Seksin ostaminen on normi

aviokauppa

Prostituutio on yhteiskunnan perusmekanismi ja perheiden ylläpitäjä. Avioliitto on prostituutiota.
http://www.voima.fi/content/view/full/1573?PHPSESSID=4c60779aa863e4c09d35231e193524a5


Yksi. ”Prostituutio on väärin. Ihmistä ei saa esineellistää kauppatavaraksi.”

Vastaväite: Kaikkea mitä saa tehdä, saa tehdä myös rahasta, jos haluaa. Ihminen on vapaa esineellistämään minkä tahansa osan itsestään ja käyttämään sitä kauppatavarana. Tämä on työ- ja talouselämän perusta. Esineellistäminen on ongelma vain, jos ihminen esineellistetään vastoin tahtoaan ja kokonaan, jos hänet nähdään pelkkänä työkaluna, tuotantoresurssina tai rahareikänä.

Prostituoitu ei ole sen esineellistetympi ammatinharjoittaja kuin putkimies, puhelinmyyjä tai pörssimeklari. Prostituoidullakin on vapaa tahto, vapaa-aika ja perhe.

Tavaraksi hän muuttuisi vasta, jos hänellä ei olisi vapaata tahtoa tai tilaa sen käyttämiseen. Prostituoidun vapautta ei uhkaa hänen ammatinvalintansa, vaan ympäröivän yhteiskunnan haluttomuus tunnustaa se ammatiksi muiden joukossa. Prostituoitua ei sorreta hänen työssään, vaan sen ulkopuolella. Esimerkiksi huoltajuuskiistassa hän häviää aina, koska häntä automaattisesti pidetään huoruutensa vuoksi huonona äitinä/isänä.

Kaksi. ”Prostituutio vahingoittaa kaikkia naisia, koska se vahvistaa vanhaa käsitystä naisista pelkkinä seksiobjekteina.”

Vastaväite: Miksi prostituoitu saisi jokaisen naisen tai edes itsensä näyttämään pelkältä seksiobjektilta? Näemmekö bussikuskit pelkkinä koneen jatkeina? Luulemmeko kilpaurheilijoita aivottomiksi vinttikoiriksi? Onko äitini vaarallinen, koska hän sattuu olemaan kotiäiti ja siten vahvistaa sovinistien käsitystä siitä, mikä on naisen oikea paikka?

Kolme. ”Prostituoidut ovat uhreja. Kukaan ei vapaaehtoisesti alenna kauppatavaraksi sitä, mikä henkilökohtaisessa elämässä voi olla yksi suurimmista ilonlähteistä. Prostituoidut pakotetaan työhön, jota he inhoavat, ja alkavat siksi inhota itseäänkin.”

Vastaväite: Useimmat prostituoidut eivät ole uhreja. He ovat vapaaehtoisesti valinneet ammatin, joka on ehkä raskaampi kuin siivoojan ammatti, mutta josta maksetaan paremmin. Ihmisarvon vastaista on se, että prostituution tuomitsijat eivät suostu kohtaamaan prostituoituja vertaisinaan, vaan selittävät heidät pelotelluiksi tai aivopestyiksi uhreiksi, joiden sanaan ei voi luottaa.

Neljä. ”Prostituutioon liittyy ihmiskauppaa, salakuljetusta, huumekauppaa, rahanpesua, veronkiertoa ja omaisuusrikollisuutta. Näitä rikoksia tekevät samat rikolliset, jotka pakottavat ihmisiä myös prostituutioon.”

Vastaväite: Rikollisuus ei automaattisesti liity prostituutioon, vaan on seurausta alan puolilaittomasta luonteesta, muun muassa parituksen laittomuudesta. Rikollisuus häviäisi, jos ala laillistettaisiin kokonaan, sitä valvottaisiin tarkemmin ja huoran työtä tehtäisiin järjestäytyneen ammattiliiton neuvottelemien työsopimusten puitteissa.


