Lapset

mukaan

Minkälainen paikka Amsterdam on lasten kanssa? Mukana 2- ja 7-vuotiaat. En etsi varsinaisesti aktiviteetteja lapsille,(tosin voi niitäkin kertoa) vaan lähinnä kaupungin turvallisuus, siisteys, rattailla kulkemisen helppous/vaikeus kiinnostaa jne.

2

1004

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • j-47

      En välttämättä ole paras mahdollinen asiantuntija antamaan neuvoja lasten kanssa matkailusta, mutta kun ei kukaan muukaan ole sinulle vastannut, niin ajattelin sanoa jotain, koska Amsterdamia kuitenkin tunnen jonkin verran.

      Amsterdam on ilmeeltään sen verran omaleimainen, että sitä on vaikea verrata muihin Euroopan suurkaupunkeihin. Nykyään Amsterdam on kyllä lapsille aivan riittävän turvallinen. Ryöstöjä yms. ei tarvitse pelätä sen enempää kuin muuallakaan, vaan ainoa (muulle Euroopalle vieras) turvallisuusriski on vilkas polkupyöräliikenne ja pyörätiet likimain joka ainoan jalkakäytävän vieressä. Lasten kanssa liikkuessa kannattanee valvoa (ainakin aluksi), että he eivät säntäile jalkakäytävän vasempaan reunaan aivan miten vain, koska vaikka autot ovat riittävän kaukana, niin pyöriä vilistää ohi koko ajan.

      Sana "siisti" ei varmaankaan tule heti mieleen, kun näkee Amsterdamin ensimmäisen kerran. Kyse on kuitenkin lähinnä siitä, että kaupunki on kulttuurisesti niin moni-ilmeinen, että sen katukuva poikkeaa huomattavasti pohjoismaisista kaupungeista. Ei Amsterdam muuta Keski-Eurooppaa likaisempi loppujen lopuksi ole, mutta "kotoisia" ruokapaikkoja ei ehkä heti löydä, sillä kaupunki on täynnä maailman kaikkia ruokakulttuureita edustavia ravintoloita.

      Rattailla pitäisi sikäli olla helppo liikkua, että kaupungissa ei ole korkeuseroja ja välimatkat ovat lyhyet. Monet kadut ovat tosin kapeat ja ruuhkaiset, mutta niihän ne ovat monessa muussakin paikassa.

      Jos saavut lastesi kanssa kaupunkiin junalla (lentokentältä on nimenomaan junayhteys keskustaan), on ehkä hyvä tietää, että kuuluisa punaisten lyhtyjen alue on heti asemalta suoraan etelään lähtevän Damrak-pääkadun vasemmalla puolella, joten se kannattaa varmaan jotenkin kiertää, vaikka hotelli olisikin sillä suunnalla. Alue ei ole vaarallinen, mutta useimpien mielestä epämiellyttävä.

      Amsterdamin eläintarha on moneen muuhun eläintarhaan verrattuna viihtyisä paikka (mikäli ylipäänsä pitää eläintarhoista), sillä sekin on täysin tasaisella maalla, siellä on väljät kulkutiet ja paljon eläimiä sekä myös lasten leikkikenttä. Muita aktiviteettejä lapsille ei kyllä muistu mieleen.

      Tällaisia tuli mieleen. Tarkemminkin voin yrittää kertoa, jos Amsterdam alkoi kiinnostaa.

    • dami

      Monesti Amsterdamissa käyneenä ja kahden lapsen äitinä voin sanoa että mielestäni kaupunki sopii lapsille ihan siinä missä mikä tahansa muukin kaupunki.Tietenkin täytyy varoa ettei pääse lapsoset putoamaan kanaaliin joita on paljon! :)
      Punaisten lyhtyjen alueelle ei ole mikään pakko mennä,se on vain pieni osa kaupunkia.Hollantilaiset ovat erittäin mukavia ihmisiä joiden kanssa on helppo tulla toimeen.Kauppoja ja ruokapaikoja on paljon ja kaupungilla on helppo liikkua jalkaisin.Suosittelen lämpimästi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3789
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2357
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2085
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      141
      1989
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      412
      1401
    6. 79
      1231
    7. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      137
      1160
    8. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1060
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      1020
    Aihe