käsienpesu asiaa

Nelliska78

Meillä on kohta 3viikon ikäinen poika. Saimme sairaalasta ohjeen, että kaikkien vieraiden tulisi heti meille kylään tultuamme pestä kädet saippualla.
Oletteko muut saaneet ko.ohjetta? ja oletteko sitä orjallisesti nuodattaneet, eli todellakin kehoittaneet kaikkia käsipesulle heti sisälle tultua?
Itse pesen yleensä aina käden kun tulen kaupasta tai ulkoa, mutta joskus sekin jää... ja vieraisille mennessä harvemmin tulee kieltämättä käsiä pestyä. Emme myöskään ole jaksaneet kaikille vieraille tätä sairaalan ohjeistusta sanoa, vai pitäisikö?
En oikein ukso, että kenekään käsistä voi mitään kovinkaan vaarallista vauvaan tarttua. Vauvamme on kuitenkin terve ja täysiaikaisena syntynyt.
Teemmekö nyt pahan virheen, jos emme käsketä kaikki vieraita käsipesulle?! ja kuinka kauan tuota käsienpesu rumbaa pitäisi sitten jatkaa vieraiden kohdalla?

11

1096

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • myöhemminkin

   Varsinkin näin flunssa-aikaan en moista neuvoa väheksyisi ollenkaan. Olisi erittäin hyvä tapa meidän aikuistenkin keskuudessa.

   Pienen imeväisikäisen flunssa on todella kurja, henki ei kulje, syöminen hankalaa, itkua ja kitinää. Eipä siis ole lainkaan hätävarjelua pyytää vieraita käsien pesulle - harva sitä välttämättä itse hoksaa.

   Viimeistään kädet on hyvä pestä ennen kuin koskee vauvaan tai vauvan tavaroihin, mutta yhtälailla pöpöt tarttuu oven kahvoista, tuolin käsinojista jne - eli käsien pesu asuntoon tultaessa on ihan perusteltua.

   Pikkuhiljaa vauvan vastustuskyky kasvaa ja hän alkaa itsekin oleilla lattialla maistellen kaikenlaista... Itse pesettäisin vieraita muutaman ensikuukauden ja itse vieraisille mennessäni pesen kädet vaikka olisi vanhempikin vauva!

   • kandee...

    Minusta kädet tulisi pestä ilman muuta, kun tullaan vieraisille.

    Itselläni on huono ääreisverenkierto, usein kylmät kädet. Senkin vuoksi pesen käteni lämpimällä vedellä aina ennen kuin kosken vauvaan.


  • aikaa

   ehkäpä on taas liikkellä jokin pöpö jolta pikkuvauvoja halutaan suojata.
   Kyllä olen vastaavaa kuullut aiemminkin ja itse oikeastaan pidän itsestäänselvänä, että kun menen perheeseen jossa on pikkuvauva, pesen ensimmäisenä käteni. Käsienkautta ne pöpöt usein tarttuu varsinkin jos vieraat sylitelevät lasta ja silittelevät ja paapovat niinkuin monilla tapana on.
   Suosittelen että otat asian tosissasi ja laitat vieraat käsienpesulle heti tai sitten hankit apteekista desifioimisaineen pumppupullossa eteisen pöydälle ja siitä itse kukin saa käsiinsä hieroa.
   Jos vieraat siitä loukkaantuvat niin vika on vieraissa eikä sinussa.

  • Saippuapeikko

   Kyllä hyvä käsihygienia on tärkeää oli sitten vauva taikka ei. Ajattelepas, miten paljon pöpöjä kannat käsissäsi esim. kaupasta tullessa..olet koskenut ostoskärryihin/koriin, ovenkahvoihin jne.. Tässä päivänä eräänä näin linja-autossa tapauksen, jossa humalainen ukkeli yski limaa käsiinsä, ja sen jälkeen tahkoi kätensä kahvoihin ovenpielessä. Ja kohta kahvassa olikin jo jonkun toisen kädet..yök!
   Flunssa-aika on menossa, ja samoin kaikenlaisia vatsatauti-epidemioita on jatkuvasti..Siis ota tavaksi ja sano myös vieraillekin, että kädet on pestävä heti teille tullessa. Tuskinpa asiaa pitää perustella sen enempää. Ja vaikka aikuinen olisikin vastustuskykyinen bakteereille, niin pieni vauva ei ole..

  • pesin

   Kädet usein, kun vauva oli pieni. Eli aina kun tulin ulkoa, kaupasta jne. ja myös yleensä aina ennen kuin koskin vauvaan. Samaa pyysin vierailtakin, ja onneksi ainakin useat sellaiset vieraat, joilla itsellä on lapsia, tekivät tämän pyytämättäkin. Käsien desifiointiaine on myös kätevä!

   Nykyisin pesen kädet ennenkuin kosken vauvan ruokiin, ja kun tulen ulkoa. Ja tietysti esim. wc käynnin tai nenän niistämisen jälkeen!