Prostituutio on ihmisoikeus
http://aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,2789,777613,00 .html

Juanita Henning, sosiaalityöntekijä, joka vetää Dona Carmen-yhdistystä(Frankfurtin prostitoitujen sosiaalisten ja poliittisten oikeuksien yhdistys) sanoo, että postituution kriminalisointi perustuu femistiseen väärinkäsitykseen.
Tunnnusomaista ammattimaiselle prostituutiolle ei ole"seksiä rahasta", vaan seksuaalisen tyydytyksen tarjoaminen molemminpuolisen yhteisymmärryksen (jossa seksuaalisuus on erotettu rakkaudesta) pohjalta. Prostituutioon kuuluu seksuaalisuuden erottaminen rakkaudesta vastoin yleisesti vallalla olevaa käsitystä että "seksi ja rakkaus kuuluu yhteen", jota fundamentalisti kristityt ovat pitäneet jotenkin erityisen hienona. Tämä on syvällä oleva syy prostituution jatkuvaan syrjintään.

Prostituutio on toimiva, kelvollinen ja hyväksyttävä malli seksuaaliselle itsemääräämisoikeudelle.
Prostituutio ei ole vastoin seksuaalista itsemääräämisoikeutta , vaan prostituution jatkuva juridinen diskriminointi on vastoin seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Vapaan, viisaan, itsetietoisen yhteiskunnan poliittisella agendalla on siten prostituution juridinen hyväksyminen, oikeus työehdoista sopimiseen sekä työsuojeluun ja sosiaaliturvaan. Prostititoidut tarvitsevat oikeuksia - oikeutta harjoittaa ammatiaan ihmisarvoisissa olosuhteissa. Prostituutio on ihmisoikeus.

Tukahduttaakseen prostituution hyväksymisen feministit väittää, että prostituutioon liittyy erottamattomasti väkivalta, pakko, hyväksikäyttö ja ihmiskauppa. Tämä vale perustuu kestämättömään ykeistämiseen ja yksittäistapausten dramatisoimiseen. Väkivalta johtuu siitä, että yhteiskunta marginalisoi prostituution, ei prostituutiosta itsestään. Tästä vaietaan.
Asiakkuuden kriminalisoiminen ei suojaa prostitoituja väkivaltaa vastaan, vaan on primitiivinen strategia prostituution diskriminoimiseen.
Kukaan ei keksisi yhtä absurdia ideaa taksinkuljettajan, kioskinpitäjän tai huoltoasemanpitäjän suojelemiseksi heidän asiakaspiirejään vastaan.

Asiakkuuden kriminalisointi johtuu feministien suuresta väärinkäsityksestä, että prostituutio on patriarkaalista ja naisvihamielistä. Se on harhaluulo. Tämän nykyisen feminismin ja valtiovallan liittoutuman, joka tähtää naisen seksuaalisuuden kontrolloimiseen, maksumiehiksi joutuvat prostitoidut ja heidän asiakkaansa.Seksityö on ihmisoikeus
http://www.hs.fi/henkkoht/artikkeli/Seksityö on ih misoikeus/HS20040314SI1VS05b8u

Seksipalvelutapahtuma on nähtävä myyjän ja ostajan välisenä yksityisasiana, johon tulee puuttua ainoastaan, mikäli jompikumpi osapuoli vaatii erityistä suojelua, tai jos muu merkittävä yleinen etu niin vaatii.

Näin on ainakin, kun on kyse täysi-ikäisistä EU-maiden kansalaisista. Mahdollista suojelun tarvetta arvioitaessa tulee kuulla vain seksityöläisten itsensä tai heidän järjestöjensä näkökantaa. Muut tahot ovat tällöin ulkopuolisia.

Ihmisarvoperiaatteiden mukaisesti tulee myös seksityöntekijöillä olla seksuaalinen itsemääräämisoikeus. Tämän rajoittaminen loukkaa heidän ihmisoikeuksiaan. Pohjoismaissa ei poikkeuksellisia yksittäistapauksia lukuun ottamatta ole tavattu seksityöhön pakottamista.

Sukupuolten välisen tasa-arvon mukaista ei ole rajoittaa seksityöläisen ammatinvalinnan ja elinkeinon harjoittamisen vapautta, eikä rangaista ainoastaan palvelutapahtuman yhtä osapuolta, esimerkiksi maksun suorittajaa.

