustumaan.


    • Herra Millhill

      Jos kyselet tuollaisia, niin ehkä sinun kannattaa pysyä sittenkin Suomessa.

    • vienanmatkaaja

      kyllä siellä kaikki on ihan syötävää.ei siellä kukaan pilaantunutta sapuskaa tee.tosin kannattaa ottaa se kuuluisa votkaryyppy aina kun syö.saattaa vatsa toimii paremmin.

      • Peccy

        mutta pää ainakin toimii paremmin. Kohtuudella nautittuna.


    • namimani

      meinas mennä ruokahalut kun anoppi(Venäläinen) löysi venäläisestä ruisleivästä torakan palasia. Tää tapahtui viime keväänä Pietarissa. Paikalliset eivät kyllä pitäneet asiaa kovin vakavana.

      • Peccy

        Vilja ja liha samassa. Vähän niinkuin savolainen kalakukko, vaikka eipähän siinä sitä kukkoa ole.

        Torakassa ei taida kovin paljon lihaksia olla. Lähes pelkkää kitiinikuorta. Mutta varmaan hivenaineita kohtalaisesti.


    • Marko.

      Siellä on tarkalleen kahta lajia leipää vaalea on sama kuin meidän ranskan leipä mutta vähän eri makuinen . Ruisleipä on sitten vuokaan tehty Ja Nämä samat leivät on sitten Pietarista Vladivostokkiin . Mutta on ne ihan hyviä . Muuta leipää ei siellä sitten yleisesti ole.

      • Marko..

        Oonkii ihmetelly miks ne leivät on ollunna niin tutun tuntusii. mut vähä eri makusii. kuiteskii.


      • Peccy

        Käsittääkseni venäläinen tumma leipä hapatetaan leipäjuureen, eikä käytetä hiivaa hapattamiseen.

        Samaan tapaan kuin meillä ennen maalla tehtiin. Leipää leivottaessa jätettiin taikinaa tähteeksi, jonka annettiin olla seuraavaan leivontakertaan. Taikinan tähde oli jo kuivunut ja kovettunut, mutta leivänteko aloitettiinkin sen taikinan tähteen liottamisella.
        Tästä saatiin leivän hapattamiseen ja kohottamiseen tarvittava leivän juuri. Hiivaa ei käytetty.
        Jokaisella oli oma leivänjuuri. Se oli yksilöllinen, siitä määräytyi leivän maku ja kuohkeus.

        Hiiva tekee leivästä hyvin kuohkeaa ja ruisleivän ominaisuutena liiallinen kuohkeus ei ole kovin perinteistä. Kohtalaisen kiinteä, tasarakeinen ruisleipä on perinteikäs.


    • Novy.most

      Itäpuolen paikoissa on se huono puoli, että kahvi siellä on yleensä perseestä. Ilmankos ne juokin aina tsaikkaa sielläpäin... ;)

      Sitä ainaista pikakahvia ei jaksa. Hienot makeat Cappucinot ja Lattet ei hotsita, vaikka cappucino ja espresso menee alas ihan hyvin. Mutta siihenkin kyllästyy pikkuhiljaa.

      Pahinta myrkkyä join kerran Puolassa eräässä kojussa.

      Välineet: Kahvijauhe, kiehuva vesi. Ohut muovimuki, muovinen lusikka, joka oli vain tikku ilman kunnon kuperaa lusikkaosaa. Prkl! Kauheen kuumaa. Veivasin sillä onnettomalla tikulla kahviani.

      Kun sitten uskalsin naukkaista, tajuntaan iski ilkeä tieto. Veivaamiseni ei ollut tuottanut sekoitustulosta.

      Alapuoli mukista oli täynnä ruskeaa mönjää, yläpuoli edusti nestemäistä kahvia. Edusti sen verran että väriksi oli. Jee. (Huomatkaa poliittinen viittaus! ;)

      Jäipä juomatta.

      Tämä tarina ei sitten tarkoita sitä etteikö ulkomailla saisi hyvääkin kahvia. Nämä on niin tottumiskysymyksiä. Ruottalaistenkin paahto voi olla ihan kauheeta myrkkyä.

      Nový "happamia, sanoi kettu..." most

      • Peccy

        Me Suomessa olemme tottuneet juomaan suomalaista paahtoa. Se on hyvin erilaista, mitä yleensä muualla maailmassa. Suomalainen paahto on vaaleaa ja varmaan ne kahvilajit ovat erilaisia.

        Viittaat ruotsalaiseen kahviin. Samanlaista saat kun ostat suomalaista tummapaahtoista kahvia. Sitäkin on nykyisin kaupoissa. Siis sitä "kauheeta myrkkyä".

        Samanlaista tavallinen kahvi on myös Venäjällä. Ei juuri nautinnollinen kahvihetki. (Piru, että oli vaikea sana)

        Otan yleensä matkalle mukaan kotimaista kahvia, vien vieraspaikkaan ja ehdotan, että kokeillaan tämän kerran suomalaista kahvia.

        Eipä sinällään, täytyyhän kokeilla aina myös naapurin tuotteita, eihän maailma siihen kaadu.
        Tietää aina vähän enemmän asioista. Elämä ei saa olla aina liian tuttua, eikä yksitotista.


