GS huurtuu

lh9

Onkos ihan normaalia, että GS (vm 2006) huurtuu näillä keleillä (vaikkei välttämättä edes sataisi) todella helposti ellei sitä huurteenpoistotoimintoa pidä päällä vähän väliä?

Käyttääköhän tuo ilmastointia ollenkaan auto-asennossa normaalisti, jos ei ole tarvetta viilentää?

9

2060

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huurtumisesta

      Tuulilasi huurtuu autoon noustessa helposti, mutta ainakin omassani lyhyt (30 sek) käyttö avaa sen siten ettei huurteenpoistoa tarvitse enää käyttää. Onkohan sulla kaikki tuuletusräppänät auki? Ne sivummaiset kannattaa kääntää ihan ääriasentoihinsa (kohti ikkunoita) ja ylös, jolloin kaikki sivuikkunät pysyvät hyvin auki...

    • Ulle.R

      Huuretta ei synny ilman kosteuden lähdettä. Tarkista ettei raittiin ilman sisäänotto ole tukossa vaikka pudonneiden lehtien takia. Tuolloin ilman sisäänotosta saattaa vuotaa valumavesi ohi systeemin. Toki ovien tiivisteetkin ovat saattaneet siirtyä hieman paikoiltaan ja päästävät vettä lävitse.Pieni määrä vettä on yllättävän iso määrä huurretta.

    • W..

      Tiedä sitten onko tämä vain scenicin ominaisuus vai esiintyykö sitä muissakin. Eli ilmastoinnin ollessa päällä tuloilmasta tiivistyy vettä, jonka pitäisi poistua putkea pitkin auton alle, mutta sitä tuntuu jäävän jonnekin. Kun ilmastoinnin sitten vähänkään kosteammalla ilmalla ottaa pois päältä, tiivistyy ikkunoihin vettä varsin runsaasti. Ilmastoinnin kytkeminen päälle taas kuivattaa ikkunan hyvin nopeasti.

      Ongelmaan on ratkaisuna joko olla käyttämättä ilmastointia ollenkaan tai sitten käyttää sitä myös kosteuden poistoon niin kauan kuin on tarpeen. Jossain vaiheessa syksyä sitten kelit kuivuvat sen verran, ettei ilmastointia enää tarvita. Itse suosin jälkimmäistä tapaa.

      • Villeeeeeeeeeeeeee

        Olen huomannut saman asian, että jos ilmastointia käyttää niin sitä pitää käyttää koko ajan tai sitten ei ollenkaan. Muuten tulee huurtumisongelmia.


      • lh9

        Jep, mutta siihen liittyen juuri kysyinkin, että onkohan se ilmastointi koko ajan päällä AUTO-asennossa vai pitääkö tuon varmistemiseksi ajaa ilmastointilaitetta manuaalimoodissa?


      • mja
        lh9 kirjoitti:

        Jep, mutta siihen liittyen juuri kysyinkin, että onkohan se ilmastointi koko ajan päällä AUTO-asennossa vai pitääkö tuon varmistemiseksi ajaa ilmastointilaitetta manuaalimoodissa?

        AUTO asennossa ilmastointi menee _automaattisesti_ päälle vai silloin kun ulkona on sen verran lämmin ettei haluttua matkustamon lämpötilaa muuten saa aikaiseksi. Siis lähinnä kesällä. Ja toisaalta, kompura on päällä vain silloin kun näytössä näkyy "AC".

        Jos muulloin haluaa tehostaa kosteuden poistoa ilmastoinnilla, pitää panna AC päälle käsin. Automaattinen ilmastointi toimii niin, että jos jotain toimintoa (AC, suuntaus, puhallinnopeus) ohjataan käsin, niin automaatti ei puutu siihen sen jälkeen. Jos AC on pantu käsin päälle, niin se on päällä siihen asti kunnes se otetaan käsin pois päältä. Ja sen jälkeen se myös pysyy pois päältä, vaikka tulisi kesä. Jos haluaa jonkun toiminnon takaisin AUTOmaattiseksi, pitää painaa uudelleen AUTO, jolloin kaikki toiminnot menevät automaattisiksi. Sitten voi napsia toimiinnon kerrallaan käsikäytölle. Ilmastoinnin säädöt pysyvät muistissa kun kone sammutetaan.

        Lisäksi on 2 poikkeusta
        -"Näe hyvin" - toiminto pistää AC:n päälle, puhaltimen täysille, suuntauksen tuulilasiin ja takalasin lämppärin päälle. "Näe hyvin" nappi on AC-pylpyrässä ylimmäisenä. Toiminto on tarkoitettu vain tilapäiseen käyttöön ja kokemuksen mukaan se kirkastaa paikat nopeasti.

        -Sisäilman kierrätys pistää myös kompuran päälle, jopa talvella. AC menee pois kun kierrätys poistetaan. Kierrätystilassa AC:n voi poistaa myös manuaalisesti, seuraavalla kierrätyksellä se tulee takaisin automaattisesti.

        Kaikki nämä asiat on kerrottu manuaalissa.


    • lagu2 1.8i

      Pesasin kunnolla tuulilasin sisäpuolelta ja huurreongelm katosi. Lasissa oli sellainen ikävä harmaa kalvo joka oli tullut mahdollisesti ABC:n lasipyyhkeestä kojelaudan kiillotusaineesta yhdessä. Aikaisemmin huurretta tuli reilusti eikä meinannut lähteä millään muulla kuin ilmastoinnilla kova puhallus. Nyt en käytä edes sadekelissä ilmastointia.

      • lh9

        Tosiaan, ikkunoiden sisäpesu onkin unohtunut.. pitääpä koittaa. Kiitos!


      • lagu2 1.8i
        lh9 kirjoitti:

        Tosiaan, ikkunoiden sisäpesu onkin unohtunut.. pitääpä koittaa. Kiitos!

        Itse jo suunnittelin että ostettava raitisilmansuodatin ja jotai muutakin asialle tehtävä, mut onneks selvis niinkin kevyellä kuin vähän carlaken pesuvaahtoo lasiin ja paperilla pois :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe