Oppiminen ja ikä

Karvakorva

Onko olemassa jokin järjestys missä käskyt koiralle pitää opettaa tai missä järjestyksessä koira käskyt oppii?
Minkä ikäisenä koira yleensäkin oppii noudattamaan käskyjä ja miten nopeasti voi alkaa opettamaan uutta käskyä?

Tarkoitan lähinnä näitä istu, maahan, paikka, vierelle yms käskyjä.

Onko joku ikä minkä ikäisenä koira oppii herkimmin?

7

3378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mira

      Mä muistan kun sain oman koiran että olin lukenut koirakirjoista, että koulutus pitäisi aloittaa puolen vuoden iässä. Mun koiralle se oli aivan liian myöhä! Sitä ei siinä iässä enää yhtään kiinnostanut oppia mitään uusia temppuja. Aikaisemmin sen olisi saanut aika hyvin opetettua. Mun mielestä voi aloittaa kouluttaa aika nuorena kunhan se tapahtuu leikin varjolla ja opetus on tosi lyhyt aikaista. Harmittaa kun en silloin ryhtynyt aikaisemmin opettamaan. Oli tosi vaikea motivoida koiraa kun se oli tottunut oleen niin kauan ilman kunnon koulutusta (siis kyllä se sai peruskoulutuksen ettei se tuhonut ja tuli luokse ym.)

      • susi

        Pentua aletaan opettaa heti kun se tulee kotiin.

        Yleensä pennut oppivat helpot käskyt hyvin nopeasti, mutta se riippuu koirasta ja siitä, miten hyvin osaat kouluttaa.

        Järjestyksellä ei ole koiran kannalta mitään väliä, mutta suosittelisin tärkeysjärjestystä ;)

        "istu" on helpoin opettaa, viemällä namia koiran pään yläpuolelle hieman takaviistoon, jotta koira istahtaa seuratessaan kuonollaan namia.

        Mitä tahansa opetatkin, anna käsky aina sillä hetkellä kun se toteutuu ( esim. "istu", kun koira peppu painuu maahan) Jotta se yhdistyisi oikeaan asiaan, palkitse heti iloisella äänellä ja anna nami/lelu. Älä hoe käskyä, kun koira ei osaa/tottele. Houkuttele koira tekemään mitä haluat tai ohjaa kädellä, mutta sano käsky vasta ratkaisevalla hetkellä, vain kerran.

        Pennun kanssa harjoittele vain minuutti tai kaksi, ettei se kyllästy, lopeta leikkimällä, jotta innostus säilyy. Älä kiellä/toru, jos ei onnistu, jotta koira säilyttäisi yrittämisen halunsa. Mieti mikä meni pieleen, ja toista liike huolellisemmin, kehu paljon ja palkitse vaihtelevasti! Aloita harjoitukset sisällä, missä ei ole mitään häiriötekijöitä. Kun ne sujuvat hyvi sisällä, siirry ulos rauhalliseen paikaan jne.

        Ehdottaisin, että opetat ensin sen helpoimma "istu"-käskyn (koira oppii kuuntelemaan puhettasi) sitten tänne-käskyn (niin, että koira vaikkapa istuu viereesi. Älä anna namia, ennen kuin olet koskettanut koiraa, koska muuten koira oppii nappaamaan namin ja karkaamaan heti tiehensä) Opeta myös koira olemaan vetämättä.

        Luepa Tuire Kaimion kirja "pennun kasvatus" todella selkeä ja hyödyllinen, uusinta uutta.


    • Jasmin

      Siis minulla on nyt koira joka on kaksivuotias.Se tuli meille noin 9 viikkoisena,ja annoin sen ensin ihan rauhassa tutustua jopa muutamia kuukausia eli aika kauankin.Sitten kun koirani oli tutustunut minuun kunnolla niin rupesin opettamaan maku palan kanssa istu,ja vähitellen muitakin kuten juuri maahan,anna tassu ja näitä.Minusta siinä ei ole mitään tiettyä rajaa milloin koira oppii,se vain on ajan kysymys.Minulla se ainakin oppi siinä 5kk ikä kieppeillä,mutta toisilla koirilla siihen älyämiseen saattaa mennä kauemmin ja toisilla vähemmin aikaa.

    • Esaaaaaaaa

      Koiran kanssa pitää olla niin paljon kun mahdoolista hetti pennusta lähtie. aina sen verran kun se jaksaa niin siinä sivussa oppiii kaiken mitä sille opetetaan. Meillä on pentu koira juoksu lagassa heti ulko oven vieressä . siinä se näkee koko perheen ketä kulkee ja kaikki pääsevät taputtelemman jos haluavat. Sitä se on helppo ottaa sisälle. Seurata sen elämää , koira seuraa meidän elämää
      . Myöhemmin on tarkoitus siirtää koira tarhaan.

    • Näin-

      Sanoisin että jos pentuna hankit koirasi, niin ensimmäisten 10 kuukauden aikana antamasi oppi ei todennäköisesti katoa koirasi selkäytimestä. Edellyttäen että muistutat ja treenailet niitä vähän väliä. Sen jälkeen on väli pari-kolmevuotiaaksi asti, jolloin oppi menee todella hitaasti perille ja tuolloin kannattanee keskittyä ylläpitämään jo opittua. Uusia asioita kuitenkin sen jälkeen voi taas hyvin opettaa jonnekin seitsemään-kahdeksaan ikävuoteen asti. Sen jälkeen se on sitten enää vain opittujen asioiden ylläpitoa.

    • Anonyymi

      Me aloitimme kouluttamaan koiraamme heti kun se tuli kotiin. Koira osasi jo istua, seurata, mennä maahan ja etsiä noin kuukauden iässä.

      • Anonyymi

        Voi kun suloista! Minkä ikäisenä koira oikein tuli teille? Se on varmaan jokin isokokoinen, alkukantainen rotu, niitähän sanotaan kaikkein älykkäimmiksi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe