maksa pettää

-ulpu-

Olisin halukas kuulemaan muiden kokemuksia koiran maksasairaudesta.Oma koiran on 2.5 vuotias saksanseisoja,joka alkoi laihtua aivan yhtäkkiä.Oireina olivat myös ripulointi ja oksentelu.Lääkäri totesi maksan olevan pettämässä.ALT-arvot verikokeissa olivat 245 (sallittu on 10-100 välillä).Saimme Synolux- kuurin 10:lle päivälle, ja lääkäri sanoi, että jos kuuri ei auta,koira nukkuu kahden viikon sisällä pois.Avuksi lääkekuurille ostimme maksan toimintaa tukevaa koiran ruokaa, ja lääkärin käskystä emme muuta annakkaan. Onko jollakin kokemusta tälläisestä tapauksesta, ja onko koirallani edes mahdollisuutta selviytyä?

6

16282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iceme

      että kun arvot ei tuon pahemmat ja nuori koira kyseessä niin arvot kyllä laskisi. Kokemusta on. syötä vain ja ainoastaan sitä maksa vikaisen ruokaa. Kokemuksen mukaan Hill´sin L/D parasta.
      Häntä pystyyn,kyllä se siitä..

    • Kokemusta on

      Koirien kohonneista maksa-arvoista on aiempi viestiketju elokuun lopulta (se löytyy tuolta: http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=102&conference=4500000000000124&posting=22000000018803948 ), olen itse kirjoittanut sinne nimimerkillä "saman kokenut".

      Itselläni oli 9-vuotias saksanseisoja, jonka maksa-arvot olivat vielä viime talvena kunnossa. Juhannuksena kohdunpoiston yhteydessä todettiin kohonneet maksa-arvot (ALT 342 ja ALKP 358). Antibiooteista ja hiilihydraattipitoisesta ruokavaliosta huolimatta arvot kohosivat, ne olivat heinäkuun lopulla ALT 494 ja ALKP 1216. Taas saatiin antibiootit ja tällä kertaa myös kortisonia. Kun koira vietiin kontrolliin elokuun 21. päivä, se käyttäytyi jo omituisesti. Selvisi, että maksa oli pettänyt ja koira oli sokeutunut. Arvot olivat ALT 780 ja ALKP 714. Mitään ei ollut enää tehtävissä, vaan koira piti lopettaa. Hämmästyttävintä oli, että koira vaikutti erittäin hyvävointiselta koko sairastamisensa ajan, lukuun ottamatta viimeistä vuorokautta, jolloin maksa oli pettänyt ja koira käveli päin seiniä. Siihen asti luulimme koiran parantuvan.

      Saman pentueen toisella koiralla oli kohonneet maksa-arvot 7-vuotiaana, joihin määrättiin sama hoito kuin omalle koirallenikin, mutta ne ovat sittemmin normalisoituneet, eli nyt 9-vuotiaana arvot ovat normaalit. Maksasairauksien kehittyminen näyttää olevan yksilöllistä, toiset parantuvat ja toisilla kohonneet arvot johtavat lyhyessä ajassa kuolemaan.

      Myös jotkut muut tulehdukset voivat nostaa maksa-arvoja hetkellisesti, mutta usein arvot palautuvat normaaliksi tulehduksen mentyä ohi.

      Sinun koirasi on vielä niin nuori, että sillä on hyvät mahdollisuudet parantua. Toivottavasti niin käy.

    • Jasu

      Hei
      Meillä oli noin 10 v sitten sakemanninpentu joka alkoi n. 9 kk ikäisenä väsyä, laihtua, ripuloida ja lopuksi vatsa turposi aivan palloksi, sillä se oli täynnä nestettä. Veimme koiran Helsingin eläinklinikalle ja kahden päivän tutkimusten tuloksena saatiin ilmoitus että vain 10 % maksasta toimii,koira ei tule selviämään. Luvallamme se lopetettiin.
      Nyt kun asiaa ajattelee niin eniten mietin ja harmittelen sitä että seurailinko oireita liian kauan, olisiko pitänyt heti ensioireiden (väsymyksen) ilmetessä viedä se lääkäriin. Kuinka paljon se kärsi (turhaan), sillä pari viimeistä päivää kotona se oli todella kipeä, mutta kuinka kauan aikaisemmin se jo tunsi kipuja. Päätös on sinun. Hyvää jatkoa kuitenkin.

    • Pucce

      Hei!
      Olen kirjoittanut tälle palstalle 20.8.2006 nimimerkillä Pucce,koirani maksasairaudesta.Tosiaan Pupella alat-arvo oli 1342!!!!.Koira on tällä hetkellä hyvin virkeä ja hyvävointinen ja syö Hill`s l/d maksasairaan ruokaa.Kuukauden päästä siitä, kun eka kerran oksenteli oli myös vuorokauden pituinen oksennuspäivä, mut nyt on tosi virkeä ja hyvävointinen.En tiedä onko mahdollista,että siitä voisi kokonaan parantua?Toivotaan parasta.

    • -ulpu-

      Olemme nyt seurailleet seisojaamme ja pitäneet sitä oikealla ruokakuurilla. Lääkkeet on myös syötetty. On huomattavasti lihonnut, mutta vielä on apaattisen oloinen, ei oma itsensä. Viemme sen ensi viikolla lekurille uusintaverikokeeseen kuulemaan onko arvot nousseet...

    • Anonyymi

      Koirallani petti maksa pari vuotta sitten. Maksa-arvot olivat yli kaikkien viitearvojen. Eläinsairaalassa suositeltiin eutanasiaa. Toinen vaihtoehto oli sitten tehohoitoon jääminen. Koira oli 4 vuorokautta tehohoidossa ja sille tehtiin kaksi plasman siirtoa. Ei ollut halpaa touhua se, MUTTA koira parani. Tehohoitolääkärin mukaan maksa on yksi niitä elimiä, joka parhaiten pystyy korjaantumaan. Koirani maksa-arvot ovat nyt olleet jo pari vuotta täysin normaalit. Eli aina on toivoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2087
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      117
      1584
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1216
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      482
      1121
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      67
      1118
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      922
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      876
    Aihe