Vihreä tee takapiruna?

Johku_

Muutama viikko sitten aloin käyttää vihreää teetä sen tutkittujen terveysvaikutusten vuoksi. Olen kuitenkin huomannut, että joka kerta vihreää teetä (vihreä tee sitruuna) juotuani minulle tulee lievää pahoinvointia, kuin ällötystä, ja myös silmien seudulla esiintyvää huimauksen tapaista. Onko kukaan muu huomannut vihreän teen aiheuttavan tällaista? Mistäköhän johtuisi? Tuskin kyseessä on pelkkä yhteensattumakaan, kun niin säännönmukaisesti ilmenee...

13

4619

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Make täällä

      Vihreästä teestä se kyllä johtuu. Se on muutenkin aika pahan makuista ja muistan kun itse join sitä päivällä monta kertaa meinasin sitten oksentaa kun lähdin kotimatkalle töistä. Ei kannata juoda sitä liikaa, tuskin se niin terveellistä kuitenkaan on.

    • juoda

      riittävästi vettä. Vihreä tee toimii diureettina, joten se kuivattaa elimistöä. Itselläni samankaltaisia oireita esiintyy jos juon liikaa teetä enkä muista juoda vettä.

    • sasae

      Ilmeisesti se vaan ei sovi vatsallesi. Toisethan saavat tuollaisia oireita kahvista, toiset kiinalaisesta oolong-teestä toiset englantilaistyyppisestä Liptonista.

      Itse olen huomannut saavani vihreästä teestä joskus sellaisen buzz-olon, siis ikäänkuin tosi virkistävän tyjäyksen. Kyseessä on siis positiivinen tunne minun tapauksessani.

      • SOKRATES

        Kokeiles Luontaistuote kaupasta ostettua oikeaa
        vihreää teetä. Nimittäin nämä maustetut vihreä teet sitruuna minttu ym allergisoivat vatsaa.


      • sasae
        SOKRATES kirjoitti:

        Kokeiles Luontaistuote kaupasta ostettua oikeaa
        vihreää teetä. Nimittäin nämä maustetut vihreä teet sitruuna minttu ym allergisoivat vatsaa.

        Ylipäätään vihreä tee plus sitruuna on tosi outo yhdistelmä. Vihreä teehän pitää juoda siltään, ilman mitään mausteita tai muita sössöjä.


    • skäribo

      tyhjään vastaan? Mulle tulee mustasta ja vihreästä teestä kuvotusta, jos juon sitä heti aamulla tyhjään vatsaan. Muutoin teestä tulee hyvä olo.

    • mulle ainakin

      kun olin juonut vihreätä teetä yhen kupin niin tuli tosi paha olo ja vähän ajan päästä oksensin :(

    • käyttäjä

      Olen käyttänyt vihreää teetä vuosia. Tee pitää valmistaa hauduttamalla 80 asteisessa vedessä. Vesi keitetään ja jäähdytetään sitten. Teen lehtien pitää olla hyvänlaatuisia. Ei mitään pussiteetä, vaan todella teepensaan parhaista osista. Pussiteehen heitetään aina pelkät jämät, myös mustaan mustaan pussiteehen. Vihreä tee nautitaan sellaisenaan ja melko mietona, ei maustettuna.
      Etnisistä kaupoista saa hyviä teelaatuja.

      • kiltri

        Jep näinhän minäkin olen tehnyt eli valmistustavasta ja laadusta se ei ole kiinni. Aamuvuoroon herätessä kun juot tyhjään vatsaan vihreätä teetä aamuviideltä niin takuuvarmasti on huono olo hetken päästä. Kahviin piti palata takaisin koska sitä pystyy noin aikaisin aamusellakin juomaan ja se piristävä vaikutus tietenkin. Närästyksen takia vaihdoin hetkeksi teehen ja siihen kyllä auttoikin mutta muuten ei kyllä toiminut. Kahvin orjaksi palattiin!


    • ...

      Ensinnäkin, jos pahoinvointia ilmenee, niin ei missään nimessä kannata juoda teetä tyhjään vatsaan. Toiseksi kannattaa panostaa teen laatuun, sekä maun että terveellisyyden takia. Tavallisissa kaupoissa on vain melko huonolaatuisia ja jollain aromilla maustettuja (ehkä peittämään teen huono aromi, voisi kuvitella?). Parhaimmat teet ovat sellaisia, että lehdet ovat kokonaisia, eivät silppua tai rullattuja.

      Jos vielä haluaa maksimoida teen terveellisyyden, niin voi käyttää mustapippuria esimerkiksi jossain ruoassa/salaatissa tms. ennen teen juomista. Pippurin sisältämä piperiini parantaa epigallokatekiini-3-gallaatin (teen merkittävin polyfenoli) imeytymistä.

    • Vihreä Teekeiju

      Kuulostaa oudolle. Toki verenpainetta alentavaa vaikutusta vihreällä teellä kerrotaan olevan. Tosin en ole itse havainnut kuvaelemiasi oireita, ja olen juonut päivittän (jopa litra tolkulla) vihreää teetä jo kymmenen vuoden ajan.
      Ja minulla on todella alhainen verenpaine noin muutenkin...

      Olisiko mahdollista, että kyseinen nauttimasi tee ei ole ihan kunnossa? En tiedä kokeilitko pussiteetä vai haudutettuna. Haudutettu on tehokkaampaa ja aromikkaampaa. Tai ehkä olet herkkä... tai sitten sattumaa.

      Kokeile ihmeessä jotain muuta vihreää teetä (forsmann irtoteet omasta mielestäni parhaimmistoa). Vihreää teetä on useita eri laatuja, joissa on myös makueroja (esim kiinalainen Gun Powder ja japanilainen Sencha ovat aivan erilaisia.)

      Toivottavasti teenjuontisi ei jäänyt tähän!

    • vihreöjuoma

      kantii kokeilla muuta merkkiä jos tekee voinnin pahaksi eikä kantti ulkomailta tilata koska niistä ei aina tiiä onko ne sitä mitä ne lupaa kanttii ostaa suomesta

    • Anonyymi

      Vihreä tee edistää ruuansulatusta. Ja siitä tulee nälkä, jos ei syö samalla.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe