Rautanaulan käyttöohjeet

bittitohtori

Johdanto: Kädessäsi on sensaatiomainen keksintö, rautanaula. Karhikkeella tehostettujen pito-ominaisuuksiensa vuoksi se sopii erinomaisesti erilaisiin kiinnitystehtäviin mm. laudan, lankun, riman, muovin yms. materiaalien kyseessäollen joko yhtäläisvastaavasti tai differentiaalivastaavasti.

Alkutoimet: Tartu naulaan tukevasti peukalo- tai etusormiotteella. (Huom. naulassa ei käytetä erillistä kädensijaa, vaan ote kohdistuu naulan varteen.) Aseta kärki naulattavaan pintaan, jolloin kanta asettuu automaattisesti vastakkaiseen suuntaan. Tarkista suuntima ja vakaus. Tartu toisella kädellä vasaraan varren yläpäästä (ks. vasaran manuaali).

Käyttö: Nosta vasara n. 20 cm:n etäisyydelle naulan kannasta. Suuntaa vasaran hamara kohden naulan kantarasterointia siten, että ajatellun lievästi kaarevan lyönnin seurauksena hamara kohtaa naulan kannan 90 asteen kulmassa hamaran ajatellussa keskipisteessä. Heilauta vasaraa em. kaaressa kohden naulaa, kunnes se kohtaa kannan. Naulan kärki painuu pinnan laadusta ja lyönnin voimakkuudesta riippuen 5-20 mm pinnan sisään. Toista toiminto, kunnes naula on kokonaan pinnan sisäpuolella, kantaa lukuunottamatta. Turvatoimet: Vältä peukalon asettamista naulauksen missään vaiheessa kantarasteroinnin ja vasaran väliin.

Tekniset tiedot: Materiaali: 100% rauta. Pituus: 4 - 95 mm, paksuus: 0.5 - 4 mm. Särmien lukumäärä: 4 kpl. Kannan kuviointi: nelitahorasterointi. Kärjen terävyyskulma: 18 astetta. Pitokarhike: vakiona. Vasara: lisävaruste.

Lisätietoja: Vasara - Käyttäjän opas I - II. Naulaaminen tuulessa. Vinksahduskerrointaulukot. Kantarasterointi kotikonstein. Revimme naulan pois. Rautanaulan oikominen. Rautanaula ja ympäristö. Minä ja rautanaula. Peukalovammojen hoito ja historia. Naula päässä

Vanha, mutta aina yhtä hyvä joke..., mutten käy nettisivuillani osoitteessa www.rakastatietokonettasi.net ,jos koneen käyttö on tervanjuontia

6

4737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 100% rauta,

      mikä on 100% rauta? Turvatoimiosa tulee olla tässä toimintaohjeessa heti alussa.

    • en likikään insinööri

      kädessäsi onkin pohjoisseinän naula, joudut laittamaan kannan eteläseinää vasten ja lyömään kärkeen. Kuinkas se sitten painuu??

    • Jussi_b

      "materiaali ""rauta"", voiko hölmömmin ns. rautanuaulan koostumuksen esittää, kuin ei- insinööri (rautaa on nimittäin monenalaista). Ei pidä ruveta esittämään (huonoja) virsejä, jos ei osaa. Terv. insinööri.

      • kille1234

        Rauta on alkuaine jaksollisessa järjestelmässä, jonka lyhenne on Fe. Rauta on rautaa, eikä mitään muuta metallia ja raudan koostumus on rautaa. Rauta siis ei ole yhdistelmä kuten esimerkiksi alumiini, joka sisältää useita eri alkuaineita. Terv. Yhteiskuntatieteiden opiskelia. Ps. mahdat olla melko paska inssi toivottavasti et mun taloo tuu rakentaa.


      • Alumiinikin
        kille1234 kirjoitti:

        Rauta on alkuaine jaksollisessa järjestelmässä, jonka lyhenne on Fe. Rauta on rautaa, eikä mitään muuta metallia ja raudan koostumus on rautaa. Rauta siis ei ole yhdistelmä kuten esimerkiksi alumiini, joka sisältää useita eri alkuaineita. Terv. Yhteiskuntatieteiden opiskelia. Ps. mahdat olla melko paska inssi toivottavasti et mun taloo tuu rakentaa.

        on alkuaine, järjestysluvultaan 13. Puhdas alumiini on pehmeää, joten sen käyttökohteet ovat rajoitettuja. Lähinnä puhdasta alumiinia käytetään sähkönjohtimissa. Seostettuja alumiineja esim. silumiiniä käytetään koneenrakennuksessa. Silumiini nyt vaan sattuu olemaan alumiinin ja piin seos. Mikäli viittasit siihen, että alumiinia käytetään yleisimmin seostettuna tai , että siinä on joitain epäpuhtauksia, toteaisin samoin olevan myös raudan kohdalla. Tiettyyn alkuaineeseen jotain toista alkuainetta lisäämällä, saadaan lopputuotteen ominaisuudet muutettua halutuiksi.
        Aika harvoin löydät rautanaulan, joka on pelkkää rautaa. Yleisimmin kun ne ovat vähintään kuumasinkittyjä. Teräsnaulojen kohdalla seosaineena on hiiltä. RST-nauloissa raudan seosaineena on kromia ja nikkeliä.
        Seuraavaksi kehottaisin sinua tutustumaan suomen kielen kielioppiin, ainakin mikäli haluat joskus saada gradun valmiiksi. "Opiskelia" vaikuttaa sen verran pahalta kielioppivirheeltä, ettei armas Suomemme taida saada sinusta kovin helpolla uutta humanistia.
        Lopuksi, harvoin, etten sanoisi jopa erittäin harvoin "inssit" mitään rakentavat. Kyllä ne duunarit talot rakentavat, tosin insinöörien valvonnassa.


    • diplomi-katastrofi

      Hienot käyttöohjeet luettuaan pari insinööriystävääni päätti rakentaa talon. Toinen insinööri poimi laatikosta naulan ja heitti sen pois. Sama toistui myös toisen naulan kohdalla. Kolmas naula kelpasi insinöörille ja hän hakkasi sen seinään.
      Toinen insinööri katseli kollegansa toimia ja pyöritteli päätään ihmeissään kysyessään: "miksi heitit kaksi ensimmäistä naulaa pois?"

      "Niissä oli kanta väärässä päässä!" vastasi insinööri tuohtuneena ja jatkoi töitään.

      "Tyhmä!", huudahti toimia sivustaseurannut insinööri, "ne oli tarkoitettu talon toiselle puolelle"!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      299
      3418
    2. 202
      2941
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2524
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      233
      1992
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1415
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      167
      1289
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    Aihe