Osa seksityöläisistä kuuluu johonkin seksuaalivähemmistöön. Monelle heistä - esimerkiksi ekshibitionisteille ja transprostituuteille - seksityö on tärkeä osa identiteettiä ja elämäntapaa. Sen kieltäminen on tähän vähemmistöön kohdistuvaa syrjintää.

Yhdistymisvapauden mukaan tulee seksityöläisten saada ajaa omia etujaan ja auttaa toisiaan elinkeinoa harjoittaessaan mahdollisen parituslainsäädännön tätä estämättä.

Seksipalveluilla on merkittävä positiivinen yhteiskunnallinen funktio. Monet kärsivät heikentyneestä elämänlaadusta, kun heidän seksuaalinen elämänsä ei ole järjestyksessä. Usealla on edessään avioero ja sen jälkeen yksinään eläminen. Tämä voidaan usein välttää sillä, että tarjolla on tilanteeseen sovitettuja seksuaalipalveluja.

Seksuaalipalveluihin kohdistuvien rajoitusten, kuten maksu- tai ilmoituskiellon, on havaittu vahingoittavan ensisijaisesti itsenäisten seksityöläisten toimintamahdollisuuksia.

5

957

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • skäribo

   Sä et siis saa ilmatteeks. Paska juttu.

   2. Voima on hyvä lehti, muttei täydellinen.

   3. Miten tämä kaikki liittyy avioehtoon?

  • ??????

   Tää on just sitä paskanjauhantaa mitä Ahti Vilppulan kaltaiset Brysselin bordelliyrittäjät yrittää levittää. Mutta minkäs Ahti sille voi, että vaimo oli lesbo, joka yritti minuakin iskeä (siinä missä oksettava Ahtikin). Paritusterveisin
   2 akateemista tutkintoa vastaan kansakoulunkäyneet liikemiessutenöörit.

  • on asiaa

   tekstisi on hyvä, ja asiaa...

   harvapa sen täällä Suomessa tunnustaa. (n42)

  • kommentti

   Hei,
   minulla ei ole mitään seksin myymistä ja ostamista vastaan silloin kun:
   1. ostaja ja myyjä ovat täysikäisiä ja itse vapaasti valinneet tilanteen
   2. palkkio suoritteesta menee myyjälle, ei kolmannelle osapuolelle

   Niinpä voisin kannattaa prostituution laillistamista siten, että se tukisi nimenomaan itsenäisten prostituutioiden työtä ja hankaloittaisi parittajien toimintaa. Parittajista tulisikin lähinnä "hotellien" pitäjiä, jotka perisivät huoneesta (=liiketilasta) tietyn vuokran ja siinä se. Prostituoitu tienaisi puhtaasti itselleen juuri sillä voluumilla kuin itse pystyy työtä tekemään.

   Tällaisia Erotiikkakeskuksia olisi helppo yhteiskunnan valvoa, jotta niissä toteutuisivat yhteisesti määritellyt laatukriteerit kuten:
   ihmisoikeudet kunnossa, ei ihmiskauppaa / seksiorjuutta, ei lasten hyväksikäyttöä, ei pahoinpitelytilanteita, jne. Erotiikkakeskuksessa voisi yksi laatumittari olla se, että työntekijät säännöllisesti testauttavat itsensä sukupuolitautien varalta.

   Vaikka kannatankin tällaista laillista erotiikkakeskusta, jossa olisi vuokrahuoneissa yksityisyrittäjinä toimivia prostituoituja (naisia ja miehiä), niin silti en itse haluaisi käyttää sen palveluja. Ja toivoisin että miehenikään ei haluaisi :-)

   • Sinullekin

    Sale


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   22
   4350
  2. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   314
   2784
  3. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   129
   1634
  4. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   1625
  5. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   65
   1552
  6. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   274
   1129
  7. Hjalliksen uusi pano on 35 v nainen.

   Hjallis itse on 70 vuotias vanha papparainen. Kyllä siinä on taas saanut hjallis lompakkoa pitää paksuna kun on naisen i
   Sinkut
   108
   837
  8. Mitähän tässä kävikään

   Jotain kummaa on tapahtunut.. Miksen tunne kaipausta? Mihin katosi roihu sydämestä jonka vielä hetki sitten tunsin?
   Ikävä
   104
   759
  9. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   79
   747
  10. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   72
   688
  Aihe