PAKKO oppivelvollisuus pois

koulut vapaaehtoisiksi

ja valinnaisaineet joka luokalle! Näin oppiminen olisi mielekästä, jos saisi opiskella ainetia joista pitää. Veikkaanpa että pakkoruotsi ja-liikunta(hiito) olisi unohdettu oppi-aine!

Monellakaan ei ole käyttöä ruotsille tai äidinkielen sanaluokille saatikka hiitämiselle, koulun jälkeen!

Vapaaehtoisuus lisäisi myös motivaatiota opiskeluun, ainakin ylä-asteikäisille!

12

792

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vapaaehtoinen

      Hiitoa ei todellakaan tarvita, mutta äidinkielestä voisi kyllä tarjota enemmänkin kursseja, niitä näköjään on ollut ihan liian vähän! Jos oppilaat saisivat valita, niin koulussa olisikin vain väli-, ruoka- ja kenties muutama kotitaloustunti. Joku saattaisi valita liikuntaakin (mutta ei sitä hiitoa varmaankaan)...

      • kansankynttilä

        että EI hiitoa missään nimessä. Sen hiiton vois totta HIITOSSA korvata yhdellä PAKKOäidinkielen tunnilla.


      • eiolluei

        Meillä ei hiitoa ollutkaan,joten ei ole numeroakaan. Onko se tärkeä oppiaine, mun pojallakaan ei ole sitä ollut. Missäpäin hiitoa opiskellaan,tarviiko olla huippu että pärjää hiitossa.


      • apua!!!!
        eiolluei kirjoitti:

        Meillä ei hiitoa ollutkaan,joten ei ole numeroakaan. Onko se tärkeä oppiaine, mun pojallakaan ei ole sitä ollut. Missäpäin hiitoa opiskellaan,tarviiko olla huippu että pärjää hiitossa.

        kun mullakaan ei ole arvosanaa hiitosta. Vitsit jos sen numero on just se tärkee joka otetaan huomioon yhteisvalinnassa. Miksei opinto-ohjaaja ole kertonut tästä? Nyt on paniikki!


    • koulupakkoa!

      oppivelvollisuus on, mutta siis kenenkään EI OLE PAKKO KÄYDÄ KOULUA!

    • saas

      vastaus sinun huutoosi?

    • ajatusleikki...

      Minä olisin varmaan loikoillut kotona joka toisen päivän ja niinä koulupäivinä opiskellut pelkästään maantietoa, mutta siitäkin vain geologiaa ja mannerten liikkumista. Aineita olisin voinut kirjoitella, mutta muu äidinkieli olisi saanut jäädä.

      Minkälaisiin töihin olisinkaan päässyt ja kuinka olisi käynyt jatko-opiskelun? Maailmankuvanikin saattaisi olla aika omalaatuinen! :)

      Inhosin matikkaa, hiitoa ja ruotsia, mutta en kuitenkaan kuollut niillekään tunneille. Nyt olen ihan tyytyväinen siihen, että ruotsi sujuu, urheilu on kivaa ja matikasta tiedän sen verran, että osaan pyytää apua muilta. Yritä kestää - ei koulu kauan kestä!

      • Kaikkea tasapuolisesti

        Nuori ei yleensä tiedä tulevaisuudestaan vielä yhtään mitään edes perukoulun lopussa, saati sitten sen aikana.

        Mielestäni peruskolussa pitää opiskella laaja-alaisesti että saa tuntumaa vähän kaikenlaiseen. Siitä toki olen samaa mieltä että ei kukaan taritse kahta äidinkieltä. Riittää että osaa asuinmaansa enemmistön äidinkielen ja sen lisäksi ainakin yhden vieraan kielen.


    • pakottaja

      joopa joo..sinä tarttet lisää äidinkielen tunteja,halusit tai et.

    • ...

      Se vaan on niin, että elämässä joutuu tekemään asioita, joista ei pidä, ja joista pitää. Ja usein vanhemmat vaikuttaa lastensa asenteisin myös. Eikö olisi parempi kannustaa.

      Lisäksi valinnaisuus tuo lapsen elämään lisää vastuuta. "Tämä on kivaa, mutta tarvitsenko tätä tulevaisuudessa?" Harvalla yläluokkaikäisellä on kuitenkaan selkeää käsitystä siiä, mitä haluaa tehdä jatkossa. Harrastusaineet ovat yhtä tärkeitä kuin lukuaineetkin. Koulun tarkoitus on, että lapsi asioita, mitä ei ehkä muuten oppisi.

      Mielestäni kuitenkin peruskoulun yläluokilla saisi olla enemmän vaihtoehtoja valinnoille, mutta äidinkieli, matematiikka jne. kuuluu siihen yleissivistykseen, jonka kaikki tarvitsee.

    • ei voi olla

      Kiitos parhaasta naurukohtauksesta pitkään aikaan! Pyyhin vieläkin vettä silmistä, sillä näin makeasti saa vain harvoin nauraa.

      Vakavasti ottaen, opiskele äidinkieltä lisää tai lakkaa kokonaan kirjoittamasta.

      Kannatan silti ajatustasi osittain: koulut vapaaehtoisiksi. Ovathan työpaikatkin vapaaehtoisia.

      Uskotko jos sanon, että heikkolahjaisten houkuttelu ja pakottaminen kouluun ei ole mikään mieluinen tehtävä vaan vastenmielinen velvollisuus. Ei teitä sinne sen enempää haluta kuin tekään haluatte sinne.

      Saisipa opettaja valita oppilaansa!!!

    • oppivelvollisuus111

      MIKSI OPPIVELVOLLISUUS ON TÄRKEÄ ASIA?

      Eräässä melko tunnetussa kulttuurissa tyttö keskeyttää koulun juuri ennen kuin siellä aletaan opettamaan seksuaalisuuteen liittyviä asioita, sillä tytön ei ole hyväksyttävää tietää, miten vauvat saavat alkunsa. Koulunsa keskeytettyä tyttö jää kotiin opettelemaan ruoanlaittoa, pyykkien pesemistä, siivoamista ja lasten hoitoa mikäli perheessä on pienempiä sisaruksia. Pojat sen sijaan käyvät koulun loppuun, sillä heidän tulee tulevaisuudessa elättää koko perheensä.

      Häihin ja erityisesti hääpukuun panostetaan, sillä se on merkittävin päivä tytön elämässä. Juhlat ovat kalliit, mutta niitä varten on säästetty rahaa jo tytön syntymästä lähtien. Vanhemmat haluavat tytön olevan maailman onnellisin hääjuhlissaan, sillä he tietävät mitä hääjuhlan jälkeen hääyönä perinteen mukaan on tapahduttava. Hääyönä sulhanen raiskaa asioista tietämättömän, neitsyeenä pysyneen morsiamen ja paljastaa samalla, miten vauvat saavat alkunsa. Maailman onnellisin päivä koituu siis näiden tyttöjen osalta myös maailman kauhistuttavammaksi päiväksi, mutta tässä kulttuurissa sitä pidetään aivan normaalina asiana. Olisi suuri häpeä, jos morsian tietäisi jotain seksistä ennen hääyötään. Sen sijaan sulhanen saa olla kokenut eikä hänen tarvitse olla neitsyt naimisiin mentäessään.

      On onni, että meillä Suomessa on oppivelvollisuus. Jokaisen on siis käytävä peruskoulu loppuun, mikä osaltaan estää kertomani kulttuurin kirjaimellisen toteuttamisen ja tyttöjen alistamisen kotiäideiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      252
      18515
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3175
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2171
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1860
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1735
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      272
      1426
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1282
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      83
      1101
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe