Torakat

Isä lomalla

Hei,

kävin viime talvena Maspalomasissa lasteni kanssa ja tuolloin huoneessamme oli torakoita. Tyttäreni (10v) osoittautui varsinaiseksi torakkakammoajaksi vaikka selvitin hänelle niiden kuuluvan kiinteästi etelän luontoon.

Nyt suunnittelemme uutta matkaa Kanarialle ja kysyn seuraavia asioita:
-onko torakoita todennäköisemmin huoneistohotelleissa kuin "perinteisissä" hotelleissa?
- onko torakoiden esiintyminen riittävä peruste huoneen vaihtamiselle vai onko huoneen vaihtamisesta edes apua tässä asiassa?
- mitä torakoille pitäisi tehdä, voiko hotellin henkilökuntaa pyytää esim. myrkyttämään huoneessa (voiko siellä myrkytyksen jälkeen asua)?
Kuulostaa ehkä typerältä asialta mutta kun lapsen pelko ja inho torakoita kohtaan haittaa yöunia ja huoneessa olemista ei lomakaan tunnu kovin rentouttavalta...

4

1458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • inhoan

      torakoita.
      Ainakaan Bahia Felizissä henk. kunta ei millään lailla puuttunut torakoihin, olimme siellä toissa keväänä ja alue oli myrkytetty, olimme alimmmissa "rivitaloissa" ja ainakin kuulin puhuvan, että ne torakat on paossa sieltä ylempää rinteeltä ja siksi niitä olisi ollut niin paljon. ja niitä todellakin oli jokapuolella, päivittäin löysin niitä huoneistosta sekä piha-alueilta.
      En sitten tiedä oliko Bahian alueen itse hotellirakennuksissa torakoita, mutta ainakin ne rivarit olivat täynnä niitä, hui sentään..
      Meillä oli mukavat perheen iskät naapureina ja he hakivat niitä torakoita meiltä pois.
      Niitä ei kuulemma kannata liiskata, niistä erittyy kamala?haju.
      Itse heilttelin kattilan kansia niiden päälle ja yritin loppulomasta jo niihin hiukka tottuneena kuljettaa niitä pihalle laittamalla jonkun pahvin palasen kattilan kantta vasten..
      Oli kyllä tavan sählinkiä, kun niitä yritti väistellä, ei tullut sen viikon nukkumisista mitään kun pelotti ne niin vietävästi..

    • Isä lomalla

      Vielä tarkennus hotellin jossa olimme eli se oli Maspalomasin Parque Nogal. Olisi hyvä kuulla myös Tjäreborgin edustajan kanta asiaan.

    • matkaajana

      tiedän että lämpimässä ilmastossa on torakoita! Ja aivan hotellista riippumatta, huoneen vaihtaminen on se ja sama, ne eivät ole huonekohtaisia ötököitä. Myrkyttäminen ei tepsi. Jos haluaa varmistua että torakoita ei hotellissa ole, suosittelen Hammerfestia Jäämeren rannalla.

      • Kokenut matkaaja myös...

        että torakoita on ainoastaan Kanarialla Pl.del Ingelesissä sekä Pl. de las A:n ympäristössä pilvin pimein... ei missään Välimeren kohteessa niitä möngi ämpäritolkulla puutarhoissa, ei edes manner-Espanjassa. Ne ei siis ole yhtä itsestään selvyys kuten esim. hyttyset tai Nykin rotat : ) Syy on luultavasti meissä turisteissa, jotka järjestävät torakoille paljon murkinaa heittämällä jätteitä katujen poskiin. Who knows? Ja toinen korjaus, niitä voi myrkyttää ja esim. Kreikassa myrkytetäänkin turistikohteissa - kyse on ihan viitseliäisyydestä minun mielestäni. Sen voin sanoa että FM:lta löytyi Puerto Ricosta hotelli **** jossa ei torakoita näkynyt. Muilla tstojen matkoilla niitä on aina ollut luokituksesta riippumatta po. kohteessa - yök! Liekö sitten huono mäihä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe