tarjoilutekniikka jne?

Hyviä oppaita?

Kertokaas tällaiselle ihan työssä oppinsa saaneelle ihmiselle, mistä kirjasta / nettiosoitteesta saisin hyviä vinkkejä oikeaoppiseen á la carte - tarjoiluun? Olen siirtymässä tasokkaampaan ravintolaan töihin ja haluaisin estää suuret itsehäpäisyn hetket mahdollisuuksien mukaan ennalta.

Osaan esitellä, avata ja kaataa viinit oikein, plokata "oikein", jne, mutta silti on hiukan epävarma olo ja kaipaisin vähän vahvistusta. Vatitarjoilua en ole koskaan tehnyt.
Jos joku osaa antaa kirja- tai nettiosoitevinkkejä niin kiitän kauniisti :)

Ja niin nokkelalta kuin se saattaakin tuntua, niin jättäkää pliis väliin ne 'mene kouluun opettelemaan' -kommentit. Olisihan sekin yksi vaihtoehto muttei vaan sovi minulle.

7

5867

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nisse^¨

      Restamarkilta

    • vinkki1

      Ei a la-carte tarjoilu tarjoilua kummempaa ole.
      Seuraa muita ja opi..
      Ei ne asiakkaat sen kummempia ole ja useimmat eivät tiedä tai eivät välitä koukeroista - ja jos välittävät on itsetunnoissa vikaa.
      Ns hienoimmissa a la-carte paikoissa viinipullo saatetaan pitää apupöydällä - siinä se poikkeavaisuus...
      Otat tilauksen - katsot, onko kate kohdallaan ( eli on aluruoka, soppa, pääruoka, jälkiruokakatteet kohdallaan - mikään ei ole tylsempää kuin lisätä väineitä joka ruoan jälkeen..) katsot lasitukset ja viet tilaukset pöytään. Ei siinä sen kummempaa.

      • Jppis

        Höpö höpö oot varmaan ite oppinut kyllä ala carte tarjoilu ei ole tollasta rappaamista vaan ihan muuta olen itse käynyt ravintolakoulun 70 luv. Lopulla ja hyvin tehty tarjoilu kattamisineen on taidetta ja ruoan nostelu annostelu kauniisti lautaselle. Ja hyvä tarjoilija joutuu myös hyvässä ravintolassa liekittämään.


    • Stogen

      Oli pakko kirjoittaa huippumestan politiikasta, jossa kerran olin. Kertoo vähän siitä, että todella tasokkaassa paikassa pitää osata tehdä fiksuja ratkaisuja äärimmäisen yllättävissä tilanteissa.

      Juttu on näin. Mä olin tehnyt polentaa ja pääruoka lähti neljän hengen pöytään. Hetken päästä hovi tuli melkein itkien keittiöön. Asiakkaan hampaat oli jääneet kiinni poltentaan.

      No salaman nopeasti kaikki uusiksi, ei siis mitään halpaa freesausta. Koko seurueelle anteeksipyyntö ikävästä tapahtumasta ja pöytä tyhjäksi. KOKONAAN UUDET annokset perunamuusilla.

      Toi on sitä tasoa, eli mun pointti oli se, kun sanoit, että skole ei ehkäpä sovellu sulle, että kaikkea et kuitenkaan koulussa voisi oppia.

      Mä on saanut kuulla tosta jutusta tosi monena työpäivä. Siitä kirjoitettiin runo: "Nokan mesu huutaa, muusi ei voi venttaa. Hampaat lähti suusta, söi sun polentaa."

      Onnea uuteen mestaan.

      • tämäkin että

        Sattuu sitä sitten paremmissakin paikoissa ikäviä tapauksia. Jotenkin aina syntyy semmonen kuva että esim Nokassa ei kerta kaikkiaan käy kömmähdyksiä annosten kanssa.
        Onko se joku kysynnän sanelema pakko vai mikä kun tuntuu että lähes kaikki ns. hienot ravintolat on vaivihkaa hilaamassa imagoaan 'rennompaan' suuntaan? Ihan näin asian vierestä tuli vaan mieleen...


      • ex-tarjoilija
        tämäkin että kirjoitti:

        Sattuu sitä sitten paremmissakin paikoissa ikäviä tapauksia. Jotenkin aina syntyy semmonen kuva että esim Nokassa ei kerta kaikkiaan käy kömmähdyksiä annosten kanssa.
        Onko se joku kysynnän sanelema pakko vai mikä kun tuntuu että lähes kaikki ns. hienot ravintolat on vaivihkaa hilaamassa imagoaan 'rennompaan' suuntaan? Ihan näin asian vierestä tuli vaan mieleen...

        Jos haluut kirjallista lisätietoa, niin Restamarkilla on erilaisia kirjoja aiheesta- tilaustarjoilua jne. Itselleni koulussa opetettiin nuo asiat ja meillä oli myös jokin Restamarkin kirja, jota käytin aina silloin työelämäsä tällöin varmidstaakseni jonkin asian.
        Ekstarus keikat vatitarjoilupaikkoihin tuovat myös varmuutta.


      • tekila
        ex-tarjoilija kirjoitti:

        Jos haluut kirjallista lisätietoa, niin Restamarkilla on erilaisia kirjoja aiheesta- tilaustarjoilua jne. Itselleni koulussa opetettiin nuo asiat ja meillä oli myös jokin Restamarkin kirja, jota käytin aina silloin työelämäsä tällöin varmidstaakseni jonkin asian.
        Ekstarus keikat vatitarjoilupaikkoihin tuovat myös varmuutta.

        on myös hyvä hallita viinien ja ruokien yhteen sopivuus, koska jotkut asiakkaat sitä neuvoa kysyvät sulta, meillä oli koulussa viimisellä luokalla juttua tuosta, että miten hapokas viini ei esimerkiksi sovi semmoiselle ja semmoiselle kastikkeelle jne.. :D ite en aiheesta juuri enää mitää muista, kuulostiki niin monimutkaselta, talon viiniä sitä vaa suositellaa =DD


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kumpi vetoaa enemmän sinuun

      Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?
      Ikävä
      92
      1826
    2. Ei se mene ohi ajan kanssa

      Näin se vaan on.
      Ikävä
      85
      1272
    3. Tavoitteeni onkin ärsyttää

      Sua niin turhaudut ja unohdat koko homman
      Ikävä
      110
      1133
    4. Tunnistebiisi

      Laita joku tunnistebiisi, niin tiedän ett oot täällä ja kaipaat ehkä mua
      Ikävä
      76
      1017
    5. Taidat tykätä linnuista paljon

      Mikä on sun lemppari ☺️😉🥹🦢🐦‍⬛🦉🦜🦚
      Ikävä
      105
      919
    6. Okei nyt mä ymmärrän

      Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘
      Ikävä
      56
      848
    7. Miks käyttäydyt noin?

      Välttelet kaikkia kohtaamisia...
      Ikävä
      47
      761
    8. Ei sun tarvi jännittää enää

      en yritä enää mitään. Tiedän että olin mauton ja sössin kaiken.
      Ikävä
      36
      752
    9. Olen huolissani

      Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis
      Ikävä
      47
      701
    10. Minkälainen ääni mulla on mies

      Sinun mielestä?
      Ikävä
      33
      683
    Aihe