   Ainakin meillä tämä käsihygienian noudattaminen on vaikuttanut niin, että kun vauva on nyt 10kk, ei ole ollut kuin kaksi pientä nuhaa, eikä koskaan kuumetta!

   • myöhemmin

    Itseasiassa meillä aivan sama käytäntö ja myös 10kk tervettä aikaa takana.

    Oletteko huomanneet, että esim. lääkärit eivät enää töytää käsi ojossa potilasta vastaan eli eivät tee aloitetta käsitervehdykseen - ihan on tutkimuksin todistettu sen kautta tautien (siis flunssa, vatsataudit) tarttuminen.

    Hassulle tuntuu, mutta on siis erityisen kohteliasta olla tervehtimättä kädestä :)


   • omppu

    pinestä pitäen käsien pesu,aina kun tullaan jostain johonkin.Olen tavannut lapsia joiden äidit eivät pese lapsien käsiä,ehkä vähän pyyhkäsevät kuivalla talouspaperilla.Sormen välit kökköö täys...ON HYVÄ MUISTAA PESTÄ MYÖS OVENKAHVAT USEITA KERTOJA VIIKOSSA.


  • ostettiin

   sellanen pumppupullo käsien desifiontiainetta, mutta silti joillekin ei kehdannut kehottaa sitä käyttämään.Huomasin, että moni vieras kuitenkin nykii vauvan kättä ja sitten vauva viekin sen käden suuhun. Minua ärsytti, kun kaikki näpelöi just sen käsiä, kun ei vastasyntynyt varmaan sellasesta perusta...

  • ei tarpeellista

   mutta pesu kylläkin. Mua ärsytti suunnattomasti kun kaikki vieraat eivät tajunneet pestä käsiään ennen vastasyntyneen näpelöimistä ja en kuitenkaan viitsinyt koko ajan olla huomattamassa asiasta, luulevat muutenkin että olen ihan ylihuolehtivainen. Mutta desifiointia ei kuitenkaan tarvitse, varsinkaan vanhempien. Kotona on ihan oma bakteerikanta mihin vauvankin täytyy tottua.

   • .....

    Lähinnä se desinfiointiaine (siihen tarkoitettu käsigeeli) on hyvä silloin, jos tarvitaan usein toistuvaa käsienpesua (työpaikat, sairaalat, perheessä flunssaa) - puhdistaa kädet ilman saippuan kuivattavaa vaikutusta. Kädet pestään saippualla vain silloin, kun "näkyvää" likaa, muutoin desinfioidaan.


  • Anonyymi

   Ohjeet hyvät ja tarkoitettu tehtäviksi, mutta kumman teette ensin nostatti housut ylös ja sitten käsien pesu,mitä siitä muuta seuraa kuin sairaala bakteeri- ym
   Ajatelkaa

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Katujengi tappoi uimaan poikansa kanssa menossa olleen isän

   https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-221434 Kertoo YLE Tukholman jenginuoret ampuivat 39-vuotiaan perheenisän kuoliaaksi
   Maailman menoa
   275
   5979
  2. Susanna Laine paljastaa, missä asuu Farmi-kuvauksissa - Tämä tuottaa haastetta: "Ei ole kauheasti.."

   Susanna Laine vetää omalla tyylillään Farmi Suomea. Minkä kouluarvosanan (4-10) antaisit juontohommista? Erinomainen =
   Suomalaiset julkkikset
   20
   2341
  3. Olisitko sitten valmis pettämään

   Kumppaniasi jotta pääset tiedät kyllä mitä tekemään? Onko suhteesi niin ankea? Ymmärrän jos on..
   Ikävä
   120
   1893
  4. Li Andersson osoittaa OrpoPurran olevan täysin väärällä linjalla...

   ...hän löysi oikeudenmukaisempia kohteita jopa 4 miljardin edestä helposti jos halua vain on maamme talouden saattamisee
   Maailman menoa
   308
   1414
  5. En todellakaan luovuta sinun suhteesi

   Kuulet minusta vielä.
   Ikävä
   103
   1399
  6. Mikä on kaivattusi

   kaivattusi syntymäpäivä? Onnitteletko häntä silloin, ja jos et, niin miksi et?
   Ikävä
   59
   1381
  7. Unohtaisin kyllä ja etsisin uutta nainen

   Mutta totuus on vain se, ettei toista sinunkaltaista löydy eikä ole olemassakaan. Tietyt piirteet sinussa on niin uniikk
   Ikävä
   52
   1101
  8. Tiedoksi naiselle

   Olen vanhanaikainen mies, en anna ekoilla treffeillä.
   Ikävä
   74
   970
  9. Iida vainio ja Archie Cruz _ Suomen uudet kuninkaalliset !

   Näyttävä ja upea pari ! Ja kateelliset kiusaa ja solvaa näitä lahjakkaita nuoria.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   949
  10. Oikeasti ajattelin

   Että kaikki vain typerää leikkiä ja niin asia varmasti olikin. Väärinkäsityksiä jo liikaa niin siksi en tänne enää halu
   Ikävä
   63
   902
  Aihe