      • Novy.most
        Peccy kirjoitti:

        Me Suomessa olemme tottuneet juomaan suomalaista paahtoa. Se on hyvin erilaista, mitä yleensä muualla maailmassa. Suomalainen paahto on vaaleaa ja varmaan ne kahvilajit ovat erilaisia.

        Viittaat ruotsalaiseen kahviin. Samanlaista saat kun ostat suomalaista tummapaahtoista kahvia. Sitäkin on nykyisin kaupoissa. Siis sitä "kauheeta myrkkyä".

        Samanlaista tavallinen kahvi on myös Venäjällä. Ei juuri nautinnollinen kahvihetki. (Piru, että oli vaikea sana)

        Otan yleensä matkalle mukaan kotimaista kahvia, vien vieraspaikkaan ja ehdotan, että kokeillaan tämän kerran suomalaista kahvia.

        Eipä sinällään, täytyyhän kokeilla aina myös naapurin tuotteita, eihän maailma siihen kaadu.
        Tietää aina vähän enemmän asioista. Elämä ei saa olla aina liian tuttua, eikä yksitotista.

        Erilaiset ruoat ja juomat tekevät matkailusta mielenkiintoista ja rikasta. En toki halunnut lytätä muiden maiden kahveja tai cuisinea.

        Itse haluankin aina maistaa paikallisia herkkuja. Joskus ne vaan ei satu miun maun mukasesti. Ei se haittaa. Jos on "myrkkyä" niin sitten jättää juomatta.

        Mutta pitäähän kaikkea maistaa. Ei voi muuten muodostaa ko. ruoasta tai juomasta mielipidettä. Tai ainakaan sen mausta.

        Nový most


      • myxa
        Novy.most kirjoitti:

        Erilaiset ruoat ja juomat tekevät matkailusta mielenkiintoista ja rikasta. En toki halunnut lytätä muiden maiden kahveja tai cuisinea.

        Itse haluankin aina maistaa paikallisia herkkuja. Joskus ne vaan ei satu miun maun mukasesti. Ei se haittaa. Jos on "myrkkyä" niin sitten jättää juomatta.

        Mutta pitäähän kaikkea maistaa. Ei voi muuten muodostaa ko. ruoasta tai juomasta mielipidettä. Tai ainakaan sen mausta.

        Nový most

        Nyt kun on päästy keskustelussa leivästä kahviin, niin molempiin tarvitaan tietääkseni vettä !
        Tässä ohje VESIVELLIIN (2hengelle): lainataan 2 litr. kattila, täytetään se vedellä, saa kiehua kunnes litra on haihtunut, lisätään 1/2 litr. vettä, kiehutetaan ilman haihtumista, siivilöidään huolellisesti-jos siinä sattumoisin on roskia-ja kaadetaan kannuun hieman jäähtymään.
        Keitto nautitaan novymostin ja peccyn kaa


      • Novy.most
        myxa kirjoitti:

        Nyt kun on päästy keskustelussa leivästä kahviin, niin molempiin tarvitaan tietääkseni vettä !
        Tässä ohje VESIVELLIIN (2hengelle): lainataan 2 litr. kattila, täytetään se vedellä, saa kiehua kunnes litra on haihtunut, lisätään 1/2 litr. vettä, kiehutetaan ilman haihtumista, siivilöidään huolellisesti-jos siinä sattumoisin on roskia-ja kaadetaan kannuun hieman jäähtymään.
        Keitto nautitaan novymostin ja peccyn kaa

        Mitä ihmettä? Miksi vesivellireseptissäsi ensin haihdutetaan vesi veks?

        Tuon siivilöimisenkin vielä jummarran. Paitsi parhaat sattumatkin lähtee silloin pois, eihän niitä kannata poistaa... ;)

        Kiitos muuten ateriakutsusta, miksei vesivelliäkin voisi maistaa. Kun noin hyvät reseptitkin on tarjolla! ;)

        Nový most


    • Anonyymi

      En ole tavannut muuta venäläistä leipää kuin mitä mansikan poimijat toi mukanaan 90l alussa. Se oli tummaa vuokaleipää, kova kuin kivi, sitä olisi voinut käyttää rakennusmateriaalina. Se oli niin tiukkaa että siitä sai leikattua 2mm ohuen viipaleen joka pysyi hyvin kasassa, ei se hyvää ollut

    • Anonyymi

      On sulla paljon opittavaa.Venäläinen leipä on erittäin hyvää ja sitä turistit toivat aina paljon tuliaisina.Venäjällä on runsas leipävalikoima.On hyviä vuokaleipiä,ynnä muita.Sieltä löytyy kyllä paljon herkkuja,mutta vslitettavasti lihspitpisis ei saa tuoda Suomeen,kun Venäjä ei ole Eun jäsen.Se on vshinko.Siellä on loistavia säilykkeitä ja makkaroita.Kalaa saa tuoda.Silli siellä on hyvää ja saira säilykkeet,kurkut jne.Siellä on niin paljon mahdollisuuksia kunhan opiskelet asioita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1942
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      147
      1544
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1207
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe